|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kilogrami i začeće
5.3.2010 13:04:02   
Anoniman
Da li i u kojoj meri višak kilograma pre trudnoće utiču na samu trudnoću i određuju kakav nas porođaj čeka?

Koja je opasnost po bebu? Do kakvih komplikacija može da dođe...?

Iskreno, mislim da nema pravila ...

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kilogrami i začeće
5.3.2010 14:38:08   
liliana
Višak kilograma, u principu, ne opredeljuje način porođaja (prirodan ili carski) osim ako nije neki extreman slučaj.
Dok sam ja bila u bolnici, bio je jedan doktor koji je svim trudnicama sa viškom kilograma "prigovarao" i uvodio im redukovanu ishranu, jer višak kilograma u trudnoči u večini slučajeva izaziva povišen krvni pritisak i povišen šečer u krvi, a ni jedno od to dvoje nije dobro za bebu.

"I KAO NE...
I KAO DA...
I KAO ZABRANA...
I KAO DOZVOLA..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
5.3.2010 16:53:13   
Delijagirl
Meni je rekla ginekologinja da cu morati da pazim na hranu kad zatrudnim a to sam vec sad pocela bas zbog gestacijskog diabetesa, pritiska, ... ali u principu nece smetati... Mislim ako moja keva sa 160 moze da zatrudni i da izdrzi trudnocu zasto je nebi ja mogla sa pola manje...

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 3
5.3.2010 17:08:53   
LillyT
Zavisi o koliko kg viška pričamo. Ako je to par kg gore, onda nije ništa strašno, ali veliki višak može da bude problem i ženama koje nisu trudne. hoćeš, nećeš u trudnoći se gojiš, tako da gojenje na višak nije dobro, a ni zdravo. Masnoća, šećer, prtisak su mogući problemi. Kasnije u trudnoći, verujem da je gojaznim trudnicama teže da podnesu teret, a ako se još i znoje, to onda donosi gomilu problema. A što se tiče problema sa zatrudnjivanjem, ne znam, znam samo da je meni ponekad teško sa skoro 20 kg više u trudnoći......

< Poruku je uredio LillyT -- 5.3.2010 17:10:40 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 4
5.3.2010 17:24:06   
marince
Ja sam imala visak kilograma kad sam zatrudnela (imam ih jos user posted image ) i dr me odmah upozorio da pazim na ishranu,da to moze da napravi probleme,nesto vezano za visok pritisak i plus taj dijabetes i ja sam ga stvarno poslusala i kretala se vise nego obicno i sve je proslo u najboljem redu.
Dodala sam do kraja nekih 7,8 kg (jer smo koristili zalihe user posted image )

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
11.6.2010 16:26:41   
Mayablue82
Ja imam dobar visak kilograma, ali mi to nije predstavljalo problem da zatrudnim, a i svi rezultati krvi i mokrace su mi dobri...pritisak mi je cak i nizi nego sto bi trebalo. Mislim, da je idealno da budemo pripremljene za trudnocu, i uopste..uvek u dobroj kondiciji i sa dobrim merama, ali svaka zena je slucaj za sebe tako da ne znam koliko se to uopste moze generalizovati. Ipak, zelim vam svima lako zatrudnjivanje, lepu i zdravu trudnocu bez puno dadatih kilograma i dobru formu. Pozz.

(odgovor članu marince)
Direktna veza do poruke: 6
11.6.2010 23:10:18   
Cvetana
Mislim da moze smetati ukoliko je taj visak prouzrokovan hormonskim poremecajem, teze ce da zatrudni ili nece moci dok ne sredi hormone.
Al ako neko voli da krka i zato ima visak ne vidim problem za zatrudnjivanje, moze da ima problema u trudnoci, kao sto ste navele, pritisak, secer itd. Znam puni zena koje su prilikom zatrudnjivanja imale 20- 30 kg viska, i nikakvih problema nisu imale, al su imale posle u trudnoci, no to je vec druga tema,

(odgovor članu Mayablue82)
Direktna veza do poruke: 7
10.8.2010 13:43:24   
mr75
ja imam 10kg viska u poslednje vreme i rodjak ginekolog me je naplasio da dok to ne skinem, tesko da cu moci da zatrudnim... kad sam se pobunila da je to samo 10-ak kg, rekao je da je tih 10kg sok za moj organizam, jer nisam nikada bila gojazna i da dok se ne vratim na uobicajenu kilazu, da ce mi se organizam (hormoni) buniti i da cu tesko zatrudneti...user posted image
a meni kretenu to nije dovoljno za motivaciju da ih skinem, jedem kao blesava i dalje...user posted image

na osnovu toga sto mi je rodjak rekao, zakljucujem da zenama koje su oduvek gojazne kilaza ne bi trebalo da predstavlja problem za zacece, dok onima koje nisu bile gojazne, pa nabacile visak kg moze da poremeti status hormona i izazove probleme...

< Poruku je uredio mr75 -- 10.8.2010 13:59:00 >

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 8
10.8.2010 13:51:58   
anuksunamun
ovde u kanadi sve zene imaju bar 10 kila viska...ja ovde sa svojih 59 -170 dodjem ko crv mrsavi...a nisam mrsava uopste...zene su ovde extremno debele i sve imaju decu ...ali extremno debele znaci preko 80 -90 kg....skoro sve vec furaju decu...znam da ima nekih poteskoca s tim...ali ko ima 5-10 kg vise ...to ne moze da skodi...jer su danasnjih 5-10 kg vise ustvari neka normalna kilaza ...jer su standardi postavljeni u odnosu na anoreksicne manekenke koje su ja verujem najmanje zdrave ...zbog tog mucenja sopstvenog tela....

dokon mozak-djavolje igraliste

(odgovor članu mr75)
Direktna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Tara
Pomozite mi molim vas, od navedenih zenskih imena koje vam se najvise svidja? Mozete mi i predlooziti!

Oznake

Click Here