|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Moja mama i ja
3.3.2010 16:53:12   
micketta
joooj, Mari, natera mi suze na oci user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Moja mama i ja
5.3.2010 9:13:59   
Mari86
Drage moje...ma verujete mi,ne mislim ja o tome,ali
eto kada vidim tako neku temu setim se svega...
Ona nekada ima dobre momente,nekada lose...ali ja sam sada svoj covek,i verujte mi ne pogadja me to toliko,zao mi je samo brata koji je eto u jeku puberteta (16 godina),zao mi je sto mora to da gleda i trpi.
Mada on je mnogo drugaciji od mene...teska je flegma i on joj sada samo okrene ledja i ode,krupan je momak velik...user posted image
Ali i on je trpeo batine,manje nego ja,ali jeste...
Ne znam,meni je jako rano da budem nervozna,ali zaista mislim da je tome sto sam nekad
nervozna dosta doprinelo moje detinjstvo...
Da vam kazem,ja sam kao dete imala sve,znaci nista mi nije bilo uskraceno,lepo se mama brinula o meni i sve to...
Ali eto...cevek se uvek seca tih nekih losijih stvari...user posted image user posted image


_____________________________

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Moja mama i ja
5.3.2010 9:23:19   
eugenija
Mariuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Moja mama i ja
12.3.2010 14:58:37   
Misica 3
Sve sam procitala i oci su mi pune suza...

Kada sam imala 7 godina, poginuo mi je tata, pa smo bata i ja odrasli s mamom. Ne postoje tako divne reci kojima bih opisala mamu...ona je prosto predivna. Toliko ljubavi i paznje mi je pruzila u zivotu, uvek je imala razumevanja za sve, iako joj je bilo tesko da se sama bori kroz zivot sa dvoje dece.Uvek je govorila da je ljubav u porodici najbitnija..., pa nas je tako i vaspitavala.Nije mi bilo preterano tesko kad sam se udala zato sto zivimo u istom gradu, pa se vidjamo svaki dan,ali tek sad vidim koliko mi znaci. Bila sam ja, u sustini, dobro dete, ali mozda sam mogla biti i boljauser posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Moja mama i ja
12.3.2010 15:09:09   
Trcosava
user posted image e bre pa mene ste uspele da rasplačete

Mari user posted image user posted image

Julie user posted image user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Misica 3)
Direktna veza do poruke: 55
   [Obrisana poruka]
13.3.2010 18:12:28   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 56
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 14:53:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI

DA li vam se desilo da svojim osamostaljivanjem (udajom, odlaskom iz porodicne kuce, rodjenjem deteta) dodjete do nekih od sledecih zakljucaka?
1. bas sam bila lenja, mogla sam i vise da pomazem mami (kad se setim koliko joj je znacilo kad samo sudove operem a nisam to radila cesto ...a sada...perem ih svaki dan po sto puta i to mi je normalno..>Zasto joj se vise nisam nasla?)
2. bas sam bila gruba (mogla sam nekad da imam vise saosecajnosti prema njoj i njenim potrebama...Bila sam gruba i sebicna ponekad...

i najvaznije...

3. sve vise licim na nju, odnosno primecujem kod sebe njene crte..(uvek sam je kritikovala sto toliko brise po kuci i primecuje svaki centimetar prasine...umesto da sam je tada razumela ja sam ...)...A sada sam kao ona...sve vise kao ona.


Dopisala Tasha: Srodna tema: Mama i ja...koliko ličimo KLIK



Jao , Bože , OTI ... Potpisujem svaku tvoju reč ... Mojoj mami je danas rođendan , i obožavam je !!! Baka jedna , to je ona ! user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 14:54:47   
*Alexx*
Iz teme Vaš odnos sa majkom nakon porođaja:
IZVORNA PORUKA: micketta

moja mama je i pred sam kraj moje trudnoce nagovestavala kako ce se ona uvek nacu tu kad stigne beba, sto je, naravno, sasvim ok, ali ono sto tada nisam znala je da je potpuno istripovala da je neophodna u gotovo svim segmentima mog zivota.

danica je jako dobra beba i nikakva frka nam nije da nas dve budemo same dok mm ne dodje sa posla. medjutim, moja mama je, nicim izazvana, resila da bukvalno svaki dan dolazi nenajavljena, odnosno, pozove mene ona telefonom neposredno pre dolaska, ali me uopste ne pita da li je ok da dodje.

mislim da nisam bezobrazna, samo jednostavno hocu da ponekad budem SAMA sa svojim detetom i smatram da to nije nista niti cudno niti nenormalno a svakako da nije razlog da se ona zbog toga toliko uvredi, koliko se uvredila kada sam pokusala na fin nacin to da joj objasnim... nije mi neophodno i ne zelim da dolazi svakog dana. ona se nudi da spremi neko jelo, da opegla, da prebrise pod itd a ja smatram da za tim stvarima stvarno nema potrebe jer se mm i ja veoma dobro organizujemo bas oko svih stvari.

razumem ja sve... i to da joj je srce puno jer je dobila prvo unuce i da je verovatno van sebe od srece, ali, ono sto mora da shvati je da sam i ja postala majka. njeno mesanje u moju svakodnevicu mogu jedino da protumacim kao nedostatak kvalitetnog drustvenog zivota i zamaranje sa komsinicama kojima je glavna preokupacija da vode abrove o likovima iz ulice i razmenjuju iskustva oko pranja prozora, sudova itd...

a uvredila se do neba kada sam joj prekjuce to saopstila.

juce me nije cak ni nazvala. kada sam je uvece pozvala da vidim zasto se celi dan ne javlja, rekla mi je da nece da mi smeta. napomenula mi je i kako se sve u zivotu okrece, na sta sam joj ja rekla da nemam pojma o cemu govori ne zeleci da ulazim dalje u raspravu... jutros sam je pozvala da dodje na kafu... rekla je da ima obaveze i da ne moze. a ja znam da nije tako i da mi jednostavno tera inat.

koliko god da me smara da mi dolazi svaki dan jer, k'o sto moj brat kaze da jednostavno nekada zeli da provede ceo dan u gacama, toliko me i boli sto ne moze da me razume i sto se inati kao dete...

devojke, kakva su vasa iskustva sa mamama nakon porodjaja?
molim vas, pisite o tome, jer se ponekad stvarno zapitam da li je mozda u meni problem...


IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: micketta

mislim da nisam bezobrazna, samo jednostavno hocu da ponekad budem SAMA sa svojim detetom ... ponekad se stvarno zapitam da li je mozda u meni problem...



Ja mislim da nisi uopšte bezobrazna i da DEFINITIVNO nije problem u tebi.
Ja sa mamom imam odnos tipa - ja pozovem i kažem šta hoću, ona ako može izađe u susret, ako ne može, nikom ništa. Nema ljutnje.
Sve u svemu, mislim da si potpuno u pravu i da treba da radiš ono što tebi prija, a mama će se odljutiti uskoro. Mislim da oni kada malo ostare imaju osobine petogodišnjaka, tipa to durenje, ali verujem da samo treba da pokažeš, kao što jesi, dobru volju i razumevanje, ali da isteraš svoje i sve će se uskoro srediti. Ne brini.


IZVORNA PORUKA: Rivana

Tvoje je pravo da biras da li hoces ili neces da ona dolazi svaki dan. Ako hoces da budes sama sa bebom ona to mora razumeti. Nismo svi isti, ja prvih meseci nisam mogla bez mame cak je i spavala kod nas, a i sad ne mogu jer mi cuva Luku ja dosta radim i stvarno ne znam kako bih bez nje, zahvalna sam Bogu sto je sada u penziji pa mi moze pomoci.

IZVORNA PORUKA: OTI

hvala bogu moja mama je sasvim prilagodjena meni...

od prvog dana smo sami, mm , beba i ja i nisam htela da mi neko bude tu...tako sam i rekla mojima:"probacemo sami, ako mi bude trebala pomoc, javicu"
i tako je i bilo.

mama i tata dolaze mozda jednom nedeljno da vide teodoru ili kad se dogovorimo..

moja mama sasvim podrzava moju odluku .
i tu je sta god da mi treba...ali me ne smara...

mislim da nase mame treba da shvate da je nasa primarna porodica muz i beba...


IZVORNA PORUKA: izabella7


Drage moje ja vam zavidim....
meni je moja mama daleko i vidimo se tek svaka 3-4 mjeseca.Sad gleda kako joj unuce raste preko skyp-a   Ne znam...ljepo je imati roditelje na raspolaganju kad su djeca mala.Mozda bi i meni smetala svaki dan ali mozda ipak i ne bi,vjerujte tesko je bez njih.Svekrva mi je blizu al ona bas nesto i ne leti,a i ne treba mi,ne mogu s njom kao sto bi sa mamom

IZVORNA PORUKA: Rivana

Meni je jako bitna njena pomoc.

IZVORNA PORUKA: jelena038

Moja mama živi hiljadu kolimetara od mene i doputovala je tri dana posle mog izlaska iz bolnice. Svih sedam dana koliko joj je trebalo da dodje, ja sam samo na taj trenutak mislila - kad moja mama ugleda mene kao mamu i kad uzme prvo dete svog prvog deta, svoje prvo takvo dete u ruke. I sve sto su mi govorili do njenog dolaska ja sam pakovala u jednu fioku za kad dodje mama, da prvo nju pitam, pa onda da odlucim. I tek kad je ona dosla, ja sam opet pocela da budem ja, jer je sa sobom donela ono sto sam ostavila kod nje, kad sam se udala. Bila je tu deset dana, hiljadu jedan put me je iznervirala, hiljadu jedan put ja nju, spojili se hormoni, babine i klimaks, ali bez nje u tom  trenutku ja nikada ne bih dobila poslednju lekciju iz predmeta: biti majka do kraja. Sad bih i na batine pristala samo da joj jos jednom mogu priustiti tu radost. Sve ostalo je... ODMAH DA STE NAZVALE SVOJE MAJKE I REKLE IM DA IH VOLITE I DA SE ZAHVALITE STO SU VAS RODILE! Ja idem da cmizdrim.

IZVORNA PORUKA: liliana

Meni je moja mama mnogo značila u početku kada sam sa bebom izašla iz bolnice. Tada smo bili u Srbiji, jer se beba rodila u Beogradu, i prosto ne znam što bih da mi nije bilo nje!!! Nekad me jeste malo "gušila" preteranom brigom, ali ja znam da je to iz najbolje namere.
Hvala joj do neba!!!


IZVORNA PORUKA: Rivana
Jelena

IZVORNA PORUKA: jelena038

Ma zanemarite, cmizdrim ceo dan  Srecom, tek mi je 6. DC, inace bih utripovala hormone.. 

IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica

Necu da se lazemo,meni je neizmerno znacila mama,pocevsi od udaje pa do dana danasnjeg!Mm,bebac i ja zivimo sa njom.Niko mi nije ni mogao pomoci kao ona!Bila je tu kada god zatreba.Trcala je iz grada kuci da mi slucajno nesto ne zatreba,da mi doda,da pomogne,da pridrzi,da uradi...ma SVE!Nemam dovoljno lepe reci za sve te situacije u kojima se meni nasla posle porodjaja kada sam lezala 40 i nesto dana...jednot=stavno,toliko se volimo da ne znam kako bih da mi nije tu!Od moje dvanaeste godine smo ostale same i sve smo jedna drugoj,sada smo se obe kompletno posvetile mome detetu a njenom sestom unucetu!Mm je po ceo dan na poslu,dodje uvece da poljubi bebu za laku noc i ujutro mu kaze dobro jutro i ode na posao.Retki su momenti kada ima manje posla da moze da provodi vreme sa nama...oduzih sada,ali meni stvarno znaci mamina pomoc!

IZVORNA PORUKA: gagana83

IZVORNA PORUKA: jelena038

Sad bih i na batine pristala samo da joj jos jednom mogu priustiti tu radost. Sve ostalo je...




IZVORNA PORUKA: Rivana

I ja i moja majka imamo poseban odnos, ostale smo same od moje 4 godine, kroz sve smo prolazile zajdno. Ok muz je muz ali on je u mom zivotu od pre dve godine i nikako ne moze biti bitniji od moje majke.
On to zna slagao sa tim ili ne TAKO JE! Ono sto je ona za mene i cinila i cini i dalje nikada niko nece majka je jedna!

IZVORNA PORUKA: OTI

jelena 

ja mojoj mami ne dam da radi kad dodje kod mene..toliko se uzeli teodore(prvo unuce) da ne dam da radi bilo sta sem da nju drzi...
ponekad mi donese rucak ili nesto da stavim u zamrzivac..
nekoliko puta je odnela posteljinu da opegla jer je meni to stvarno bilo mucno..

ali ne dam joj..jer mi vise znaci da uziva sa bebom..njoj znaci


IZVORNA PORUKA: Mivica

Ja bih uživala da je moja mama dolazila kod mene svaki dan kada sam se porodila, ali, živim sa svekrvom, pa mi je ona puno pomagala i HVALA JOJ.

