|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
18.4.2010 8:45:17   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: mejra81

Probaj da ga razbudjujes tako sto ces ga prebacivati sa jedne sike na drugu(negde procitah da je to neko radio)...
Ukoliko stipaknje ne upali...Jeste smor al bolje tako pa da duze spava....


Evo tog nekoga user posted image Jeste smor, ali baš! No, isplati se.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 13:47:47   
cici78
Moj Matija izgleda sto je stariji to je gori. Ima vec 8,5 meseci i nikad gore nije spavao...budi se po 5-6 puta nocu, to je vise neizdrzivo za mene. I uvek ga uspavljujem tako sto ga dojim, on je uvek raspolozen da sisa. Poceli da razmisljamo da se budi jer je gladan, medjutim sad smo probali samo da ga uzmemo i malo u rukama nunamo i on zaspi bez hranjenja (znaci nije u pitanju glad) a opet se budi po 5-6 puta. I nece cuclu, to je sam izbacio jos od 3.meseca, a baksuz mali nece ni flasicu od pre par nedelja. Ne znam sta vise da radim, iznemogla sam od nespavanja, kao zombi sam. Heeeeelp please!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 14:01:14   
Didy
Potpuno isti scenario je bio i kod nas. Prvo sam ga dojila svaki put kad zaplače, posle ga ljuljala na rukama, samo da ga ne hranim, na kraju se svelo na to da mi je svakih pola sata bio na rukama, pa posle je urlao i kad je na rukama... Mislila sam da će proći vremenom, ali je bivalo sve gore... Agonija...
Da se sad ne bih ponavljala, pisala sam već o tome u nekoj drugoj temi. Kako uspavljujete vašu bebu ili neka slična tema, pa pogledaj ako hoćeš.
Moj ti je savet da odmah nešto preduzmeš, jer što dalje, to će biti sve gore, a sve teže odviknuti ga od bilo kakvih uspavljivanja noću.
Srećno i samo napred!


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 14:42:13   
cici78
Znaci Didy "naucite dete da spava"? Ok, probacemo i to ili cu da se spakujem i odoh na kraj svetauser posted image , izludecu vise. A da li ce to da upali kod ovog mog bezobraznika, on ce skoro 9 meseciuser posted image  Da ga samo spustim u krevetac i da se nadam da ce zaspati sam zvuci kao dobar vic, to je u nasem slucaju verovatno nemoguceuser posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 14:57:30   
Didy
Stefan je imao skoro godinu, koliko se sećam, kad smo počeli. Možda 11 meseci. Što pre počneš, to je bolje. Najbolje je dok još ne mogu da ustanu u krevetiću. Mi smo bili okasnili.
Ima i u nekim drugim sličnim temama, pisala sam o tome, pa sklopi mozaik. Negde sam napisala da je važno da kreneš onog trenutka kad odlučiš da nećeš odustajati. Beba mora da vidi da si odlučna i da se ne kolebaš. Ako još nisi spremna, nemoj počinjati. Moj ti je savet da išćitaš knjižicu, razmisliš dobro o svemu, napraviš strateški planuser posted image i tek onda kreneš. Beba mora osetiti da si odlučna, ali nikako gruba. Mora osetiti da je voliš i da se ne ljutiš na nju. Onda će sve ići mnogo brže. I tvoj muž mora da istrpi tih prvih par dana (i noći), ali morate biti istrajni i sigurno će upaliti. Ako on ne može da istrpi plač, nek se preseli u drugu sobu na dan-dva, važno je samo da ne prekidaš kad jednom počneš, jer će beba onda znati da može nekad da dobije i ono što hoće, ap će još duže plakati.
Srećno! Uspećeš!


