|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folna kiselina
10.7.2010 19:02:53   
Cvetana
Morena, ne moras da pijes ako ne zelis i ako ti je krvna sloka dobra, dovoljno je da jedes voce i povrce. Mislim da beba uzme ono sto treba i ne moze da joj bude lose, moze samo meni da bude lose. Ja inace ne jedem voce, povrce da al uglavnom kuvano, nikad nisam imala problema s krvnom slikom, ali pijem multivitamine od kad znam za sebe. Pravim pauze npr. 2 meseca pa 1 mesec pijem.
Na te multivitamine dodajem C i E, folnu ne pijem jos uvek.

(odgovor članu morena)
Direktna veza do poruke: 426
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
4.8.2010 12:58:37   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: tatjan@

Evo neceg sto sam ja pronasla a nisam primetila da se spominje na ringeraji, neka me moderatori isprave ako nije tako..

Primetila sam dugim pracenjem bazalne temperature da imam defekat lutealne faze-iliti skracenu lutealnu fazu. Trebalo bi da je izmedju 11-16 dana a meni traje 8-9-10 dana, i saznala sam da to moze da bude problem kod zaceca. Posto ja ne bi da pijem hormone, pokusala sam da nadjem da li postoji neki prirodniji nacin da se to regulise i nasla sam dva resenja, prirodna progesteronska krema ili vitamin B6. Posto prirodna progesteronska krema (na biljnoj bazi) je kod nas malo teza za nabavku a i kosta puno (oko 2000 din), odlucila sam se za vitamin B6 ( Bedoxin tablete 20mg, pijem ih tri dnevno, znaci 60mg). Evo i clanka gde sam ovo nasla i procitala, kasnije cu ga i prevesti, sad nemam vremena. Kazite mi sta mislite o ovome? Ja cu u vakom slucaju javiti rezultate..user posted image




Increasing Fertility and Relieving PMS with Vitamin B6
Mar 28, 2000 - © Lori Ramsey


Vitamin B6 is also known as pyridoxine and is water soluble. It can be found in yeast, whole grains, legumes, liver, eggs, cereal, meat and fish.

All the vitamins work together to keep a body healthy, but vitamin B6 goes one step beyond. It helps with fertility.

Vitamin B6 Lengthens the Luteal Phase

Vitamin B6’s main role as a fertility vitamin is to treat the luteal phase defect. A luteal phase defect is one of the most easily treated causes of infertility. (As an added bonus, B6 also helps with PMS. See Web MD for an in-depth article about treating PMS naturally.)

A luteal phase defect is when the luteal phase (the time from ovulation to menstruation) is less than 10 days. Ideally, the luteal phase would be 11-16 days. A luteal phase that is too short cannot maintain a pregnancy, usually resulting in miscarriage if measures aren’t taken to lengthen the luteal phase.

You can detect a luteal phase defect by charting your basal body temperatures. This may take a month or two to figure out, but it is worthwhile in determining if there is indeed a luteal phase problem. See Charting Basics to learn how to chart your basal temperature. If you detect a luteal phase defect, one way to lengthen the luteal phase is with progesterone supplements, and another way is with vitamin B6.

Amount of Vitamin B6 to Take

Very few multivitamins have a sufficient amount of vitamin B6 in each dose, because the RDA dosage of 2.5 mg is much lower than required to increase fertility. Check the labels to make sure there is a sufficient amount of vitamin B6. Look for B-complex vitamins, which will have higher amounts of B6.

Some sources recommend taking 100-200 mg of vitamin B6 a day to help with luteal phase defects. It may be smarter to start out with smaller doses and increase it if it doesn’t work. Always check with your practitioner or doctor before taking megadoses of any vitamin.


http://www.suite101.com/article.cfm/preconception/36074 -odavde sam skinula clanak, koga vise zanima neka progoogla malo


IZVORNA PORUKA: daca77

Draga, to sam ja pila 2 ciklusa i lutelna faza mi se vratila na 14~15 dana...pre toga par meseci mi se sve bilo poremetilo, jer sam dobijala u vreme O. Da li od B6 ili ne, ali sredilo se...