A mama mi je dolazila u posete svih 6 dana dok sam bila u porodilištu, i to tri puta dnevno. To mi je neizmerno značilo.


IZVORNA PORUKA: engimengi

Moja mama je mnogo tuzna sto ne moze svakoga dana da vidja bebe i koristi svaki slobodan trenutak da nas poseti!!I kad dodje insistira da cisti,pere sudove,pegla...
Na pocetku sam joj branila,mislila sam mogu ja to sa mm sama,a sad bas volim kad mi pomogne,makar da zabavlja klince dok ja radim I pita me dal je dosadna sto dolazi ,a ja sam tako srecna sto je tu...
I svekrva mi puno pomaze,al sa mamom mi je mnogo lepse pa makar samo sedele i pile kaficu i drzale decu!


IZVORNA PORUKA: Rivana

Moja mama je sa Lukom od pocetka kada je izasao iz bolnice, ja sam ostala u bolnici ona je bila sa njim. Ona je prosla i grceve i plakanja sve. Pa kako to da zaboravim... I njene suze kad je ja zovem iz bolnice da pitam kako je beba. . .

IZVORNA PORUKA: Mivica

Joj, Rivana, draga, kad se setim tvoje priče...

Žena-zmaj!


IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: micketta


devojke, kakva su vasa iskustva sa mamama nakon porodjaja?
molim vas, pisite o tome, jer se ponekad stvarno zapitam da li je mozda u meni problem...


Pa moja mama je bila meni na raspolaganju onoliko koliko sam ja željela, pogotovo se ustručava od mm da ne "visi" kod nas.
Inače, žena je u šezdesetim godinama, živi sama a ima samo mene i možeš da zamisliš koliko brine o meni naravno ponekad i pretjerano ali ja shvatam da je to samo iz prevelike ljubavi.
Potpuno te razumijem Micketa o čemu pričaš, valjda pokušavaju da nadoknade vrijeme koje one nisu provele sa nama kao bebama ili im to nedostaje.
Moja se često zna upetljati u raspravu između mene i sina što mene jako naljuti i ja joj to kažem e onda se duri ko malo dijete.
Ja imam osjećaj kao da strepi nadamnom, misli da ja to ne mogu i ne znam sama i ima potrebu da se stalno ubacuje sa savjetima a nije svjesna da ja imam sasvim drugo mišljenje o tome .
Ponekad joj kažem, ponekad prešutim šta ćeš majke su to treba ih shvatiti ali i otvoreno razgovarati, reći kada mislimo da treba da nas ostave malo na miru ali naravno pazeći na njihove emocije


IZVORNA PORUKA: OTI

IZVORNA PORUKA: Mivica

Joj, Rivana, draga, kad se setim tvoje priče...

Žena-zmaj!



stvarno zena zmaj!!!



IZVORNA PORUKA: dunja RR


IZVORNA PORUKA: Mivica

Ja bih uživala da je moja mama dolazila kod mene svaki dan kada sam se porodila, ali, živim sa svekrvom, pa mi je ona puno pomagala i HVALA JOJ.




kako je lepo čuti

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Kako sto ste svi gore napisali i moja mama je meni jako puno znacila, posle porodzaja.posto zivi na 500 km od mene nije dosla istog trena vec 5 dana kasnije, ona i moj tata zajedno, i jedva sam ih docekala, i rasplakala sam se.
Moj tata nije ispustao iz ruke Moniku, cak je moja mam bila ljubomorna jer nije mogla da dodze na red od njega.
Bili su nekoliko dana jer sam ja rekla da sada nemora da sotane dugo jer mm je bio 40 dana tu, a i svekrva kad god sam je trazila, mislim da je letela do nas odma.
Tako da dosla je vec kad je mm krenuo na posao, i bila je mesec dana, u tih 30 dana ja sam se ponovo osetila ko dete, jer je sve radila iako ja to nisam trazila, vec njoj je bilo zadovoljstvo da brine o nama.Ona kaze da joj je Monika kao druga cerka, nemisli bukvalno, ali toliko je voli kao sto voli i mene.Sto je normalno.
Najgore je bilo meni a i njoj kad posle 9 dana trudnoce, tacnije samo sto su oni otisli(mislilm na mamu i tatu) ja sam zavrsila opet u bolnici, zbog grudi, nidsam htela da je zovem ali kao sto majcino srce uvek zna kad se desava nesto lose, ona me je okrenula na mob, i iako sam htela sakriti nisam uspela vec rasplakala ko beba.
I ona samnom.
Jedva sam je nagovorila da nedolazi,ali zato svaki dan po nekoliko puta za tih 5 dana kolko sma bila u bolnici, zvala mene i mm da pita kako je Monika, i kako sam ja.
Posle toga kad je dolsa mazila me je cuvala, kao beba, i mene i Moniku.
Nizmerno sam joj zahvalna.Jeste da do dan danas mi nedostaje sto nemogu bar jedan put nedeljno da je vidim, i sto nemoze da gleda kako joj unuce raste ali ona uvek kaze meni bitno vi ste mi srecni svi troje to je nabitnije.



IZVORNA PORUKA: micketta

mene ste u ovoj temi rasplakale, ali zaista... i sad se opet preispitujem da li ja mozda gresim... 

IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: micketta

mislim da nisam bezobrazna, samo jednostavno hocu da ponekad budem SAMA sa svojim detetom ... ponekad se stvarno zapitam da li je mozda u meni problem...



Ja mislim da nisi uopšte bezobrazna i da DEFINITIVNO nije problem u tebi.
Ja sa mamom imam odnos tipa - ja pozovem i kažem šta hoću, ona ako može izađe u susret, ako ne može, nikom ništa. Nema ljutnje.




Slažem se.

