|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Psiha utice na plodnost?
6.8.2011 11:29:15   
Anoniman
Parižanka Ana je imala brata, a porodila se pre par dana.

(odgovor članu maca821)
  Direktna veza do poruke: 101
   RE: Psiha utice na plodnost?
6.8.2011 11:41:56   
Anoniman
Moj lični stav (ne morate se složiti samnom): ja mislim da psiha ne utiče toliko na dogadjaje i trudnoću, ali zato mislim da tu neko drugi meša prste. Mislim da na nas utiče Bog ili ako niste hrišćani onda dajte drugo ime Bogu. Uglavno ja sve više verujem u to. I pre ću otići Njemu da se molim, nego psihologu i psihijatru za moju podsvest.
A da, na ovo bi psiholozi rekli da je to Vera u neko Čudo i da ti zato pomaže ili si ti naredio svojoj podsvesti da ti pomogne tek kad počneš da veruješ i td, i td, a niko se ne pita da neko Veruje zato što zna da postoji nešto više od našeg golog života i podsvesti.

I da vam opet napomenem, ovo je moje mišljenje i ja verujem da Vera u Boga pomaže, i da se sve dešava sa razlogom, a ne da je podsvest kriva za moje gubitke.

< Poruku je uredio Pcelica Lena -- 6.8.2011 11:44:41 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 102
   RE: Psiha utice na plodnost?
6.8.2011 11:50:45   
^iva^
Slazem se sa tobom pcelice htedoh napisati da CIKA BOGA IMA plan za svakog od nas ali reko ima nas raznih pa da nekog ne uvredim ali sa verom U BOGA idem dalje(mozda cu dobiti pec sad )

_____________________________

iva

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Psiha utice na plodnost?
6.8.2011 12:52:06   
Anoniman
Pa možda zvuči ko promašena tema, ali ovde je postavljeno pitanje "psiha utiče na plodnost?", ja sam samo dala odgovor naravno svoj. user posted image

(odgovor članu ^iva^)
  Direktna veza do poruke: 104
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:02:23   
GRGA
Drage moje zene ,,evo mene da izrazim svoje misljenje.........Mislim da STRES ima uticaja na neplodnost....

Kakav stres--ne stres u vidu opterecenja,,hocu li imati dete ili ne.........vec stres..

Naime ja ceo zivot zivim s psihicki poremecenom majkom,,,,samo sa njom.....ceo zivot je uticala na moj zivot da nisam zivot niimala....Toliko je opsednuta samnom,,,da je to nemoguce..Prvi probleme i ja kada je vidim pobesnim,,,otac mi je bio kreten koji nas je maltretirao.........

Ceo zivot sam brinula o njo i to sada radim,,sve je na meni....Pored bolesne majke,koju malo malo pa vode na lecenje ja svaki put iznova i iznova prolazim kroz stres,,,nocu ne mogu ni da spavam......Tj ja nikada ne spavam!!!

Toliko sam opterecena da nikada niasm opustena....I to me toliko pritiska da je to cudo............Mislim da je kod mene to velika blokada!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:12:16   
Verus
grgauser posted image user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:17:12   
dunja RR

Ja ne verujem da psiha utiče na plodnost neposredno.

Posredno psiha utiče na mnoge zdravstvene probleme, ali to nema veze sa temom.



(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:19:30   
dunja RR

I to "opusti se" je čista glupost. Ja čim to čujem, ne razgovaram više sa tom osobom na tu temu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:23:52   
Anoniman
U današnje vreme ja zaista jako teško biti potpuno spokojan. Svi imamo po neki problemčić ili čak problemčinu, tako da nije lako dostići to famozno "opušteno" stanje.

Mada, za pojedine ženice ovde znam da su toliko pune dobrote i nežnosti pa verujem da se čak i najuporniji stres umori i ostavi ih na miru. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 109
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 20:58:55   
GRGA
Nazalost takvo je vreme doslo........DA TAKO ZIVIMO,,mislim da ima uticaja.......naravno i nacin na koji utice .......Ja sam npr vesela i strasno pozitivna osoba...Kada me covek vidi pomislio bi da sam celi zivot zivela u svili i kadifi...

Do sada niam imala nikakvih psihickih problema,,ali zaista imam problema sa opustanjem....i osatjanjem u drugom stanju..

