|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 52 [53] 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
4.2.2014 22:40:11   
Mara1986
Jedva ustadoh iz kreveta da vam odgovorim pošto sam dobila trudnički išijas (blago li se meni)... ja sam imala neredovne cikluse na po 90 dana .... išla kod ginekologa ali sve njih zabole... na kraju odem kod poznate Mime Fazlagić da joj se požalim na problem tamo otkrijem policistične jajnike... i pošto mi je bilo muka da me ginekolog kulira bukvalno sam joj se izdrala da mi da uput za endokrinologa.... nadjem vezu jer se puno čeka i odem na klinički kod nekog profesora... on mi pogleda hormone (proverite i štitnu- meni je bila dobra) i kaže meni čovek.... Pogleda u rezultate ja ćutim.... policistični jajnici zar ne? ja kažem jesu oba.... skini se da ti vidim struk.... ja skinula jaknu ...koliko si se ugojila? ja kažem 10 kg za 2 godine.... na koliko dobijaš? ja kažem neznam... na po 50-60-30 dana nemam pojma ... to ti je insulinska rez.( kao iz topa) ja u šoku on mi kaže šta je to i da mi glukofaž od 800 2x dnevno ... ja od njega povraćala bilo mi loše on mi da od 500gr 2x dnevno... i meni polako krenuli ciklusi na 50 pa na 40 i nešto a na kraju na 30 ili 31 dan JA U ŠOKU... posebno što mi ciklusi nisu bili bolni a pre bez rapten ka 2 komada od jednom nisammogla da isteram mens. inače imala sam spontani prošle godine jer se plod nije razvijao zbog te ins.rez. jer sam ja bacila glukofaž u septembru a u januaru ostala trudna bukvalno kad sam digla ruke od pokušavanja... ali NISAM SMELA DA IZBACIM GLUKOFAŽ (a ja to nisam znala) i trudnoća nije uspela user posted image i ostala sam trudna posle 3 meseca od čišćenja i sad sam ušla u osmi mesec i čekam dečaka user posted image uz glukofaž i utrogestan pod OBAVEZNO !

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1301
   RE: Policistični jajnici
4.2.2014 22:57:09   
World
Maro, koliko si bila trudna sa tom neuspjesnom trudnocom?

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 1302
   RE: Policistični jajnici
4.2.2014 23:10:36   
Mara1986

IZVORNA PORUKA: World

Maro, koliko si bila trudna sa tom neuspjesnom trudnocom?

Pa kao navodno 2/5 meseca ali samo je bio gestacioni mešak (to znači da se jajna ćelija oplodila i zalepila za matericu ali nije nastavila da se razvija) pa su čekali da vide dali napreduje ali ništa... beta hcg mi je bila toliko velika da je plod trebao već da postoji.... i kad je krenuo hcg da pada to je bio konačni rezultat a to je da je moralo što pre da se čisti... (mada sam ja od starta znala ma koliko želela trudnoću da to nije bilo kako treba i jedva sam čekala da se očistim) jer to je toliko teško za psihu... to isčekivanje.... da sam samo čekala da se te trudnoće otarsim i vratim u normalu (gomila analiza,sve oko tebe loše,plakanje tuga) na kraju kad sam izašla iz N.F. izašla sam sa osmehom..... mislila sam da sam to prebrodila ali kad sam ostala trudna posle 3 meseca JA U ŠOKU ... nisam očekivala mislila sam da ću opet čekati 2 godine.... joooooj majko mila koji strah.... svaki u.z. sam se tresla kao prut... prvi put videla srce PLAKALA SAM KAO KIŠA....prvi put čula srce PLAKALA SAM ... prvi put videla ga celog PLAKALA I JECALA (jedva mi uradili u.z.) badl test PREPLAKALA kao i još jedna sestra koja se tu zatekla ... i onda sam shvatila da su to bili trenuci kada su sve emocije koje su se skupljale 2 godne i emocije spontanog isplivale.... sad sam super i sve sam zaboravila kao da se nije ni desilo user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1303
   RE: Policistični jajnici
5.2.2014 20:04:59   
milica93
Pozdrav svima! user posted image
Sad mi je period kad trebam da dobijem i nešto se presabiram.
Na prethodnim kontrolama mi je rečeno da imam par cistica, ali ništa značajno i vredno preterane pažnje. Imala sam i neku terapijicu.
Kakva su vaša iskustva, jel to nekome od vas predstavljalo veliki problem pri zatrudnjivanju i kako ga je rešio?