Moja mama i dalje kuva i za nas, ali nikada nije došla kod mene da kuva, nego se ručak kuva kod nje u kući, ona spakuje, muž pokupi i donese. I hvala joj! Meni je to pomoć, a da mi pola dana provede kod mene... to nije pomoć. Bar ja to ne doživljavam tako.
Ja se sa mamom čak ni ne čujem svaki dan. Čujemo se kada imamo šta da kažemo jedna drugoj.
Trebalo mi je dosta vremena da objasnim i svekrvi da nemam šta da joj kažem svaki dan, i da me ne zanima šta je ona radila svaki dan.
Kada mama treba da čuva Luku, to se dogovaramo unapred. Ona ima svoj život, i varijante "Ej SAD ću ti dovesti Luku" nisu uvek izvodljive. I ja joj to ne zameram... Srećna sam što ima svoj život. Naravno da kada je nešto ozbiljno u pitanju, sve ostavlja i dolazi... to se podrazumeva.


IZVORNA PORUKA: OTI



ja mojoj mami ne dam da radi kad dodje kod mene..toliko se uzeli teodore(prvo unuce) da ne dam da radi bilo sta sem da nju drzi...



Tačno tako. Dođe kod mene u goste, dobije kafu, sok, rakiju, dete da se igra... zavisi šta joj prija.


IZVORNA PORUKA: Lu RR


Ponekad joj kažem, ponekad prešutim šta ćeš majke su to treba ih shvatiti ali i otvoreno razgovarati, reći kada mislimo da treba da nas ostave malo na miru ali naravno pazeći na njihove emocije



Kako si ovo lepo rekla.







_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 14:58:40   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Ja nemam odnos sa mamom kakav izgleda vecina ima. Mama mi je dolazila posle porodjaja jedno mesec dana, 2-3h dnevno, i to mi je taman odgovaralo. I to ne odmah posle porodjaja, vec tri nedelje posle porodjaja, jer je do tada moj suprug po ceo dan bio sa nama. Neko je napisao da mu je mama ispred supruga. Taman posla. Supruga znam 14god, zajedno smo 12god, i i on, i moje dete, i moj brat su mi ispred nje. Da li bih mogla bez nje kada bih zivela 1000km daleko? Da. Da li bih mogla bez supruga ili svoga deteta tako? Ne. Nisam mala, sada sam ja mama i ne bih volela da moje dete jednoga dana bude previse vezano za mene. Za pomoc u svemu oko deteta imam muza, koji iako radi po 12h dnevno, opet sve stize. Dete mi cuva dadilja, a ponekad ga vikendom ili uvece, pricuva moja mama. Ja volim svoju mamu, savetujem se sa njom, pogotovo sto je lekar, ali ni jednog jedinog trenutka ne bih zelela da brine o meni kao sto je brinula dok sam bila mala, jer bih se ja osecala infantilno. Isuvise sam samostalna za tako nesto. Nema govora ni da bih mogla da zivim sa njom. Osecala bih se sputano. Prosto sam takva.

IZVORNA PORUKA: buhla

meni moja mama pomaze od kada sam izasla iz porodilista, cak i prespava kod mene, ali je kod mene trenutno takva situacija da mi treba njena pomoc. ima ona svoje bubice, imam ih i ja, ja sam njoj odma na pocetku rekla sta i kako i drzimo se toga, ali me ponekad i izvede iz taka... a trenutno sto me kod nje nervira je sto kad nije kod nas salje mi sms poruke da pita kako smo i ako joj odmah ne odgovorim ona se kao naljuti pa posalje poruku tipa "dobro, necu vise da vas uznemiravam, javi se kad mozes" i ja dobijem ospice! ponasa se kao malo dete! e da i kad sam spomeula da mozda vise ne mora da s-pava kod nas nije joj bilo svejedno.

IZVORNA PORUKA: gaganele

ma ukratko moja mama je najbolja ne znam sta bih bez nje!

IZVORNA PORUKA: anci 81

Meni mama zivi u drugom gradu,i ja se kao uzelim,molim je da dodje da bude malo kod mene,a kad dodje brzo mi "dosadi"!
Videcu kako ce biti za neki dan,kad stignu i bebac i mama....
Bice veselo!!!!

IZVORNA PORUKA: maslinica

mama?
mama i ja samo zivele same dok ja nisam otisla za srbiju.....dok smo bile skupa, ne da smo se svadile, nego smo bile ko pas i macka...svadje svaki dan..ali i neizmerna ljubav....znala je da me smara uh, ubi Boze....moja omiljena recenica je bila JOOOOOOOj MAMA!!!! pusti me na miru!!! jedva cekala da odem od nje, da imam mira...a-ha

a sad...mama, pa umrla bih bez nje...jos pre poroda mi je dosla, jos uvek je kod mene....joj vec mi je sad tesko kad pomislim da ide za 10 dana...
i danas se mi posvadimo, oko bebe i svega...ali ipak se mnogo volimo, i razume da ja sad divljam od hormona i sve mi pusti...
volite svoje mame kakve god da su..ipak su one mame


IZVORNA PORUKA: lanajelena

Mick ja te potpuno razumem...tvoja mama tebe voli kao i ti nju tako je i kod mene ali me jako zamara pogotovo sad posle porodjaja kada dodje a da ti ne pricam da smo se zbog nje preselili ne daleko ali nam je sad mirna glava...prvi stan nam je bio iznad njenog nasa spavaca iznad njene i kako Lana zaplace mi samo cujemo kako ona tabana stepenicama gore,pa se mi usfrkisemo sto ona place pa mm da nadje trenerku da obuce pa dodje i pita sto sad place a ni mi neznamo itd...takvih milion situacija...meni bude jako zao zato sto je sama(tata nazalost vise nije sa nama i to je jedan od razloga sto je ona takva) ali ne brini cim dete malo poraste bice drugacije...sva sreca da smo se preselili pre drugog porodjaja jer ne bi prezivela njene dolaske 

IZVORNA PORUKA: lothroniell

Mi zivimo sa mojima i moja mama je uzela godisnji mesec dana od dana kada sam se ja porodila, PUNOOO mi je pomogla i HVALA joj do neba, nemam pojma kako bih bez nje izgurala. Njena pomoc oko Milos mi bas znaci.

IZVORNA PORUKA: anajid

I mi zivimo sa mojima u istom dvoristu!Mama ne da mi je znacila,nego ne znam sta bih da nije bilko nje!A i sada kad god treba ga pricuva,odnese kod sebe itd.Mnogo mi znaci,a odnos nam se nije promenuo jer je i pre porodjaja bio odlican!

