|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:35:36   
bea83
IZVORNA PORUKA: Ushtipak

Ja sam se poradjala 16 sati, pa hitan carski rez i ne znam koja bi zena pri zdravoj pameti izabrala carski rez, a ne prirodni porodjaj. To je sve samo predrasuda, da je carski rez otmen nacin poradjanja! Prirodno je mnogo bolje, mnogo je brzi oporavak. Kod carskog reza se sece sve i misici, i koza i materica, trbusna maramica, a sve to iznutra mnogo sporije zarasta nego koza. Pa posle jos dva meseca imas unutra rane koje treba paziti, jer se tu javljaju priraslice, moze kila da se stvori ako pukne neki unutrasnji sav ili popusti, sve to ne iskuse trudnice koje se porode prirodno. Operacija je operacija, a ako neko misli da je bezazlena, nek pogleda neki japanski film gde izvode harakiri ubod nozem u utrobu, pa nalevo rez od 20cm, pa ti to posle lepo zasiju i posalju te kuci da brines o bebi. Carski rez - ako mora. Ako ne mora, ne treba ga traziti, zaista. Ja cu opet morati na carski rez i unapred mi je muka. A pritom boli dodjavola.


Pa i to nije pravilo. Moj porodjaj je bio prirodan (uz epi) i da je samo do porodjaja mogla bih tako još 5 puta. Ali oporavak....Ustala sam prvi put posle tri dana i to uz pomoć dve sestre, ta tri dana sam piškila uz kateter (koji je jezivo iskustvo) imala sam ranu od 15 šavova  plus puknut grlić i sve to u kombinaciji sa katastrofalnim hemoroidima, sela sam prvi put posle šest nedelja od porodjaja...Ne znam nikog ko se posle carskog oporavljao ovako dugo kao ja posle prirodnog, tako da ne treba biti isključiv ni u čemu.
Ne planiram uskoro (a možda i ikad) drugo dete tako da ne razmišljam o eventualnom načinu na koji ću se poroditi. Carski jeste operacija, ali i prirodni može biti ogroman šok za organizam.

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 1501
   RE: Carski rez
19.2.2014 14:36:00   
mama micki
Čitam i moram i ja nešto da napišem. Ja iza sebe imam jedan prirodan porođaj i jedan CR. Da me sada pitate šta bih odabrala treći put, rekla bih sasvim sigurno prirodni porođaj jer sam prošla i jedno i drugo. Ne kažem ja da mi je bilo neznam kako loše posle carskog ali posle prirodnog porođaja sam se osećala mnogo bolje. Bolelo je dok je trajalo i posle ništa, u 4:45 sam se porodila u 7 otišla sama da se okupam, sedela normalno, pila čak i kafu, služila ostale cimerke...Po meni CR samo kad mora.
Posle carskog reza, kada se skuplja materica, taj osećaj i bol je isti kao onaj kod prirodnog porođaja, tako je barem meni bilo. Tako da sam ja posle carskog shvatila da prolazim i bol zbog rane i bol kakav sam osećala dok sam se prvi put porađala.
Ipak svako ima pravo da odabere i dobro je što to tako može, ali ovom porukom želim da poručim budućim mamama koje se plaše prirodnog porođaja da je to ipak pravi izbor i da nema razloga za strah, naravno ovde neću računati one koje moraju na CR zbog medicinskih indikacija.
Nisam napomenula da sam ja imala indikacije za CR ali da ne pišem sad previše.
Drage moje, prirodni porođaj je divno iskustvo, nikada to neću zaboraviti, ako nema nikakvih problema i medicinskih indikacija to je pravi izbor. Za one koje se plaše bola, tu je epidural.
Veliki pozdrav svima!

(odgovor članu Ushtipak)
Direktna veza do poruke: 1502
   RE: Carski rez
19.2.2014 16:22:52   
Torbica

IZVORNA PORUKA: superm

pozz. imam iza sebe dva carska reza. posle prvog sam mislila da se necu skoro oporaviti. posle drugog je bilo mnogo lakse. imala sam, da tako kazem, svog doktora. jeste carski rez 'nezgodan'. boli. i necu nikog da lazem da me nista nije bolelo. ali, nije bilo nepodnosljivo. isto tako sam misljenja da, ako treba da se navede prednost carskog reza, onda je to svakako cinjenica da prilikom carskog reza beba nimalo ne pati. sto nije uvek slucaj sa prirodnim porodjajem.