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 16:28:22   
cici78
Hvala puno Didy, valjda ce upaliti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 17:00:31   
Modessty
Moj decko je lepse spavao u prvih mesec  po nego sada. Uspava se uvece izmedju 21 i 22h, naravno posto popije mleko (oko 100ml). I spava do 1h ili 2h. Onda se budimo, pesvlacimo (jer se toliko upiski da nemogu da ga ne presvucem), sisa i uspava se obicno tako dok sisa.  U poslednje vreme se obavezno budi u 4h. U stvari ne budi se nego u snu pocne da stenje i nabija glavu u dusek. Kao da mu nesto smeta. Naravno da mene to probudi i nema mi spavanja. Probala sam a ga uzmem u ruke i podignem da podrigne. Naravno da se razbudi. Stavim ga pored mene u krevet da sisa i tako se uspavamo  i on  i ja. I onda sledecih dva sata je sve vreme na sisi. Nekad se desi da pusti i nastavi da spava do 7 ujutru. Ali uglavnom je to muenje za mene i moje grudi jer nece da pusti sisu, nego sve onako na sitno cucla. Cesto me bole bradavice od toga. Ali to mi je jedini nacin da malo i ja odspavam. Ima li neko ideju?
Napominjem da cuclu nece ni u ludilu! Samo kad ga kolicima izvodmo napolje preko dana. U kuci nece ni da vidi cuclu

< Poruku je uredio Modessty -- 26.4.2010 17:02:04 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 18:54:39   
Didy
Joj, draga, ne znam da li je to baš pametno... naviknu se oni brzo i da ih ljuljuškaš i da zaspu samo dok ih dojiš i da spavaju sa tobom u krevetu, a što su stariji, posle ih je sve teže odučiti od toga. Kad je juče moglo, zašto danas ne može.
Potpuno te razumem i da si umorna i iscrpljena, ali ja sam uvek bila za varijantu - bolje da se pomučim dan, dva, mesec, zarad mirnog sna narednih godina.
Nisam Stefana nikad donosila kod nas u krevet, jer mi je to bio princip od samog početka. Ustajala sam i dojila ga u sedećem položaju (desetak minuta podoja 2x noću kad je bio mali i čim ga vratim u krevet, on nastavi da spava) i sad mi je drago zbog toga, jer zna gde mu je mesto za spavanje. Kad ga pitaš gde spava, on pokaže na krevetac, a kad ga pitaš gde spavaju mama i tata, on pokaže na naš krevet.
Možda da probaš polako da mu izbaciš makar taj prvi podoj oko 1h noću. Ako neće vode na cuclu, probaj da ga maziš malko dok se ponovo ne umiri i ne zaspi. Ili u krajnjem slučaju, podoj ga i vrati u krevetac.
Ja bih ti savetovala da budeš uporna u tome da ne spava na sisi, jer kao što i sama kažeš, to predstavlja mučenje za tebe, ali i on ima isprekidan san. Možda će se malo buniti, ali ako budeš dosledna i on shvati da ne pristaješ na drugu opciju, odustaće. To je ono - nekoliko noći lošeg spavanja i pomalo plakanja zarad mirnog sna narednih meseci i godina. Jer oni su ono što mi stvaorimo od njih, tj. traže ono što smo im dali. Naravno da im je lepše da spavaju pored nas, ali ja mislim da je za bebu bolje da je u svom kreveticu, mirnije je, čistije i lakše oboma, u smislu da ne budite jedno drugo čim se neko malo pomeri. Što su stariji, traže više - mesta, pažnje, maženja tokom sna, što znači dodatne komplikacije. I onda ti jednom pregori i kad hoćeš sve da promeniš, shvatiš da si već duboko zaglibila i da ti treba mnogo više živaca i vremena da namestiš onako kako bi trebalo, što je sa nama bio slučaj. Od početka smo imali problem sa uspavljivanjem - imao je grčeve i smirivao se tako što se uspavljivao dok ga dojim. U početku je sve to bilo slatko i jednostavno, posle je počelo da se komplikuje.
Moja drugarica je oboje dece od prvog dana naučila da ih spusti u krevetac, oni se malo poigraju sami sa sobom i zaspu, što je po meni mnogo normalnije od bilo kakvog uspavljivanja. Oni srećni, naspavani, ti takođe i imaš mnogo više energije za dnevno druženje i maženje.
Opet, izbor je samo tvoj, ovo su moja shvatanja. Mislim da mi preterujemo sa tim - žao mi ih da plaču, pa skačemo na svaki njihov mig. Tako ih ne pripremamo za svet u koji će otići jednog dana, a koji se ne vrti samo oko njih.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 18:56:52   
anajid
joj mod eto te kao da sebe slusam!user posted image user posted image user posted image
i ja sam se ovde zalila i cekam skupa sa tobom jos neke idejeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
26.4.2010 19:17:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cici78