IZVORNA PORUKA: Nanica1

IZVORNA PORUKA: izabella7

Svekrva mi je blizu al ona bas nesto i ne leti,a i ne treba mi,ne mogu s njom kao sto bi sa mamom


Ovo kao da sam ja pisala s tim sto moja svekrva zeli da pomogne kad god moze! Bas razmisljam ovih dana kako se moja potreba za mamom povecala od kada sam se porodila! Ja bi jednostavno zelela da ona tu bude svaki dan ali ne u smislu da mi pomaze i izigrava slugu nego kao neko za razgovor! Jednostavno, ja bi vreme provodila samo sa njom! Inace, zivimo u istom mestu ali smo dosta udaljene a ona je zaposlena tako da vidjamo se kada stignemo!


IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Nanica1

IZVORNA PORUKA: izabella7

Svekrva mi je blizu al ona bas nesto i ne leti,a i ne treba mi,ne mogu s njom kao sto bi sa mamom


Ovo kao da sam ja pisala s tim sto moja svekrva zeli da pomogne kad god moze! Bas razmisljam ovih dana kako se moja potreba za mamom povecala od kada sam se porodila! Ja bi jednostavno zelela da ona tu bude svaki dan ali ne u smislu da mi pomaze i izigrava slugu nego kao neko za razgovor! Jednostavno, ja bi vreme provodila samo sa njom! Inace, zivimo u istom mestu ali smo dosta udaljene a ona je zaposlena tako da vidjamo se kada stignemo!


A šta da i vaši muževi žele svoje mame pored sebe svaki dan, da svi živite zajedno
A sad ozbiljno, toliko smo privržene mamama a toliko kritične prema svekrvama da li ikada pomislite kako na to gledaju muževi da li oni osjećaju da su njihove mame uskraćene za to zadovoljstvo da budu svaki dan sa svojim tek rođenim unucima
Da se razumijemo meni u toj mjeri nisu trebale ni jedna ni druga, ja sam svoj odnos sa mamom znatno pro mijenila sa odlukom da zasnujem svoju obitelj i ne pada mi napamet da za svaku sitnicu tražim mamino mišljenje koje jako cijenim, ali mislim da dođe vrijeme da se sami borimo kroz život, imamo svoje odluke i budemo odgovorni za njih!

IZVORNA PORUKA: Nedja

Da je svekrva želela da mi pomogne, da mi se nađe, makar jednom kad mi je bila potrebna pomoć, uživala bi u njemu isto koliko i moja mama. Nema to toliko ni veze samnom-jednostavno, ona nije tu za nas, ne želi da nam pomogne, pa je prirodno da je neću zvati svaki dan da dođe, jer imam brdo obaveza, u kojima ona neće da učestvuje, tačnije da bude sa unukom, a moja mama hoće, i onda je ona sa njim. Da je svekrva htela, uključila bih je isto koliko i svoju mamu, i olakšala mami, koja mi je jedina pomoć oko deteta, pored mm, naravno.

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Da li bih mogla bez nje kada bih zivela 1000km daleko? Da. Da li bih mogla bez supruga ili svoga deteta tako? Ne. Nisam mala, sada sam ja mama i ne bih volela da moje dete jednoga dana bude previse vezano za mene. 

Potpuno isto razmišljam


Nema govora ni da bih mogla da zivim sa njom. Osecala bih se sputano. Prosto sam takva.

Takođe

IZVORNA PORUKA: jelena038

jok, nisam branila ni jednoj, ni drugoj, svekrva zivi u istom gradu i svaki dan je dolazila, kuvala od jutra do veceri, pa isla kuci da spava, ili ostajala kad bas spadne s nogu, sama tako voli. ona je dizala tesko i pravila sta cemo da jedemo, zaovica je posle skole dolazila da pegla, muz je ujutru radio, popodne spavao, a nocu dezurao i hranio ga, da ja mogu da spavam, pa posle nocne isao opet na posao  stvarno je bilo previse da se na bilo sta bunim  i dan danas je tako. uzelela si se unuka? evo ti ga, vodi ga na petnaest dana, ako hoces  kod mojih ostaje i po mesec, takva razdaljina, oni se mnogo vise uzele  ne uskracujem nikome prava na ljubav prema detetu, jer mi nikada ne izlazi iz glave mamina situacija, ona je zivela sa tatinom mamom, dedom i tetkom, i njihovom cerkom, dok je tata bio u vojsci, a njena najmladja sestra brojala dane da prodje bar tri, da opet ode kod mame da me vidi. to mi je jako, jaaaaako tuzno.
Lu, komentar ti je skroz na mestu. 

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Nedja

Da je svekrva htela, uključila bih je isto koliko i svoju mamu, i olakšala mami, koja mi je jedina pomoć oko deteta, pored mm, naravno.

Svaka čast Nedjo


IZVORNA PORUKA: Rivana

Mama mi jeste ispred supruga naravno, dugujem joj mnogo mnogo mnogo toga, uvek ce biti uz mene, a on danas je tu a sutra ko zna nikad se ne zna sta nosi noc a sta dan. Volela bih da imamo veci stan mamu bih dovela kod mene da zivi da ne bude sama.


IZVORNA PORUKA: lanajelena

Rivana ti onda imas stvarno divnu mamu kad bi je dovela da zivi sa Vama

Ja ponekad moju mamu ne mogu da smislim a ne da  naturam jos mm da sa njom zivi...prvo sto bi ja tu bila uvek izmedju dve vatre i onda bi meni bilo najgore a ne moze niko da me ubedi da bi se uvek lepo slagali
isto sam rekla i svekrvi pre neki dan posto ona zivi sa dve snajke i nama daju jedan sprat...ma drazi su mi mojih 45 kvadrata nego tih 100 sa vama svima u komsiluku(inace se mi jako lepo slazemo) ali zajednica je cudo(vise se volimo)



IZVORNA PORUKA: maslinica

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Rivana ti onda imas stvarno divnu mamu kad bi je dovela da zivi sa Vama

Ja ponekad moju mamu ne mogu da smislim a ne da  naturam jos mm da sa njom zivi...prvo sto bi ja tu bila uvek izmedju dve vatre i onda bi meni bilo najgore a ne moze niko da me ubedi da bi se uvek lepo slagali
isto sam rekla i svekrvi pre neki dan posto ona zivi sa dve snajke i nama daju jedan sprat...ma drazi su mi mojih 45 kvadrata nego tih 100 sa vama svima u komsiluku(inace se mi jako lepo slazemo) ali zajednica je cudo(vise se volimo)




sve sta si napisala potpisujem....al sam ja nazalost u zajednici, a bila sam u stancicu...elem obozavala sam ih sve, sada me svi nerviraju:) malo off sorry.


