RE: Osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija



Poruka


Anoniman -> RE: Osip (25.1.2010 20:12:08)

Nesa godinu dana nije imao osip, tj ojed po guzi. Od tada, svakih dve-tre nedelje ima. Bas sam muku mucila, dr mi je preporucivala razne kreme, sebames, pantenol, nivea...prodje, ali se brzo vrati.
Pre neki dan sam isla u dm, da kupim kremu koju inace koristimo, bekutan, kad je sve ok, i vidim pakovanje bekutana u tubi, ranije ga nisam vidjala, i mislila sam da su samo promenili ambalazu. Kupim ja to, dodjem kuci, i vidim da je protiv ojeda. Tog dana se Nesa ojeo, namazala sam mu to na guzu, posle 2 sata menjam pelenu-od ojeda ni traga ni glasa!Carobna je!Morala sam da je pohvalim, posto je izgleda nova na trzistu, koristimo njihove proizvode otkako se rodio, i prvi put sam je videla[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




SUPER MAMA -> RE: Osip (23.3.2010 13:12:30)

Drage moje ja imam problem.U nedelju posle kupanja vidim Monika na desnoj nozi gore sa unutrasnje strane ne na preponima vec gde dolazi onaj kao lasits od pelene sitne crvene bubuljice.Pojavili su se.
Verovatno je ojed ili se nazuljila od pelenu.
sada me zanima sta da joj stavim.Cula sam za ovu kremu u tubi Becutan mislim da je sa cinkom ako se nevaram.
Sta da stavim jer koristim Niveju protiv ojeda nepomaze nepovlacise.
Ovo nam je rpvi put za 17 meseca da nam se pojavi nikad nismo imali problema.
HELP
Molim vas pomozitemi.




Lu -> RE: Osip (23.3.2010 13:45:36)

Super mama,nemoj me uzimati zdravo za gotovo ali mogu biti i gljivice ako ne prolazi od kreme sa cinkom,tako je imao i moj sin isto i počelo je da se širi i crvenilo kože ne samo bubuljice.
Ako je tako slično i kod nje,najbolje da je pogleda pedijatar i dobiće kremicu od koje će brzo proći(zaboravila sam kako se zove,imam je još uvijek).





Anoniman -> RE: Osip (23.3.2010 13:48:08)

Kad bi bilo leto, rekla bih ti da je luftiraš bez pelene, ali nije to baš zgodno, posebno što su ugasili grejanje jer je KALENDARSKI stiglo proleće. Možeš probati da stavljaš malo baby pudera. Ako se ne povlači, idi kod dr, neka uzmu bris.






*Alexx* -> RE: Osip (23.3.2010 14:40:07)

Probaj sa Jekodermom, Andreju je osip od pelena, vrućine i ostalog prošao od toga.




SUPER MAMA -> RE: Osip (23.3.2010 14:43:29)

Hvala vam na savete.Lu sto bi te svatila pogresno, nebrini.Imas samo dobre namere.Icicu kod pedijatra sada u cetvrtak ima savetovaliste pa videcu sta ce mi reci.


Inace Tasho mi imamo centralno grejanje ali na struju tako da iskljucino nije jos, mada se ono i nepali jer temeratura napolje je visoka a u kuci je 22 stepeni.
Ja sam htela da je pustim po gacice ali jos nije tako toplo pa i polako da ucimo da se odvikavamo od pelene.

Hvala vam puno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




liliana -> RE: Osip (23.3.2010 14:50:56)

Ja bebu mažem jedno veče Pantenolom, drugo Jekodermom, treče Pavlovičevom i tako u krug (od kad smo došli iz porodilišta) i nema ni osipa ni ojeda. To mi je rekla jedna doktorka.




SUPER MAMA -> RE: Osip (25.3.2010 14:51:16)

E ovako drage moje.malo pre bili smo kod pedijatra i zbog osipa nam je prepisala DAKTANOL krema jer u pitanje je ojed od pelena ali lako moze d apostane glivino oboljenje koze, rekla mi je da sam dosla na vreme.
A ovo se desilo zbog pelene i zbog toga sto Monika je malo bucmasta u nogicama i kad hoda oznojala se i eto problem nazuljala se.
nadam se da ce ova krema pomoci rekla mi je da je najbolje i brzo deluje.




