RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


caca81 -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (27.10.2010 10:41:32)

Ćao drage moje, evo mene sa obrnutim iskustvom. Naime, 1. porođaj je bio divan-došla sam u porodiliše vedra i nasmejana, 4 prsta otvorena i uz pomoć ne tako bolne indukcije porodila se sa 8 prsta otvorena za 8h iz 2 napona. Na drugi porođaj sam otišla takođe vesela i nasmejana 5 dana posle termina i uz veoma bolnu indukciju i vrlo sporo otvaranje porodila se sa 6 prsta otvorena iz 20 napona za 10h. Oporavak posle prvog porođaja je tekao uredno, bezbolno, bez nerviranja; oporavak posle drugog porođaja je bio dug, doduše takođe bezbolan, ali sa puuunooo nerviranja. Oba puta sam imala ranu, ali eto uopšte me nije bolela...jedina srećna okolnost.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




goda -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (27.10.2010 22:46:25)

Hm.... na prvi porođj sam došla i nisam zanala šta me čeka,bilo je bolno ali sam se brzo porodila i nije tako strašno. Drugi puta znajući šta me čeka toliko sam se uplašila da su mi se na porođajnom stolu ukočile šake,jednostavno nisam osećala da postoje. Doktor mi je dao bensedin,a čim je beba izašla mišići su mi se opustilai i sve je bilo ok. Nije tako strašno neznam što sam se tolko prepala bila,veoma lako se porađam i ne treba mi ni indukcija, ništa,a tolika strašljivica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Oporavak nakon prvog poraođaja je bio bolan i dug a posle drugog sam se brzo oporavila i nije me bolelo.




ivaj -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (21.11.2010 14:54:43)

Drugi porodjaj bio mi je laksi samo zato sto je bio brzi! Nista vise.
Prvi je trajao sedam sati,ovaj drugi dva i po.Ali zato na prvom sam epidural dobila na dva prsta pa tako reci nisam ni znala sta su kontrakcije.I bebu sam izgurala jako brzo,iz treceg puta.Jedino mi je bilo bolno pred kraj zato sto su  mi iskljucili epidural.
Drugi put sve brzo,epidural tek na sest prstiju pa posteno oset_ih kontrakcije ali zato su naponi bili uzas i nisam imala snage da je izguram.

I da dodam da se ovaj put mnogo duze i teze oporavljam.Dva dana nisam mogla da ustanem iz kreveta koliko sam bila iscrpljena.I sad,dve nedelje posle,svasta nesto mi fali,nikako da se oporavim skroz.




choopa choops -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (21.11.2010 23:49:35)

I porodjaj:
Poceli lagani bolovi ujutru oko 8h. U porodiliste krenula iza 11h. Cini mi se da sam u predradjaonu usla oko 12.30h [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prikopcali me na 'nesto' (valjda indukcija). Porodila se u 14:50h[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Bilo je bolno  neka 3 sata, sve ostalo je bilo OK.
II porodjaj:
U porodilste usla u 6h jer su me spremali za indukovani porodjaj zbog dijabetesa, viska plodove vode i bebe koja se umirila. U 9h usla u salu. U 9.30h mi ukljucili indukciju (ovaj put sam sigurna da je to to jer su rekli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Porodila se u 10:05h [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sve u svemu moja oba porodjaj su bila relativno lagana (ili je moja prag bola veliki, ne znam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Nije bilo velike razlike u boli, samo sto se drugi brze odvijao. Takodje kod mene je mozda imalo uticaja i to sto sam morala da mirujem u trudnocama zbog preranog otvaranja.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jele -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (1.4.2011 16:27:17)

Prvi porođaj agonija, što zbog bolova, što zbog dužine trajanja, počele kontrakcije oko 12 h, u 17h već bile na 4-5 minuta, otišla u Betaniju u 22h, 2 prsta otvorena, u salu me primili oko 02h ujutru i odmah na indukciju odvratnu, nisam se otvarala skoro ništa satima a Uroš se mučio jer sam dobijala nekontrolisane porođajne napone na 4 prsta, napokon mi dali trodon za smekšavanje grlića, smanjili indukciju, epi stigao oko 09h, ja se porodila u 11.57h.

