|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Položaj bebe u stomaku
9.3.2013 16:12:42   
M.mama
Ja vise ne mogu ni da pretpostavim u kom je polozaju. Osetim pod rebra guranje, desno sutiranje, a skroz dole iznad stidne kosti ceprkanje neko... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Položaj bebe u stomaku
11.3.2013 9:07:36   
Maryjana
Ja sam 23.nedelja.Osecam pokrete moje bebice ali vec par dana osecam neki cudni bol na desnoj strani u donjem delu stomaku.Cak i kad se zakasljem ili ustanem naglo iz kreveta samo me tu boli.Bila sam pre 4dana na UZ i sve je bilo ok.Da li je neko zna o cemu je rec?

(odgovor članu M.mama)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Položaj bebe u stomaku
11.3.2013 16:05:53   
minnica
Na poslednjoj kontroli nam je bebac bio okrenut glavicom nadole i to mu je glava bila prilično nisko, pa mi je doktorka preporučila nošenje pojasa kad sam duže od dva sata na nogama.

(odgovor članu Maryjana)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Položaj bebe u stomaku
29.9.2013 17:32:37   
dijana1*
Na poslednjoj kontroli, 27 n, beba je bila u sedecem polozaju. Nadam se da ce do devetog da se okrene i da ce biti prirodan porodjaj.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Položaj bebe u stomaku
5.11.2013 14:09:50   
dijana1*
Prekopirano iz teme trudnice trece tromesecje.

IZVORNA PORUKA: srna001


How can I help my baby into an anterior position?

You may have heard about a technique called optimal fetal positioning (OFP). This is a way of encouraging your baby into an anterior position by changing your posture, particularly when you're sitting down. Keep in mind that you're trying to tilt your pelvis forward rather than back, so, if you're sitting, check that your knees are always lower than your hips.

Try the following:
Check that your favourite armchair doesn't make your bottom go down and your knees come up. If it does, try turning the chair round, kneel on the seat pad and lean forwards over the back of the chair.
Scrub the floor! Our grannies used to say that washing the kitchen floor was a good way of preparing for labour. They were right - when you're on all fours, the back of your baby's head swings to the front of your belly.
Take regular breaks and move around if your job involves a lot of sitting.
Sit on a cushion in your car to lift up your bottom.
Watch TV leaning forward over a birth ball.

Don't worry about getting your baby into the right position when you lie down to sleep. When you're lying down, your baby is not being pushed down into your pelvis. However, lying on your side rather than your back is the best position for sleep in late pregnancy.

http://www.babycenter.com.au/a544493/getting-your-baby-into-position-for-birth#ixzz2jlUiAo7w


(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 14:32:08   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Medolinak

Zdravo trudnice!

Trenutno sam u 27. nedelji trudnoce i od samog pocetka beba je u karlicnom polozaju, kad god smo bili na uz mali beg samo sedi user posted image , verujem da ima jos vremena da se postavi u pravi polozaj do porodjaja, a cula sam da bebe umeju i na sami dan porodjaja da se okrenu glavicom na dole. Ono sto me interesuje da li ima trudnica kojima se beba okrenula kasnije i da li su u nekom trenutku to oset_ile, posto beba vec nije mala i kako su to prepoznale?


Meni se okrenula negde posle 30 nedelje, ne treba da brineš

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 14.11.2013 14:33:19 >


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 14:36:41   
vikiveki
Što se tiče položaja beba u trudnoći to vam je promenjljivo kao i ovo današnje vreme,moji su se non stop okretali do pred sam kraj trudnoće kada nije više imalo toliko prostora za manevrisanje,tada su se smiriliuser posted image i namestili se u pravi položaj glavom napred

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 15:24:51   
Biserce
Meni se bebac okrenuo u 34ned, inace je celu trudnocu bio karlicno.

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 15:47:31   
Medolinak
Ja se iskreno nadam da ce se okrenuti jer ne bih htela "pod noz" user posted image .
Znam ja da se mali okrecu sve dok imaju prostora i verujem da ce tako i ovaj moj. A nocas sam osecala neke cudne grceve u stomaku, koje do sada nisam osetila nikad, pa sam pomislila da su akrobacije krenule user posted image , a mozda mi samo cudno rade creva jer sam pocela da pijem gvozdje. user posted image Sa prvim detetom sam imala prirodan porodjaj i tako bih htela i drugi put da se porodim, samo uz pomoc lekica :)

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 16:06:13   
Tiziana
Evo ja cu ti napisati moja iskustva.

