RE: Žvakanje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


MASHKA -> RE: Žvakanje (22.9.2011 13:32:58)

Staša je napunila godinu i samo hoće pasirano. poludeću više...sve ostalo se gadi i pljuje  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




minavb -> RE: Žvakanje (22.9.2011 15:35:37)

Polako Maso, ne mora bas svako dete za prvi rodjendan da zvace cevape.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo Vanja zvacka voce, povrce, dvopek, plazmicu, makarone, meso jos nisam probala ali i to cu uskoro. Prozvakace. Tutni joj tu i tamo da glocne nesto lepo i ukusno iz vaseg rucka, recimo neki ukusni peceni krompir i slicno, mozda joj se svidi. 




MASHKA -> RE: Žvakanje (23.9.2011 10:10:39)

Mina i ona tako hoće da gricka koru hleba, piškotu, smoki ali konkretne obroke ne.  zamisli kada sam morala da joj pasiram poparu i špagete![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Žvakanje (23.9.2011 10:16:54)

Nije ni Andrej žvakao sa godinu dana. Jeste plazmu i hleb, ali ovo ostalo skoro pa nije. Polaaaakooo. Pogledaj temu, videćeš da ni jedno dete nije žvakalo u tom uzrastu.




Modessty -> RE: Žvakanje (23.9.2011 10:17:49)

Ne sekiraj se! Evo i ja kuburim s Danilom a on ima vec 19 meseci!!! Od voca jedino hoce jabuku i krusku da gricka iseceno na kriske. Sve ostalo sto mu je ljigavo pod prstima nema sanse da stavi u sta. Ali ako je lepo izgnjeceno onda nema problema. Za rucak od skoro samo malo izgnjecim povrce viljuskom a meso iscepkam na sto sitnije. Od pre par nedelja je poceo da doruckuje i vecera pitu, kiflu, proju. Do skoro je bio samo lini, tj. cokolino, voce sa keksom i zitaricama, griz... Dajemo mu da sam jede kad hoce i da nas hrani. Izmisljamo svasta samo da bude interesantno dok se ruca. A keks, grisini, cokoladu, hleb sve gricka sam.




minavb -> RE: Žvakanje (23.9.2011 10:23:56)

Vanja hleb ne podnosi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Maso ozbiljno ti kazem, ne nerviraj se. DOk trepnes sve ce se promeniti. Polako. I ja sam pasirala poparu, palentu, ma sve zivo, a sad polako gricka makarone, povrce, kruske...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MASHKA -> RE: Žvakanje (23.9.2011 11:14:51)

utešiste me malo! a svi nam kažu neće ti primiti dete u vrtić ili će ostati gladno jer tamo niko ne pasira hranu!




*Alexx* -> RE: Žvakanje (23.9.2011 11:17:18)

IZVORNA PORUKA: MASHKA

utešiste me malo! a svi nam kažu neće ti primiti dete u vrtić ili će ostati gladno jer tamo niko ne pasira hranu!


Kako da ne. Kao da si ti JEDINA čije dete ne žvaće.




minavb -> RE: Žvakanje (23.9.2011 11:35:15)

Aha, i mora vozacku dozvolu da ima da bi je primili. Polako, prozvakace.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MASHKA -> RE: Žvakanje (23.9.2011 12:50:10)

samo vi zezajte... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ivaj -> RE: Žvakanje (23.9.2011 12:50:25)

Kod nas postoji caka kad je zvakanje u pitanju-hoce da jede samo kad joj rukom dajem,kasicicom nikako!
Odavno jede plazmu,voce i tako svasta nesto u komadicima ali rucak nikako.To i dalje pasiramo.I naravno i dalje kupujemo gotove jer nista domace nece da okusi.Osim supe.




minna -> RE: Žvakanje (23.9.2011 12:54:20)


IZVORNA PORUKA: ivaj

Kod nas postoji caka kad je zvakanje u pitanju-hoce da jede samo kad joj rukom dajem,kasicicom nikako!
Odavno jede plazmu,voce i tako svasta nesto u komadicima ali rucak nikako.To i dalje pasiramo.I naravno i dalje kupujemo gotove jer nista domace nece da okusi.Osim supe.



