|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 10:42:01   
janabons
Erato,izgleda da se bas nismo razumeleuser posted image ,ja se slazem sa svim sto si ti napisala,ja ni ne ocekujem odgovor od dr na to zasto ne mogu da zatrudnim,znam u kojoj zemlji zivim i kakvo je stanje,to sam i pokusala da kazem devojkama,jer ako dodje na forum neka nova zenica ca slicnim problemom,ispasce da su svi lekari iz fronta eliminisani i da nisu dobri,a ta zenica tek treba tamo da krene da se leci,malo deprimirajuce ,zar ne?
U svakom slucaju,ja nisam protiv vas,vec sa vama,samo sam sebi u glavi postavila stvari drugacije da bi mi bilo lakse.Zasto da se nerviram oko toga sto dr ne moze da mi nadje uzrok steriliteta sada(a tek u junu sam krenula sa ispitivanjima i radilA HSG i pokusavamo 15 meseci,sto opet nije mnogo),bolje da razmisljam o onome sta trenutno imam i posvetim se tome( a to su iui koje radim).Erato, mislim samo da previse negativno razmisljas,ja nisam takva,uvek gledam pozitivne strane.Ti si otislan cak do moje ivf, ja cak o tome ni ne razmisljam,jer verujem i nadam se da cu uspeti i ranije da ostanem trudna.Zelim da mi psiha ostane sacuvana posle svega ovoga,trebam da gajim svoju decuuser posted image

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 10:55:08   
erato
Draga moja, pa mi smo se mozda i upoznale na HSG u junu. Ako jesmo, onda znas da sam super raspolozena i bas, bas pozitivna...
Bas i treba da se napise zbog zenica koje ovde dolaze da je tamo haos, ludnica...i da se pripreme na to.
Ja nisam otisla na tvoj ivf, ne daj Boze! Daj Boze da ti sve ovo uspe sa inseminacijama, ili bez...
Ja sam se nadovezala na doktorovu pricu, da si mlada da te nakon 3 IUI salje na IVF, vec bi radio i cetvrtu.
Ne znam samo zasto se ne bi očekivalo da doktori u nekoj klinici, na nekom odelenju koje se zove savetovalište za sterilitet, daju odgovore na pitanja, ili traže uzroke steriliteta, a ne samo da se bave sa HSG i IUI...
Ne radi se tu o pozitivnim ili negativnim mislima.
To su činjenice! A najgore je kada devojka dođe iz unutrašnjosti, misleći ovo je BG, ludilo, najbolji stručnjaci, a ono...ni blizu toga.
Pozitivne misli svakako, to je osnov života, ne samo borbe za potomstvo.
Ali, ako govorimo o praksi u našim klinikama, onda moramo sagledati realno.
Ja sam konkretno od tog savetovališta dobila ono što mi je trebalo. Jesam čekala satima i danima, ali sam bila uporna.
Na sreću, mogla sam da izostajem sa posla, ali da radim kod nekog baksuza, teško da bih išta napravila.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 11:08:22   
erato
I jednostavno, savetovalište za sterilitet bi trebalo da podrazumeva ekipu sačinjenu od ginekologa, endokrinologa, androloga, hematologa, psihologa (ovo sve u množini), koji će da rade puno radno vreme...ekipu koja će ozbiljno da se pozabavi vašim slučajem.
A ne - ajmo inseminacije. Ne ide! Ajmo IVf. Ne ide! A onda na kraju svi sležu ramenima...
Ovo ne govorim da će biti tvoj slučaj, daleko od toga. Ali ovaj scenario su prošle mnoge žene. I naravno da su kivne, besne, razočarane, emotivno i finansijski iscrpljene i nisu više pozitivne kao nekada...
Ja sam upoznala devojke i žene koje godinama dolaze u ono tzv. savetovalište i ništa...kada ih upitate da li su radile određene testove - nisu! Niko im nije ni pomenuo. Ne kažem da je savetovalište do kraja loše. Nije. Ali samo ako imate dobru vezu, da vas neko od starta tamo vodi i da ne čekate po celi dan. Ili da se kao ja naoružate informacijama i budete strpljive, uporne i tvrdoglave. I naravno pozitive :-)