IZVORNA PORUKA: LillyT

Kada tako citam neke stvari na forumu, ja se osecam kao da sam sa medvedima i vukovima rasla. Naime, moju mamu su roditelji jako vezali i naterali da se posle studija vrati u ZR i zbog toga je ona gledala da na sve nacine i brata i mene "odveze" od sebe. Mi smo vec sa 3-4 godine putovali sami kod rodjaka, od svoje sedme godine sam letovala kod tetke (mesec dana bez roditelja, oni dodju kasnije)..... Sada posle porodjaja je bila kod mene samo malo, posle dve nedelje, kada je momak poceo da radi. Ostajala je samo par sati i onda se vracala kod svoje sestre da nam ne bi smetala. Naravno, ne smeta ona mm ni meni, ali jednostavno postuje nasu intimu. Ja nikada necu njoj da uvaljujem svoje dete, da bih se ja negde svrckala, mada znam da bi ona volela da je stalno cuva, ali jednostavno, nece da se namece. Nisam vezana za roditelje, mogu bez njih, najvise sam vezana za brata i volela bih da i svoje dete (decu) tako vaspitam. Ne zelim da ne mogu bez mene.
A da me nekada nervira, nervira me, ali svaka njena je na mestu, i hvala joj sto me pusta da zivim zivot onako kako ja mislim da treba...



IZVORNA PORUKA: lanajelena

Lilly slazem se skroz sa tobom...ja imam dve sestre,jedna mamu skine sa dnevnog reda i nema uopste neke prevelike obaveze prema njoj(ne pozove je po nedelju,dve) a nas dve curke ako je ne pozovemo dva sata ona se vec duri i mi smo gore od ove trece ...ja kao najmladja jos najgore prodjem...sto se dece tice ne trazim od nje da ih cuva niti da mi pomaze oko neceg,uvalimo se ponekad na rucak,ona je meni uvek pricala dok nisam jos imala u planu decu da je ona sama cuvala decu,radila,kuvala,prala,tad nisu bile masine,pampers pelene i sad kad pocnem da kukam setim se price i cutim i ne trazim pomoc

IZVORNA PORUKA: caca81

Moja mama se nije slagala sa obe moje trudnoće, mislila je da sam premlada( imala sam 21 godinu kada sam 1. put bila trudna) i 1. put me čak savetovala da abortiram i ja sam se tada jako razočarala u nju. Ona jeste posle dolazila, ali sve to je doživljavala kao obavezu, a ne ljubav prema unucima, tako da mi je njena pomoć izašla na nos. Meni je žao što se mi iz godine u godinu sve više udaljujemo i ja nemam potrebu da je pozovem telefonom, a kamoli da je vidim.  To mi jeste tužno, jer znam kao me volela kao malu, sve davala za mene, negovala... Ipak Micketta mislim da mami treba da kažeš, ako ti ne prija da je ceo dan sa vama, tj. ako ti sada nije toliko potrebna.

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

UVEK mi je bila najbolji prijatelj pa tako i sad .... jos lepse se slazemo ..

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: micketta

moja mama je i pred sam kraj moje trudnoce nagovestavala kako ce se ona uvek nacu tu kad stigne beba, sto je, naravno, sasvim ok, ali ono sto tada nisam znala je da je potpuno istripovala da je neophodna u gotovo svim segmentima mog zivota.
...


Morala sam sve da citiram... Micketta, veruj mi, od reči do reči ovo je MOJA situacija. I baš sam danas imala sa njom konflikt po tom pitanju. Za ne poverovati je da ne može da shvati da ja nemam 5 godina i da me pusti. Ako ću udariti u zid, neka udarim, treba imati to iskustvo. Ja sam postala mama, mi smo postali roditelji, mi treba da se naviknemo na to. Svaka čast na ponuđenoj pomoći, uvek ću biti zahvalna, ali nema potrebe da se natura, neću je sigurno, a i ne mogu, isključiti iz života ni svog ni njene unuke.
Jednom sam čitala jedan intervju gde je rečeno: posle 18. god. odnos sa detetom je takav da roditelj može da kaže, može da da savet, može da komentariše, ali samo kad je pitan za to. Biološka uloga roditelja prestaje sa punolestvom. Neće on biti manje roditelj zbog toga, već sve to više nema onu funkciju i uticaj kao što je bilo. Pustite decu da odlete...

IZVORNA PORUKA: Snelle

Ja za moju mamu ne mogu da kažem ništa loše, ni jednu jedinu reč. Bila je za mene tu od početka trudnoće i sada posle porodjaja, iako ima još dvoje dece pored mene. Najbolja mama na svetu. Jedina mana joj je što se previše brine oko svega, pa tako i na porodjaj kad sam otišla nije spavala celu noć, a kada su jake kontrakcije počele zadesila se kod mene u stanu i plakala je jer me je užasno bolelo. Volim je mnogo 

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Bas kad citam prethodne postove ... zahvalna sam sto toliko ima obzira prema nama da cak nekad i nervira ..uvek je tu da pomogne i brine o svemu ali i shavata da smo mi sad jedna mala porodica i da nam treba nas mir! 

IZVORNA PORUKA: Pilence81

Meni je moja mama bila vise nego od pomoci,moja desna ruka,ma koja desna moje obe ruke.Porodila sams e na Carski,imala bas bolove a posto moju muz i ja zivimo sami ja nista nisam znala oko bebe pa mi je mama bila svih mesec dana kod mene u goste i mnogo mi je znacilo dok se nisam navikla da moju devojcicu sama povijam,kupam,hranim i ustajem nocu.Zato kazem bogu hvala sto mi je mama ziva,ne znam kako bi se snasla bez njene pomoci.



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 15:00:05   
Anoniman
Alex , ajde prebaci i ono iz "odnos s majkom ......." , znaš već . Oćeš ? user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 15:01:33   
*Alexx*
Iz teme Odnos sa majkom u trudnoći:
IZVORNA PORUKA: morena

Znači, moja mama je užasno naporna. Bila je i prije, kućanica je, živimo u istoj kući i ja se doslovno ne mogu ustat ujutro, čim čuje da hodam ona ili zove telefonom ili zove s terase ili dolazi, kao morala mi je nešto donijet. A sada, od kad sam trudna, to je katastrofa. Usmjerila je svoj život samo na mene. Nikamo ne ide, nosi mi non-stop voće i povrće, i sve mi nosi nešto šta ja neću jesti. Donese mi kruške mekane, a ja samo tvrde jedem, breskve, a mrzim ih. I svako jutro iz vrta: hoćeš krumpira, hoćeš mrkve, hoćeš salate.... AAAAAAAAAAAAAAAAAAA pusti me na miru. Ja ujutro ne otvaram prozore samo da ne čuje da sam budna.