Cak sam i smislila da kada budemo krenuli u Visegradsu.....pobegnem od svega!!!!!Za majku necu biti tu,i klonicu se nje neko vreme....Sestra ce me zameniti,,,oca necu vidjati,,,negativne ljude necu vidjati.........Setacu,,citacu knjige,,praviti torte,,,cak ja i muz planiramo da odemo 4 meseca u inostrnstvo,,i da dolazimo samo kada s erdae analize i IUI!!!

Da se maksimalo opustimo,i posvetimo samo sebi!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 21:03:59   
Anoniman
Grga, možda bi to zaista trebalo da uradiš... Čisto da se skloniš malo od ljudi koji ti oduzimaju energiju. I da sačuvaš osmeh i njime uskoro dočekaš jednog divnog bebana. user posted image

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 111
   RE: Psiha utice na plodnost?
9.8.2011 21:08:32   
GRGA
user posted image user posted image

I ja i mm smo dosli na tu ideju,,jer malo pa malo pa se nesto desi,,,mm napravi glupost,,,ode u opstinu tamo je izbacuju,,,onda moja sestra na more urae mi baka ja sam je prala i presvlacila i u roku od 2 dana SAMA organizovala sahranu,,,taman se malo vise anagazujem oko analiza...moj dever udari zenu ,,ona padne u komu ,,30kopci na glavi--ne zna se da li ce da prezivi---ostavi zenu sa malim detetom koja ne radi!!!

Radnici se samo nesto budne te ovo te ono,,svakom smeta nesto....A ja glava mi je ko dzak brasna--Epa necete vise................ima da se samo smejem ,,caskam ,pijem kaficu i setam.I tako dok ne zatrudnim a pocinjem uskoro!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Psiha utice na plodnost?
10.8.2011 15:10:13   
maca821
I ja milsim da nacin zivota dosta utice, mene pre svega muci posao, zelim bebu, pa onda mislim, zavrsila sam faks, ne radim vec 4 godine, muz radi na gradilistu, sve je to nesigurno,ja probala da radim nokte privatno, posao ne ide, bacila pareuser posted image i sve me to podsvesno opterecuje i verovatno utice na trudnocu.

_____________________________

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…


(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Psiha utice na plodnost?
10.8.2011 15:18:06   
GRGA
user posted image Mislim da stresni nacin zivota utice.....

Cist primer...u ponedeljak smo ja i moja sestra isle kod psihijatra koji je izuzetan slucaj da se konslutujemo u vezi nase mame sta i kako da pitamo kako da je zatvorimo u bolnicu za mentalno obolele.....

Pritom je rekao da eto sve pada na porodicu,,,u nasem slucaju samo ja(vise ja)i moja sestra!!!

Ja sam dr-u tada rekla,,,Meni je jako tesko,,,imamo firmu,,brinemo za plate-i da nemamo moramo da stvorimo,,organizacija posla,,briga o jelu,,majka psihicki tezak bolesnik,koja zeli da me razvede sa mm da bi ona bila samnom(bolesno je vezana za mene)..Ja i mm se lecimo godinama os steriliteta,,dever pravi sranja,ceo zivot svi kidaju zivce za njega...Ima malo dete,,zena mu je drsak i bezobrazna ne da mojoj svekrvi da vidi dete,,,ne dolazi kod nas --user posted image user posted image


Stalno neki problem,,,,,


Tada je psihijatar meni rekao,,,Da li znate ,,da kod takvog slucaja teskog detinjsta,zivota,trauma,i etos ada steriliteta,,vi biste trebali imati svog psihijatra kod koga cete redovno ici ,,i olaksati dusu..

Jer su dusa ,i telo-usko povezani...Ja ne kazem da ste vi bolesni,,ali to je jedna vrsta opterecenja koja potice iz glave,i hvata proslost,sadasnjost,i razmisljate o buducnosti a to je sve -STRES!!!

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Psiha utice na plodnost?
8.12.2011 14:18:43   
saira
i ja se Dunja upotpunosti slažem,jednostavno ne mogu vjerovat kakve veze ima psiha sa našim začečem hočel se spermatozoid i jajna čelija spojit i stić do maternice kakve veze ima psiha sa tim,

i ako ima kako da je isključimo kako da ne mislimo na bebu a tako je silno zelimo.user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Psiha utice na plodnost?
8.12.2011 14:23:36   
saira
Draga Anonimna nadam se i ja.
Eto lično ja nemam nikakvih problema sem finansiskih,mislim mir mi je u kući imam finu svekrvu i svekra paze me ko svoje dijete muž mi je divan,na poslu nemam nekog stresa eto vidiš non stop sam na forumu i sa vama crticama,al ne ostajem trudna sve ok,nemam stresa a bebe nema da li psiha može tolko utjecat ne vjerujem i ako može kako je se riješit,kažu nemoj mislit pa ne želim ja mislit al misli dođu same.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Psiha utice na plodnost?
21.12.2011 18:06:23   
maca821
IZVORNA PORUKA: saira

pa ne želim ja mislit al misli dođu same.