(odgovor članu Mara1986)
Direktna veza do poruke: 1304
   RE: Policistični jajnici
4.5.2014 21:58:35   
kikicatrudnica
Cao svima, prvi put se javljam, mada vec dugo pratim razne forume. Jos sa 15 god su.mi rekli da imam policisticne jajnike i da cu vjerovatno teze zatridnjeti. Pokusavam od januara i sad sam vev mjesec dana trudna. :)Bila sam izuzetno opterecena, ali prosli mjesec sam imala mnogo obaveza, nisam razmisljala mnogo o tome i desilo se. Pisem vam ovo jer ipak ne mora da znaci da moramo imato problema sa zacecem.. a pila sam 2 mjeseca caj za regulisanje hormona koji sam kupila u biljnoj apoteci.

(odgovor članu milica93)
Direktna veza do poruke: 1305
   RE: Policistični jajnici
5.5.2014 21:03:43   
Sanjalicaaa
Meni je dr rekla da imam policisticne jajnike i da moram odmah da pocnem da se lecim ako mislim da ikada imam decu. I to poznata dr sa poznate privatne klinike. Meni je to na jedno uvo uslo na drugo izaslo i posle manje od mesec dana ja ostala trudna user posted image

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu kikicatrudnica)
Direktna veza do poruke: 1306
   RE: Policistični jajnici
16.7.2014 14:01:21   
Krista
Drage moje,evo i mene po prvi put..Želim sa vama da podijelim svoje iskustvo..Imam Pco,neki blaži sam slučaj,ako tako mogu reci :) Pokušavam da zatrudnim već 3 GOD.U početku nismo tome prodavali neki značaj jer sam mlada ali posle 3 GOD već me uhvatio neki "strah" ..Otišli smo kod ginekologa sa namjerom da počnemo ispitivanja a pri tom sam bila kod njih 5 na klasične preglede niko mo nije rekao o pco niti mi objasnio o čemu je riječ dok se nisam informisala na netu..i ušli smo u tu priču..povadili sve nalaze(hormone,spermogram,Cervik.vag.briseve,urin,krvnu sliku,profil prolaktina,obrt sa insulinemijama)sve u najboljem redu ,i išli na folikulmetriju i ništa...:-( i čujemo od poznanika za dr Tatjanu Motrenko koja radi privatno u Budvi.Mjesec dana mi je trebalo da dodjem do nje jer je mnogo dobar doktor i stručan ..po mjesec dana vam treba da zakazete bez obzira sto je privatno..Primila nas je,imala uvid u sve nalaze i rekla da ne vidi problem na osnovu tih nalaza i predložila histeroskopiju.To sam uradila prošli utorak,ništa strašno,mnogo su ljubazne,taj zahvat je koštao 420€ Sa totalnom anestezijom.Problem je nadjen-endometrijum u poliferativnoj fazi sa brojnim mikropolipima i lijevi Jajovod jedva propusta tekućinu.Dala mi je da pijem yasmin 3mj da će se to samo iščistiti i posle toga inseminacija a ako ne ništa onda vto..Strepljenje mi je pri kraju,jer sam se nadala da ću inseminaciju odradit već slika mjesec ali eto :-( Sok mi je sve to ,jer sam mlada,nikad nisam mogla pomislit da će me to zadesit..kažu da je psiha najbitnija,tako da ću se potruditi da se opustim..Sto se konkretno tiče pcos ,menst su mi redovne,nemam problema sa kilazom -čak sam i mrsava ali imam problema sa maljavoscu ali to se da lako riješit :) nadam se da će ako ne inseminacija prvi pokušaj veto biti uspješan i da ću već početkom slika godine biti eto moje iskustvo..ljubim vas sve i želim vam sve naj od <3 !!!!

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 1307
   RE: Policistični jajnici
19.10.2014 14:26:47   
Saricaa
Devojke, cao svima.. user posted image

Nova sam ovde i htela sam da malo porazgovaram sa svima kojima je ova tema bliska i kakva su iskustva. Ja sam ona koja ceo zivot ima neredevne menstruacije, ustanovljeno mi je da imam policistične jajnike i kao terapiju sam pila Diane 35 i Siofor od 500 mg, ovo sam pila skoro 5 godina. U tom periodu je sve bilo idealno, redovne menstruacije, sve u redu, međutim kako prestanem da pijem Diane, po nalogu lekara se napravi izvesna pauza... ne dobijam redovno i menstruacije mi izostaju po par meseci, 5-6 meseci. Kada sam videla da to tako funkcioniše odustala sam na svoju ruku od bilo kakve terapije i počela da pijem Pruvian Macu i čaj od macine trave. Ovo sam primenjivala godinu dana otprilike i sada imam mensturacije na 2 (50-60 dana) meseca, bez ikakvih tableta i terapije. Jedino što sam ponoov počela da pijem čaj od Macine trave, jer mi prija i mislim da mi dobro utiče na hormone. Ciste mi nisu bile nikada problem, niti su pucale niti su me bolele, samo su bile prisutne :)