IZVORNA PORUKA: kika7

Kad smo naprvalili bebu, pored Klomifena i folikometrije i ciljanih odnosa, ja sam pila B6. I uspeli smo.
Sad opet radimo sve to gore navedeno ali uz Cikloproginovu. Nisam uzimala B6. Nisam uspela 2-3 meseca da ostanem u drugom stanju. Sad odo da kupim B6user posted image  i onda da čekam, folikometriju pa ciljane odnose i da se nadam user posted image


IZVORNA PORUKA: kika7

Zaboravi da kažem Pijem i Klomifen 3x dnevno, Cikloproginovu i Aspirin 100 koji je dobar jer razređuje krv. Jer gusta krv može da bude problem da se oplođena jajna ćelija zakači za matericu i da dobija krv preko nje.


< Poruku je uredio Ana RR -- 4.8.2010 12:59:20 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 427
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
4.8.2010 15:42:40   
tatjan@
Hvala na odgovorima :)

Daca i Kika... ko vam je preporucio da pijete vitamin B6 i u kojoj kolicini? Ja sam ovo nasla na netu a sto se tice mog ginekologa on je malo stariji i nesto me zblanuto gleda kad ga pitam takve stvari, stara skola heheh, pa ne znam da li je u redu sto ovo pijem. Citala sam u svakom slucaju da ne bi trebalo da skodi nesto..
I kako se zvao preparat koji ste koristile?
Videla sam da ima neki B kompleks 50 i 100, ne znam ko je proizvodjac.. i tu ima vitamina u velikim kolicinama, ali ti preparati su skupi. A obican Bevipleks ima male kolicine B6, 2-3 mg a to je neznatno.

A sta mislite o progesteronskoj kremi na bazi divljeg jama, citao neko o tome?
Znam da mnoge od vas koriste utrogestan ali ja ipak nemam neki problem (vec sam rodila jedno dete) i mislim da mi to nije potrebno a i ne moze bez konsultacije sa ginekologom.. ciklus mi se sad nesto poremetio samo zadnjih par meseci a mrzi me da gnjavim zbog toga lekare, mislice da freakujem :))) Mozda je i zbog leta i vrucina doslo do toga, ko bi ga znao...

Kika meni je prva beba ispala iz prve bukvalno, otisli na more kao par a vratili se kuci kao porodica :))) Pratila sam pre toga bazalnu ali nismo imali u planu bebu do mora, tamo sam znala kad mi je ovulacija i ciljano.. bum, odmah iz prve! Nekako sam mislila da ce i druga beba tako ako me shvatate..:)) ) pa sam se verovatno malo uspanicila sad..

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 428
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
5.8.2010 11:45:59   
Pravoslavna
Verovali ili ne o ovoj temi prvi put čitam. Posle mog spontanog i krvarenja od 2,5 meseca gvoždje mi se malo srozalo. Počela sam da ga pijem ali sam brzo odustala jer mi je jako teško padao na želudac. Evo opet pokušavamo a doktor mi nije rekao ništa spec. da pijem. Mislim da ću već danas da idem da kupim Folnak ili Folan i C vitamin i E vitamin. Ipak imam 43 godine, verovatno je u mojim godinama potrebnije piti više vitamina. Čudno da mi ništa nije rekao. Pročitala sam i za čaj od virka. Kupiću i njega ali prvo da saznam malo više čemu služi. :)
A da li osim C, E, B može da se preporuči i njemu nešto da pije od vitamina?

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 429
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
6.8.2010 1:01:51   
Marija190
IZVORNA PORUKA: Pravoslavna

A da li osim C, E, B može da se preporuči i njemu nešto da pije od vitamina?



Mislim da je to dovoljno vitamina za njega, a procitala sam vise puta da je za muskarce vazan magnezijum (neki hvale onu Donat vodu koja ga ima dosta), i da treba da grickaju suvo voce, bademe, lesnike i sl.