Prvo da ti kazem da i ako se ne okrne,to nije nista strasno. Ja sam prvu bebu rodila karlicno,prirodno i jako brzo.Bio je zdrava beba,izasli smo posle 3 dana kuci i kasnije nije imao nikakvih tegoba sto je izasao guzom.

Izmedju 2 trudnoce dr mi je rekao da zbog moje zakrivljene(ne zavaljene) materice beba zauzima taj karlicni polozaj jer joj je tako najudobnije,a bebe uvek zauzmu polozaj koji im najvise odgovara.

Druga beba je do 37 nedelje bila kalricno okrenuta i mislila sam da ce tako i ostati. Medjutim jedno vece je pravila takve akrobacije i toliko mi rastezala stomak na sve strane da sam znala da se okrenula. Kad sam otisla na pregled dr mi je rekao e pa Jovana, prvi put da vidimo neku vasu bebu okrenutu glavicom na dole!

Tako da kako god da bude,nemoj da brines!

(odgovor članu Medolinak)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 16:15:33   
New Mom
Ti si 27.nedelja ako sam skopčala?
Meni se beba u prvoj okrenula negde 33./34.nedelja, a u drugoj možda i koji dan kasnije. A obe bebe rođene sa preko 4kg.

Postoje i vežbe za okretanje bebe, mislim da je pisano već, al ajd da ponovim. Klekneš četvoronoške, kad je beba baš aktivna, i tako malo šetaš.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 16:16:31   
New Mom
O, ovo je druga bebe? A tek onda ne treba da brineš,nekad se bebe drugorotki okrenu par sati pred porođaj, bukvalno.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 16:26:31   
Tiziana
Mislim da nema pravila.Moja drugarica je bas drugu bebu rodila karlicno.
ALi opet ponavljam, karlicno ne znaci pod obavezno carski,a takav prirodan porodjaj nije nista drugaciji od porodjaja gde ide prvo glavica.Ako se ne okrene,a imas dobrog dr,ne brini nista. ALi da joj jos malo vremena da se okrene,imas ti jos dosta vremena.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 16:44:46   
jole82
Meni je T bila lepo okrenuta, pa se okrenula karlično u 32/33..i opet vratila u 36/37....
Mislim da sam potrefila nedelje..al mesec dana je bila "naopačke"

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 17:09:40   
Medolinak
Hvala vam puno na vasim odgovorima, drago mi je da cujem i druga iskustva. Na sledecoj kontroli cemo videti da li se nesto promenilo i malo cu popricati sa svojom doktorkom o tome koliko je ona do sada imala iskustva sa karlicnim porodjajima. U krajnjem slucaju ako mora carski mora, s tim sto bih ja morala sa spinalnom anestezijom jer ne bih smela totalnu, jer imam neku urodjenu srcanu manu, pa doktorka smatra da ako bude morao carski spinalna je sigurnija varijanta za mene. A sada kad citam vasa iskustva sa karlicnim porodjajima malo mi to uliva neku nadu za prirodni porodjaj.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Položaj bebe u stomaku
14.11.2013 17:19:08   
Tiziana
Meni je receno da postoji neki Brachtov npr zahvat kojim oni bebu okrenu u 'idealan' karlicni polozaj i onda takav prirodan porodjaj ne predstavlja problem. Meni na otpusnoj listi i pise Bracht pa jos nesto na latinskom sto ja ne razumemuser posted image

Ja potpuno raumem tvoj nemir, i ja sam isto bila nekako uznemirena kad sam pomisljala na carski jer sam se vec negde bila spremila za prirodan porodjaj..i drago mi je da je na kraju sve ovako ispalo kako je ispalo.
Ali sam i ja imala ista razmisljanja i strahove kao i ti sada.

(odgovor članu Medolinak)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Položaj bebe u stomaku
9.12.2014 7:37:16   
Trcosava
user posted image Što je lepo kad sve nađeš svoje na jednom mestu user posted image

Uglavnom, ovo moje se još nije okrenulo glavom na dole. Poprečno je i dalje. Vidim da mi se Ana isto okrenula u 36 nedelji, tj ulaskom u 9 mesec. Nadam se da će ista priča biti i sa ovim detetom. Ni malo mi se i dalje ne đa ideja da mi oni okreću bebu. Još manje sada kada sam videla da pre 5 godina oni nisu praktikovali da okreću bebu, sad odjednom praktikuju.

Danas idem na sastaak za epidural i opet ću pitati za okretanje i položaj.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Položaj bebe u stomaku
9.12.2014 13:21:27   
mama krava
Hehehee...

Ne bih da vas mracim, ali sa bebacima je sve moguce! Eto, tako ja sam bila "slucaj" koji su svi znali tog dana u NF...