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 11:34:03   
Maslacak15
Ja bih se u neku ruku slozila sa eratom. Premda mislim da to nije tipicno srpski problem u ovom segmentu, svugde je tesko naci doktora koji ce da ti se posveti i zaista trazi uzrok problema. Ja sam moju pricu ispricala vec nekoliko puta, a ponavljam je jer mislim da sam bas tipican primer. Nasa borba trajala je pune dve ipo godine vrlo skoncentrisanog pokusavanja i odlicne rezultate, savrsen ciklus, dobre ovulacije, sve cakum pakum, gde su vec posle godinu dana pokusavali da me gurnu u sinu IUI i VTO jer boze moj "idiopatski sterilitet- nema uzroka" a to je najbrzi put do bebe. Mogu da kazem samo zahvaljujuci tome sto sam bila jako dosadna i tvrdoglava na neki nacin sam prisilila endokrinologa da mi resi problemuser posted image . Naime sve vreme sam imala granicni prolaktin, u granicama normale!!!, koji je ignorisan jer nije bilo nikakvih dokaza da mi smeta.To je primer i koliko su referentne vrednosti relativne a tapkanje po rameni- sve je ok moze da zavara. Zena je na moje insistiranje rekla, pa hajde kad necete na kliniku (na IUI) da probamo da spustimo prolaktin i bingo. Ja trudna u prvom ciklusu!!! Posle ravno 30 meseci pokusavanja i ocajanja. Ono sto znam je da ni IUI nebi uspela sigurno dok neko nebi resio skriveni problem. Za moj organizam to je bio previsok prolaktin i do trudnoce nije dolazilo.Ovo je samo primer, trudnocu mogu da sprecavaju druge sitnice. Znam devojku koja nije mogla godinama da zatrudni zbog blage hipofunkcije stitne zlezde, a svi su joj govorili da je stitna OK jer lekari TSH 3 ne smatraju problematicnim. I tako dalje da ne duzim.
Daleko od toga da treba izbegavati IUI pa i VTO ako nema drugog izbora ili borba predugo traje. Ali uvek treba baciti i drugi i treci i cetvrti pogled na rezultate i potraziti uzroke. Borba je jako jako teska, ja to vrlo dobro znam i treba biti optimista, ali telo nije automat pa da se sve radi po nekoj mustri. Nego je svaka pacijent za sebe. Puno srece u svakom slucaju i raduju me svake dve crtice narocito kod onih koje dugo cekajuuser posted image

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 12:31:58   
Snekile7
Vidim da si dosta upucena, mozes li nam napisati, sta je sve potrebno i bitno uraditi od analiza, i kojim redosledom, da bi se videlo sta je a sta nije u redu???

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.9.2012 16:30:18   
Maslacak15
Nema problema snekile... Ko sto sam pisala na pretragama mislim da je za zene hormonska slika komplentna najvaznija za pocetak. Da se pokrije ceo ciklus i provere svi parametri. Mnoge to rade, ali koliko vidim mnogi doktori i cekaju, narocito ako je ciklus redovan a ultrazvuk uredan. To ne mora apsolutno nista da znaci. Niti je normalan ciklus garancija ovulacije, narocito ne optimalne ovulacije, niti ultrazvuk mora da otkrije nepravilnosti da bi ih bilo. Cesto se cuje ta recenica : kod mene je sve ginekoloski ok, ultrazvuk je odlican. Taj zakljucak se ne moze izvuci bez detaljne provere hormona. Pisale su i druge devojke u pretragama mnogo puta pocetak ciklusa 2. ili 3 dan ( sve jedno): FSH, LH ,TSH, prolaktin, testosteron, estradiol, progesteron, SHBG ( vazno a cesto ga ne rade) i dopunski DHEAS 17-OH progesteron i androstenedion.
Zatim pracene folikula ultrazvucno i odredjivanje ovulatornog estradiola ( pred samu ovulaciju) da se vidi da li osim velicine, folikuli proizvode i zadovoljavajucu kolicinu estrogena (mera njihove zrelosti ). Na kraju sredinom lutealne faze ( u ciklusu od 28. dana, 21. dana) ili sedam dana pre dobijanja user posted image ako se ne zna kad je ovulacija progesteron kao najvaznija mera uspesnosti ovulacije.