Ono što bih htela da podelim sa vama je moj dalji put, jer bih želela da zatrudnim. Uvek 15 dana pre nego što ću dobiti bole me grudi, osećam se drugačije i mislim da su mi ti dani ovulacija, ali pokušavamo već dva ciklusa unazad i ne ostajem trudna. Da li grešim u nečemu i htela bih da mi svako ko ima bilo kakvo slično iskustvo skerene pažnju šta dalje da radim i kako da daljim ispitivanjem utvrdim da li imam ovulaciju ili se varam...

Hvala svima unapred user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 1308
   RE: Policistični jajnici
21.10.2014 10:05:55   
bebilule
Saricaa. I ja sam nedavno saznala da imam policistične jajnike, pokušavali oko godinu dana i krenuli na pretrage. Nađena mi je i inzulinska rezistencija, pijem siofor, brisevi neki pozitivni (to se izgleda polako rješava). Takođe imam i problema sa hormonima, kao nije ništa strašno ali treba par mjeseci da se dovede u red. Znači kod mene svega po malo. Koliko sam shvatila vi pokušavate dva mjeseca. Ne znam koliko imaš godina ali moje je mišljenje da ostaneš mirna i da pokušate još koji put. Onda ne gubi vrijeme, moje iskustvao je da policistični nikada ne idu sami, uvijek su ili posljedica nečega ili su napravili neki drugi problem. Znači lagano još koji mjesec a onda nalaz po nalaz. Ne bi vjerovala kako se vrijeme izvuče, dovoljno je da neki nalaz ne štima i bukvalno zastaneš par mjeseci dok to dobro ne apsolviraju i dok terapija ne učini svoje. Veliki pozdrav i srećno.

(odgovor članu Saricaa)
Direktna veza do poruke: 1309
   RE: Policistični jajnici
21.10.2014 10:11:22   
bebilule
Ne napisah ti. Možda ne bi bilo loše da za početak ideš 2-3 mjeseca na folikulometriju, neka oni tebi provjere kako se razvijaju folikuli, da li dovoljno narastu, pucaju i sl. Ne znam gdje živiš, ali to ti može raditi ginekolog u tvom domu zdravlja. Eto, to neka ti možda bude neki prvi nalaz, nije teško raditi, ne oduzima mnogo vremena a prate da li ti jajnici rade kako treba. Ukoliko tu nešto ne štima, a nadam se da će biti ok, onda idi dalje. Ja sam npr. bila ubijeđena da imam ovulacije, na folikulometriji su utvrdili da imam malo češće periode bez ovulacije, ciklusi su mi duži i bukvalno nisu mogli "uloviti" ovulaciju. Kasnije sam otkrila i uzrok tome pa sam sad na terapijama. Izvini, možda je malo pisano zbrda-s dola, žurim a pokušavam da ti sve nabacim na "papir" user posted image

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1310
   RE: Policistični jajnici
29.11.2014 16:34:26   
maja.pe
Cao svima, samo zelim misljenja i iskustva devojaka sa slicnim problemima, pre 3 god mi je ustanovljen PCOS, menstruacije su mi uvek bile redovne, imam problem sa viskom kilograma user posted image , sve analize hormona su odradjene, pila sam YAZZ do avgusta ove godine, i onda sam zaboravila da popijem jednu i onda se ceo niz menja a endokrinolog kod kojeg se lecim naravno vise ne radi na toj klinici, promenila lekara jer mi menstruacija bila toliko obilna i odradjen mi OGTT, na vaginalnom UZ nema folikula user posted image , pa me zanima koliko jos ima koraka dok se ne poradi na trudnoci, predpostavljam da je niz svi ovih analiza neki uvod u tu pricu , a toliko zelimo jednu bebu .... hvala svima :)

< Poruku je uredio maja.pe -- 29.11.2014 16:38:11 >

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1311
   RE: Policistični jajnici
9.1.2015 13:22:47   
Raffaelo123
Molim Vas za pomoc... Imam policisticne jajnike i veliki problem sa aknma... Zamimaju me da li je neko koristio mesavinu bokvice i meda i kakva su iskustva? Da li pomaze i kod akni? I da li utice i na hormone stitne zlezde? Trenutno pijem Jeanine pilule. Hvala unapred. :)

