|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:29:09   
Verus
Tacno.  Sto moja mama kaze: "pa i bebe imaju lose dane bas ko i mi, nekad smo i mi nervozni bez razloga i samo idemo po kuci i nesto kenkamo"user posted image
IZVORNA PORUKA: Modessty

VErus super ti je tekst i baš je tako ko što piše!
Kad izbaciš filozofiranje okoline i osloniš se na svoja čula i instinkte nema šanse da neznaš da li je baba sita ili ne. Mislim da najveću paniku i zabunu unose babe i dede i ostali koji vole da pametuju
Moji i sad paniče kad god dete zaplače. PO njima je uvek ili gladan ili mu se spava! Juče rekoh majci: " Aman ženo pa on mora nekad i da zaplače i da se poigra, a ne samo da spava i jede!"


(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:31:16   
Verus
I meni su pre htele da eksplodiraju, morala sam da muzem jednom nekada dva put u sred noci!  Bile bi pune "kamenja", a sada nista.  Mada, nocu jede na 4,5 sati pa onda hoce da sisa obe, tj. ja joj obavezno dam obe da ne bi nocu morala da muzem.  Konacno malo bolje spavam.
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun



IZVORNA PORUKA: Modessty

Da nije bilo tako i da nije sisao iz obe zaradila bi mastitis garantovano



Isti slucaj preko noci ..do ujutru su bile da explodiraju, sad je vec druga prica... mada i sad curi cesto!



(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:32:17   
Verus
Ma, sisina politikauser posted image
IZVORNA PORUKA: Pretty78

I ja mislim da preteruju i mislim da svaki lekar ima svoje misljenje. Neki kazu da treba da sisa jednu neki dve, neki kazu svaku po 7minuta, neki 10 a neki 15.......Ja imam svoju politiku. Dajem mu da sisa kado hoce i koliko hoce i pokazalo se da sam posle nekih 10-12 minuta pljune iz susta i nece vise da je uzme, dignem ga, podrigne i onda drugu nekad 5 nekad 10 nekad 15 minuta, koliko mu je dovoljno i nju sam pljune. Moj savet ti je da radis kako ti osecas da treba da radis i nikada neces pogresiti

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:33:31   
Pretty78
moram da se ubacim.....najbolje mi je kad beba place...a oni svi dolaze i meni postavljau pitanje "a sto on sad place???" e to kad cujem digne mi se kosa na glavi....pitaj ga sto place.........grrrrrrrrrrrr

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:34:33   
choopa choops
Evo jedan dobar tekst:

Da li je beba dovoljno posisala?

Jedna od najvećih briga novopečenih roditelja je da li je beba dovoljno posisala. Retka je majka koja nije razmišljala da li ima dovoljno mleka, da li je beba gladna. Pouzdan pokazatelj da li je beba dovoljno jela je zadovoljna beba i povećanje njene težine. Širom sveta ima brojnih mesta gde nema vaga i lekara i majke jednostavno predpostavljaju da je beba dobila dovoljno mleka, ako izgleda dobro i zadovoljno i taj sistem je delotvoran kod devet od deset beba.
Ponašanje bebe

Beba koja deluje zadovoljno verovatno dovoljno jede. Međutim, može beba da jede dovoljno, da lepo napreduje, ali da svako poslepodne ili veče dugo plače. Samo na osnovu njenog ponašanja se ne bi zaljučilo da ona dobro jede. Ima beba koje izgledaju zadovoljno, ali napreduju sporo. Ne mora da znači da one ne jedu dovoljno. Postoje bebe koje po prirodi sporo dobijaju težinu i ne treba brinuti zbog toga. Ima jedan mali broj beba koje slabo dobijaju težinu, ne jedu dovoljno, a uopste se ne bune. Uglavnom bebe koje ne jedu dovoljno deluju nezadovoljno, nemirno. Za 24 časa ukvase manje od šest pelena,  mokraća je tamna i jako miriše, a stolica je neredovna.Bebu koja sporo napreduje, treba buditi svaka dva do tri sata i podsticati je da više sisa. Neke bebe brzo zadremaju na dojci i zato ne pojedu dovoljno. Ona se podstiče na sisanje tako što se u toku dojenja podigne da podrigne i premesti na drugu dojku. To se može ponoviti četiri do pet puta tokom podoja, ako treba. Većina beba se time podstakne da počne za jedno nedelju dana da bolje napreduje i energičnije sisa.

Dužina podoja

Majke su obično spokojnije ako beba duže sisa, međutim, dužina podoja ništa ne govori. Beba može za pet minuta da se nasisa, a da zatim nastavi još deset minuta, ali i pola sata da uživa sisajuci, ili joj se ne spava pa se baš lepo zabavlja. I kraćim podojem beba može više da posisa. Kada se beba pažljivo meri pre i posle podoja vidi se da ona nekada posisa 100g, a nekada čak 300, a da je opet podjednako zadovoljna i sita.

