|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
1.12.2011 13:53:34   
goda
Ja sam takodje bila pusac pre trudnoce ali one prethodne,posle sam dojila anu pa nisam pusila,pa sam opet trudna i ne pusim ali bih slagala kad bih rekla da mi ne mirise kada moj suprug zapali,ali se dryim strogo po strani i onako strahujem od prevremenog jos da pusim. On ima svoju prostoriju za pusenje i ja i Ana tamo ne idemo dok se dobro ne izvetri mada i on ne zapali nekoliko puta za ceo dan (kada je kuci) jer ne zeli da bude sam. Ne kazem da necu poceti pusiti ponocvo jer me veoma privlaci i sada ali necu sigurno dok dojim dete. Nadam se kada pretanem dojiti da cu poceti da radim tako da cu biti smo povremeni pusac(jedna cigareta uz kafu) a posto pijem jednu kafu dnevno to nece biti stetno po mene toliko.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 451
   RE: Pušenje u trudnoći
4.12.2011 2:15:28   
mamicak
Cim sam saznala da sam trudna prestala sam istog momenta.....bez ikakvog razmisljanja. Bila sam strastveni pusac i divim se sebi sto sam to sve odmah ostavila bez razmisljanja. Cak sam krivila sebe sto sam 5 nedelja bila trudna a pusila...........Naravno da nisam znala, ali sam i dalje oecala tu neku krivicu.
Sada dojim, a o cigaretama vise i ne razmisljam. MIslim da sam ih zauvek ostavila:):) Bar se tako nadam. Svaki put kada pogledam moju malenu, osetim se tako ponosnom sto je nisam gusila cigaretama:)

_____________________________

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Pušenje u trudnoći
18.12.2011 0:07:55   
zoća
mesec dana već ne pušim,nadam se da sam uspela za sada da se otrgnemuser posted image user posted image

(odgovor članu mamicak)
Direktna veza do poruke: 453
   RE: Pušenje u trudnoći
31.1.2012 8:38:59   
minavb
Svaka treća trudnica u Srbiji puši Tanjug | 30. 01. 2012. - 13:36h | Komentara: 56
Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, biće sutra obeležen pod sloganom "Uživaj bez duvanskog dima", s ciljem podrške sredinama bez duvana, kako na radnim i javnim mestima, tako i u kućnom okruženju Pušenje je vodeći faktor rizika u Srbiji koji doprinosi smrtnosti i odgovoran je za 13,7 odsto izgubljenih godina života, saopštio je danas Gradski zavod za javno zdravlje.
U Srbiji, prema podacima Istraživanja zdravlja stanovnika, svakodnevno ili povremeno puši 38,1 odsto muškaraca i 29,9 odsto žena. U odnosu na istraživanje iz 2000. godine, učestalost pušenja smanjila se za 9,8 odsto kod muškaraca i 3.8 odsto kod žena.
Posebno zabrinjavajuće je da čak trećina svih trudnica u našoj zemlji puši u nekom periodu trudnoće ili u celoj trudnoći uprkos posledicama koje duvanski dim može imati na plod. Ukoliko žena puši tokom trudnoće ili je izložena pasivnom pušenju, to je veći rizik od pobačaja, mrtvorođenja, rađanja deteta male telesne težine, sindroma iznenadne smrti deteta, kao i češće pojave alergijskih bolesti kod dece, češćih infekcija respiratornih organa i upale srednjeg uha.
  Prema podacima istraživanja koje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje, među majkama dece starosti dve godine bilo je skoro 40 odsto pušača, stalnih ili povremenih. Od značaja je i podatak da među majkama koje puše čak četvrtina to čini uvek ili često u prisusutvu svog deteta, a uočen je i model po kome majke češće puše u prisustvu dece i to ako u kući živi više pušača i ako nemaju dovoljno znanja o štetnostima pasivnog pušenja.
Najveći uticaj duvan ima za nastanak raka pluća, ishemijske bolesti srca i hronične opstruktivne bolesti pluća.