E baš tako, ja ne mogu da ih isključim, ustajem i ležem sa njima, a svi mi kažu da sam previše opterećenauser posted image

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Psiha utice na plodnost?
21.12.2011 18:12:17   
Verus
Ja sam posle godinu dana truda, krenula da posecujem doktora za vestacku oplodnju.  ON je naravno, tvrdio da psiha nema veze sa tim....tek kad sam posle nekoliko vidjanja sa njim rekla sebi "sta se sekiram, pa ne mogu da zatrudnim"  desilo se.  Mesec dana posle prve posete njemu, ostala sam trudna.  Drugi put se desilo sa zastitom.  Tako da ima tu nesto....A da, lako je reci da se iskljucis, a zaista je tesko....

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Psiha utice na plodnost?
21.12.2011 22:32:18   
maca821
Hm...pa verovatno da ima neke veze..joj ne znam ni sama, mnogo zena kazu da su zatrudnele onda kad su se najmanje nadale.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Psiha utice na plodnost?
22.12.2011 9:41:19   
Cecana
Mislim da je dovoljno da procitate temu:Kako ste ostale trudne?,ovde na RR,videcete da je 99% njih zatrudnelo kad nije o tome razmisljalo i nije ocekivalo da se desi.
Al'psiha ne da mira coveku.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Psiha utice na plodnost?
22.12.2011 9:53:15   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja sam posle godinu dana truda, krenula da posecujem doktora za vestacku oplodnju.  ON je naravno, tvrdio da psiha nema veze sa tim....tek kad sam posle nekoliko vidjanja sa njim rekla sebi "sta se sekiram, pa ne mogu da zatrudnim"  desilo se.  Mesec dana posle prve poset_e njemu, ostala sam trudna.  Drugi put se desilo sa zastitom.  Tako da ima tu nesto....A da, lako je reci da se iskljucis, a zaista je tesko....



I ja tako. Posle spontanog nikako da se desi trudnoća a ja izgorela od želje. I onda kad sam pregorela i rekla sebi:"Pa dobro, idemo na vto, a ako i to ne uspe nije kraj sveta! Usvojićemo neko detence." Ostala trudna u trenutku kad sam mislila da je to apsolutno nemoguće da se desi.
I slažem se sa Verus - nije lako isključiti se i prepustiti. U stvari prosto je nemoguće kad nešto toliko želiš da se sasvim opustiš i prepustiš. Valjda smo obe uhvatile trenutke kad smo bile premorene od svega - od očekivanja, lekara, pregleda, razočarenja i opet nadanja user posted image

A sve ovo ne znači da treba da prestanete da se trudite i radite na tome. Nekako, trudnoća dodje baš onda kad treba. Ni dan ranije ili kasnije user posted image

< Poruku je uredio Modessty -- 22.12.2011 9:54:04 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Psiha utice na plodnost?
22.12.2011 11:26:52   
pandica
ja verujem da psiha puno utice na to da li cemo ostati trudne , sam stres, nerviranje,, taj grč sa kojim zivimo, istim  pitanjem sa kojim ustajemo i lezemo,sama osecanja kad cujemo e  ona tamo je trudna, vidimo  na stotine trudnica i parova sa decom...

a tek svakodnevna pitanja  "ima li sta novo?"

nije lako opustiti se i nemisliti , ja bar nemogu!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Psiha utice na plodnost?
24.1.2016 21:41:02   
jekicaa
Zdravo da li i sada ima nekoga na ovom sajtu?user posted image

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Psiha utice na plodnost?
24.1.2016 21:50:44   
emicaa
Jekicee ovde uvijek ima nekog,samo pitaj šta te zanima user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu jekicaa)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Psiha utice na plodnost?
24.1.2016 21:55:56   
jekicaa
Emice sad mi je lakse i mnogo mi je drago sto uvek ima nekoga. samo ne znam odakle da pocnem user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here