|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
14.5.2014 21:27:21   
degu
Svaka čast user posted image
I mi smo se dugo borili za bebu, mm je prestao da puši pre 2 i po godine a ja sam sa pušenjem kao i ti najduže čekala, Prestala sam u avgustu, u oktobru ostala trudna, slučajnost ili ne, srećna sam što sam trudnica nepušač user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu aksolotl)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Pušenje u trudnoći
15.6.2015 16:59:26   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Gaga3

Zanima me da li je neka od vas pusi cigarete u trudnoci? Ja pokusavam da ostavim, ali bas mi nesto tesko ideuser posted image


Gaga ja sam u prvoj i trecoj trudnoci cigare ostavila cim sam videla crtice na testu a u drugoj sam oko 2.5 meseca pre trudnoce prestala da pusim tj. kada smo poceli da radimo na bebici.
U glavi sam sebi postavila prioritet tako da kriza nije bilo.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Pušenje u trudnoći
15.6.2015 22:57:17   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Dok sam lezala u KBC CG na patologiji je bila samo jedna cura koja nije pusila (sa mnom u sobi srecom), a na porodiljnom se u mojoj sobi izmjenilo 6 zena, sve su pusile. Pa onda stanu na prozor i puse (kao fol gledaju da ih sestra ne uhvati, a ne pitaju mene da li mi smeta)user posted image Inace moji su pusaci cijeli zivot, sad vec puse 2-3 kutije dnevno, ja sam nekad bila pusac, ali ne mogu da shvatim da je neko toliko sebican da ne mari za druge i ne pita da li je u redu da zapali? user posted image Nikad se nisam tako ponasala, narocito u krugu djece i porodilja.
Neki dan mi u djecijoj igraonici, za svakim stolom bar po jedan pusac, nakon nekog vremena igraonica se mogla nazvati pusionica user posted image
A tek juce vrhunac. Mi u istoj igraonici, dosli u vrijeme kad nema guzve bas zbog pusenja. Ulazi čiča, narucuje pivo i pali lulu user posted image Momenatlno smo se pokupili i izasli. Da je vutru zapalio, manje bi smrdilo user posted image



U ovoj trudnoći sam ležala u bolnici na održavnju i žene su išle da puše u wc a kako je hodnik mali sve izađe u hodnik i zasmrdi sobe. Vrhunac je bio što je jedna štrokava glibulja pušila u kupatilu i tresla u tuš kabinu i lavabo, a nikad ne bi ispirala taj pepeo!!!! I onda uđem da se istuširam, moram da ribam ako hoću da ne stojim u toj prljavštini. Kad se samo sjetim user posted image

Inače moja mama koja je bila strastveni pušač, a i pušila je u trudnoći, je prošle godine prestača da puši nakon 46g pušenja!!! Naravno dobila je rak tih nekih žljezda user posted image koje je operisala. Konačno naša kuća ima normalan miris, a ne smrad.


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Pušenje u trudnoći
15.6.2015 23:06:52   
dijana1*
Ne zelim nikoga da uvredim ali sto zene mogu biti prljave i odvratne pa to je strasnouser posted image
I kod nas u BL zene puse u wc i bacale su pikavce u lavabo. Toliko je bilo pikavaca da su sve zapusile. To je mali wc bez prozora i ventilacije koji se ionako raspada i hvata te jeza od njega i one tu tek porodjene puse. Bljak!!!!
A sto se tice pusenja u trudnoci ja sam protiv. Ruzno mi je videti stomak do zuba i cigaru u ruci.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Pušenje u trudnoći
15.6.2015 23:15:55   
choopa choops
Ma užas! Za mene su to najgore one glibulje! Nebitno jesu li trudne ili ne, to mi je tako kretenski. Isto kao bacanje opušaka po plaži user posted image Pa bem ti sunce uzmi taj celofan ili neku kesicu pa u to ubacuj, ne moraju djeca da vade opuške rukicama dok prave kule od pijeska!user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 10:56:05   
Trcosava
De kd pominjete porodilišta i pušenje.
Sa Anom kad sam se porodila nije smelo da se uši, naravno porodilje nikako. Sad kako koja patronažna uđe, ja osetim miris cigare. I okuražim se, pitam smem li ja da zapalim (pri tom očekujem paljbu i kako to ne sme i sve po redu) kad će meni teta: ''Naravno da smete. Obucite se lepo, toplo (pošto je bio januar) i lepo dole siđite, jednu popušite. bolje jednu da popušite nego da se nervirate, to se prenosi na bebu. Podojte ga, pa ga meni dajte za to vreme.''