izvor


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Pušenje u trudnoći
8.2.2012 21:09:10   
zoća
moje telo tri meseca bez duvanskog dimauser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

staza sreće je kratka zato koračaj lagano

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 455
   RE: Pušenje u trudnoći
8.2.2012 21:21:05   
Anoniman
Zoćo svaka častuser posted image Ja sam prošla godinu dana 11.01, mada mi sad dođe da zapalim, baš mi fali. Hm, u ogrešnoj smo temi, čekajuser posted image

(odgovor članu zoća)
  Direktna veza do poruke: 456
   RE: Pušenje u trudnoći
9.2.2012 2:56:44   
MicinaMama
Cao svima!Eh moram da se dodam u pricu...U prvoj trudnoci sam prestala da pusim istog trena kada sam saznala da sam trudna a to je bilo svega tri nedelje trudnoce.Moj suprug je pusac,tj kada dodje sa posla palio je jednu na drugu.E kada sam dosla na porod i porodila se ginekologica mi je rekla da se na mojoj posteljici vidi da sam pusila!Ja sam se zaprepastila i objasnila joj da nisam zapalila ni cigarete!...ali u stvari bila sam samo pasivan pusac,a isto je kao da nisam ni prestajala da pusim.Zelim ovim reci da treba da se izbegava i drustvo koje konzumira cigarete....ali de zabrani nekome ko to ne moze...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Pušenje u trudnoći
9.2.2012 8:22:27   
ana77
Svaka trudnica treba da zahteva ako vec ona ne pusi da se ni u njenom prisustvu ne pusi. Ne treba nikom da bude neprijatno. Naravno, ne mozes u kaficu to da trazis ali u svojoj kuci mozes i trebas. Nek idu na terasu.
Ja sam prestala pre skoro cetiri godine i to je nesto najpametnije sto sam uradila.

Naravno, ona ciji je izbor da pusi, to radi na sopstvenu odgovornost i ne osudjujem ih, to je ipak bolest zavisnosti, a i sama sam bila pusac i znam kako to izgleda.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Pušenje u trudnoći
9.2.2012 18:24:07   
zoća
Ana pozdrav od cimera odoh ja of,ti bar znaš koliko sam trčala u porodilištu na puš pauzu a sada evo bez porokauser posted image user posted image

_____________________________

staza sreće je kratka zato koračaj lagano

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Pušenje u trudnoći
9.2.2012 21:02:13   
ana77
Secam se svega :) :) :)!!! Ljubi nam puno cimera i super je sto si prestala :D! Bravo!!!

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Pušenje u trudnoći
7.3.2012 11:56:05   
Honey
Ja Sam pre trudnoce dosta pusila, Ali cim Sam saznala da Sam trudna pokusala Sam da prestanem ali je tesko, smanjila Sam na svega nekoliko cigareta dnevno, znam da je i to mnogo ali trudim se da sto manje pusim i nadam se da cu sto pre prestati, moram, i zbog mene i zbog moje bebice...

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Pušenje u trudnoći
8.3.2012 12:05:19   
JAmy
Izbjegavam ovu temu kao krivac kad kod vidim da je aktivnauser posted image ...
Ali posto sam najzad uspjela da pobijedim taj porok,da vam se pridruzim...
Bila sam strastveni pusac prije trudnoce,a tu strast,moram da priznam,i dalje krijem u dusi,ali sada je to ipak samo zelja za cigaretama ali ne i neophodna potreba kako je to do skoro bilo...27 sam ned trudnoce,pusila sam do 13nd,ali od dana kada sam saznala za trudnocu uz postepeno smanjivanje.Cak mi je i dr savjetovao tako jer kad sam probala naglo da prekinem imala sam probleme sa stresom koji je negativno uticao i na mene i na trudnocu.Prvo 5-7 dnevno,zatim 2-4,pa jednu(ovo je najduze trajalo)...i na kraju ni jednu...user posted image
Ovaj metod mi je mnogo laksi bio,i na moje iznenadjenje,nisam mnogo patila.Trudnoca je za mene idealna prilika da prestanem sa pusenjem jer svaki put kad bih zapalila cigaretu osjecala sam grizu savjesti,a cesto sam i plakala zbog svoje neodgovornosti.
Sada sam srecna kad se sjetim tog perioda,ponosna sam sto moja bebica tako mala i nemocna ne mora da se truje tim otrovomuser posted image
Srecno svima koji pokusavaju da se oslobode ove grozoteuser posted image