Samo mala dopuna ovome - upravo prirodan porodjaj traje koliko traje kako bi se beba bolje adaptirala na nove uslove i postepeno! Medicina kaze da je mnogo veci sok za bebu kad je samo izvade iz majke. No, nije to tema ovde pa da ne rasplinjujem, ali nije bas sve kako mi mislimo, i najzad, nije ni slucajno. Treba proceniti sve rizike, meni da je neko rekao da ih imam, ne bih se igrala hrabrosti uopste.
Opet, sto rece Maslacak, najvaznije su zadovoljna majka i beba.


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 1503
   RE: Carski rez
19.2.2014 16:50:14   
branki*


[/quote]
Samo mala dopuna ovome - upravo prirodan porodjaj traje koliko traje kako bi se beba bolje adaptirala na nove uslove i postepeno! Medicina kaze da je mnogo veci sok za bebu kad je samo izvade iz majke.
[/quote]
upravo tako.nisam lekar,oni to znaju zasto i kako,ali eto,opet,kao sto sam pisala,ja sam prilikom cr prosla dosta dobro,bolelo samo prvog dana,posle se kretala normalno,rana lepo zarasla,oziljak minimalan,i opet bih se opredelila za carski rez,ali...moj boza se nije snasao.on je prestao da dise kad su presekli pupcanu vrpcu,iako je porodjaj bio u terminu i sve organizovano.dr kaze da se jednostavno nije snasao,nije bio pripremljen,to je bio sok za njega,negova plucna krila,odnosno neki poklapaci se nisu lepo poklopili i zatvorili..tako sam bar ja razumela.
svaka zena treba dobro da se informise za i protiv i jednog i drugog nacina porodjaja,i opet uz savet lekara i svoje licne stavobve donese odluku.sad kod mene da sam isla prirodno,mozda bi boza bolje prosao,a mozda i gore.to niko ne moze sad da zna.nekad se stvari naprosto dese.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1504
   RE: Carski rez
19.2.2014 17:03:34   
serpica
Neko rece skakljava tema i jeste tako,ali evo primera radi,moj bebac je bio u soku kad se rodio ( na carski) nije zaplakao nije ni disao kako treba,kazu nije bio spreman,zavrsio u inkubatoru 24h,dr kaze beba se kroz porodjani kanal sprema postepeno za zivot van materice.A sto se oporavka tice,ja jesam ovaj treci put najlakse podnela operaciju ali mi je zato rana curila 40 dana,svakog jutra sam isla u bolnicu na previjanje i mucno stiskanje iste,znate li kakav je to boluser posted image i to 40 dana po 5 minuta stiskanja gnoja....
Maslacak dr u Nemackoj ne mogu da se porede sa ovim nasim ovde,ne kazem ja da nema nasih strucnjaka,ipak je zapad,zapad,i to nema price.U nemackoj se radi i opreacija na otvorenom srcu i pacijent ide kuci nakon 5 dana,a ovde??? Salju te za Bg kod jednog jedinog strucnjaka a dok stignes na red ode mast u propast....
meni je zao sto sam radjala na carski,jer koliko god bilo rutinski zahvat ipak postoje komplikacije,pa svi znamo da je i opracija cukljeva rutina pa kako nam zavrsi jadna devojka od 20 god.user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1505
   RE: Carski rez
19.2.2014 17:59:24   
doktorkakristal
ja sam samoinicijativno trazila carski u spinalu i stvarno sam prezadovoljna,dobila sto sam ocekavila,ma i vise od toga ,nije me bolelo nista ,rana malo zatezala i to jedan dan,cak mi ni kateter nije smetao.Secam se noc pred carski u blizini se cuje zena vristi poradja se,dodje jutro ja odlazim na carski ona i dalje vristi,ja se vratila videla se sa mojima i muzom telefonirala ,dodje popodne egde oko 17 h ja grickam pazmu i pijem caj ona zena i dalje vristi ja pitam sestru jel moguce da je to ista zena ona mi kaze da jeste,porodila se tek kasno uvece,eto ja sam se toga plasila ,opet kazem ja sam stvarno super prosla ,moja beba isto tako zaplakala je odmah i lepo se prilagodila.
Ovo sam napisala najvise z razloga da nikog ne treba odvracati od njegove zelje ili osecaja,svako zna sta je za njega najbolje,ja sam se nagledala svega tokom faksa i moja je odluka bila carski i za mene jeste bio carski user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1506
   RE: Carski rez
19.2.2014 18:46:55   
Leptiric123
Kako sada stoje stvari i sa mojim iskustvnom sa prvog porodjaja, kada dodje do drugog mislim da bih volela da bude carski u spinalu, jer opet da prozivljavam sve ne znam dal bih mogla...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1507
   RE: Carski rez
19.2.2014 19:10:38   
nina26
Ja sam se iz istih razloga kao Maslacak odlucila na cr, jer sam ja bila prevelika beba, a moju mamu porodjali prirodno, i otisli joj kukovi, i 6m je lezala vezana tegovima za krevet kako bi se kukovi vratili na svoje mesto, i dan danas se pati sa tim.

