RE: Indikacije za CR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


vocicana -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 20:03:20)

Kod nas u Krusevcu vise ne pomisljaju na takve eksperimente zato sam o tome I pisala, da gledaju da li treba ili ne, previse je bilo tuznih prica a bez razloga potpuno. Jos jedno nisam navela, jako mali obim kukova I velika beba, takodje bez mnogo price, jedino ako majka deteta ne insistira na drugacijem tretmanu.
Ovo je deo knjiga deo iskustvo. Mada stentovi I te stvari su retke, ali se desavalo da se I takva zena pojavi.
Sto se vto tice, to je individualno, ali I kod uspesne I vise neuspesnih pa kod prirodne spontane trudnoce, vrlo cesto cak 90% cr urade I ja to pozdravljam, ali sve je baza predispozicija, rizika I na kraju zelja. Meni je za nasu drugarice ovde toliko zao to smatram kardinalnom greskom, cekanje punog termina u tim godinama.
Ivaniceeee, moraces sa gin da razgovaras o tome, ali I dosta je godina proslo od prvog, vidi sama.




IvanaSK RR -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 20:09:41)

Moj ginekolog mi je rekao da ce sve to zavisiti od bolnice u kojoj se budem poradjala tj od lekara koji tamo rade. Ja cu za desetak dana ici na 4d kod doktorke koja ce me verovatno poradjati, pa cu videti sa njom. (Ona je drugaricina drugarica i preko telefona je rekla da moze carski)
U stvari, ja se plašim. Plašim se da porodjaj ne bude grozan kao prvi, i da ne daj Boze bude i nešto gore, kao što je moglo da mi na kraju nisu uradili carski.




Trcosava -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 20:56:00)

Voci, moraću da opovrgnem i to merenje. Ovde niko ne meri ni bebu ni kukove. Mada, moja deca nisu bila nešto debela, ali su bila glavata [sm=smiley36.gif]

Ivana SK - nemoj da se vodiš prvim porođajem. Prvi put sam se porodila sa epiduralnom, krenuli su da me izvoze na carski. Pa smo na povuci potegni izgurali Anu. Drugi je isto trebao da bude epidural, ali anesteziolog nije stigao. Pa se tako porodih bez ičega. Bolelo jeste, ali dok je bebac izašao nije bilo više nikakve boli.

I najnovije ovde je da ne seku, puštaju da pukne samo. Mnogo duže sam se oporavljala posle epiziotomije, nego posle prirodnog pucanja.
Meni je carski nužno zlo.




vocicana -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 21:02:55)

Za to si Trco u pravu, ja sam iznela knjiske I iskustvene indikacije, naravno da se slazem sa prirodom, ali kada ne ide ne ide. Da su normalniji mozda bi I kukove merili I ne bi promasivali dimenziju beba I cekqli cudo da se desi dok se majka ne slogira od umaranja u prazno pa onda hajde hitno.
A za to da pustaju da se zena sama raspukne, cula sam, sve kazu sto I ti, da je epiziotimija bolnija I dugorocnija sa oporavkom.




jess021 -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 21:39:49)

U NS vto def nije indikacija za cr, meni je treca vto i porodila sam se prirodno. Kod karlicno okrenutih beba samo prvorotke idu na cr, viserotke mogu i prirodno.
Iako koliko znam danas sve nesto traze da idu na cr trebalo-ne trebalo.
Meni nije bas jasno kako je bolje da te ne secnu nego da samo pukne?! Moja cimerka u sobi je popucala na sve strane i spolja i iznutra, nije mogla da ustane. Ja sam posle nekih 10-tak dana bila kao da se nisam ni poradjala.
A stvarno ne znam sto mere kukove i stomak kad u vecini slucajeva dobrano omase.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]