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1312
   RE: Policistični jajnici
9.1.2015 13:34:34   
dejana007
za pcio je najbolji siofor. verujte ja sam zahvaljujuci njemu (i klomifenu) ostala trudna. Pila sam i ja diane 35 pre trudnoce, ali sam uvek imala neredovne i bolne cikluse. tako je i danas. Lekari u Nisu su mi rekli da nema tu nekog lecenja, samo se koriguje terapijum kad se zeli trudnoca i to je to. Ja ih danas ne lecim, imam ih ali zivim s tim. sto se tice bubuljica i viska kilograma verujem da trebate izbaciti sve slatkise, belo brasno, gazirano i grickalice i da procistite organizam prirodnim smanjenjem unosa secera. Hleb po mogucstvu razeni, jecmeni, ovasni ali samo za dorucak. Za rucak i veceru ne hleb. Tako ce se srediti rad hormona i regulisati secer koji i stvara policisticne jajnike (ne znam kako ne pitajte, ali znam da je to medjusobno povezano - nisam strucnjak da objasnim detaljnije) I srecno bilo user posted image

P.s
Ja jedno 2 meseca nisam jela nista od gore pomenutog - smrsala oko 5kg, vizualno mnogo vise, bubuljice se povukle, koza lepsa (pila sam limun i vodu - ali svez- tj popijete odmah nakon cedjenja) jedino imam malo vise malja gde ne treba ali sta je tu je. To je isto posledica policisticnih jajnika

< Poruku je uredio dejana007 -- 9.1.2015 13:39:13 >


_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Raffaelo123)
Direktna veza do poruke: 1313
   RE: Policistični jajnici
9.1.2015 16:24:59   
little_one

IZVORNA PORUKA: dejana007

za pcio je najbolji siofor.


Siofor nije lijek za pcos. Siofor tj metformin je lijek koji koriste dijabeticari i ljudi sa inzulinskom rezistencijom. Ove dvije bolesti mogu ali ne moraju za posljedicu imati sindrom policisticnih jajnika. To treba pretragama dokazati jer ima i drugih bolesti koje dovode do PCOS-a kao sto je npr bolest stitne zlijezde. Tako da je jako pogresno sugerisati neki lijek napamet samo zato sto je to bio pravi izbor za nekoga.

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1314
   RE: Policistični jajnici
9.1.2015 18:17:09   
dejana007
Auh.... Ovako siofor, metformin isl koji je inace kontraindikovan sa trudnocom je lek za dijabeticare. To sam znala jer mi je ginekolog rekao. Ja i moje 3 drugarice sa policisticnin jajnicima su zahvaljujuci njemu ostale trudne. Ja nisam ni lekar ni ginekolog i samo govorim kako sam ja nakon 2 god mucenja sa sterilitetom i bukvalno pred vto ostala trudna zahvaljujuci njemu. Pretpostavljam da forumi postoje kako bi se pricalo o iskustvima zena a ne da bi neko pio lekove po preporuci forumasica. Ako iko planira da pije lekove NARAVNO da treba da dobije nalog svog lekara. Koliko je taj lek dlotvoran pokazuje i cinjenica da je moja kuma prvi put bila na vto, drugi put pila ovaj lek 3 meseca evo rodila drugo. Prirodno ostala trudna. Znam da policisticne jajnike imaju zene koje imaju problema ili sa nadbubreznom zlezdom ili insulinskom rezinstencijom. Citala brdo foruma i literature pre nego ostala trudna. Dakle devojke siofor je meni i meni bliskim ljudima pomogao ali ga ne pijete dok vam lekar to ne prepise.

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1315
   RE: Policistični jajnici
9.1.2015 22:15:30   
little_one
Ja sam dvoje dobila, prirodnim putem, nakon dugo bezuspjesnih godina borbe sa neredovnim ciklusima, jednom izgubljenom trudnocom, i to zahvaljujuci sioforu i promijeni ishrane a sa dijagnozom policisticnih jajnika ali tek kad mi je data dijagnoza inzulinske rezistencije. Tako da znam o cemu govoris i o cemu ja govorim. Samo hocu da kazem da je pogresno reci da je siofor lijek za pcos. To je sve i bilo bi krajnje neozbiljno da neko pomisli da je siofor bezazlen lijek i da se moze piti na svoju ruku. Dosta dijagnoza pcos potice od nepravilnog funkcionisanja stitne zlijezde kao i nadbubrezne zlijezde. Poremecaji metabolizma jesu najcesci uzrok za pcos, ali se razliciti poremecaji razlicito lijece, ne samo sioforom.

