Plastične kese (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice



Poruka


Anoniman -> Plastične kese (15.3.2009 12:23:12)

U Srbiji će uskoro biti zabranjena proizvodnja i korišćenje plastičnih kesa saznaje „Blic nedelje“ u Ministarstvu za životnu sredinu. Istovremeno sa ukidanjem plastičnih kesa, radiće se na podsticanju proizvodnje biorazgradive papirne ambalaže.
Izvor: blic.rs

Šta mislite o ovome? Meni se sviđa ta zabrana! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Dosta mi je više kesa koje lete gradom i vise sa grana drveća.




Jeca* -> RE: Plastične kese (15.3.2009 12:26:30)

Ja sam slušala prekjuče, čini mi se, o tome na tv-u. I ako sam ja dobro razumela, za početak će da ukinu prvo one kese, najtanje, u kojima se obično pakuje voće i povrće u marketima jer su proračunali da se svaka od tih kesa u proseku koristi samo 6 minuta, a onda se baca.
Pa super, nek ukidaju jednu po jednu, meni isto odgovara. Ja zaista te kese čim dodjem kući, bacim. A one papirne su sasvim prihvatljive.




Anoniman -> RE: Plastične kese (15.3.2009 12:31:50)

Da vam budem iskrena, ja sam počela da vučem onu tašnu na točkiće u radnju. Ako vučem u rukama one silne kese, na pola puta mi se oduzmu prsti, a i ne znam čime bih uhvatila dete za ruku na pešačkom prelazu. 




NadaR -> RE: Plastične kese (15.3.2009 12:35:08)

Jooj mrzim te kese... pogotovo jer zivim pored rijeke pa kad voda nadodje one se pohvataju ,zapnu za grane na obali...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Sve se sareni...[sm=smiley13.gif]




Lilly* -> RE: Plastične kese (15.3.2009 12:35:11)

Cuj biorazgradive papirne kese, pa naravno da su biorazgradive ako su od papira, pricaju a nisu bas sigurni o tome o cemu pricaju, mislim na ove iz novina, ne na tebe Tasho, svidja mi se tema.. Plasticnim kesama treba bar 100 god da se razgrade, u zavisnosto od kog su polimera napravljene.. Apsolutno se slazem da treba da ih zabrane, to je davno trebalo biti uradjeno..




Lu -> RE: Plastične kese (15.3.2009 13:41:36)

IZVORNA PORUKA: nnaaddaa

Jooj mrzim te kese... pogotovo jer zivim pored rijeke pa kad voda nadodje one se pohvataju ,zapnu za grane na obali...[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]
Sve se sareni...[sm=smiley13.gif]

Upravo ovako i meni se jako sviđa ideja,ja već odavno na pijacu nosim korpu ili  platnene vrećice i  iz razloga što mrzim plastične vrećice.
Jedino su problem super marketi,njihove velike plastične trenutno iskoristim tako što ih stavim u kantu za smeće pa ne kupujem one druge, a valjda će i oni uvesti velike papirne.
Ja se uživila u temu a nisam u Srbiji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Uglavnom podržavam ideju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Plastične kese (16.3.2009 9:24:15)

IZVORNA PORUKA: lu

Ja se uživila u temu a nisam u Srbiji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lilly* -> RE: Plastične kese (2.4.2009 23:09:55)

ovo moram sa vama da podelim.. U Tempu sam dobila plasticnu kesu na kojoj pise da je 100% biorazgradiva i da joj je potrebno oko 4 god da se u potpunosti razgradi bez stetnih ostataka.. Pa ne mogu da verujem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  da se i kod nas takvo nesto pojavi. Kesa je super, dosta jaca nego one obice "pijacarske". Ima cak i neki sajt KLIK. Moderatori, iseckajte ako sam napisala nesto sto nisam smela, ali nije mi cilj reklama, jer stvarno nemam nikakve veze ni sa jednim a kamoli sa drugim, vec sam mislila ako nekoga interesuje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

<dopisala Jeca RR> sve je ok, samo sam preuredila link. Kiss




Verus -> RE: Plastične kese (3.4.2009 1:30:59)

wow bas sam srecna!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] hipi deo mene je bas zadovoljan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Plastične kese (3.4.2009 7:13:46)

Jao napokon!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Plastične kese (3.4.2009 7:14:10)

IZVORNA PORUKA: Verus

hipi deo mene je bas zadovoljan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mama ivane -> RE: Plastične kese (15.11.2019 7:29:49)

Kod nas se kese placaju ili ponesi ceger, gledam ljude u zadnje vreme opametili se nose torbu u kupovinu. Manje ima kesa po ulicama od kako su poceli da naplacuju kese i to mi je mnogo drago




mama Jo -> RE: Plastične kese (15.11.2019 8:22:45)

Bar neki korak je ucinjen. Jedna mama je skoro pokrenula peticiju da deca u vrticima ne koriste plasticne case. Ucimo ih koliko je stetna, drobimo o ocuvanju prirode, recikliranju... a ovamo svaki mesec svako dete u vrtic po bunt plasticnih kesa... sjajna ideja, nadam se da ce joj uspeti.




mama ivane -> RE: Plastične kese (15.11.2019 8:33:28)


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Bar neki korak je ucinjen. Jedna mama je skoro pokrenula peticiju da deca u vrticima ne koriste plasticne case. Ucimo ih koliko je stetna, drobimo o ocuvanju prirode, recikliranju... a ovamo svaki mesec svako dete u vrtic po bunt plasticnih kesa... sjajna ideja, nadam se da ce joj uspeti.



Treba podrzati tu zenu, slazem se u potpunosti sa njom i skoli u koju ide moje dete su zabranili plasticne case




mama Jo -> RE: Plastične kese (15.11.2019 9:49:13)

Svaka cast za vasu skolu. Kod nas i dalje pocetkom meseca svako dete nosi plasticne case i piju iz njih.
Ja sam potpisala peticiju, mislim da moze i negde online da se pronadje.




Stranica: [1]