Preporucljivo je prilicno rano u prici proveriti spermiogram, cisto da bi se izbegla situacija da se rade komplikovane analize kod zene, a posle ispostavi da je problem negde sasvim drugouser posted image a spermiogram je jako lako uraditi.

Od endokrinologije, jos je preporucljivo uraditi i tzv test opterecenja glukozom radi utvrdjivanja prisustva insulinske rezistencije. Ona moze itekako da ometa, iako su reproduktivni hormoni ok i videla sam vise slucajeva medju ringerajkama gde je resenje problema bilo u sioforu ( lek za insulinsku rezistenciju).

Tek kad se sve ovo odradi i sve je zaista super, a tu treba biti vrlo kritican ja bih proverila prohonost jajovoda ( to sam i sama ucinila onomad kad je trebalo) i eventualno prisustvo antitela tj imunoloskih problema.

Ako je sve ekstra super i stvarno nema nikakvih polaznih tacaka za terapiju onda treba ici na IUI.

p.s. Bakterioloski brisevi su vazni kao mera generalnog zdravlja ali mislim da su precenjeni kao uzrocnici steriliteta. Komplikovane infekcije Hlamidijom kao i neiserijom svakako mogu da dovedu do zacepljenja jajovoda i stvaranja oziljnog tkiva, ali eserihije, mikoplazme ureaplazme itd do sada nisu dokazane kao uzrocnik infertiliteta. Cisti Brisevi su bitni za HSG da se bakterije iz vagine nebi rasejavale kontrastom kroz trbusnu duplju, ali sigurno eserihija u vaginalnom brisu nije odgovorna sto ne dolazi do trudnoce.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Savetovaliste za sterilitet
25.9.2012 13:32:54   
Snekile7
Hvala ti na detaljnom odgovoru. Kod mene vidna problem i jeste mm i njegov spermogram, imao je 2,3,7 miliona, posle terapije nolcadex sada ima 17 miliona, onaj deo gde je ref. vrednost 20-250, i 81 milion onih drugih gde je ref. vrednost vece od 50.
Urolog je preporucila inseminaciju, posto mu je sada idealan spermogram za to. Ja sam imala operaciju mioma u julu, i trebalo bi sada da uradim hsg, pa sam mislila na tu inseminaciju, plasim se jako hsg-a, radila bih u Visegradskoj, tamo sam se i operisala, ne rade sa anestezijom. Pokusavamo vec treca godina, a mm se leci nekih godinu dana, ostale analize kod mene su ok, radila sam briseve i hormone, na ut su mi rekli da imam ovulaciju, ali nisam isla konkretno na folikulometriju, da pratim to, jer je mm evidentno problem, imali smo i hlamidiju prosle g u decembru, ali smo je izlecili. To je moj slucaj.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Savetovaliste za sterilitet
25.9.2012 13:53:36   
erato
Snekile, nema veze što si do sada bila u Višegradskoj. Možeš HSG uraditi u Frontu, jer je sa anestezijom. I ja sam se operisala 2 puta u KBC Zvezdara, ali nisam išla kod mog doktora na HSG, već u Front, baš zbog anestezije. I super je prošlo. Ničeg se ne sećaš :)

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Savetovaliste za sterilitet
25.9.2012 22:51:36   
janabons
MAslacak,a sta mislis pod tim imunoloskim analizama,posto sam ja nesto citala, a sve mi to zvuci mnogo siroko,pa ne znam odakle bih krenula.Hvala na ovom gore sto si napisala,mnogima ce znacitiuser posted image
meni ona poslednja dva hormona nisu trazili,sta mislite,gde je najbolje da ih uradim?

