Crveni osip na vratu (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Crveni osip na vratu (10.3.2009 13:55:56)

Kada se Luka rodio, bio je mnogo mali i mršav, ali se za prvih mesec dana momački ubucio. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A to je bio vreli avgust mesec. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jako brzo je dobio osip po vratu, moja baka je volela da kaže, "Pa luftiraj mu vrat!"... KAKO POBOGU??? No, pošto je to crvenilo postajalo baš gadno, a on zaista to nikada nije luftirao, sem kada mu ja perem uveče, nije ni izgledalo kao da će proći. Nije da želim da napravim od muve slona, ali mene je to baš frustriralo već pred kraj, jer su mu majčice još dodatno grebuckale to mesto (koliko god da su mekane), pa sam odlučila da napišem šta sam radila.

Više puta na dan sam mu prebrisala sa Acidi borici, onda sam ga blago odigla od podloge na kojoj je ležao, tako da mu se glavica malo zabaci nazad kako bih mogla prići vratu. Onda sam duvala da se osuši i zatim sam stvaljala baby puder da se osuši.

Dok smo uspeli da se izborimo sa tim, stigla je zima, i sve je prošlo.




oliveradj -> RE: Crveni osip na vratu (11.6.2009 15:17:46)

Probaću bebi puder da zaustavimo osip da ga ne bi bilo više. Mislim da posle kupanja se povuče da je to crvenilo samo od vrućine i znoja.




Anoniman -> RE: Crveni osip na vratu (11.6.2009 15:37:43)

Nemoj previše mazati pavlovićem. jesi pročitala onu drugu temu što sam ti dala? tamo sam pisala baš o osipu ispod pelene.




Pilence81 -> RE: Crveni osip na vratu (24.6.2010 13:13:10)

Nisam znala gde da postavim pitanje pa evo ovde :(
Mojoj devojcici sew pojavilo crvenilo na licu,ima jako suvu kozu i neke sitne bubuljice,koja krema je najbolja za to please preporucite mi?
Da naglasim da Lena ima nepunih 2 meseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Snelle -> RE: Crveni osip na vratu (24.6.2010 14:47:20)

Pilence, i mojoj Lani se to pojavilo i baš sam juče pitala pedijatra čime da joj čistim lice. Rekla je da je to normalno, da se pojavilo od vrućine i da će se isto tako povući, i da ne treba ništa  da koristimo. Ako baš želiš, skuvaj čaj od kamilice pa  joj onda tuferom premaži lice, i ništa drugo, pogotovu nikako nemoj da koristiš kreme!




New Mom -> RE: Crveni osip na vratu (23.5.2011 13:28:10)


IZVORNA PORUKA: oliveradj

Probaću bebi puder da zaustavimo osip da ga ne bi bilo više. Mislim da posle kupanja se povuče da je to crvenilo samo od vrućine i znoja.

Od kada jurca hodajući, pojavio se ovaj problem. Je l' puder dovoljan?




New Mom -> RE: Crveni osip na vratu (28.5.2011 14:30:50)

IZVORNA PORUKA: Shishica

Ema se od toplote jakio ospe oko vrata.. na nekim mestima je bas jako.. ne znam kako da sprecim to?





New Mom -> RE: Crveni osip na vratu (28.5.2011 14:31:49)

Puder bebi stalnooo i za sada pali. Pre toga je samo prebrišem mokrim peškirom.




milijana.rs -> RE: Crveni osip na vratu (30.5.2011 12:00:07)

Mojoj bebi se prije 6 dana pojavio osip iza vrata,pa se prosirio malo i na ramena.Mazala sam iz pocetka jekodermom,pa nista.Poslije ispirala kamilicom i mazala Bekutan puderom,nista se nije povuklo.Sada vec dva dana mazem Bepanthen kremom,osip je malo manji,ali jos se nije povukao.Zanima me koliko vremena treba da prodje taj osip?Poslije koliko se vasim bebama povukao?




New Mom -> RE: Crveni osip na vratu (30.5.2011 12:01:47)

Kreme pogoršavaju (bar nama), koža ne diše pa je još gore, probaj da isušuješ i stavljaš puder, milim da je efikasnije. Na to nam skoro odmah prolazi.




*Alexx* -> RE: Crveni osip na vratu (30.5.2011 12:17:50)

Pa vidi da li si menjala prasak za ves, omeksivac... obicno su to okidaci osipa (pored vrucine). Sta znam, Andreju je trebalo jedno nedelju dana da mu osip skroz nestane.




milijana.rs -> RE: Crveni osip na vratu (30.5.2011 12:24:48)


IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Pa vidi da li si menjala prasak za ves, omeksivac... obicno su to okidaci osipa (pored vrucine). Sta znam, Andreju je trebalo jedno nedelju dana da mu osip skroz nestane.



Jesam...promijenila sam i prasak za ves i omeksivac.Mislila sam,sad je vec veca beba,nece joj smetati.Hvala ti...pokusacu samo puderom,pa da vidim kako reaguje.




milijana.rs -> RE: Crveni osip na vratu (1.6.2011 10:47:21)

Evo,jutros smo bili kod pedijatra zbog osipa.Kaze da je to zbog sunca izasao osip,ne mazati nikakvim kremama,vec samo puderom.




cockic -> RE: Crveni osip na vratu (10.6.2012 21:52:24)

evo ja nadjoh temu petar se danas bas osuo po vratu od znoja tusirala sam ga pet puta danas i prvo kremu namazah medjutim bilo mu je gore od cink kreme i ona posle sledeceg kupanja sam mu stavila puder i mnogo mu je manje.on se bas znoji bice nam zanimljivo letos ako ovako bude se osipao od znoja.




Stranica: [1]