NadaR -> RE: Osip (25.3.2010 14:53:47)

Bas mi je drago da nije nista ozbiljno [sm=smiley1.gif]




kleopatra* -> RE: Osip (25.3.2010 14:59:21)


IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

E ovako drage moje.malo pre bili smo kod pedijatra i zbog osipa nam je prepisala DAKTANOL krema jer u pitanje je ojed od pelena ali lako moze d apostane glivino oboljenje koze, rekla mi je da sam dosla na vreme.
A ovo se desilo zbog pelene i zbog toga sto Monika je malo bucmasta u nogicama i kad hoda oznojala se i eto problem nazuljala se.
nadam se da ce ova krema pomoci rekla mi je da je najbolje i brzo deluje.




Ne brini dakanol je dobra krema i to ce se brzo srediti




SUPER MAMA -> RE: Osip (25.3.2010 15:07:54)

pa ja se nadam.Doktorka nam je rekla da je ona bas dobra vec posle jednog dana vide se rezultati.Hvala ipak na savete meni puno znaci sovoljno da se smirim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Lu -> RE: Osip (25.3.2010 20:35:18)

Super,super mama nadam se da će proći[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cipiripi -> RE: Osip (25.3.2010 20:36:07)

a jel ste probale Seba med-za ojede i osipe?
moja kuma to maze bebi...




SUPER MAMA -> RE: Osip (25.3.2010 20:53:36)

IZVORNA PORUKA: cipiripi

a jel ste probale Seba med-za ojede i osipe?
moja kuma to maze bebi...

Nismo probali seba med do sada, a i rekla mi je sada doktorka da ne menjam nista od kozmetiku za telo vec kad prodze.
Inace cipiripi ovo sto Moni ima nemoze se leciti sa obicne kreme kao sto je Sebamed ili paneten to je za blazije forme.

U pravo je bila lu ovo je moglo brzo da predze u gljuvucno oboljenje koze, za svu srecu nije samo ojed, ali a nisam otisla na vreme da sam cekala koji dan to bi se prosirilo.
Inace evo sada Moni spava okupali smo se i opet je namazala sa kremom Daktonal i vidim da vec nije tako jako crveno nego bledo je samo su nalo crvene tackice.

Hvala svima.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Ima




cipiripi -> RE: Osip (25.3.2010 20:57:25)

ja samo prenosim iskustva...ljubi Moniku i mackaj je dobro [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




SUPER MAMA -> RE: Osip (25.3.2010 21:03:43)

Znaaam draga da samo mislis najbolje.Ti si jedno veliko[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Hvala ti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




usamljena -> RE: Osip (11.5.2010 19:00:24)

Valjda sam na pravom mestu. Una ima pojacan osip na ledjima, bas su sitne, crvene tackice. Ima i na rukama ali se vide na svetlosti, ovako malo slabije. Na nogama nema nista i mozda par na prsima. Sta mislite da li je to jos uvek ona reakcija na luk (na koju sumnjamo) ili je vrucina?
Same smo pa mi bas zlo da sama idem s njom dr-u, ali ako se ne povuce moracemo otici.
Inace se redovno kupamo




Pilence81 -> RE: Osip (23.5.2010 12:41:16)

Drage pomagajte...Mojoj maloj se pojavilo neko crveniko na licu kao alergija,sitne bubuljice i crvenilo.Mazala sam joj Pantenol posto je imala jako suvu kozu lica i perutala se pa su mi u bolnici rekli da joj to mazem i evo nesto nije uredu.Ima li koja iskustva i sta mi predlazete da mazem bebici na licu protiv bubuljica i crvenila?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




indy_25 -> RE: Osip (23.5.2010 13:12:35)

A koliko bebici ima i dojis li je? Ako je dojis to je od tvojih hormona nista se ne brini tako su meni rekli ovdje. Moja sara je isto imala dok sam je dojila pa sam prestala da dojim i nestale su i sada kad sam ponovo pocela da dojim opet su joj izasle.




