Bol u donjem stomaku (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Posle porođajaPoruka


prase -> Bol u donjem stomaku (26.2.2009 22:50:21)

U poslednjih mesec-dva mi se javlja bol u donjem stomaku, kao bol pre [sm=hudicek1.gif] Prvi put kada se to javilo čak sam imala i nekakvo krvarenje, ni nalik [sm=hudicek1.gif] po obimu, ali je trajalo par dana. Sad nemam pojma, da li je to "normalno" da stomak bolucka tako dosadno i dugo, nisam nešto zabrinuta ali eto... Sećam se da mi je doca rekao na pregledu posle porođaja da imam zilion cista po jajnicima ali da je to normalno za ženu koja doji. Sad, ako su [sm=hudicek1.gif] bolne kod osoba sa policističnim jajnicima, onda je valjda OK i to da mene boli... Ali ako je zaista tako, zašto to niko ovde ne pominje [sm=zmeden.gif] Elem, ja sam pomenula, pa ako je neko imao isti slučaj neka se javi, ili neka se neko ko ima isti slučaj uteši kad vidi da nije sam...
Jeca* -> RE: Bol u donjem stomaku (26.2.2009 23:08:26)

Mene poslednjih nedelja malo-malo pa boli stomak kao da ću dobiti. Još uvek nisam dobila prvu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] posle porođaja, da tako kažem. Ali svaki put kad me boli pomislim, evo sad će mi se vratiti ciklus. Mada mojoj sestri nije 9mes nakon porođaja pa se i ne sekiram puno. Takođe, i ja još uvek dojim.
Ne znam ni ja zašto tako boli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] meni nijednom nije bilo nikakvo krvarenje i nemam policistične jajnike.
Verus -> RE: Bol u donjem stomaku (26.2.2009 23:23:05)

Ne znam pre koliko ste se porodile, ali sigurno znate da se materica skuplja posle porodjaja, a da dojenje pospesuje lucenje hormona koje tome i pomaze, mislim da otud taj osecaj bola i zatezanja u materici....opet, ja nisam radjala pa nemam licnog iskustva ali pricam sto sam cula od prijateljica koje jesu...
Jeco, moja drugarica ima malog od skoro 11 meseci, doji i jos uvek nije dobila M...iako nema M ovulacija se i dalje desava, zato i mit da zena ne moze da zatrudni dok doji (moze i te kako!)
prase -> RE: Bol u donjem stomaku (26.2.2009 23:33:00)

Ne znam koliko dugo treba materici da se vrati, ali računam ako mi se kilaža vratila na staro a stomak nemam... I ja sam pomislila da je možda to taj bol, valjda će to pomoći da nemam 2 puta veći broj kože na stomaku (za divno čudo, nije propraćeno strijama) - mada verujem da su mi i trbušni mišići dosta otromboljeni [sm=smiley36.gif] Sestra mm me upozorila da vraćanje materice u prvobitno stanje malo boli, doduše nije precizirala koliko dugo i kada... U jednom trenutku sam je intezivno mrzela zbog te izjave, kada su mi se valjda kosti posle porođaja vraćale tamo gde su bile pa me bolelo kao da ih neko drobi (čak mi je i telesna temperatura naglo skočila, moj organizam je odlučio tako da se nosi sa tim [sm=smiley36.gif]) mislila sam "majku joj njenu, pa zar je ovo malo?!" Onda mi je sestra dala novalgetol intermaskularno i sve mi je bilo super... [sm=bravo.gif]
Anoniman -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 2:36:02)

Ja se ne sećam tog bola koji pominjete (što ne znači da ga nije bilo... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image])... mada moju drugaricu je stomak otkidao od Vigantola (kapi za stezanje materice), a mene nije. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ali imam policistične jajnike, i to pucanje vodenih cisti boli do zla boga... ja sam padala i u nesvest.

Idi kod lekara, neka zaviri da vidi šta je sa cistama.
Lu -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 7:17:13)

Ja sam jednom imala cistu i bolilo me po dnu trbuha stalno kao da ću dobiti i tada mi je kasnila pa sam mislila da sam trudna,međutim kada sam otišla gin. kaže cista je to ništa nebrini ona će puknuti sama i otići.
Pila sam Jasmyn jedan mjesec i stalno me je tako bolilo dok nisam dobila i tada se i cista očistila,poslije na pregledu je nije bilo.
Jeca* -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 7:59:39)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

moju drugaricu je stomak otkidao od Vigantola (kapi za stezanje materice), a mene nije. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ko pije Vigantol???
Vigantol mi dajemo Luki po jednu kap posle kupanja, uz mleko (o tome smo pričali - umesto AD kapi). Ali ja to ne pijem!!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
mihi -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 8:08:29)

Jeco to je lapsus Tasha je verovatno u brzini kucala Vigantol je D3 vitamin za bebe a to za skupljanje materice se zove metil ergo brevin a ima i drugih preparata mene je od toga ubijao stomak posle CR a neke žene nije ne znam od čega to zavisi.
Anoniman -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 8:50:48)