Znaci Didy "naucite dete da spava"? Ok, probacemo i to ili cu da se spakujem i odoh na kraj svetauser posted image , izludecu vise. A da li ce to da upali kod ovog mog bezobraznika, on ce skoro 9 meseciuser posted image  Da ga samo spustim u krevetac i da se nadam da ce zaspati sam zvuci kao dobar vic, to je u nasem slucaju verovatno nemoguceuser posted image


Cici uspece ti sigurno, samo budi uporna i dosledna. I ja sam naucila svoje dete tako da spava nocu, pomocu knjige! Imao je tada 6 meseci i tri dana mu je trebalo da se privikne da lepo spava, a vremenom je postao odlican spavac. Sad spava od osam uvece do 6-7 ujutro. Preko dana spava jos tri puta po sat vremena.
I ja sam vec o tome negde pisala ranije. Prvo sam ga naucila da spava nocu, a preko dana je spavao kako hoce, a pre dve nedelje sam odlucila da je vreme da nauci i preko dana da se sam uspava. I uspelo je, naravno, jer nisam popustala malom mangupu. On sad ima 10 mesecii odlican je spavac. Sad sam vec pocela i na nosu da ga privikavam, ali to je vec za neku drugu temu

(odgovor članu cici78)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
27.4.2010 12:07:09   
buhla
mi smo jos mali imamo tek dve nedelje... ali trenutna nam je faza da ume da odspava u cugu 6-7 sati naocu... a ja kao na iglama ne mogu da spavam gledam na sat, pa njega proveram, sve mi frka sto toliko spava, ali patronazna mi je rekla da je ok da spava toliko, ako se razbudi kad ga probudim i ako preko dana ne spava mnogo, ako je zivahan.


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
27.4.2010 12:15:41   
gagana83
Super Buhla,nemas razloga za brigu.Bolje za tebe da je tako i nemoj ni slucajno da ga budis nocu.Neke bebe su jednostavno takve.Evo Jos malo pa mamicin Stefan od rodjenja spava celu nocuser posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
27.4.2010 12:46:14   
LillyT
Moja cera spava oko 6 sati nocu, s tim da jos uvek trazimo neki ritam. Nekada zaspe posle kupanja i sisanja (tamo malo pre deset) i spava do 4-5, a nekada je budna do 12, sisa i onda spava do pola sedam. Ja ne bih da je budim i da joj sada namecem ritam. Mm ne spava nikako, stalno osluskuje i brine sto se ne budi da jede, a ja ga umirujem, pa valjda je to normalno? Ona se probudi i doziva nas, cak je i ja cujem (a spavam kao top), a mm skace na svaki sum. 