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Savetovaliste za sterilitet
27.10.2012 0:06:09   
swedjanka
zdravo devojke htedoh da pitam dali neka od vas zna da li Cefanor sme da se pije ako se koriste antikoagulantni lekovi kao sto je Farin.Posto ja ne zelim da zatrudnim jer vec imam dvoje dece ,ali imam i hormonski disbalans tako da imam ciklus jednom godisnje.Cula sam za ove kapsule pa me zanima dali mogu da ih koristim sa ovim lekom(inace imam ugradjen vestacki zalistak pa zato pijem Farin) jer imam 34 godine i rano mi je da se pozdravim sa ciklusom.Bar ja tako mislim
user posted image

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Savetovaliste za sterilitet
4.11.2012 22:46:28   
nata11

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

p.s. Bakterioloski brisevi su vazni kao mera generalnog zdravlja ali mislim da su precenjeni kao uzrocnici steriliteta. Komplikovane infekcije Hlamidijom kao i neiserijom svakako mogu da dovedu do zacepljenja jajovoda i stvaranja oziljnog tkiva, ali eserihije, mikoplazme ureaplazme itd do sada nisu dokazane kao uzrocnik infertiliteta. Cisti Brisevi su bitni za HSG da se bakterije iz vagine nebi rasejavale kontrastom kroz trbusnu duplju, ali sigurno eserihija u vaginalnom brisu nije odgovorna sto ne dolazi do trudnoce.


Maslacak to upravo kaze i moj dr, zar mislis da je tvoja majka imala idealnu grupu sekreta kada je ostala trudna, ali doktorima je lakse da napisu te analize na papiru nego da zadju dublje u problem. Meni skoro jedan dr ladno kaze citiram ga ' nepada mi na pamet da vam stavim na papir idiopatski sterilitet dok ne napunite 29 ima vremena' pa kako da ne posizi covek.

_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Savetovaliste za sterilitet
29.4.2015 15:30:46   
bojanalady
Sto se tice dr Ane Mitrović moje iskustvo je sledeće: pošto imam problem sa štitnom žlezdom ona mi je rekla da moram da čekam da mi rezultati par meseci (3-4) budu konstantno dobri da bi mogli dalje bilo šta da radimo. Inače, što se tiče štitne žlezde konstantno imam terapiju koju sam i tada imala i idem na redovne kontrole svaka 2 meseca kod divne doktorke endokrinologa na VMA. Ta 3-4 meseca suprug i ja nismo ništa radili, a onda sam otišla na VMA i doktorka je rekla da nema potrebe bilo kakvog čekanja što se tiče štitne žlezde jer sam pod konstantnom terapijom  koja mi samim tim dozvoljava da se sve ostalo radi što se tiče daljih ispitivanja vezana za sterilitet. To mi je u vidu svog mišljenja napisala i u izveštaju. I sama se začudila zašto mi je dr Ana rekla da 3-4 meseca pravimo pauzu u daljem ispitivanju. Više zbog toga nisam kod dr Ane Mitrović, jer mislim da je to čisto zavlačenje. Ali dobro. Guramo dalje i neodustajemo. Sada sam kod divne dr Vesne Kršić i toplo je preporučujem svima. Ona se trudi oko pacijenta i samo gura napred. Za par meseci koliko sam kod nje treba da uradim samo još histeroskopiju i idemo na VTO o trošku države. Puno pozdrava za sve divne zenice sa ovog foruma.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Savetovaliste za sterilitet
29.4.2015 15:33:53   
Maraj
Bojana user posted image
jesi li privatno isla kod dr Ane ili u Frontu. Ja krenuh kod nje privatno pa se sve mislim da l da trazim drugog dr