(odgovor članu Pravoslavna)
Direktna veza do poruke: 430
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
6.8.2010 10:39:11   
Pravoslavna
Od jutros pijem folnak , C vitamin, E vitamin i bevipleks. Virak neću za sada, ovo je dovoljno. A moj dragi nek jede bademčiće ;)))

(odgovor članu Marija190)
Direktna veza do poruke: 431
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
6.8.2010 12:30:37   
NinaMandarina
Prosli ciklus sam pila B vitamin i luteinska faza mi se produzila sa 14 na 17 dana user posted image plus sto sam stalno bila gladna user posted image

(odgovor članu Pravoslavna)
Direktna veza do poruke: 432
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
6.8.2010 19:36:12   
Nella79
IZVORNA PORUKA: Pravoslavna

Verovali ili ne o ovoj temi prvi put čitam. Posle mog spontanog i krvarenja od 2,5 meseca gvoždje mi se malo srozalo. Počela sam da ga pijem ali sam brzo odustala jer mi je jako teško padao na želudac. Evo opet pokušavamo a doktor mi nije rekao ništa spec. da pijem. Mislim da ću već danas da idem da kupim Folnak ili Folan i C vitamin i E vitamin. Ipak imam 43 godine, verovatno je u mojim godinama potrebnije piti više vitamina. Čudno da mi ništa nije rekao. Pročitala sam i za čaj od virka. Kupiću i njega ali prvo da saznam malo više čemu služi. :)
A da li osim C, E, B može da se preporuči i njemu nešto da pije od vitamina?


Sto se tice gvozdja, i meni je jako tesko da ga pijem, ali mi je dr. dala Ferum Lek, to je gvozdje u tabletama za zvakanje. Uopste nije strasno, uzima se pre ili za vreme obroka, i sto je najbolje ima cokoladni ukus. user posted image

< Poruku je uredio Nella79 -- 6.8.2010 19:37:16 >

(odgovor članu Pravoslavna)
Direktna veza do poruke: 433
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
8.8.2010 1:05:06   
Marija190
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina

Prosli ciklus sam pila B vitamin i luteinska faza mi se produzila sa 14 na 17 dana user posted image plus sto sam stalno bila gladna user posted image


Ako ne moras da pijes ceo B kompleks vitamina - nemoj. Ja sam par meseci pila tablete pivskog kvasca koji je otprilike to isto i ugojila sam se par kila, jedva sam posle skinula. Uzmi samo folnu kiselinu, B9.

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 434
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
13.8.2010 14:28:58   
Pravoslavna
Ok, hvala, srce si!!!!
Pijem folnak sa C vitaminom od 500mg ujutru. Po podne pijem bevipleks i E vitamin.
Hvala Bogu OK mi je. Sad nailaze plodni dani, ližem maybe baybe svako jutro pa očekujem paprat.
Daće Bog da budem mama!!!

(odgovor članu Marija190)
Direktna veza do poruke: 435
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
18.8.2010 12:18:20   
kika7
I pre prve trudnoće a  i sad kad radimo na drugoj bebi pijem folnu kiselinu i vitamin E. A sad sam počela da pijem B6 jer radim na drugoj bebi a nikako da je uradimo. A pijem i Aspirin 100 jer imam problem sa holesterolom i triglericidima pa mi je krv gušća nego obično. A Aspirin razređuje krv. Za sve sam saznala na Internetu, preko raznih foruma i iskustva forumašica.
Sad čekam user posted image  pa mi držite fige. I ja vama držim fige da što pre ugledamo user posted image

(odgovor članu Pravoslavna)
Direktna veza do poruke: 436
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
18.8.2010 13:00:19   
MASHKA
svima preporučujem CENTRAVIT PRENATAL od dietpharm-a (vitamini+minerali+omega 3) , rezultati mi nisu bili baš sjajni pre nego što sam počela da ih pijem u 3. mesecu a od tada su svaki put sve bolji i bolji. cena je malo jača ali vrede svaku paru!

(odgovor članu kika7)
Direktna veza do poruke: 437
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
23.8.2010 9:53:41   
dejana007
Ja sam pila mamavita dva meseca pre trudnoce i posle krenula sa prenatalom za trudnice i dojilje i pila iako nisam znala da sam ostala trudna. nadam se da nece škoditi plodu, moram danas da se raspitam kod doktora. A folnak takodje pila jedno 3 meseca pre zaceća i jos uvek pijem user posted image

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 438
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.8.2010 23:16:41   
anchik
nova sam na forumu user posted image interesuje me da li se folna kiselina sme piti bez konsultacije lekara

_____________________________

ako ti kazem da o necemu ne razmisljas, mislices na............