Drugi porođaj: Trpela kontrakcije celu noć i prepodne, otišla oko 13h kada sam prokrvarila, bila otvorena 2 prsta, primili me u salu posle klistira oko 15h sa 4 prsta, stavili na indukciju, porodila se u 17.25 - sve je išlo mnogo brže, ali mi je bilo jako bolno...




nencydrew -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (1.4.2011 16:33:11)

lele, pa po prethodnim postovima ispade drugi još teži.

U startu mislim da je možda psihički teže-"Jer znamo šta nas očekuje!
Ali za prvi isto-"Ne znamo šta nas očekuje!"

E, pa ja sam odlučila da ovu prvu mantru upotrebim u svoju korist![sm=smiley1.gif]

Sem toga, mislim da je ipak porođajni kanal prostraniji, mišići su razrađeniji, i da su šanse ipak u korist da je drugi porođaj brži-u knjigama stoji da se to naročito oseća kod napinjanja.




zoća -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (1.4.2011 17:06:16)

meni je prvi porođaj bio najlakši




Anoniman -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 12:15:55)

Prvi porodjaj .. U sali bila oko 7 sati , mislila sam da cu da umrem svaki minut [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Drugi porodjaj je trajao 20 sati od toga 17 bila u sali .. Ne znam sta da kazem a da ne preteram [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Grozno , grozno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Ako bude treceg porodjaja , gledacu da bude ili u totalnoj anesteziji ili .. u totalnoj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




AndreaK -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 12:17:44)

Drugi sam lakse podnela...sve je krenulo spontano, bila sam pripremljena unapred, znala sam sta me ceka, imala svog lekara....i oporavljam se brze.

Ranu od CR ni ne osecam...dok sam prvim nisam ustajala iz kreveta 2 nedelje...




Irence -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 14:33:55)

Prvi porodjaj hitan CR u spinalnoj anesteziji u Visegradskoj drugi dan sisla u prizemlje po kafu za sve u sobi[sm=smiley1.gif]drugi porodjaj CR opet u spinalnoj ovaj put Dragisa Misovic+baby friendly nikome ne bih preporucila.Nisam mogla da se okrenem u krevetu a kamoli da spartam po bolnici.Ok imala sam problema od prethodnog Cr ali ipak mislim da je taj njihov sistem mnogo surov!




jabudic -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 17:57:54)

Ne smijem ni da citam, ispade drugi gori od prvog[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja ni prvi put, a ni sad nisam mnogo razmisljala o tome, otisla sam u porodiliste kao da idem na zurku, sve polako i opusteno, a ni sad se mnogo ne opterecujem, pa se nadam da ce proci sve ok kao prvi put.




nencydrew -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 18:05:33)

Da, to i ja primetih.

Mada po knjigama ispada da je kraći duplo, da je faza napinjanja sasvim kraća...

Javiću vam za moj[sm=jezicek.gif]




sunce *** -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 18:21:09)


IZVORNA PORUKA: nencydrew

Da, to i ja primetih.

Mada po knjigama ispada da je kraći duplo, da je faza napinjanja sasvim kraća...

Javiću vam za moj[sm=jezicek.gif]
Pa gde si ti devojko ja mislila vec se porodila kako si? [sm=smiley36.gif]




sunce *** -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 18:31:02)

Joj nency izvini ja juce shvatih da se ti poradjas a ti si za sluzni cep pisala za prvi pordjaj.[sm=jezicek.gif]




nencydrew -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 19:40:30)

Ima me svuda[sm=jezicek.gif]

Da, prvi porođaj.Čim ni je ispao čep, dr mi rekla da se javim u porodilište, prikačili mi indukciju, i posle 2 sata rodila se Ljubičica.