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
27.4.2010 13:34:48   
cici78
Zille, Didy, hvala na podrsci...znaci trebalo bi da uspe, jao daj Boze. Sinoc smo odmah otisli i kupili knjizicu, evo pri kraju sam sa citanjem. Mm vec par puta zove s posla i pita u cemu je trik, sta kaze knjigauser posted image  Ja cu kao ti Zille-da probamo da preguramo noc pa cemo sve to sprovesti i za dnevno spavanje. Samo da istrajemo. Javljam. Kiss drage mojeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
29.4.2010 13:35:30   
aleksandraz
Vako kcer je spavala od 21h do 12 h popodne tako sto se budila na svaka 2,5 sata da cica a sada sin zaspi negde okolo 22h odma posle kupanja spava do 2po ponoc i produzi da spava do 6 kada pak rucka i posle se budi na svaki 2 casa se do 12 h kada se razbudi i je budan se do kupanja uvece.Ne racunam male partije od sna po edno 15-20 minuti. 

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
30.4.2010 15:36:00   
Anoniman
Cici kako napredujete?

(odgovor članu aleksandraz)
  Direktna veza do poruke: 66
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
2.5.2010 16:06:56   
cici78
Zille, jos nismo krenuli. Mm je imao neku operaciju pa smo odlozili na par dana da bi oboje mogli da ucestvujemo, ne znam da li bi uspela sama. Bebac se sada budi na 3h (Boze sacuvaj kao novorodjence a veliki magarac), bar nije vise na 20 min. Nismo neki optimisti, ali pokusacemo ovih dana. Ala ce biti vristanja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
4.5.2010 9:11:10   
Anoniman
evo napokon mi spaa po celu noc, osim sto se prokenjkavi u snu jer je preko dana videla puno novih slika, judi, situacija...
medjutim, obavezno pred spavanje u krevetcu se isplace kao luda, i onda zaspi, i ne budi se. Mm misli da vise nije normalno da mora svako vece da se isplace, pa onda da zaspi...a tako traje vec nedelju dana?

jel i vi mislite da to nije normalno?

(odgovor članu cici78)
  Direktna veza do poruke: 68
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
4.5.2010 9:54:27   
*Alexx*
Ja mislim da je to faza user posted image Znam da ti je dosta više tih "faza", ali prosto je tako. 

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
4.5.2010 9:56:56   
Anoniman
pa i ja mislim tako, ali ovaj mm nikako da me ostavi sa pitanjima, ma to meni nesto nije normalno da toliko place pred spavanje i sl!

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 70
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
4.5.2010 11:04:55   
Nanica1
IZVORNA PORUKA: Trinny

evo napokon mi spaa po celu noc, osim sto se prokenjkavi u snu jer je preko dana videla puno novih slika, judi, situacija...
medjutim, obavezno pred spavanje u krevetcu se isplace kao luda, i onda zaspi, i ne budi se. Mm misli da vise nije normalno da mora svako vece da se isplace, pa onda da zaspi...a tako traje vec nedelju dana?

jel i vi mislite da to nije normalno?

Ja sam negde procitala da neka deca jednostavno moraju da placu kako bi se uspavala...


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
4.5.2010 11:08:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nanica1

IZVORNA PORUKA: Trinny

evo napokon mi spaa po celu noc, osim sto se prokenjkavi u snu jer je preko dana videla puno novih slika, judi, situacija...
medjutim, obavezno pred spavanje u krevetcu se isplace kao luda, i onda zaspi, i ne budi se. Mm misli da vise nije normalno da mora svako vece da se isplace, pa onda da zaspi...a tako traje vec nedelju dana?

jel i vi mislite da to nije normalno?

Ja sam negde procitala da neka deca jednostavno moraju da placu kako bi se uspavala...




e pa i ja to mislim, a i citala sam na par strana.. samo mm je nenormalan! na krv i noz smo se sporeckali pre neko vece!