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 439
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.8.2010 23:26:43   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: anchik

nova sam na forumu user posted image interesuje me da li se folna kiselina sme piti bez konsultacije lekara

Da.user posted image Ne mož' da škodi, a što ne škodi znači da koristi user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu anchik)
Direktna veza do poruke: 440
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.8.2010 23:32:18   
anchik
diiiiiivnoooooooooo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   u apotekuuuuuuuuuuuuu

_____________________________

ako ti kazem da o necemu ne razmisljas, mislices na............

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 441
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
22.9.2010 15:20:03   
Ana RR
Za pepino:

Šta je folna kiselina i zašto je važno da je uzimam u trudnoći?Folna kiselina spada u vitamin B, a organizmu je potrebna za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i drugih novih ćelija. U prirodi se ne nalazi u hrani, ali se nalaze folati, kojih ima nekoliko različitih vrsta i razlikuju se po količini u kojoj se apsorbuju iz hrane. Obično se samo jedna polovina do dve trećine folata iz hrane može i apsorbovati. Folati su osetljivi na temperaturu i razgrađuju se u vodi tako da kuvanje znatno smanjuje njihove koncentracije u hrani. Isti je slučaj i kad namirnice predugo stoje.

Šta bi moglo da se desi ako ne unosim dovoljno folne kiseline?Nedostatak folne kiseline može da izazove problem sa kičmom i lobanjom bebe - “defekt neuralne cevi”, koji dovodi do smrti ili teškog invaliditeta deteta. Pored nedostatka folne kiseline postoje i drugi faktori koji mogu da utiču na stvaranje defekta neuralne cevi, na koje treba obratiti pažnju i naznačiti vašem lekaru: postojanje defekta neuralne cevi u porodici, prethodna trudnoća sa defektom neuralne cevi, korišćenje nekih antiepileptika, korišćenje vrućih kupki u ranoj trudnoći, visoka telesna temperatura, groznica u ranoj trudnoći, dijabetes majke i velika gojaznost. Upravo smanjivanje rizika od ovog problema je razlog zašto je potrebno da i pre začeća unosite folnu kiselinu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu anchik)
Direktna veza do poruke: 442
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
23.9.2010 8:13:45   
pepino
Hvala Anci!user posted image
Nisam vidjela da ima tema posebno za folnu i vitamine!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 443
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
23.9.2010 15:02:49   
dejana007
Ana odlican tekst user posted image

ja sam folnak pila mozda dva - tri meseca pre nego ostala trudna. i Po izvestaju lekara trebam da ga pijem puna 3 meseca tj do 4 meseca. user posted image

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 444
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
26.9.2010 17:46:34   
Suncicabg
Ja sam pila pre par meseci, a od pre par dana ponovo user posted image

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 445
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.12.2010 17:54:35   
vonavoj
malo da aktiviram temu..interesuje me da li je potrebna da se pije i folna kiselina ako pijem oligovit tablete..da li neko zna? one sadrze kompleks B vitamina,a i folna kiselina jeste B vitamin! a planiram trudnocu,i cekam user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 446
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.12.2010 18:33:29   
Volta
Potrebno je ,jer je nema u kompleksu(Beviplex) ni u drugim multivitaminima u dražejama,kapsulama itd.

_____________________________

NAGRADE NE POSTOJE ZA PROSEČNE REZULTATE! LJUDIMA TREBA SUPROTSTAVITI DIPLOMATIJU,ZBIVANJIMA VEŠTINU!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 447
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
27.12.2010 18:41:30   
vonavoj
hvala voltice!!! icicu da kupim i folnu kiselinu..svasta sam ovde procitala!

(odgovor članu Volta)
Direktna veza do poruke: 448
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
28.12.2010 11:49:19   
Suncepravde
I ja pijem folnu kiselinu vec dva meseca i tako se malo spremam za user posted image .

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 449
   RE: Folna kiselina i vitamini (priprema za tr...
28.12.2010 12:29:03   
vonavoj
koliko si platila sunce folnu kiselinu,tj,ima li nekih vise vrsta,ili...

(odgovor članu Suncepravde)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je pravo vreme da uradite test za tru...
Da li da sačekate da vam izostane ciklus ili da ga uradite odmah? Evo nekoliko smernica koje mogu da vam pomognu.
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here