Svi mi kažu da sam imala školski porođaj, mada je meni malo teže pao onaj period pred napon-prelazna faza-koji i jeste najteži-otvaranje od 7 do 10 prstiju.

Nadam se da će sad biti malo lakše.[sm=smiley1.gif]




azdajica75 -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 19:42:56)

I prvi i drugi put porodila sam se prirodno.Prvi je duže trajao,oko 4,5 sata jer sam se sporije otvarala,kad sam ušla u porođajnu salu bila sam skroz zatvorena,uključili mi indukciju i prokinuli vodenjak,termin sam bila prešišala 6 dana.Drugi porođaj je trajao 2,5 sata a u salu sam ušla otvorena 5 prsta.Oba puta sam se porodila iz drugog napona.
I da,posle drugog porođaja mi je ostao deo posteljice,pa sam imala dve revizije za tri dana,i silu božju nekih infuzija,i sam oporavak je malo duže trajao.




sunce *** -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 23:01:04)

Pa evo i mene sa prvim prodjajem posto na drugi jos cekam dakle bolove dobila u sredu kontrakcije isl,na sat pa na pola u subotu pukao vodenjak prirodno krenuo porodjaj zavrsen carskim rezom u 36+5 nedelji i rodio se moj Sava bas na Svetog Savu pozurio ,resio tada i eto[sm=smiley1.gif]




sunce *** -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (15.4.2011 23:01:45)


IZVORNA PORUKA: azdajica75

I prvi i drugi put porodila sam se prirodno.Prvi je duže trajao,oko 4,5 sata jer sam se sporije otvarala,kad sam ušla u porođajnu salu bila sam skroz zatvorena,uključili mi indukciju i prokinuli vodenjak,termin sam bila prešišala 6 dana.Drugi porođaj je trajao 2,5 sata a u salu sam ušla otvorena 5 prsta.Oba puta sam se porodila iz drugog napona.
I da,posle drugog porođaja mi je ostao deo posteljice,pa sam imala dve revizije za tri dana,i silu božju nekih infuzija,i sam oporavak je malo duže trajao.

Au [sm=smiley13.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (16.4.2011 10:08:45)

Prvi porodjaj mi je bio 24 sata u bolovima,  a oko 6 sati oni naj jaci...bas sam se namucila, sad imam veliki strah od drugog porodjaja  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




nencydrew -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (16.4.2011 18:39:52)

Otprilike drugi treba da je 50 posto lakši, ali nema sigurnih opklada[sm=smiley1.gif]

Ja čekam da mi se spusti stomak, neka kontrakcija, ma jok.Za 5 dana mi je termin




tinna79 -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (20.4.2011 14:23:38)

Prvi porodjaj, 23 sata kontrakcija (bez indukcije), 11 sati na stolu, 8 sati sa busnim vodenjakom. Svo vreme na CTG-u. Otvorila se samo 4 prsta. Radjen hitan CR u totalnoj anesteziji. Bilo mi je uzasno hladno posle. Stalno sam trazila da me pokriju. Sutradan, kad su me podigli, prva reakcija je bila da sam bleda (blajhana plavusa bez sminke) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Oporavak skolski. Vrlo brzo kao da se nista nije desilo.
Drugi put porodjaj zakazan za utorak ujutru. U ponedeljak na viziti nacelnih kaze da ce da me pregleda i ja poludim. Uzasno je grub i malen, da mora da se popne na stepenik od stola da uradi pregled. Tu dignem sebi pritisak, dobijem bolove, i radjen hitan drugi CR. U pocetku je bila spinalna analgezija ali kako nisam bas reagovala kako je trebalo, osamutili su me necim. Dva sata posle sam bila poptuno svesna, a 12 sati kasnije na nogama. Kao da se nisam porodila. Juce sam otkrila da sam ponovo trudna i to samo dva meseca posle kiretaze. Iskustva posle treceg CR-a cu da vam pisem oko  nove godine. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mišur -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (6.5.2011 15:00:40)



U mom slučaju je prvi porod bio puuuuuuuno teži od drugog.
Trajao nekih 20 sati, s tim da su kontrakcije od početka bile na svakih 8 min, pa nije bilo govora o odmoru i nekom dremuckanju između kontrakcija. Od toga sam 8 sati provela na stolu, ležeći na leđim i eventualno na bolu. Sjekli me i imala 13 končića.