(odgovor članu Honey)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Pušenje u trudnoći
22.12.2012 15:09:15   
Meisje
"Funkcija posteljice kod trudnica koje puše na mnogo načina je promenjena. Razmena materije koja je za opstanak i razvoj bebe ključna, ne obavlja se na način i u meri koja je bebi potrebna.

- Kad dete ne dobija adekvatnu količinu kiseonika, ono počinje da pati i ta patnja nije trenutna, nego je to produžena, hronična patnja, koja dugo traje. Zbog te hronične patnje mogu se pojaviti određene promene na krvnim sudovima deteta, pre svega na krvnim sudovima centralnog nervnog sistema, koji je najoset_ljiviji. Te promene mogu se odraziti i neposredno u toku trudnoće, u toku porođaja ili posle porođaja. One mogu dati i kasne posledice koje će se prvi put javiti, recimo u dečijem pubertetu - odaje dr Vukomanović."
izvor

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Pušenje u trudnoći
23.12.2012 12:45:20   
janabons
Prestala istog trenutka kada sam saznala da sam trudnauser posted image
Znala sam oduvek da ce mi to biti i vise nego dovoljan razlog da prestanem, a i cekali smo dugo moje malo user posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Pušenje u trudnoći
23.12.2012 12:49:11   
Meisje
Bravo Janouser posted image ,ja sam mesec danan pred VTO, i mm samnomuser posted image

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Pušenje u trudnoći
24.12.2012 9:26:07   
janabons
SVaka cast Meisje,i za tebe i za muzauser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Pušenje u trudnoći
30.12.2012 3:09:38   
opcinjena
nema goreg.najsebicnije majke.

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Pušenje u trudnoći
30.12.2012 3:56:58   
panonkinja
sve ali to ne nikako. ima i literatura najlaksi nacin da ostavite pusenje, trebala bi je procitati svaka trudnica

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Pušenje u trudnoći
30.12.2012 13:50:22   
jelenica011
ja pusila samo malo na pocetku, nisma uspela da izdrzim, jano svaka cast tebi user posted image

(odgovor članu panonkinja)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Pušenje u trudnoći
11.1.2013 12:37:20   
pipi_coco
evo nabasah i ja na ovu temu.

Nisam još trudna ali evo pokušavamo vec 5-6 mjeseci i sad sam odlucila da prestanem da pušim.
Kod kuce mi pušenje nece nedostajati, ni mm ne puši, a i lako mi je skrenuti misli na nešto drugo, to mi nije neki problem, ali na poslu i sa drugaricama na kafi uuuuuuh eh to ne znam kako cu.
Prosto ne znam šta bi sa sobom ni šta da radim s rukama. Od jutros sam pretresla cijelu kancelariju da bih se zabavila ali ipak sam na kraju kad sam završila s tim sjela i zapalila.
Zapravo jednom kad sam pomislila da sam već trudna bila sam prestala i nisam zapalila 7 dana i nije mi ono baš baš falilo (jeste malo uz kafu i poslije rucka), ali onog trena kad sam dobila i skontala da nisam trudna prvo što sam uradila je zapalila, jbg.

Kontam da ja imam snage da prestanem pušiti samo mi treba dobar razlog za to. Želja za bebom bi trebala biti dovoljan razlog. ali izgleda da nije.