< Poruku je uredio Maraj -- 29.4.2015 15:36:28 >

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Savetovaliste za sterilitet
29.4.2015 19:37:31   
bojanalady
Draga Maraj, kod dr Ane Mitrović sam išla u Narodni front. Iako sam nju izabrala po preporuci nije mi uopšte delovala zainteresovano. Prvi put kad sam bila kod nje skoro da nije htela ni da pogleda dokumentaciju koju sam joj donela, samo je letimično pogledala i rekla uradite hormone za sledeci put i izveštaj endokrinologa. Sve je trajalo pa brat bratu 2 minuta. Brže sam izašla nego što sam ušla. Sledeći put kad sam došla sa hormonima i izveštajem endokrinologa rekla mi je da sačekamo par meseci pa onda da joj se javimo pa će ona videti tad da li je štitna žlezda uredu pa će razmisliti za hsg da li ponovo da ga radim ili ne. Pošto sam već radila u Višegradskoj. Sve u svemu veliko zavlačenje. Nije mi delovala kao da je zainteresoavana za pacijenta. Čak je i često bila otsutna i mislim da ju je teško naći u Savetovalištu. Često je na putu, raznim seminarima i sl. Čini mi se kao da samo čeka momenat kada će ti reći da dodješ kod nje privantno. Ali ogradjujem se to je moje lično mišljenje. Nadam se da neke ženice imaju i pozitivna iskustva sa dr Anom.
Pošto sam, kao što neke ženice kažu postala inventar u Savetovalištu za sterilitet u frontu, draga Maraj, ako te bilo šta interesuje za savetovalište slobono me pitaj rado ću podeliti sa tobom a i ostalim ženicama svoje iskustvo. Puno sreće Maraj želi ti Bojana i da uskoro dobijemo nagradu za naš trud u vidu jedne male user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Savetovaliste za sterilitet
30.4.2015 8:03:20   
bojanalady
Sada je 2015 godina. Prošlo je 5 godina od kako si ti Mina pisala i mogu ti reći da se sve promenilo. Više se u Frontu  ništa neplaća. Ja tamo idem u Savetovalište za sterilitet i o tome pričam. Ja ništa nisam plaćala. Briseve odradim u Batutu i skoro sve radim na uput koji mi da moj ginekolog iz DZ. Čak sam i radila HSG u Frontu na uput i nisam platila i sad u julu treba da radim histeroskopiju takodje na uput. To su najsvežije informacije. Pozz za tebe i sve zenice sa ovog foruma i nadam se Mina da ti više nisi na ovom forumu jer si za ovih 5 godina već uspešno sve završila i dobila jedno malo slatko bebče user posted image , a ako ne onda ćemo se družiti ovde i zajedno bodriti jedne druge da što lakše prebrodimo ovaj naš problem.

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Savetovaliste za sterilitet
30.4.2015 15:02:07   
bojanalady
Iščitavajući ovaj forum primetila sam da su neke zenice jako kivne i na doktore i na bolnice i na ceo sistem uopšte. To nije dobro. Ta količina negativne energije jako može da škodi. Ženice nemojte se uzbudjivati ako vam se bilo ko ne svidja iz bilo kog razloga ili niste zadovoljni menjajte. Sto puta ako treba promenite i dr i bolnicu sve dok nebudete zadovoljne. I ja sam tako radila. Svaki trud se isplati. Sada sam kod dr koja je super i u koju imam bezgranično poverenje. Odlučila sam da mi kad budem ostala u drugom stanju ona vodi trudnoću i da me ona kasnije i poradja. Ali dok sam došla do nje prošla sam sve i svašta. Svu svoju energiju uložite u to da dodjete do cilja i samo hrabro koračajte napred. Nama niko i ništa ne može. Na svom putu do user posted image  veoma smo hrabre, i necemo dozvoliti da nas bilo ko iznervira i pokoleba ni dr ni bolnice, a ni sistem. Samo napred. Sve cemo jednog dana na ovaj ili onaj način stići do svog cilja. A onda nam više ništa neće biti važno i sve ćemo zaboraviti. Tako da energiju nemojte trošiti na bes, nerviranje i slične stvari samo glavu gore i u napad na rešavanje problema.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Savetovaliste za sterilitet
30.4.2015 15:11:14   
bojanalady
I da zaboravila sam da kažem da je najdivnija u svakom smislu te reči dr Vesna Kršić iz Narodnog fronta. Ako nekoga zanima nešto blize može da me pita bilo šta, rado ću sa vama podeliti svoja iskustva.