Moj carski je prosao odlicno, ali je moja Z imala kompilikaciju, e sad da li je komplikacija koja se javlja kod carskog ili jednostavno dr, nije izvadio lepo bebu, ja to ne znam...uglavnom sve je proslo i zaboravilo se...

Par meseci posle porodjaja sam isla na kontrolu (nije bio moj dr koji mi je vodio trudnocu) i kada me je pregledao rucno, rekao je da, je i bolje sto sam se porodila carskim, jer sam ja toliko uska da ne bih mogla da izbacim dete ni od 2,5kg a ne od 3,5kg..tako da opet je moja intuicija bila u pravuuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 1508
   RE: Carski rez
27.2.2014 18:16:36   
majira
Drage trudnice,
da li je neka od vas imala problem da nije mogla da ode na konzilijum za carski rez jer internista ne da odobrenje za totalnu anesteziju zbog previsokog pulsa? Ja sam upravo u bolnici ali niko nista ne govori, a ja ne znam sta se desava onda?

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1509
   RE: Carski rez
27.2.2014 18:18:19   
Olga75
a sta internista kaze za spinalnu analgeziju ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu majira)
Direktna veza do poruke: 1510
   RE: Carski rez
27.2.2014 18:29:17   
majira
Ovde u visegradskoj niko ne spominje spinal kao da to ne postoji. Dala mi je da pijem verapamil i radim analizu na hormone stitne zlezde jer je napipala cvor, pa za dva dana da dodjem na kontrolu. A meni termin za osam dana a ne mogu bez odobrenja interniste da odem na konzilijum

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1511
   RE: Carski rez
27.2.2014 18:30:58   
Olga75
nadam se da ce se javiti neko ko je imao slicnu situaciju

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu majira)
Direktna veza do poruke: 1512
   RE: Carski rez
27.2.2014 19:58:29   
doktorkakristal
MAJIRA pitaj otvoreno za spinal,svog ginekologa ili idi kod anesteziologa

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1513
   RE: Carski rez
27.2.2014 22:13:16   
serpica
A koji je razlog da ne ides na prirodni porodjaj? Mislim da u tvom slucaju ako moras na CR,onda bi trebalo da ides pod spinalnom anestezijom,ne znam zasto to niko nije pomenuo ako je vec problem totalna.Razgovaraj sa dr..srecno!

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 1514
   RE: Carski rez
27.2.2014 22:23:55   
Наташица
мислим да се у случају високог притиска не смије порађати природно. говорим из искуства, јер ја сам имала висок притисак- био је царски са спиналном анестезијом. кад сам питала анестезиолога зашто иде спинална, он је рекао да је у мом случају то најбоље. претпоставила сам да ме не смију успавати скроз. нисам даље питала. мислим да је царски боље рјешење у случају притиска, јер би у току природног порођаја могао да скочи још више па може свашта бити. по мом мишљењу у твом случају би било најпаметније не дужити и компликовати него царски и спинална анестезија. ваљда сам добро разумила ваше питање. срећно.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1515
   RE: Carski rez
28.2.2014 12:43:07   
majira
Hvala svima na odgovorima, ali moj ginekolog ne spominje spinalnu anesteziju kao opciju. Samo kaze da mi nece odobriti operaciju ako mi se puls ne smanji. Dali su mi ozbiljnu terapiju i puls mi se smanjio, ali kad odem na kontrolni ekg skoci na 140 u minutu zbog straha. Termin je za nedelju dana a ja jos nisam otisla na konzilijum, jer nemam odobrenje interniste

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1516
   RE: Carski rez
28.2.2014 13:12:11   
Наташица
боже, свашта. некад ме ти доктори тако избију то је чудо једно. чуј, ни не спомиње спинал. мени притисак скакао кад су жене у другим салама вриштала на породу, а камо ли да сам се ја порађала природно. кад су ме спустилиу рађаону и кад сам видјела и чула како изгледа пород, давали ми апаурин да се смирим, плус таблете за притисак. могуће да чекају до термина да виде хоће ли се смирити па да даље дјелују. јави, како је све прошло.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu majira)
Direktna veza do poruke: 1517
   RE: Carski rez
28.2.2014 15:11:49   
aster
Mislim da u Višegradskoj ne rade cr u spinalnoj anesteziji. Tako mi je rekla jedna trudnica, ja ne znam jer se nisam tamo porodila.