Ovako je i kod nas. Samo sto to onda mnooooogo dugo traje, a pojede i mnogo vecu kolicinu kad je pasirano nego ako su komadici, jer izgubi strpljenje i nece vise da sedi.




ivaj -> RE: Žvakanje (23.9.2011 13:00:30)

minna,nista mi ne pricaj.Ajde sto traje nego sto se zamazem do lakta.Jos kad je banana u pitanju,pa je lepljivo,jedva cekam da zavrsi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




MASHKA -> RE: Žvakanje (23.9.2011 13:10:05)

ma ne želim ni da probam da joj dajem rukom, i ovako hrana leti na sve strane...
moja jede kašice koje joj ja spremam i to jede sve, ne bira....ali samo pasirano!




gagana83 -> RE: Žvakanje (23.9.2011 13:37:32)

IZVORNA PORUKA: minna


IZVORNA PORUKA: ivaj

Kod nas postoji caka kad je zvakanje u pitanju-hoce da jede samo kad joj rukom dajem,kasicicom nikako!
Odavno jede plazmu,voce i tako svasta nesto u komadicima ali rucak nikako.To i dalje pasiramo.I naravno i dalje kupujemo gotove jer nista domace nece da okusi.Osim supe.



Ovako je i kod nas. Samo sto to onda mnooooogo dugo traje, a pojede i mnogo vecu kolicinu kad je pasirano nego ako su komadici, jer izgubi strpljenje i nece vise da sedi.

I kod nas slicno. A napunila je 2 godine [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Nije joj problem ni badem, ni suva sljiva, ali rucak nece nikako da zvace. Ja sam digla ruke [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
I u vrticu jede pasirano.




gagana83 -> RE: Žvakanje (26.9.2011 22:53:03)

Ja sam juce izludela sa ovim mojim detetom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Za rucak sam joj spremila pilecu corbicu sa brokolijem, sargarepom i krompirom. Piletinu sam izmiksala a povrce sam seckala na komade ne vece od 3-4mm. Ja je hranim ona guta, i ne pokusava da zvace. Kazem joj "Una zvaci" a ona mi kaze "E necuuu" i tako nekoliko puta dok joj nisam zapretila, ne znam vec cime, valjda sam joj rekla da nece moci da gleda Pepu. E onda je uhvatila foru pa je mrdala ustima kao da zvace a u stvari nije zvakala, samo je gutala. Glumica! Par puta se zagrcnula da bi na poslednjem zalogaju povratila sve sto je pojela[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Odemo popodne kod mojih, moja snaja spremila punjene paprike, ja je nudim, nema sanse da jede. Nekako joj na prevaru ubacim jednu kasicicu, pa drugu i ona opet povrati !
Nudili smo joj svasta nesto, na kraju je moj brat izvadio krem i ona je pojela celo parce hleba sa kremom kao velika.
Pre neki dan se zagrcnula sa pire krompirom!
Poludecu vise [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Vocke i grickalice zvace normalno, ali rucak....





minavb -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:01:11)

Jesi li probala da joj das komadice rukom, ili viljuskom? 




gagana83 -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:08:51)

Viljuskom se isto zadavljuje a rukom nece ni meso ni povrce da jede, ni da je ja hranim ni sama.
Cak nece ni u ruku da uzme.
Veceras sam ja jela kuvana jaja i brokoli.  Sela sam pored nje i u poceku je nisam ni nudila, onda sam je terala da me hrani. Jaje nije htela ni da pipne, grozi se a brokoli je posle oklevanja nekako uzela u ruke i davala mi komadice ali nije htela da proba.
Resila sam da sledeceg vikenda, kad ne ide u vrtic joj za dorucak ponudim peceno seckano povrce da jede sama. Ako ne bude htela, isto ce dobiti i za rucak pa i za veceru. Bas da vidim da li ce trpeti gladna ceo dan.