IZVORNA PORUKA: morena

I svaku večer: idemo šetati? A meni se ne da svaki dan s njom, imam i muža s kojim želim šetat i prijateljice. Ali, ako ja ne idem s njom, ona ne ide s nikim drugim. Ili sa mnom ili ništa.
Ja se pitam šta će biti kad dođe beba. Ja ne želim da mi dolazi non-stop, ne želim ni svaki dan da dođe, a kamoli više puta dnevno. Užasno sam nervozna zbog toga. Užasno! Jesam grozna?


IZVORNA PORUKA: lanajelena

 kao o mojoj da pricas...cekaj ne zali se kad se porodis bice jos gore...mi se odselili

IZVORNA PORUKA: morena

I ja bi se odselila a ne mogu. uredili smo tu stan. Nemamo para za kupnju drugog. 

IZVORNA PORUKA: lanajelena

znam i mi smo isto tako,ziveli sprat iznad nje kad beba zaplace eto je ide na stepenice ako joj kazem samo sto ne zaplace,pije lekove itd,sa prvim smo izgurali ali cim sam opet ostala trudna pobegli smo odma ne daleko ali dovoljno da nas ne cuje...ovaj mir nam je trebao  sad mozemo ko svet ja i mm da se posvadjamo

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jooj , ja moju mamu OBOŽAVAM sad u trudnoći (a i inače) . Znam koliko je presrećna zbog unučeta koje će dobiti , sva je pogubljena od sreće ... Ne živimo u istom gradu , pa se viđamo bukvalno mesečno po par dana , i tada sam toliko željna nje , a ona stalno nešto raducka po mom stanu , da mi olakša , pa se ni ne ispričamo koliko bih ja volela ... Obožavam da šetamo , obožavam da joj piredim to zadovoljstvo ugađanja jer vidim koliko je to raduje ... Presrećna sam kad je ona srećna i kad smo svi tako euforični zbog bebe ... Ona preteruje , kao i većina majki , pa me predveče moli da mi masira tabane . "Joooj , mama , pa ne moraš i to , pobogu , glupo mi" , ali ona me mooooli , kaže "ajde , ajde , samo malkice da te gnjavim"  ... i ja je pustim , joj, da vidite taj osmeh ... znam da bi me najradije svu izštipkala i izcmakala koliko sam joj slatka ovako trudna , ali ne sme , zato me "maltretira" masažom , ugađanjem i svim i svačim ...

Devojke , ma koliko vaše mame bile "naporne" - dajte im malo "oduška" , pa one si jednostavno presrećne , željne da vam ugode , da vas oraspolože ... Ma sve bi dale sad za vas !!! Cenite to , istrpite ih pomalo kad gnjave ,. ili im lepo recite "majka , aj' nemoj se toliko maltretirati" ili slično , samo nemojte otvoreno pokazivati netrpeljivost ... Meni je to jako , jako tužno , to su naše MAJKEEE , i buduće bake , koje su sada lude od ljubavi i euforije !!


IZVORNA PORUKA: cipiripi

Odnosi...meni je bolji odnos sa svekrvom nego sa majkom 
EVO PRIMERA...
Moja majka nema pojma o nekim stvarima...nikad nije imala kandidu, ne zna sta je to, nikad ne brine za zdavlje jer je muka nikad nije snasla...i sad sledi primer...od pre 2 meseca..

"Mama imam kandidu moram da stavljam vagonalete"
MAMA: "JAOOOOOOOOOOO BEBOOOOOOOOOO "

I MOMENTALNO ME IZBACI IZ TAKTA

A sveki je LAF..ona je smirena i uvek ima ideje, resenja i NE DRAMI ZA RAZLIKU OD MAJKE
Inace mama mi je malo "dikili" fancy cica, ide sa tatom na putovanja, mrsava, zgodna plava, 48kg...voli zivot, zezanje..
A vise sam vezana za tatu..tatina cera..
Mama me je i mnogo tukla kad sam bila mala (a bila sam nemoguca ) pa sam i zbog toga malo na nekom razdaljini sa njom

I tako...

U svakom slucaju kad mi se ne prica.. ne javim se na tel..


IZVORNA PORUKA: morena

Da ja moju vidim par puta mjesečno, ja sam sigurna da bi naš odnos bio super. Ali, ovako, ovo jednostavno nije normalno. Da ona prestane živjeti svoj život i očekuje od mene da joj prepričavam svaki dan svaki svoj korak. Ma, neću. Da ona živi svoj život pa da se vidimo onda i svaki dan, da popijemo kavu i popričamo, ne bi imala ništa protiv. Ali ovako, da ona hoće živjeti moj život, ne mrdne od kuće samo je doma i samo pazi tko je došao, tko je otišao, gdje tko ide, zašto i zašto se netko vratio u 3 ujutro, pa to je za ispalit na živce!