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Savetovaliste za sterilitet
11.8.2015 3:17:24   
nova nva
Pozdrav svima. Imam 24 godine. Bezuspesno pokusavam da zatrudnim vec godinu dana. Imala sam problem sa mikoplazmom i ureaplazmom, kao i Kandidom, imala sam jak sekret, lecila sam se pila doksiciklin i koristila vaginalete, pa sam resila problem sa sekretom. Inace ginekolog kaze da je sa matericom i jajnicima sve u redu. Menstruacija mi je inace redovna.
Nakon godinu dana od zavrsetka lecenja, i pokusaja da zatrudnim,vec me hvata panika.

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Savetovaliste za sterilitet
12.8.2015 20:56:05   
bojanalady
Draga nova nva, polako tek si godinu dana u problemu oko toga da ostanes u drugom stanju. Nemoj da se sekiras, samo glavu gore sve se da srediti. Ne znam da li imas svog doktora npr. u Frontu, Visegradskoj ili gde god. Jer po meni je najbolje da imas odredjenog doktora koji te vodi i u koga imas poverenja i da ga slusas, konsultujes se sa njim i zajednicki budete u svemu. E onda mozes opusteno da pustis da stvari idu svojim tokom i veruj mi da ce sve biti ok. Kazem ti iz iskustva. Dok nisam dosla do dr Krsic bio je pakao. Ali posto sam pozitivne prirode nisam ocajavala ali opet nije mi bilo sve jedno. A kad sam prvi put odnela dr Krsic svoju dokumentaciju pregledala je sve i dogovorile smo se o svim sledecim koracima sta i kako dalje. Nije me zavlacila bila je konkretna i direktna. Sada cemo polako da krenemo u pripremu papira za vto o trosku drzave ali opet bez nervoze i korak po korak. Bice ono sto mora biti. Sve najbolje ti zelim nova nva, na tvom putu do resenja problema.

(odgovor članu nova nva)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Savetovaliste za sterilitet
22.10.2015 14:01:29   
inAngel
bojanalady evo mene zanima Krsicka jer sam skoro bila na sterilitetu i ona me je primila... :)

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Savetovaliste za sterilitet
22.10.2015 14:26:43   
bojanalady
inAngel, šta te konkretno zanima u vezi dr Kršić. Pitaj slobodno sve. Puno pozdrava ti šaljem

(odgovor članu inAngel)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Savetovaliste za sterilitet
22.10.2015 21:12:14   
inAngel
Zanima me kakav je doktor odnosno kakav pristup ima jer kada sam bila ona je kao robot i po difoltu radila, delovala je hladno :)
I evo jos jedno pitanjce, kaze da posle hsg-a idu tri folikulometrije i tri inseminacije, da li to znaci da ce pratiti folikule zbog ciljanih odnosa ili kada bude prva folikulometrija da ce biti i prva inseminacija? Inace sutra idem da zakazem hsg, a nesto me sramota da pitam deluje tupavo :D

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.10.2015 8:00:21   
bojanalady
Sa dr Kršić imam zaista pozitivna iskustva kao što sam već pisala. Doktorka je koja uvek ima tačan plan šta i kako dalje, nije od onih koji te zavlače. Evo u mom slučaju ja sam kod nje otišla onda kada mi je svih mogućih doktora bilo preko glave što u savetovalištu što na drugim mestima. Odmah na prvom pregledu sam joj rekla da bi mm i ja zeleli da idemo na vto o trošku države i da ona pogleda da li smo mi uopšte za vto ili ne. Ona je bila jedini doktor koji se baš zainteresovao da detaljno pogleda našu dokumentaciju i onda me je samo pitala koliko imam god. (37) i rekla mi da s obzirom na godine nemam šta da čekam i da mi i ona sam preporučuje vto. Dogovorile smo se onda šta i kako dalje. Odmah mi je rekla da treba da uradim još jednu inseminaciju (već sam imala dve bezuspešne), da treba da ponovim HSG jer je snimak koji sam radila u Višegradskoj jako loš (inače, tamo su mi rekli da imam skroz prohodne jajovode, a kasnije se ipostavilo da mi je levi jajovod neprohodan). Kad sam sve to uradila poslala me je još na dijagnostičku laparaskopiju da se vidi zašto mi je levi jajovod neprohodan i onda mi napisala preporuku za vto. Znači sve je uradila što treba nije odmah rekla da da može vto. To mi se i svidelo kod nje. NIje ni malo hladna i nikako nije tupava. Uvek kad sam dolazila u savetovalište bila je nasmejana i ljubazna i profesionalno radila svoj posao. Jednom me je čak primila i posle dežursta, što inače ne rade. Ali opet se ogradjujem svako ima drugačije mišljenje i iskustva. Ja sam odlučila kad jednog dana budem ostala u drugom stanju da mi ona vodi trudnoću i čak i da me poradja. Inače, u savetovalištu imaš, da tako kažem odredjenu proceduru u lečenju (rade se hormoni, folikulometrija, hsg, histeroskopija ili laparaskopija, inseminacija...) ne znam da li sam još nešto ispustila i nisam možda rekla baš tačnim redom ali u suštini je to. Što se tiče praćenja folikula to se radi pred svaku inseminaciju i ako ti je doktorka rekla da radiš inseminaciju onda je praćenje folikula zbog toga. Nemoj molim te nikada da te bude sramota da pitaš bilo šta, bilo kog doktora. Jer oni su dužni da nam razjasne sve ono što nam nije jasno. Iz sopstvenog iskustva vidim da je dobro postavljeno pitanje pola puta do rešenja problema. Želim ti puno sreće na tvom putu do ostvarenja cilja i do sledećeg pisanja veliki pozdrav