*Alexx* -> RE: Osip (23.5.2010 14:57:28)

Sve te bubuljicice su normalne kod malih beba. Jel je svrbi? Jel cese? Ako ne cese, onda ostavi, ne diraj nicim, proci ce. I moj Andrej je imao celo lice u bubuljicicama pa je proslo nakon mesec dana.
Naravno, ja ti pricam kako bih ja, sto ne znaci da i ti treba tako da radis [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




simke -> RE: Osip (16.6.2010 15:09:44)

Siniša se osuo po ramenima,vratu,svugde gde mu se slivao znoj,tj.gde se najviše znoji,pa kontam da je od toga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]A možda je i alergija[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Razmišljam se da li da ga vodim kod dr.ili ne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




SUPER MAMA -> RE: Osip (16.6.2010 15:34:40)

Draga ako su znojnice znas one crvene tackice, mozes da stavis ono krecno mleko (Minktura alba), to baaas pomaze, posle par sati vec nema nista.Nema nezeljeno d
A zasto sumljas da je alergija?





simke -> RE: Osip (16.6.2010 15:38:37)

Da kao  crvene tačkice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Ne znam,nikad nije imao znojnice,a znoji se u slapovima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Izujedaše ga komarci,a dala sam mu i malo meda,pa kontam da nije od toga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image],ali nisu onako plikovi,nego crvene tačkice[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




SUPER MAMA -> RE: Osip (16.6.2010 16:07:22)

Onda su znojnice draga.Pokusaj da ga namazes sa ovo krecno mleko, veoma je dobro pravega samo u drzavnim apotekama.
Sa druge strane ako sumljas na med , sada idu malo sveze dane pa dotle nemoj mu davati med nek se ove tackice povuku, pa zatim kad se neznoji ponovo daj mu med i videces dal ce biti reakcija na meda ili su buli znojnice.
Mada mislim da jesu jer i Monika imala ovih dana, dzaba mi i tusiranje i sve kad posle pola sati oznojise cak ledza su joj bila mokra i presvlacim je non stop ali to je to.Aktivni su sada puno pa to izbija.

Evo kako izgledaju nasla sam sliku kod jedne bebe te znojnice ili miliarija rubla, strucno receno
[image]http://www.skinsight.com/images/dx/webInfant/miliariaRubra_31836_lg.jpg[/image]
E sad mogu biti razlicitim intezitetom, blago crveni do bas ono krv crveni.





Anoniman -> RE: Osip (16.6.2010 16:19:41)

Simke, baš sam danas pisala o tome:

IZVORNA PORUKA: Tashke

E, ja sam juče ujutru vodila Luku kod dr zbog osipa koji je dobio po obrazima, po rubovima ušne školjke i po vratu, skroz u krug, sem baš ispod brade. Gadno je izgledalo mnogo, ovo na obrazima kao sitni podlivi, na ušima kao lišajevi, a na vratu... pa to je ličilo na tipičan osip na toplotu. No, ja sam se uplašila jer sam u dva dana nanizala gomilu kiksova... sve me sramota da sam tako ispala neodgovorna.
Prvo sam zaboravila da namažem dete kremom za sunčanje, a bio je na suncu od 12-15h. Činjenica u vodi, ali lice i ramena su van vode, jer pliva sa mišićima. Onda sam oko 15h konstatovala da je izgoreo, ne jako, ali je bio crven. Kad smo stigli kući, istuširala sam ga, i namazala Melopom, čak ga nisam ni odmah odbukla, nego sam sačekala da se upije, da se ne bi osuo pod pižamicom. Onda sam mu obukla jedinu pižamicu kratkih rukava koju ima, a naravno nisam razmišljala da bi bilo pametno da je prethodno operem jer stoji od prošlog leta. Nije ona prljava, ali je stajala. Sve ostale letnje stvari sam oprala, zašto ovo nisam... Budala! Onda se tu noć preznojao, jer je bilo pakleno vruće u njegovoj sobi i pored upaljenje klime celu noć. Onda sam se sledeći dan setila da ga namažem kremom za sunčanje, ali od prošle godine. Pa ušli u vrela kola... Pa sam onda shvatila da sam zaboravila da odnesem nešto u čemu će spavati u vrtiću po ovoj vrućini, on mukica još uvek zimsku pižamu tamo. Ma jao...

Uglavnom, dr je rekla da je to samo od vrućine. Čim sam ga ubacila u bazen, sve se povuklo.



Inače dr je rekla "Brišite kamilicom i stavite talka.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>