|
MimaKos -> RE: Razlika u godinama među partnerima (11.5.2018 20:11:10)
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha mama Ivane kroz sta god da si prosla, kad se prodjes 30 i neku shvatices da si bila dete i sa 22. Ja sam bila dete mm je bio dete. NEma veze kroz sta je ko prosao, stavovi ce ti se menjati, misljenja sa godinama. Bila ti student sa 22, zaposlena vec naveliko sa 22 ii majka sa 22, shvatices za jedno 10 do 15 godina da si bila dete u tim godinama. Evo mm sestra koja je postala rano baba, udala se sa 18 ima 5 unucica kaze za sebe da je bila dete kad se udala. Nema veze sto sve obaveze "ispunjavas" prosto zrelost dolazi sa godinama. A izbor partnera...pa i to nema veze s godinama. I to ces shvatiti. Ja sam uvek imala mladje evo mm je stariji 4 god. A imala sam momka 7 godina starijeg (najstariji ajd tako da kazem) koji se ponasao kao klinac. Ovo je apsolutno tacno! Ja sam za sebe uvek, iz milion objektivnih razloga gde si jednostavno primoran da odrastes i ne ponasas se kao dete kada jesi dete, smatrala da sam od svoje generacije zrelija, ali to ne znaci da si stvarno svesna toga kako razmisljas i kakve odluke donosis dok neko vreme ne prodje, dok nemas vremensku distancu. Sada sa 30 kada vratim film mnoge stvari bih sigurno ozbiljnije shvatila nego tada.. A sto se tice godina i zrelosti, zrelost dolazi sa godinama ali ne dolazi svakome, znam dosta primera, narocito muskih, koji su potpuno nezreli i u 40, 50.. Neko jednostavno napreduje i sazreva a neko ceo zivot ostaje na nivou 20godisnjaka, ponasanjem, prioritetima, stavovima, nacinom zivota.. Nevezano da li su u braku ili ne, imaju decu ili ne..
|
|
|
|