Dostojanstvo i poštovanje korisnika (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori … o svemu i svačemu



Poruka


guppy RR -> Dostojanstvo i poštovanje korisnika (16.10.2008 14:22:11)

Ovu temu ću prilepiti na sam vrh, da se ne bi izgubila. Molim vas, da poštujete napisano.
Radi se o odgovoru na temu "zašto sam tu??".

-------------------------------------------------

Pustila sam vas malo da popričate u ovoj temi, ali mislim da je vreme da se tema zaključa.

Naime, ovde (na žalost) ja unosim red u forum i želim da iznesem svoje mišljenje o temi:

1. Ovaj forum je na sprskom domenu, što bi mnogo ko mogao interpretirati kao forum, koji je namenjen korisnicima na geografskom područu Republike Srbije. Lično mislim, da nije tako, i da je forum namenjen i ljudima koji žive u Srbiji, i ljudima koji se smatraju za Srbe, i ljudima koji nisu ni u jednoj toj kategoriji, ali žele da iznesu svoje mišljenje o temi ovog portala (!!!) - a to su porodica, zatrudnjivanje, trudnoća, bebe, deca, zdravlje, partnerstvo i tako dalje.

2. Izričem dobrodošlicu svima - i ijekavcima, i ekavcima i svakavcima, pod uslovom, da se sačuva jedno osnovno dostojanstvo i da ovakvih razgovora i tema nema.

3. Što se tiče naziva tema i korišćenja jezika - ukoliko smatram, da nešto treba promeniti, ja promenim. Imamo temu "nagi pred detetom", pa sam je ostavila tako i nisam menjala na "goli pred detetom", jer mislim, da svi sa ovog govornog područja razumemo o čemu se radi. Ukoliko nekad odlučim nešto da promenim, ne shvatajte to kao napad na vašu nacionalnost ili način govora, već na moj način razumevanja pojedine reči i usklađivanja sa svojim pogledom na temu.

4. Molila bi vas, da forum ne koristite za ispade mržnje, nacionalizma i tako dalje. Forum je za majke širom sveta - koje razumu ovaj jezik i koje žele sarađivati sa nama i podeliti svoje mišljenje.

5. Ukoliko ne razumete neki izraz, molila bi vas, da se ne uzrujavate, već pitate... A drugu stranu od srca molim, da izraz lepo objasni.

Ima nas puno po svetu, svi imamo svoje korene, svoje priče... Svi imamo svoju kulturu, svoj jezik...
ali svi smo mi ljudi, sa krvi koja teče po nama, i slična su iskustva naših porodica, o kojima diskutujemo ovde.

Molim vas za poštovanje do korisnika ovog foruma.
guppy




guppy RR -> RE: Dostojanstvo i poštovanje korisnika (24.6.2009 16:32:10)

Moram da se nadovežem na svoje prošlo pravilo, jer se sve češće dešava da forum puca od svađe.

Gore smo rešili (ili prikrili?) svađe vezane na nacionalnost i odnose do drugih naroda, a sada je red da se napiše nešto o NE VREĐANJU.

Nećete verovati, ali trenutno Ringeraju posećuje preko 66.000 korisnika mesečno. I sami znate da ako se nalazite u većem društvu, pogotovo u onom kojeg sami ne birate, nema šanse da se složite sa svima. Nema veze što je neko siromašan, drugi visok, neko pametan, neko bolestan... do razlike između nas dolazi već zbog naših različitih karaktera.

Nije neobično da ljudi, koji provode puno vremena na forumima, dobiju osećaj o nekoj osobi koja se krije iza nicka, i nacrtaju sami svoju sliku o tome, kakav je tak korisnik. Tako naše RR drugarice i RR drugari imaju svakakva mišljenja o nama, ali što je najlepše - ne moramo da znamo za njih.

Previše nas ima, da bi jedno drugom nanosili zlo, i da bi jedno drugog izdvajali iz društva i stavljali na krst. Mislim da nema potrebe da se na forumima izdvaja BILO KOGA zbog nečega što je napisano, jer u krajnju ruku, ništa vas ne sprečava da uz kompjuter na glas opsujete i kažete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] ga, ali ova osoba mi se stvarno ne sviđa.

Ne bih nikoga da izdvajam, želim samo reći da je na svima nama da ostanemo odrasli i, ako je to potrebno, izbegavamo teme koje nas nerviraju.

... verujte mi da i ja nekad čitam i psujem... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
... ali neću dozvoliti da se naruši integritet RR korisnika i osnovna pravila foruma

Hvala na poštovanju,
guppy
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




guppy RR -> RE: Dostojanstvo i poštovanje korisnika (24.6.2009 18:06:34)

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Dobila sam nekoliko privatnih poruka od korisnika i želim da kažem u ovoj temi, a kopiraću i temu o dostojanstvu, da nikome ništa ne zameram. Želela sam samo reći, da od svakog od nas zavisi kako se izražavamo na forumu. Jedno je da se napiše "osobo X, ti si totalna budala", a drugo da se kaže "sigurna sam da se hlamidija prenosi isključivo polnim putem i mislim da se varaš".

Sve u svemu, molim da ovde nastavite o hlamidiji.
Privatne poruke u svakom slučaju primam i možemo još tamo po koju reći, ali moj je zadatak ovde da zaustavim lična prepucavanja. Nemojte ni vi meni zameriti, a ni moderatorima (Tasha RR, Lenka RR, Jeca RR), ako čine isto što i ja.

guppy





Stranica: [1]