Da se testo ne slepi (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Da se testo ne slepi (20.2.2010 12:51:56)

Mislim na špagete i makarone nakon što su već skuvane.

Naime, mi svi uglavnom jedemo u različito vreme, Luka ranije, mm i ja kasnije, ili ja posle Luke a pre mm...

Ili ako se ručak dodnosi od mame, onda opet testo stoji pre nego što ga jedemo.

Probala sam da nakon kuvanja, kada procedim testo, odmah pustim hladnu vodu na njega, to nekada pali, nekada ne.

Ili, probala sam da ga prelijem sa malo ulja dok je u cedki, ali ni to ne pali uvek.

Šta vi radite sa testom da se ne slepi ako ga ne jedete odmah kada je skuvano?




Ana RR -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 12:58:18)

Ja sipam maslinovo ulje i so u toku kuvanja..
Ne budu mi posle slepljene, sem ako stoje u frižideru pa je normalno da se malo stegnu. U mikrotalasnoj se posle odlepe.
Ili ih prelijem sa još malo masl. ulja ako ih grejem na šporetu.




NONA79 -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 12:59:55)

mi često pravimo makarone i špagete sa raznim prelivima i sosevima
volimo na pola skuvano (nikako raskuvano), dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama, jer život je tako htio
pozdrav i[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 13:00:17)

Sipam i ja isto tokom kuvanja...

Ebem li ga... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




SUPER MAMA -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 13:02:25)

Ja uvek ako na primer pripremam spagete a jedem ih kasinje i oni se ohlade dok cekam muza, cim dodze samo ih stavim pod vrelu vodu i oni opet su kao da sam ih sada skuvala i iscedila.




Ana RR -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 13:02:38)

Draga, bitno je da se ne raskuvaju previše..onda se zalepe.
prof. kuvari kažu da su špagete skuvane onda kada ih presečeš na pola a u sredini postoji jedna bela tačka..




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 13:05:50)

Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lu -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 13:59:16)

IZVORNA PORUKA: NONA79

dobro ih isperem hladnom vodom , nekoliko puta i ocijedim, nikad mi se nije desilo da se zalijepe, a evo sa 30 godina skoro 20 se "družim" sa šerpama,


Takođe,kuham ih prema uputi na vrećici,a kad su potpuno hladne poprskam ih uljem i promiješam.
Tako mogu da stoje cijeli dan u šerpi i ne slijepe se!




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 14:15:54)

... ako zafitljačite jedan špaget [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] na pločice iznad sudopere i pri tome  isti sklizne (tj. ne lepi se) znači da je testo dovoljno kuvano.Ko se zalepi još malkice.... uvek ostavim koji minut da stoje u toj vodi. Sipam ulje i so u vodu u kojoj se kuvaju špageti. Operem ih ledenom vodom i kako Lu i Nona  rekoše dooooobro ih  ocedim dodam ravno kašiku uljua promešam i poklopim . [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 14:18:27)

Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili ne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 14:20:25)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Hehe,čula sam za taj fazon da se baci špageta na pločice ali nisam nikad zapamtila šta treba...da se zalijepi ili ne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


malopre kad sam to uradila svekar stoji pored mene , gleda i smeje se....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 14:42:49)

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Smotana sam za testo pa jedino ovako uspem da ga ne slepim, probala sam sve sto ste pisale, al nikako ne uspevam, cak sam pravila i onako al dente, iako tako ne volim da jedem, i bude slepljeno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 18:41:11)

Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 18:42:31)

Da, zaboravila sam da kazem da mi se testo koje sama napravim NIKADA nije zalepilo, a inace koristim ono bez jaja, i ono se uvek zalepi. Mozda ima veze i to[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




magnetic -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 18:44:48)


IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 18:52:09)

IZVORNA PORUKA: magnetic


IZVORNA PORUKA: Nedja

Ako pravim spagete, koje treba da se jedu kasnije, odmah srucim sos na testo i ne slepi se kasnije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ja sipam samo malo sosa,ne sve i takodje se ne slepi kasnije



Pa da, kada praviš sa sosom. Ali ja sam pravila šnicle u paradajz sosu, i onda želim da sos ostane na šniclama, a da testo bude "čisto" kada ga stavim na sto.




Jeca* -> RE: Da se testo ne slepi (20.2.2010 20:31:57)

Ja volim kada se baš raskuvaju i uvek ih kuvam duplo duze nego sto pise da treba. Volim kad su mekanije. A iscedim ih i isperem tik pre jela, a ne odmah posle kuvanja, ako ne jedemo odmah. Naravno ne ostavljam ih ceo dan u vodi, ali pola sata/sat ne smeta




Ana RR -> RE: Da se testo ne slepi (21.2.2010 15:43:55)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ebeš ga Anči, piše da ih kuvam 9 min, ja ih kuvam 9 min. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



Nisam ni sumnjala, draga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Da se testo ne slepi (21.2.2010 15:48:59)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Mislim da to zavisi i od testa.

Počeću da bacam testo po pločicama. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Znači, ako se zalepi, ostaviti još koji minut?



...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ostaviš jošdva tri minuta da se kuva (u ključaloj vodi), onda ugasiš vatru, ostaviš još 3-4 min...
meni tako uspeva...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




flamingos -> RE: Da se testo ne slepi (5.11.2023 23:04:13)

Mi ih volimo kada su dobro skuvane,ostavim ih da odstoje u vodi,procedim i spremne su.Kod mene je-sve sad i odmah.I nikada se ne slepe.




Stranica: [1]