Drugi porod je trajao ukupno 7 sati, ali pravi bolovi su počeli tek kad su mi probili vodenjak. Tako da je u suštini boljelo samo 3 sata.
Opet me sjekli, 10 komada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Moje iskustvo je da otprilike isto boli, ali puno kraće traje.
I meni jeste bila frka jer sam znala šta me čeka, ali isto tako sam znala da čim vidim bebicu, sve prođe-tako da mi je u tom smislu bilo dota lakše. Znala sam da trebam da pretrpim malo, i da će sve proći čim bebana stigne.

Postporođajni oproavak je drugi put bio dota brži i lakši, a možda dijelom i zbog toga jer nisam imala baš privilegiju da ležim i odmaram, pošto mi je drugo dijete tad imalo 2g. i nije mogao shvatiti da ga mama ne može nosati i igrati se sa njim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nencydrew -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (10.5.2011 20:39:20)


IZVORNA PORUKA: nencydrew

Otprilike drugi treba da je 50 posto lakši, ali nema sigurnih opklada[sm=smiley1.gif]

Ja čekam da mi se spusti stomak, neka kontrakcija, ma jok.Za 5 dana mi je termin



I evo, nakon drugog porođaja, u mom slučaju je bilo mnogo lakše, toliko da sam za prave kontrakcije mislila da su lažne!
Porodila se za 20 minuta[sm=bravo.gif]




sneza24 -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (10.5.2011 22:23:41)

nency super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja se nadsm da cu i ja jednog dana proci tako na drugom porodjaju.




tijatija -> RE: Poredimo prvi sa drugim (trećim...) porođajem (11.5.2011 18:04:32)

Prvi porodjaj, pukao vodenjak u 21h , ja brze bolje u blonicu vec u 22 h sam bila prikljucena na indukciju oko 1 krecu nesnosivi bolovi, da zaboravila sam da na pomenem da sam bila 1 prst otvorena, nisam se otvarala pa me je babica po malo rucno otvarala i najzad kad sam mislila da necu vise moci kljukali su me nekim inekcijama neznam ni ja sta i da... ctg mi je svo vreme bio prikljucen u 6 i 45 sam se napokon porodila i rekla "nikad vise'', da bi ti samo nakon 4m videla plusic na testu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], odma. me je jeza prosla telom od porodjaja i strahovala sam od njega sve dok se nisam porodila,
Drugi porodjaj prenela sam 14 dana 3 dana sam imala kontrakcije sve su me slali kuci sa ctg, na koji sam isla na svakih 6 sati kao "neces jos"preko noci dobijem bolove onako skolski, spavam izmedju kontrakcija probudim se u 6 popijem kafu ,merim ja na 3 min ja reko u sebi ma ovo neboli nista naspram prvog sigurno umisljam, majka mi je bila tu koja me nagovori ipak da podjem oko 9 ja u bolnici 9 prsta otvorena brzo na nosila vicu na mene gde si do sad a mene nista ama bas nista vise nije bolelo. Probuse mi vodenjAk, malo sam teze se porodila jer je beba bila visoko tako da iz neznam kojeg napona je izguram zajedno sa jos 3 babice napolje u 9 i 50 sve zavrseno, tako sam bila sretna kako sam prosla da sam u momentu htela ustati i zaigrati[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], jedino mi je revizija radjena i to bez ikakve anastezije e to je bilo katastrofa ali to nije za ovu temu. Sad sam treci put trudna i nemam strah od porodjaja[sm=smiley1.gif]
(barem za sad)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>