(odgovor članu Nanica1)
  Direktna veza do poruke: 72
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
5.5.2010 14:21:25   
mejvis
Moj sin se budi 2 puta noću, obično oko 1-2 i oko 4-5h a onda preko dana na nekih 3h. Zaspi sam u krevetiću noću uglavnom. Preko dana kenka u krevecu pa onda plače malo i na kraju vrišti!!! user posted image  A drugi scenario je da se posle kenkanja uspava. Ako krene da baš plače ja ga uzmem, ljuljuškam ili stavim u kolica i onda zaspi.
Kako da ga pustim da plače?! Još je mali ima tek 13 dana....a možda ovo vodi u ovo što se vama dešava pa ću posle da ljuljam po ceo dan!?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
21.5.2010 11:45:22   
Anck Su Nmaun
Imamo slican raspored kao i vecina : kupanje  oko pola 9 i spavanje.... medjutim moja beba se ne budi sama vec je ja moram buditi oko pola 1 i oko 5 ( zavisi kad se razbudila jer je to jako tesko  i koliko je  jela) ...
Prvih dana je bilo tesko ali sad je ok po pitanju spavanja nocu!

IZVORNA PORUKA: OTI


Sva tri dana je u periodu od 16h pa nadalje budna..ne place...samo lezi u krevecu i blene oko sebe...A meni to cudno pa se sve pitam da li je to normalno da beba tako samo lezi..niti spava niti place...Samo lezi i gleda oko sebe
Znam da je glupo pitanje ali stvarno mi cudno user posted image user posted image user posted image



E a nas problem je sasvim  obrnuto  ..ona ako je budna nije mirna ..retko kad... onda obicno nesto  place ... juce nam je bio haos citav dan oka nije oka sklopila ...sto mi je bilo cudno jer ipak je to mala beba kojoj treba puno sna!
Sita, cista ... pa davaj varalicu pa nosaj pa ljuljuskaj u onoj lezaljci -ljuljasci... do kupanja sam vec bila psihicki izduvala od njenog placa! I kad je zaspala  stalno se meskoljila i pistala i ispustala neke zvuke... za grceve mi rekose da je jos rano user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: koliko dugo beba spava nocu?
21.5.2010 12:16:56   
AtenA
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Imamo slican raspored kao i vecina : kupanje  oko pola 9 i spavanje.... medjutim moja beba se ne budi sama vec je ja moram buditi oko pola 1 i oko 5 ( zavisi kad se razbudila jer je to jako tesko  i koliko je  jela) ...
Prvih dana je bilo tesko ali sad je ok po pitanju spavanja nocu!

IZVORNA PORUKA: OTI


Sva tri dana je u periodu od 16h pa nadalje budna..ne place...samo lezi u krevecu i blene oko sebe...A meni to cudno pa se sve pitam da li je to normalno da beba tako samo lezi..niti spava niti place...Samo lezi i gleda oko sebe
Znam da je glupo pitanje ali stvarno mi cudno user posted image user posted image user posted image



E a nas problem je sasvim  obrnuto  ..ona ako je budna nije mirna ..retko kad... onda obicno nesto  place ... juce nam je bio haos citav dan oka nije oka sklopila ...sto mi je bilo cudno jer ipak je to mala beba kojoj treba puno sna!
Sita, cista ... pa davaj varalicu pa nosaj pa ljuljuskaj u onoj lezaljci -ljuljasci... do kupanja sam vec bila psihicki izduvala od njenog placa! I kad je zaspala  stalno se meskoljila i pistala i ispustala neke zvuke... za grceve mi rekose da je jos rano user posted image

ne mora da znaci da je rano za grceve moj sin ih je imao od prvog dana pa sve do puna tri meseca
imamo mi te faze,mada joj je to sada zbog zubica izbija joj i druga donja jedinica
inace nocu spava super od 21h do 7h ujutruuser posted image user posted image user posted image ,dok sa Vukasinom nisam znala sta je san do pune 3 godineuser posted image
ali zato Nives slabo spava danju,odspava jedamput sat--dva,a posle sve po pola sata,15 min.


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.
7 činjenica koje niste znali o martovskim ...
Kažu da mart dolazi kao lav a odlazi kao jagnje. Dakle, da li će vaša martovska beba biti mirna mala ovčica... ili će ri...



Click Here