Rođena prva genetski modifikovana beba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Rođena prva genetski modifikovana beba (16.10.2008 11:24:18)

http://www.blic.rs/svet.php?id=61150

Gledala sam komentare na ovaj text i jedna ženska je rekla da ovo nije genetski modifikovana beba. Ja se u sve to slabo razumem... jel tu reč o kloniranju? Kako se uopšte to kloniranje radi? Iako ne znam sam postupak, ipak sam protiv toga, jer mislim da će jako brzo početi zloupotreba toga.




guppy RR -> RE: Rođena prva genetski modifikovana beba (16.10.2008 12:21:08)

Članak baš nije jasan i ne razumem, šta je tu genetski modifikovano kod bebe. Nisam čitala komentare... samo ono što je pisano u članku.

Ne znam o čemu se radi, ali pretpostavljam, da su bebici (plodu) modifikovali gene (????), kako bi prilagodili, da ima tačnu kombinaciju, koja treba bratu. S obzirom da su uzimali ćelije iz pupčane vrpce, bebi se posle porođaja ne škodi... a što se same modifikacije tiče... ne znam .. nemam komentar.. Lako je biti pametan, dok sam nemaš terminalno bolesno dete.




Anoniman -> RE: Rođena prva genetski modifikovana beba (16.10.2008 12:38:20)

Da, ja nisam mislila na konkretan slučaj. Mislim da će se "za pare" (kao i sve ostalo na svetu) kloniranjem naneti mnogo zla... Mislim da ga treba nekako ograničiti... ali opet ponavljam, money makes the World happy.




Stranica: [1]