Infekcija dojki kandidom-thrush (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju



Poruka


Verus -> Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 17:11:49)

Da li je iko ovo imao?  Bradavice su mi jako crvene, jarko, i ponekad osecam jaku bol dok beba sisa, duboko u dojci, kao probadanje nozem....Pocela sam da pijem lek za Kandidu, jedna tableta na dan (Fluconazol).  Beba ide na kontrolu tek 4 maja, pa cu tada razgovarati sa pedijatrom-ali zanima me, ima li ko iskustva, koji su simptomi i kako ste se lecili?




buhla -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 17:34:59)

uh, Verus i ja imam infekciju dojki ali stafilokokama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
jel ti dojis Helenu bez obzira na infekciju?




Verus -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 17:37:55)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] buhlice sreco, eno ja ti pisala u tvoju temu-dojim, a mozes i ti slobodno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Nena81 -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 17:55:40)

Verus da li si to od oka procenila ili si radila bris dojke ?

Simptomi su slicni mojima kad sam dojila sina, radila sam bris dojke u privatnoj laboratoriji, na jednoj su "nasli" eserihiju, na drugoj clabsielu. Na taj nalaz se nas pedijatar samo nasmejao, jer su to fekalne bakterije i nema sanse da se nadju tu gde jesu, + sto beba nije imala nikakve tegobe.
Bris ponavljam posle 7 dana, bila bez ikakve terapije, brisevi uredni. Onda smo mm i ja provalili da nam uopste nisu dobro uradili , tj da je neko od tehnicara bio kliconosa.
Jer nemoguce je da se eserihija izleci sama od sebe. I nas pedijatar je to potvrdio.
Beba nije bas dobro hvatala dojku, bile su mi uvek prepune, cesto je sisao pa je sve to dovelo do iritacije. Smirilo se tako sto sam mazala katarionovo ulje kupljeno u apoteci,pre podoja sam dobro prala grudi i to je to. I da onaj lanolin sam isto stavljala.




Verus -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 18:38:37)

Neno, ja sam to sama procenila...znam, znam da je to lose, ali cini mi se da sam videla i jednu belu tackicu u njenim ustima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] u utorak idemo kod pedijatra pa ce je ona pregledati pricacemo, pa cemo videti....A isto, koristila sam pumpu pre 10tak dana, elektricnu, koja me je jako jako izvredjala, od tada imam tih problema-e sad, da li je od toga (mehanickog vucenja od strane vakuma) ili je ipak, infekcija, ne znam...Nadam se da je samo iritacija, kandida je bas teska da se istrebi....




Nena81 -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 18:45:44)

Ja se od sveg srca nadam i verujem da nije candida.

Mislim jednu belu tackicu [sm=smiley36.gif] izvini al blesava si. Pusti dete na miru.

Ja nikad ni jednom detetu nisam usta zagledala, valjda sto nam je pedijatar super pa sam toliko opustena ona obavi pregled i to je to. I ni jedno nije imalo nikakvih problema, na srecu.

Od "maltretiranja" grudi moze da se desi, mozda si preterala malo. Ja sam moje toliko praznila pa on sikio na svaka 2h mozes misliti to...sise nisu imale odmora [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

Probaj ovaj lanolin ako vec ne stavljas.
Meni mama kaze stavi svez list kupusa...lele kao da sam sonu kiselinu stavila toliko me je peklo.




Verus -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 19:23:34)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ma pregleda i nju pedijatrica, ali ja odmah gledala da vidim hocu li naci nesto-i ja se nadam da nije kandida! Taj zlotvor. 

I ona sisa svaka 2h pa nekad odmah posle sisanja pumpam i tako u krug-u pravu si, sise nemaju odmora. Kad ovo sve prodje, vodim ih negde na more da se osuncaju i okupaju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nena81 -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (29.4.2010 19:29:10)

Ja moje vodim kolko u junu zasluzile su,dva deteta jedno za drugim nisu imale odmora cice moje [sm=smiley36.gif]




cici78 -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (1.5.2010 14:28:25)

Ja sam imala veliki problem sa bolnim bradavicama, koje su bukvalno bile u ranama jer je moj Matija stalno hteo da sisa, cak se i nocu budio po 10 puta i nije drugacije mogao da zaspi. Pomogle su mi Multimam komprese za bradavice...verujte da prolazi sve za jedan dan. Mozda sam malo otisla od teme, ali ako nije kandida sigurno ce ove komprese da pomognu.




Verus -> RE: Infekcija dojki kandidom-thrush (1.5.2010 16:29:38)

Odvela sam Helenu juce kod pedijatra, jer sam videla dve male bele tackice u ustima. Znam da ako beba ima thrush moze biti jako bolno za nju da sisa, pa nisam htela kroz to da prolazi...dala nam je Nistatin sirup, ja da mazem na bradavice 4x na dan, a njoj po 1ml na svaku stranu obraza 4x na dan.  Rekla je ako nam nije bolje za nedelju dana, da moram ici kod mog ginekologa, da vidi da mi nije nesto drugo u pitanju....Pitala sam je da nisam to mozda dobila od polovne pumpe za izmlazanje-rekla je ne, dok god imam sve nove delove, sto ja jesam imala....kaze da je sigurno ona to imala u ustima i prenela meni....E sad videcemo kako ce biti, kaze, da za neka 72h treba da imam manje bolova...

Ja bih se jos 5 puta onako porodila, nego sto se mucim sa dojkama vec mesec dana....




Stranica: [1]