(odgovor članu inAngel)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Savetovaliste za sterilitet
24.10.2015 14:11:46   
inAngel
Hvala ti puno na opsirnosti! Moguce da je stvarno bila u nekoj guzvi pa mi se ucinilo da je takva kao hladna... Ali sada sa tvojim iskustvom sam mirna :)
Zakazali su mi juce hsg za 29.10. radi neki dr. Jovanovic, nemam pojma ni da li je musko ili zensko ni ko je to :)
E sad, sta dalje posle hsg? Jel se javljam Krsicki ili ce mi oni sami reci posle hsg-a kako i sta?
Ja sam zbog te folikulometrije sve pobrkala jer sam je radila privatno zbog ciljanih odnosa pa sam mislila da ce opet to da ponove i ovde jer je rekla "radimo tri folikulometrije i tri inseminacije nakon hsg-a" pa sam razumela da ce prva inseminacija biti tek posle tri meseca. A znam da nekim devojkama (kao i mojoj snaji) rade odmah nakon hsg-a tj. sledeci mesec.
Nadam se da je Krsicka uvek dostupna, jer cesto vidim da pojedine devojke ne mogu doci do svog dr.
Hvala jos jednom! :)

(odgovor članu bojanalady)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Savetovaliste za sterilitet
25.10.2015 16:05:26   
bojanalady
Nema na čemu, a ja sam mislila da te možda nisam ugušila mojom opštirnošću.
Dr Jovanović, mislim da se zove Dragoljub je ok lik, dva puta mi je radio inseminaciju i par puta mi je pratio folikule. Nije loš ali nekog većeg iskustva s njim nemam. Ima bradicu i nosi naočare. Posle hsg ti daju otpusnu listu gde ordinarajući lekar da svoje mišljenje, tj. hsg nalaz i napišu da je potrebno da se javiš u savetovalište za sterilitet kod nadležnog ginekologa radi konsultacije o daljem tretmanu. Inače bilo koju intervenciju ili operaciju da radiš uvek posle toga dobiješ u pisanom obliku mišljenje lekara, a onda se javljaš u savetovalište kod svog lekara koji na osnovu tog papira odlučuje o daljem toku lečenja. U konkretnom slučaju mozeš da se javiš i Jovanoviću i Kršićki ali bolje je da izaberes svog doktora pa da stalno ideš kod jednog. Moje iskustvo sa Kršićkom je takvo da je ona najčešće u Frontu i lako dostupna ali sam ja često pre samog odlaska zvala tamo da pitam da li je tu. Na vratima savetovališta ti piše ko od lekara kad radi mislim da je Kršićka sredom ali me ne drži za reč jer se možda nešto i promenilo.

(odgovor članu inAngel)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Pitali smo doktor-ginekologa: Ovulatornost...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here