Izgled i punoca dojki

Iskusna majka zna da izgled i punoća dojki pre podoja ne pokazuju koliko ima u njima mleka. Pod uticajem hormona prvih nedelju-dve dojke su nabrekle i čvrste. Kasnije postaju mekše i splasnu iako u njima ima više mleka i njegov dotok se povećava. Boja i izgled mleka ne govori ništa o količini i sastavu mleka. Ono uvek izgleda retko i plavičasto u poređenju sa kravljim. Njegov sastav ne varira mnogo ni kod jedne majke, ni u odnosu na drugu.

Da li je glad uzrok plača?

Glad nije najčešći uzrok plača. Majku majviše uznemirava plač bebe nakon podoja ili između dva podoja. Prvo joj padne na pamet da je beba gladna. Mnoge majke pomisle da gube mleko. To nema osnova. Većina beba, posebno prvorođene, imaju periode kada su uznemirene. To je najčešće poslepodne ili uveče. I bebe hranjene bočicom podjednako mogu biti plačljive.Manje je verovatno, ali beba može biti uznemirena i zbog gladi. Mnogo je verovatnije da će se u tom slulaju probuditi ranije za sledeći podoj nego biti uznemirena sat ili dva. Beba može biti gladna i zbog iznenadnog porasta apetita ili zato što se smanjila količina mleka zbog umora ili uznemirenosti majke. U oba slučaja beba će se jedno vreme češće buditi da sisa. To će da dovede do većeg dotoka mleka, tako da će beba ponovo da se vrati na ređe sisanje.

Šta raditi ako je beba uznemirena

Neke majke, sumnjajući u svoje mleko, nude bebi formulu kada je uznemirena. Najmanje dve ili tri nedelje ne pomišljajte na formulu. Dajte bebi da doji na dva sata (računa se dva sata od početka prvog podoja do početka drugog). Beba može da sisa duže i to 20 do 40 minuta. Ako beba za to vreme umereno dobije na težini, odlaže se formula najmanje još dve nedelje. U međuvremenu, ako je beba uznemirena između podoja, može se smiriti lažom ili flašicom zaslađene vode. Bebi uopšte ne smeta što doji češće. Treba pomoći majći, jer nju može opteretiti takoreći celodnevno dojenje. Da bi mogla da se odmori i opusti porodica i prijaterlji treba da pomognu, da se angažuju oko bebe, da je ljuljaju ili daju lažu. Deset podoja dnevno dovoljno stimuliše dojke, tako da se posle izvesnog vremena povećava dotok mleka. Tada beba počinje ređe da sisa

Merenje bebe

Pošto ponašanje bebe nije uvek siguran znak da je beba dovoljno jela, najefikasnije je da se beba izmeri. Sasvim je dovoljno da se meri jednom mesečno. Češće merenje jedino može da zadovolji znatiželju roditelja, ali nije neophodno. Potrebno je, na primer, ako beba dosta plače ili povraća, da bi se utvrdilo u čemu je problem. Na primer beba koja dosta plače, ali i dosta napreduje, ima problema sa varenjem, sa gasovima, a nije gladna.

Dobijanje na težini

Ne postoji prosečna beba, postoje prosečne vrednosti napredovanja bebe. U prva tri meseca ona u proseku dobije na težini oko 900g (prosečno 170 do 230g nedeljno). Znači da ima zdravih beba koje napreduju i manje i više od ovih vrednosti. Kasnije bebe manje dobijaju na težini. U šestom mesecu porast težine pada na 450g mesečno (oko 110g nedeljno). To je znatno veliko usporavanje za svega tri meseca. U poslednjoj četvrtini godine napreduje svega 300g mesečno, dok u drugoj godini to iznosi 200 do 250 g nedeljno.Kako beba raste napredovanje u težini ne samo da se smanjuje, već postaje neredovnije. Apetit deteta može znatno da se smanji kada izbijaju zubići ili je bolesno. Ima perioda kada za dve do tri nedelje jedva da dobije koji gram. Kad detetu bude bolje apetit se vrati i dete brzo nadoknadi propušteno. To je sasvim normalno i ne treba da brine roditelje.
Izvor:porodicnilekar.net



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:35:11   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ma, sisina politikauser posted image
IZVORNA PORUKA: Pretty78