Elem, ovaj moj majstor je bio karlicno do 36. nedelje i onda se okrenuo lepo! Ja sva srecna! Iiiiiii...onda se dva dana posle termina, tj dva dana pred porodjaj, opet okrenuo guzicom na doleuser posted image !

Svi lekari koji su me gledali, a ležala sam na rizicnim, pa onda svako jutro KPN, tj kontrolni pregled nacelnika, a njih 20 dr prisustvuju, su rekli kao da može da se okrene beba i dva -tri puta pred porodjaj, ali da se niko od njih ne seca da se to desilo njihovim pacijentima, da se beba vrati u karlicni! Ja sam odmah znala da ce ovaj majstor da bude neki akrobata... sto se i potvrdjuje, jer nema gde se nije popentrao! A pokasavali su da ga okrenu, ali nije moglo, jer meni je vec dosta pl vode vec bilo oteklo...

Na kraju, probali prirodno, ali nije islo, jer je bio zamotan u pupcanu vrpcu (pa kako i bio), pa smo otisli na CR.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Položaj bebe u stomaku
16.2.2015 16:27:59   
Ivasljiva
Caoooo.. nova sam na forumu.. prosle nedelje sam isla na UZ, u 35.nedelji.. doktor kaze da je okrenuta kakarlicno.. ja je osecam ispod zekudca, kod rebara, uopste ne znam sta osetim ali ne verujem da tako moze glavom da udara a u dnu stomska osecam stucanje... ona se cela pomeri.. puzim po kuci, setam.. nadam se da ce se okrenuti.. 😕😕 sta vi mislite? Celu trudnocu sam super iznela, sad ne bih na carski idiskreno..prirodno je prirodno..

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Položaj bebe u stomaku
17.2.2015 1:00:24   
Tiziana
Nbeba jos moze da ti se okrene u polozaj sa glavicom dole. Moje drugo dete se okrenulo u 36.nedelji
Drugo mozda sa karlucnim ne odes na carski,zavisi gde se poradjas i ko te poradja.ja sam se sa pevim detetom porodila karlicno najnormalnije i sve bilo ok i niko se nije namucio.

(odgovor članu Ivasljiva)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Položaj bebe u stomaku
17.2.2015 4:34:24   
Trcosava
Ivasljiva eno pisala sam i gore, a dodaću i sadašnji slučaj. Moj nije bio karlicno, bio je poprečno. Okrenuo se na sam dan termina, a ja sam imala utisak da je i dalje okrenut poprečno. Radila sam i vežbe i dva puta su mi okretali bebu i uvek se odmah vraćao poprečno. Do samog termina, onda se okrenuo glavom na dole.


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Položaj bebe u stomaku
17.2.2015 7:28:03   
mali_mis
A. je sve do 36 nedelje bio karlicno, i onda je odlucio da se okrene. Meni je dr. savetovao da spavam na levom boku, ne znam da li to ima veze.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Položaj bebe u stomaku
22.2.2015 20:59:39   
Ivasljiva
1.marta idem ponovo kod doktora na UZ, ,) nadam se da se okrenula.. sada sam 37.nedelja.. beba se pomera kao luda, ali i dalje mislim da joj he glavica ispod zelydca, tu uvek osecam nesto tvrdo.. koliko god da se okrece i pomera tu mi je uvek tvrdo.. i jos jedno pitanje.. da li i vas pri ustajanju iz kreveta boli pri dnu stomaka, i preko noci mi je tesko da se okrenem sa desne na levu stranu ili obrnuto.. boli me izmedju nogu i nisko..

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Položaj bebe u stomaku
24.2.2015 11:46:36   
mama krava
Iva, draga, to su ti blagodeti trudnoće! Nista to nije nenormalno, ali svakoko pokušaj da se što vise odmaraš!

(odgovor članu Ivasljiva)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Položaj bebe u stomaku
8.3.2015 12:32:01   
Ivasljiva
1.marta sam isla na kontrolu, beba i dalje karlicno.. termin mi je 20.marta.. doktor kaze ako ne dobijem bolove do 15. Da ce da zakaze carski.. stojim cetvoronoske svaki dan po pola sata i kad ustanem osecam tvrdo ispod zeludca.izgleda da je to glavica.. ona se grci, pomera ali tvrdo ispod zeludca i dalje.. visoko je bas i sad tek imam gorusicu sto tokom cele trudnoce nisam imala.. bas se brinem za CR, kad pomislim na to pocnem da placem, znam da ne treba toliko da se nerviram ali dzabe. To je jace od mene.. vokela bih da dobijem bolove pre 15. Da nar probam.mozda se okrene ali izgleda nista od toga.. nists ne osecam

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here