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 15:02:06   
*Alexx*
BubaMiro, čitaš mi misli user posted image Tj. ja tvoje user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 15:05:05   
Anoniman
Samo još jednom da kažem da mi mama danas jako , jaaaako nedostaje ... user posted image Danas je napunila 50 godina , matora jedna user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 63
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 16:13:15   
smeško
Moja mama je divno stvorenje koje ne voli spletke, ogovaranja, vodi racuna samo o svom zivotu. Svoju majku izgubila je sa sedam godina i svu ljubav prenela na nas:brata, mene i tatu.
Naravno da je mnogo volim. Kada sam dozivela brodolom (izgubila trudnocu, pa lezala mesec dana na infektivnoj klinici i bila u ozbiljnim problemima sa suprugom - tada nismo bili u braku- jedva smo se pomirili) bila je neprestano uz mene. Oboje, i tata i mama. Bili su mi konstanta tih dana zivota. Suprug se nije lepo poneo prema meni, a ni njegova porodica. Uz odredjenu vremensku distancu, presla sam preko toga, opet uz maminu pomoc i savete. Danas, zivim na 160 km od njih i jako mi nedostaju. Poslednji put smo se videli na Uskrs kad sam joj isla u posetu u bolnici. Sada obe ne smemo da putujemo i ne vidjamo se. Mama me pozove kad je zvrcnem na mob, da mi ne smeta, ali i da ona plati racun. Savetuje me kako da se ponasam prema okolini (roditeljima svog supruga npr.) i da ne budem sitnicar. Zahvaljujuci njoj ja sada imam relativno dobar odnos sa sveki, jer smo obe spustile loptu i navikle se jedna na drugu. Sada mi ona kuva rucak, pere prozore i usisava. Suprug je jos bolji! Svemu tome je doprinela moja mama. Naterala me je da sazrim i da vidim da nista i niko od nas nije savrsen. Nikad ne uspe da me iznervira, postuje to sto imam svoju porodicu (doduse od samo dva clana, ali i to je nesto za pocetakuser posted image ) i voli i mog supruga. Kad se porodim, ZNAM, bice tu ako zelim, a imacu i sveki, koja je radila u bebi boxu  u porodilistu! Savrseno! Ako jos dobijem i devojcicu, trudicu se da sa njom izgradim odnos kao moja mama sa mnom. Da mi prica sve sto zeli, i da li je probala cigarete, s kim i gde izlazi, kad se prvi put kresnula s deckom (ili devojkomuser posted image ), da sam tu ako zatrudni, da ne zelim da drugarice prve saznaju, jer joj ja mnogo bolje mogu pomoci, cak iako vicem u pocetku....da sam joj najveca podrska i u lepom i u problemu....
Mnogo je volim i zbog nje sam danas jedna pozitivna licnost bez kompleksa, frustracija, zavisti i zlobe. Pratim mamino geslo:,,Zivi i pusti druge da zive". Jedino imam malooo duzi jezik od nje, pa volim uvek da kazem sta mislim, bez zadnjih namera, sto ljudi koji me ne poznaju, ne tumace uvek dobro.user posted image Sta cu, jarcica.user posted image

Odoh, previse se i ja raznezila.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 16:24:01   
Anoniman
Bravo , Smeško user posted image .

(odgovor članu smeško)
  Direktna veza do poruke: 65
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 17:40:39   
smeško
Bubo,user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 17:58:58   
maslinica
krenuse mi suze smeskouser posted image user posted image divna prica o  mami i buducoj mamiuser posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 18:24:34   
ksenija81
Tesko mi je da pisem o ovome, ali u kratkim crtama je da mi nikad nije bila drugarica za neke taboo teme, cesto smo se svadjale, ali bez obzira jako sam bliska sa njom!
Moj problem je sto sam ladna ko spricer i ne pokazujem emocije uopste i cak me nekad jako nervira kad pricamo, ali opet posle 5 min sednem i placem i bude mi tesko jer znam koliko me voli (volim i ja nju naravno) i koliko je uskracena za moje emocije, mazenje, poljupce... Ali takva sam i koliko puta se posvadjamo i onda placem ceo dan zbog mog sugavog odnosa prema njoj. Jako sam komlikovana i koliko puta placem kad pomislim da je (njih) jednom nece biti, uh ne ide dalje...user posted image

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Moja mama i ja
13.7.2010 20:13:21   
smeško
Maslinice, user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Moja mama i ja
21.7.2010 23:44:05   
choopa choops
Obozavam svoju mamu. user posted image Nikad ruzna rijec ni za koga, uvijek mirna, stalozena, nasmijana. Ne petlja se u tudje stvari. Pomogne kad zatreba. Oslonac u svakom smislu te rijeci.
I da mnogo mi bude zao kad sam ponekad bila grupa prema njoj user posted image Bas sam zlo user posted image
Voljela bih da budem bar malo kao ona. user posted image user posted image

I sad mi se place kad pomislim da nece jednog dana biti tu...ja ne znam kako cu ja to da prezivim user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Moja mama i ja
21.7.2010 23:58:56   
Anoniman
volela bih da njoj kao nekima umem da kazem IZVINI...
volela bih da umem da precutim kad me juri po kuci sa papucama,usteze majicu ako su mi gola ledja ili kljuka nekakvim sokovima....
volela bih da stignem da pomerim rucak sa stola pre nje i da operem sudove....
volela bih da prema svom detetu ne budem kao ona,a negde u dubini duse joj kazem HVALA...
volela bih da joj uskoro podarim unuce, da joj ne otvaram ranu po kojoj su joj rovarili 9 godina i da prestane da uzdise sto joj dete ima isti problem kao nekad ona...

volela bih....uh mama.....volela bih da ti kazem da te volim A DA TI POSLE TOGA NE CUTISuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 71
   RE: Moja mama i ja
22.7.2010 0:08:15   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: banini

volela bih da joj uskoro podarim unuce, da joj ne otvaram ranu po kojoj su joj rovarili 9 godina i da prestane da uzdise sto joj dete ima isti problem kao nekad ona...


user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Moja mama i ja
22.7.2010 1:13:42   
Mishica 77
Volim je najviše na svetu! Prvo Isidora pa ona! Umrla bih bez nje. Čujemo se 100 puta dnevno. I kad nemamo šta da pričamo, prija mi da čujem njen glas. Kad mi je teško, ona je prva osoba koju pozovem. 

_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Moja mama i ja
22.7.2010 10:22:57   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Volim je najviše na svetu! Prvo Isidora pa ona! Umrla bih bez nje. Čujemo se 100 puta dnevno. I kad nemamo šta da pričamo, prija mi da čujem njen glas. Kad mi je teško, ona je prva osoba koju pozovem. 

Ista stvar je i sa mojom mamom. user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Moja mama i ja
22.7.2010 10:27:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rivana


IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Volim je najviše na svetu! Prvo Isidora pa ona! Umrla bih bez nje. Čujemo se 100 puta dnevno. I kad nemamo šta da pričamo, prija mi da čujem njen glas. Kad mi je teško, ona je prva osoba koju pozovem. 

Ista stvar je i sa mojom mamom. user posted image


meni moja upravo dolazi..nedostajala mi je
nije mogla da dolazi kad je baba bila bolesna, pa onda sahrana ...
evo stize na kafu i bice ceo dan..jedva cekam...

kazu da postoji KARMA koja se prenosi: ako si bila OK sa svojom mamom i prema njoj, tako ce ti biti sa tvojom cerkom..tako se prica...user posted image user posted image user posted image

ja volim sa mojom da caskam..
a i, nisam subjektivna ali posle mene i mog muza niko ne voli teu kao ona...ni svekrva...svekrva je vezana za prvog unuka a mojoj mami je tea prva i bas je nesto vezana za nju..od prvog dana...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here