I ja mislim da preteruju i mislim da svaki lekar ima svoje misljenje. Neki kazu da treba da sisa jednu neki dve, neki kazu svaku po 7minuta, neki 10 a neki 15.......Ja imam svoju politiku. Dajem mu da sisa kado hoce i koliko hoce i pokazalo se da sam posle nekih 10-12 minuta pljune iz susta i nece vise da je uzme, dignem ga, podrigne i onda drugu nekad 5 nekad 10 nekad 15 minuta, koliko mu je dovoljno i nju sam pljune. Moj savet ti je da radis kako ti osecas da treba da radis i nikada neces pogresiti



user posted image user posted image user posted image moze ...usvojen naziv.....ili bolje sisojkina politika??? user posted image user posted image

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:37:16   
Verus
Sisojkina politika mi se vise svidja!  Al najbolje je sto svaka vodi svoju politiku...Kaze meni mm sav u cudu juce, u kuhinji: "Pa tebi je leva sisa veca od desne.  Jel pravi vise mleka?"user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:39:09   
Pretty78
user posted image user posted image user posted image user posted image

i meni je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ali mm nije bio tako domisljat da mi postavi to pitanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:45:25   
Anck Su Nmaun
Dajte bebi da doji na dva sata (računa se dva sata od početka prvog podoja do početka drugog).


Uh ubih se citajuci user posted image user posted image user posted image user posted image ja merim od kraja prvog do pocetka drugog !

A sto se tice Dr hiljadu Doktora hiljadu misljenja ...pa trebali su iz iste knjige da uce user posted image user posted image user posted image user posted image

I pitanje ako ja nju stavljam cesce da sisa oce nadolaziti vise mleka...pogotovo sad kad se ustalilo posle 2, 5 meseca?


< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.7.2010 22:46:13 >

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:45:33   
bojana87
e tema kao stvorena za mene user posted image
i ja sam se pitala da li se dovoljno najede,cak sam se uplasila jedan dan kad joj je stolica bila protkana zelenom bojom pa sam negde procitala da je to zbog grcica.
Nego da li je jedan od znakova da se beba najela (prejela) ako posle podoja bljucne?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:48:31   
Anck Su Nmaun
Bojana mislim da jeste, izbaci onaj visak tako!

Uglavnom bebe koje ne jedu dovoljno deluju nezadovoljno, nemirno. Za 24 časa ukvase manje od šest pelena,  mokraća je tamna i jako miriše, a stolica je neredovna

Pa mojoj bebi  je neredovna stolica user posted image

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:48:53   
Verus
Stavljaj je ako je gladna, ALI ako nije-nacin da povecas kol mleka je da se izmuzes POSLE podoja, ODMAH posle, stavi nju da spava, ili je stavi kraj sebe i muzi a usput njoj pricaj i zabavljaj je....tako sam ja, i sada je podojim iz jedne, i opet muzem obe dojke i izvucem jos jedno hranjenje!
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Dajte bebi da doji na dva sata (računa se dva sata od početka prvog podoja do početka drugog).


Uh ubih se citajuci user posted image user posted image user posted image user posted image ja merim od kraja prvog do pocetka drugog !

A sto se tice Dr hiljadu Doktora hiljadu misljenja ...pa trebali su iz iste knjige da uce user posted image user posted image user posted image user posted image

I pitanje ako ja nju stavljam cesce da sisa oce nadolaziti vise mleka...pogotovo sad kad se ustalilo posle 2, 5 meseca?


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:49:34   
Verus
Al kakila ti je uvek svakih 5 dana bar ne? Ti vidi, ako ti ona ne kaki sutra pre podne zovi lekara ili alo bebu ili nekog vec!
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Bojana mislim da jeste, izbaci onaj visak tako!

Uglavnom bebe koje ne jedu dovoljno deluju nezadovoljno, nemirno. Za 24 časa ukvase manje od šest pelena,  mokraća je tamna i jako miriše, a stolica je neredovna

Pa mojoj bebi  je neredovna stolica user posted image


(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:50:16   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: bojana87

e tema kao stvorena za mene user posted image
i ja sam se pitala da li se dovoljno najede,cak sam se uplasila jedan dan kad joj je stolica bila protkana zelenom bojom pa sam negde procitala da je to zbog grcica.
Nego da li je jedan od znakova da se beba najela (prejela) ako posle podoja bljucne?


izvini ali pdmah sam zamislila stolicu protkanu zelenom bojom ili karirana sa roza tufnama user posted image user posted image user posted image user posted image

moze da znaci ali i ne mora, moja cerka je bljuckala non-stop imala je refluks ili ti zeludac joj se nije "zatvarao" na vreme....ali beba bljucka i kad joj malo stisnes stomacic ali i kad se prejede....bem li ga.........neznam da ti odgovorim...