Methilergometrin... Jao kako sam lupila, IZVINJAVAM SE!!!!!!!!
mihi -> RE: Bol u donjem stomaku (27.2.2009 8:52:55)

Sad imamo klince pa svi mislimo na Vigantol а МЕМ smo zaboravile. Ništa strašno Tasha.
dobro bice iz bajke -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:08:54)

Cao devojke!!!
Imam jake bolove u donjem stomaku,kao da cu dobiti M..
Sva sam naduta,ubise me jajnici!!Treba da dobijem tek za 11 dana!!!
Da li je imao neko slicno iskustvo?
Anoniman -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:10:42)

pa meni to ume i 10-ak dana pred dobijanje da me rastura, a moze biti i zakasnela ovulacija! a da se nisi negde malo prehladila?
Ana RR -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:14:52)

IZVORNA PORUKA: dobro bice iz bajke

Cao devojke!!!
Imam jake bolove u donjem stomaku,kao da cu dobiti M..
Sva sam naduta,ubise me jajnici!!Treba da dobijem tek za 11 dana!!!
Da li je imao neko slicno iskustvo?


Mene tako zna da boli kad mi je ovulacija.. pms mi kreće dosta rano pa me tako boli i zbog toga.. imala sam jake bolove u stomaku kad sam pila klomifen..

jbg, ništa ti nisam pomogla..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
dobro bice iz bajke -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:15:42)

Nisam se prehladila,juce je bila ovulacija..Danas idem na UZ,da proverimo da li su pukli folikuli,posto sam pila klomifen..Stvarno me nikada ovako nije bolelo!!!
dobro bice iz bajke -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:16:34)

Anci hvala ti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image].I ja pijem klomifen,sigurno je zbog toga..
Ana RR -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:17:48)

Da se ispravim, imala sam bolove u stomaku kad sam primila pregnil, a to je bilo nekoliko dana posle poslednje tablete klomifena.
Ali mnoge žene imaju bolove od klomifena.
dobro bice iz bajke -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:23:27)

Idem danas na UZ,da se uradi provera da li su pukli..Ja mislim zbog ovih bolova da su pukli,ali javljam sta mi kaze Dr!!!Hvala ti Ana[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Anoniman -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:25:24)

pod obavezno javi cim se vrnes! nemoj da nas drzis puno u neizvesnosti! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
dobro bice iz bajke -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:26:56)

Obaveno javljam kad zavrsim imam zakazano u 16h..Hvala Vam sto brinete..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Ana RR -> RE: Bol u donjem stomaku (27.7.2010 13:28:52)

IZVORNA PORUKA: dobro bice iz bajke

Idem danas na UZ,da se uradi provera da li su pukli..Ja mislim zbog ovih bolova da su pukli,ali javljam sta mi kaze Dr!!!Hvala ti Ana[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]Verovatno, draga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] no sikiriki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
blum -> RE: Bol u donjem stomaku (23.1.2013 21:00:53)

[sm=smiley13.gif] drage moje ja sam od ovulacije nesto puna problema sedmi dan mi je od ovulacije i kada smo ja i mm imali odnos (koji nije bio grub) toliko me probolo sa lijeve strane jajnika da sam jauknula
nisam imala vise taj bol niti krvarenja dali to moze biti znak [sm=nosecka.gif]

nadam se dasam pisala na pravoj temi
New Mom -> RE: Bol u donjem stomaku (8.11.2014 10:35:58)

Posle prvog sam imala povremeno grceve, u skoro svim slucajevima povezano sa podojem. Izdrzljivo.
Posle drugog. Uh. Negde 3.-4. dana su krenuli takvi bolovi, kao da me ostricama probadaju. Znala sam da se valjam.po krevetu po pola sata, placuci, cekajuci da prodje. Bilo je tako prve dve nedelje, doduse ne svaki dan.
A posle treceg sem bukvalno drugog dana jos u porodilistu gde me bolelo dok siki, nista vise nisam osetila.
vonavoj -> RE: Bol u donjem stomaku (8.11.2014 11:06:10)

Uh...i mene je ovog drugog puta mnoogooo bolelo. Posle prvog skoro nista. A sad odmah sutradan posle porodjaja kad je sisala,kao na porodjaju kontrakcije..uzas..i jos me boli.
Mariya -> RE: Bol u donjem stomaku (11.11.2014 12:29:19)

prvi put su ti grcevi od skupljanja materice bili podnosljivi. Drugi put su bili toliko jaki, bolelo me vise nego kontrakcije, bas je bilo uzasno, ali trajalo je samo 3 dana. Kad smo dosli kuci prosli su, nije me vise bolelo.
eca89 -> RE: Bol u donjem stomaku (16.5.2019 14:25:39)

Da se i ja upisem. Stomak me strasno boli, kad ona doji, kao grcevi, nalik kontrakcijama. Poslije prvog porodjaja me nije boljelo nista, a sad boli bas.
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>