minavb -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:14:26)

Uh al si se naostrila. Drzim fige da prozvace.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagana83 -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:18:55)

Thanks Mina.
Pa krajnje je vreme da pocne da zvace. Ebote, ima dve godine a i dan danas kad krenemo negde ja moram da joj nosim kasice. Ili blender.
Hleb ili kiflu na primer hoce da jede sama ali pojede par komadica i onda odustane. Nema sanse da pojede obrok kad sama jede.
Do skoro se grozila i na palacinke. Jednom prilikom smo bili u gostima i ona je uzela palacinku u ruke ali je drzala sto je dalje moguce od sebe i grozila se. Brze bolje je vratila u tajir. Svi su se smejali na to a meni je doslo da placem.
Pre neki dan je moja svekrva spremila palacinke sa kremom. Prvo ih je onako oprezno pipala jednim prstom, onda ih je malo busnula prstom i olizala krem i tek onda je pocela po malo da jede. Pojela par komadica i to je to.





minavb -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:31:31)

Sto bi zvakala kad zna da ces joj na kraju lepo izmiksovati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kreni sad ovako kako si planirala i nema popustanja. Ja Vanji dajem dvopek da glodje, seckano voce, a pocela sam za rucak da mu dajem komade povrca. Meso se jos ne usudjujem. Zvacka, zanimljivo mi je, ali mi nije jasno zasto se gadi na hleb i kifle. Nista tako mekano nece ni da lizne.




gagana83 -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:35:55)

Ma ko ce ga znati sta im je.
Una nema sanse da proba bilo sta sa stola sto mi jedemo. Mislim na povrce i meso.
Sir ponekad i to je to.
A keks i hleb je zvakala sama bez problema sa 9-10 meseci, bez ijednog zuba.




Anoniman -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:47:34)

Žene, tako sam se ja nervirala za Luku, a onda je moja mama rekla "Ja ne poznajem ni jednu odrsalu osobu koja jede pasirano, a ti? Počeće da žvaće, mani ga!", i ja ga se manula, i eto žvaće.
Jeste, nedavno, zimus, je mogao da se udavi za večerom, ali to je zato što ne ćuti nikada, pa mu smeta zalogaj da bi pričao i hoće na brzaka da ga proguta, a bude mu veliko (jer turi pola sendviča u usta iz istog razloga iz kog guta nesažvakano. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] I pre koji dan se mogao udaviti od pršute, turio celu u usta, i žvaće, kaže Ovo je kao žvaka, ja mu kažem da žvaće i guta delić po delić, ali ne, baja je odlučio da proguta celo, završio je naglavačke u mm-ovim rukama.
Marku ni ne pomišljam da dajem nepasirano. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mrzi me bre da se mlatim sa tim. Ali sam počela da mu dinstam mleveno meso, pa povrće ispasiram, a meso ubacim, tako da nije skroz kašasto, ima malo komadića.




Mivica -> RE: Žvakanje (26.9.2011 23:58:20)

Boris uskoro puni 4 i opet je u fazi kada ga bukvalno mrzi da žvaće. Meso obavezno lageruje u ustima (ne razumem, meni bi se zgadilo),a ume da ide i do te mere da čak i makarone ili poparu ne žvaće. Što je najgore, neće ni da pljune, nego ja na kraju poludim, pa mu bunarim po ustima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image].
Pretpostavljate-čokoladu sažvaće bez problema, brzinom svetlosti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley26.gif[/image]




Anoniman -> RE: Žvakanje (27.9.2011 0:14:31)

IZVORNA PORUKA: Mivica

. Meso obavezno lageruje u ustima (ne razumem, meni bi se zgadilo),



Ti to nisi radila kad si bila mala? Ja jesam. Tačno se sećam. I nisu mi dali da pljunem, nego sam morala deo po deo iz usta da gutam.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>