< Poruku je uredio Pretty78 -- 25.7.2010 22:51:06 >


_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:51:12   
Anck Su Nmaun
Pa hocu, videcu kad radi moja Dr pa cemo da vidimo kako dalje,  evo sve se vrtim s ovim pitanjima u krug ....o  boze odoh pod tus da malo iskuliram user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:52:56   
Modessty
IZVORNA PORUKA: bojana87

e tema kao stvorena za mene user posted image
i ja sam se pitala da li se dovoljno najede,cak sam se uplasila jedan dan kad joj je stolica bila protkana zelenom bojom pa sam negde procitala da je to zbog grcica.
Nego da li je jedan od znakova da se beba najela (prejela) ako posle podoja bljucne?



zelena boja može da bude i ako beba nije odmah presvučena kaka pozeleni. Ili nema dovoljno tečnosti. Možda je beba žedna.  A možda je i mama jela nešto zalano što bi obojilo bebinu kaku. Ili si joj davala čaj. Od čaja hoće da im kaka bude zalenkasta. .... Ma ima milion kombinacija!
Nije za neku veću brigu sem ako svaka kakica bude zelena.



_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:53:04   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Verus RR
nacin da povecas kol mleka je da se izmuzes POSLE podoja, ODMAH posle


Al ja posle podoja nemam mleka ona sve isprazni

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:53:14   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Bojana mislim da jeste, izbaci onaj visak tako!

Uglavnom bebe koje ne jedu dovoljno deluju nezadovoljno, nemirno. Za 24 časa ukvase manje od šest pelena,  mokraća je tamna i jako miriše, a stolica je neredovna

Pa mojoj bebi  je neredovna stolica user posted image



Normalna pojava je da sita beba ne kaki i do 7 dana.....sad kad smo lezali u bolnici mama pored nas je imala bebu koja je tako kakila i lekari su joj rekli da je to ok da beba ne kaki i do 7 dana....naravno ako je to jedino u cemu si se prepoznala

_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:54:54   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun



A sto se tice Dr hiljadu Doktora hiljadu misljenja ...pa trebali su iz iste knjige da uce user posted image user posted image user posted image user posted image




Sto ljudi,sto cudi....
Sto zena dvesta sisa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 22:55:14   
choopa choops
Anck stolica je neredovna, ali mislim da trebaju da budu ispunjeni i ostali uslovi.
A sto se toga tice moj sestric nije kakio po tacno 7 dana, uvijek bi se istraumirali user posted image , a sve je bilo u redu. Napredovao je kao bumbar user posted image

Mislim da ste se to malo 'poremetili' radi putovanja...pa i nama odraslima zna da bude 'neredovna' stolica nakon puta (MM-u pogotovo) user posted image

I da, dijete treba da ima sa
6mjeseci duplo vecu tezinu nego na rodjenju
12 mjeseci troduplo vecu tezinu nego na rodjenju.

Pa mozda ti i ovo bude vodilja...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 23:00:39   
New Mom
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Moram malo OFF, ali vec ih zamisljam kako u sebi misle: Jao evo opet one moje dosadne mame sa sisom, kao da nisam jeo/la prije nekoliko. Al' ajde povucicu malo da joj udovoljim user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Anck, već sam ti rekla, i nama je stolica vrlo neredovna i nema pravila, pa je opet dobila skoro 3 kg za ova dva meseca.
Ako nema ni sutra, probaj da joj izazoveš stolicu (ako se bojiš): slatka voda ili toplomer da kremom u guzu, nemoj čepiće još da probaš.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 23:01:38   
Anck Su Nmaun
Sa 6 meseci  dupla tezina??? Pa mi jos malo 6 kg.... user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.7.2010 23:02:12 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 23:02:36   
Modessty
IZVORNA PORUKA: nensi27


Sto ljudi,sto cudi....
Sto zena dvesta sisa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 23:02:44   
Pretty78
i mi...jos malo pa 8kg ....sve me sramota da kazem ali sad kad si ti prva...mogu i ja user posted image user posted image user posted image user posted image
mi cemo nasu uduplati sa 3 meseca.....ili to nije dobrouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Pretty78 -- 25.7.2010 23:03:55 >


_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka?
25.7.2010 23:03:09   
Zoka81
nekih par dana je moj beban sisao non-stop, plakao je prvi dan kada smo dosli kuci iz bolnice kao lud a ja nisam znala da tako cesto treba da sisa pa mu nisam davala. sada vec znam kada mu je vreme i koliko treba, sisa sakih 1,5-2 sata i to nekih 20 min -30min. desi se  i da ponekad cesce sisa sto i bude previse kolicinski za njega ali ja mu dam opt i na kraju se ispovraca,

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here