< Poruku je uredio little_one -- 9.1.2015 22:17:45 >

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 1316
   RE: Policistični jajnici
11.3.2015 13:24:20   
Наташица
такође имам полицистичне јајнике, али никад нисам мислила да је то неки претјерано велики проблем. помало имам маљавост на лицу, али ништа страшно, нити толико упадљиво. нисам гојазна, увијек сам се хранила здраво. нисам имала проблема са зачећем. први пут сам остала трудна после 7 мј. а други пут од прве. сазнала сам да их имам у трећем разреду средње. прошла сам кроз стресан период у животу па ми изостала менструација око 3-4 мј. и на факултету ми се десило да ми је једном изостала 2 мј. после тога сам имала мање више на вријеме. дешавало се да ми прескочи један мјесец па ми стигне следећи мјесец тачно у дан. обично менструацију добијам на 35 дан. неки дан сам погледала емисују у којој је била баш тема полицистични јајници. спомињло се ту много тога па сам се мало и забринула, јер се могу код жена јавити којекакви проблеми. мој највећи страх висок притисак. истраумирана сам од прве трудноће због притиска. крајем мјесеца идем на контролу, јер сам трудна па баш ћу да питам докторцу каква је ситуација са мојим јајницима.

_____________________________

"timeo hominem unius libri"


(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1317
   RE: Policistični jajnici
29.3.2015 17:50:32   
bellis
Dobar dan, nova sam na forumu, imam psc o i insulinski rezistencijh. Inverziju fsh lh lh 5.22 fsh 3.25. A AMH 18 (mnogo visoko) imala sam povisen muske hormone dheas i androstendion dion. Kao terapiju dobila sam glucophage i dianu posle 3 meseca terapije muski hormoni su dosli na normalu fsh 3.39 lh 3.69 imam problem s a zatrudnjivanjem. znam da j problem inverzija , a moze li ova terapija da ucini sa fsh prevagne u svoju korist kakv a su vasa iskustva i mogucnost za trudnocu? da li je ov o teska situacija? Stitna zlezada jr u redu imam 26 godina i nikada nisam imala redovan ciklus, na 18-21 dan, mrsava sam, a imam pojacanu maljavost po butinama.

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1318
   RE: Policistični jajnici
31.3.2015 8:53:51   
bebilule
Bellis, vidim da si pisala na par tema o svojim problemima. Voljela bih da se uključi neko ko ima više iskustva. Ono što ti ja mogu reći je da sam ja imala mikrocistične, insulinsku i lh/fsh inverziju. Zatrudnila sma nakon par mjeseci siofora, a nisam ni sigurna da mi se inverzija skroz stigla poboljšati. Pitala si imaš li šanse sa tim nalazima, ja mislim da imaš i te kako user posted image

(odgovor članu bellis)
Direktna veza do poruke: 1319
   RE: Policistični jajnici
31.3.2015 9:08:00   
nata11
Ja sam vec odgovorila na drugoj temi pa ne bih da se ponavlajm po celom forumu. Srecno

_____________________________





(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1320
   RE: Policistični jajnici
31.3.2015 10:01:16   
bellis
Hvala puno.... bas sam u iscekivanju....ulila s i mi puno nade... pisala sam na vise teme koja se ticu psco, ir, oogt testa... hvala puno. Drago mi je zbog tebe i nadam se da ce se iq meni posreciti... sve najboljee

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1321
   RE: Policistični jajnici
31.3.2015 10:02:18   
bellis
Nato na kojoj si temi pisala, nisam videla...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1322
   RE: Policistični jajnici
9.4.2015 22:58:01   
nata11
Belis valjda je bila crtice, neznam gde si prvo stavila post

_____________________________





(odgovor članu bellis)
Direktna veza do poruke: 1323
   RE: Policistični jajnici
9.4.2015 23:03:29   
bellis
Moguce, nova sam na formu pa sam pisala na vise tema kada odgovora nema... ne secam se da sam videla tvoju poruku? Da li je ti imas neka iskustva sa psco i ir?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1324
   RE: Policistični jajnici
13.5.2015 13:39:29   
saska80
Nedavno mi je ustanovljen PCOS, posle vise od godinu dana pokusavanja da ostanem u drugom stanju,,user posted image ....imam povisen insulin, poneki kilogram viska, malu jacu maljavost, inace na jajnicima nemam cista. Dobila sam terapiju Siofor, bromokriptin, klomifen 5 dana , i injekciju pregnyla...ima li neka forumasica sa istim problemima, da razmennimo iskustva....user posted image

(odgovor članu bellis)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 52 [53] 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 52 [53] 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here