(odgovor članu jelenica011)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Pušenje u trudnoći
11.1.2013 12:41:57   
NadaR
Pipi , vidi ovu temicu podrske KLIK

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Pušenje u trudnoći
11.1.2013 12:45:26   
vojvodjanka87
Ja sam strastveni pusac bila 8god,i to po dve kutije sam tukla i to jakih cigara,nikad nisam pokusavala da prestanem jer nisam imala zelju a i mislila sam da ne mogu prestati,sad vec ima 3.5meseci kako ne pusim i ni u jednom momentu nisam htela da zapalim.mada hvatale su me one situacije aj jednu niko nece znati ali sam mucnula glavom i skontala da to radim radi sebe i buduce bebe,znaci samo jaka i istinska zelja ce vam pomociuser posted image A da meni je puno pomoglo to sto sam nasla sebi puno posla oko kuce i dvorista pa sam zaokupila ruke,sad se pitam kako mi sad rukama nije dosadno nit traze cigaru ,sve je to psiha

< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 11.1.2013 12:48:04 >

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2013 17:26:07   
dijana1*
Nikada nisam pusila kutiju cigara, uvek je to bilo 2-5 cigara dnevno. Ali kada se pije vino znalo je biti i malo vise. Najvise mi je prijalo ujutru uz kaficu ili kada se dooobro najedem user posted image
Kada sam saznala da sam trudna odmah sam prestala da pusim i 7 meseci posle porodjaja sam ponovo krenula s tim sto sam sada jos manje pusila 1-3 dnevno da bi u januaru ove godine pusila samo 1 i odlucim da prestanem skroz. Sta ce mi i ta jedna. U aprilu sam ponovo ostala trudna, naravno ne pusim i drago mi je zbog toga. Iskreno uopste mi se ne svidja kada vidim trudnicu i dojilju da puse.

(odgovor članu vojvodjanka87)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2013 17:42:18   
dunja RR
I ja sam prestala da pušim kada smo krenuli da radimo na bebi, evo tome će 7 godina uskoro.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Pušenje u trudnoći
14.5.2014 21:14:45   
aksolotl
Ja sam ceo svoj pusacki staz znala da moje pusenje ima rok trajanja. koj muz je bio ubedjen da je to deo njegove licnosti. jos dok smo se zabavljali sam se ljutila na njega sto iako nije ni pokusao je vikao da se to ne moze...
onda smo shvatili da ne mozemo bas tako lako da ostanemo u drugom stanju. ja sam sve od sebe dala da ceo zivotni stil promenim: hrana, spavanje, seceri, vezba, sunce. I bila sam jako rigidna u tome. Shvatila sam da se beba ne dobija time sto cu piti saku lekova. muz me je pratio, podrzavao i ucestvovo u svemu.
Sa pusenjem sam najduze cekala. Jedan dan sam se probudila sa prehladom sto je prouzrokovalo napad astme. To je bio kraj mog pusenja. I nije bilo tesko. Znala sam da cu dugorocno izdrzati samo ako i muza privolim...to je bila prava borba. On je kukao, opirao se, pokusavao da mi dokaze da je to grozna zavisnost (pride radi sa heroinskim zavisnicima i pokupio je sve fore koji oni koriste kada se pravdaju za svoju zavisnost. cak je tvrdio da je to mnogo gore nego ostaviti heroin user posted image ). Na kraju je pristao. Dve nedelje je bio pakao u kuci. On je lezao u krevetu, tresao se i vikao da je zivot grozan.
Proslo je godinu ipo od tada. Trudna sam. Ni jednom nismo potklekli. Ne mozemo da verujemo da neko u trudnoci se ne resi cigareta. To je bila jedna od najboljih odluka koje smo doneli. Jako malo muke za jako puno dobiti.

Srecno svima koji prestaju da puse... Vase bebe vam se unapred zahvaljuju user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here