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1518
   RE: Carski rez
1.3.2014 8:54:01   
majira
Evo da vam javim novosti, papiri su otisli na komisiju i zakazali su mi operaciju za ponedeljak, ali posto internista nije dao odobrenje i trazi kontrolni pregled u ponedeljak, moz da pomeri operaciju jos dan ili dva, pritom je rekla da ce da me stavi na intenzivnu negu u ponedeljak ako mi se puls ne smanji. Krenuce mi prirodan porodjaj dok se oni dogovore

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 1519
   RE: Carski rez
1.3.2014 10:57:25   
Наташица
ријешиће се то врло брзо, не брини. знам да ти дана трају као године, а доктори још гори што једва нешто говоре пацијентима.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu majira)
Direktna veza do poruke: 1520
   RE: Carski rez
23.3.2014 22:05:50   
lanica82
Pitaje za mame koje su imale dva carska reza: da li vam je isti doktor radio carski rez po drugi put? Da li je poželjno ili neophodno da operaciju radi isti doktor?

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1521
   RE: Carski rez
23.3.2014 22:14:13   
serpica
Meni je prvi carski bio hitan dr koja je tad radila,drugi put me operisao dr koji mi je i vodio trudnocu,on je trebao i treci put da me porodi ali nazalost nije se vratio sa godisnjeg na vreme pa me je porodio treci lekar.Mislim da nema veze da ti isti dr radi carski,svi oni to zavrsavaju odlicno,ne brini.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu lanica82)
Direktna veza do poruke: 1522
   RE: Carski rez
2.4.2014 9:32:41   
anci kv
mislim da nema veze koji dr radi cr
Jedini problem posle cr, imam taj što moram trbušnjake sad da radim kao početnikuser posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1523
   RE: Carski rez
13.4.2014 16:06:28   
ikica15
Zdravo evo i mene,nova sam ovde,inace iz Bora sam ,ne znam za vas ali ja se jako kajem sto moj dr.mene nije pustio da se porodim prirodno,inace veliki sam protivnik CR (naravno ako je beba lose postavljena ili ima postoji neki drugi problem normalno je da je bolje ici na CR) , ovde u Boru inace bebu donose odmah posle porodjaja nema veze da li ste se probudili iz anestezije ili ne. Moja beba je sve vreme bila samnom od kada su me smestili u sobu do izlaska iz bolnice jer ovde bebe ne vode u zasebne boksove vec su svoe vreme sa nama,mogu vam reci bilo mi je naporno. Nisam imala neko lose iskustvo sto se tice tog porodjaja ali ako mi verujete tezila sam da se porodim prirodno i bilo je tako do 3 dana pred porodjaj,kad je dr.odjednom resio da me porodi na CR plakala sam do samog porodjaja i sva sam se oduzela jer nisam to nikako zelela. Recite mi molim vas da li se neko osecao ovako kao ja,proslo je skoro godinu dana od CR ja jos nisam to prezalila,iako imam hvala bogu zivo i zdravo dete pored sebe ja osecam to kao neki neuspeh u zivotu, da li je mozda moguce da se neka od vas osecala ovako kao ja i da li drugi porodjaj bude prirodan ili ne? Izvinite na ovako dugom postu . user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 1524
   RE: Carski rez
13.4.2014 16:24:57   
Наташица
јао, икице драга...немој да размишљаш о томе као неуспјех. и царски је порођај. нису људи џаба измислили. ја сам лично одушевљена царским и осталу дјецу, ако бог да ћу на царски. то је моје лично мишљење. са мном је лежала у соби жена која се породила природно, али се распадала од болова иако јој је то друго дијете. док сам ја већ трећи дан устајала и ишла у ходник видјети своје. додуше, код нас бебе нису са нама па могу да кажем да ми је то олакшало опоравак.
што се тиче друге трудноће, иначе не практикују природан порођај после царског, мада и то је могуће. твој доктор те вјероватно из неког разлога није пустио на природно. можда притисак, можда ако имаш проблема са видом....моју другариуцу су на царски јер има проблема са синусима и полипима. тако да све је то ок. уживај у дјетету и желим ти у скорије вријеме принову :)

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu ikica15)
Direktna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here