Ana RR -> RE: Trbuhom za kruhom (13.1.2015 7:13:14)
|
Valerie, hvala ti, nisam ni videla tvoj post [sm=smiley1.gif] Toronto je puno veći grad od Kalgarija i sigurno je lepo [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Unina mama Anciii kako vam je tamoooo? Pisi u pravoj temi! Ljubim vas[sm=smiley31.gif] UM, evo skoro puna 4 meseca kako smo otišli, skroz mi je nestvarno da je toliko prošlo. Ja sam se poprilično adaptirala, Marko već brblja na engleskom, mm se isto navikao iako je njemu čini mi se bilo najteže za adaptaciju. Mnogo toga je ovde bolje, ima posla, ima para, ali ima i stvari koje su potpuno drugačije, nama nelogične, nije sve sjajno, ali svakako bezbroj puta bolje nego u Srbiji. Tek sada se kajem što nismo došli par godina ranije jer je tada bilo mnogo lakše emigrirati i naći posao, sada je sve pooštreno, menjan je sistem, pao je dolar, pale su cene nafte, priča se da će Alberta ući u recesiju.. ovo je zaista najgori period koji smo mogli da odaberemo za dolazak, pogotovo ovako kako smo mi došli. Ali šta je tu je, nama je sada prioritet sređivanje papira, pa jurimo na sve strane. Mare i dalje misli da smo mi ovde došli da budemo malo (kao kad odemo na more) i da treba da se vratimo kući. Uglavnom kada ga pitam gde bi voleo da živi, u Kanadi ili u Beogradu, on kao iz topa odgovori U Beogradu, tamo je moja kuća i moji drugari i baba puno plače za mnom! [sm=smiley13.gif] Tada me uhvati kriza pa pljujem po sebi što detetu oduzimam ono na šta je navikao i što voli, ali sa druge strane znam da će se i ovde navići i da će imati bolji život.
|
|
|
|