Malo je reći da sam bila šokirana user posted image pozitivno naravno jer sam pušač. U obe trudnoće pušila. U bolnici ni jednu nikad zapalila nisam, ni u sobi ni u wc-u.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 10:59:19   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

A sto se tice pusenja u trudnoci ja sam protiv. Ruzno mi je videti stomak do zuba i cigaru u ruci.


Manje više što je ružno, ali kako bre neko može svesno da truje svoje dete?

< Poruku je uredio Ana RR -- 16.6.2015 11:00:00 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:04:24   
jabudic
Moji su čitav život pušili, niko nije obraćao pažnju na nas djecu, pasivne pušače. Pušilo se u kući, normalno. I gosti kad dodju, pa svi zadivane.
Užas. Kod mm ista stvar. A ja i on nikad nismo pušili, i u našoj kući nema pušenja, imamo veliku terasu i zimi i ljeti je može da se sjedne. Prvo smo nailazili na čudjenje, pa negodovanje, a onda su se polako navikli svi koji nas posjećuju. Mm operisan, ja trudna, J ima osjetljiva pluća i sad će neko da mi dimi u kući samo zato što puši u svojoj. Za to sam baš rigorzna i smeta mi istinski. Kad odemo kod mojih, majka izbjegava ili izadje vani, a tata nema osjećaja, nego mora po sto puta da se zamoli da ne puši djetetu iznad glave. Npr. J se inhalira, a on zapali pored njega. Ja bih ga lansirala na mjesec. Zato i ne idemo tako često kod rodbine, jer kod kuće imam neki svoj red i mir.

A što se pušenja u trudnoći tiče to je za meni čisti sebičluk i neodgovornost. Trovati dijete koje je u razvoju i koje nema mogućnost izbora, tj. iz tog stomaka pobjeći ne može, zbog nekog svog ličnog zadovoljstva. Nikakvo opravdanje za trudnice pušače kod mene ne prolazi.

< Poruku je uredio jabudic -- 16.6.2015 11:05:34 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:13:30   
Trcosava
user posted image Ja ovde jedina iskrena.

Svega se u trudnoći odreknem, ali cigara ne mogu. I neću. Ne tražim opravdanja niti me (bez da se iko uvredi, mada većina znam da neće ;)) zanima nečiji oštar pogled.

Pošto zimi grejemo samo dvevnu i spavaću - nema pušenja. Mada ni leti ne pušimo. Uveče kad deca polegaju napparavimo promaju pa tad zapalimo u dnevnoj. Vrata od spavaće su zatvorena. Poštujem svačiju kuću i poštujem kad neko dođe kod mene pa mu smeta. Ali to je druga tema user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:27:55   
mamin mish
Da se izjasnim i ja.
Bivsi sam pusac, cigare sam ostavila kad sam ostala trudana.
Kada sam bula kod dr da konstatuje trudnocu dr. mije rekla da nikako.naglo ne ostavljam cigarete je taj nagli prekid je sok za rganizema ko u kom se vec desavoju promene zbog trudnoce imoze nengativno da deluje na plod nego da postepeno smanjujem dok ne prestanem da pusim.
Mada nisam imala taj problem cigarete sam lako ostavila bez ikakve krize. Mada sam u 5. mesecu imala u jednom momentu potrebu da zapalim cigaretu i tada sam od mm uzela dim koji mi uopste nije prijao i tada mi se cigara zgadila. Evo u januaru je bilo 4. god kako ne pusim.
Mm i dalje pusi kao i njegova i moja mama ali kod nas u kuci se ne pusi i to nikome ne smeta (osim mojoj svekrvi kada mora zimi da ide napolje da zapali, mada zimi se pusi u letnjoj kuhinji tako da nije napolju).
Ne zameram zenama koje su pusile i koje puse u trudnoci ako imaju potrebu za tima ali zametam porodiljama koje puse pored tek rodjene bebe e to je stvarno ne humano i sebicno.

_____________________________

16.09.2011 Tresla se gora, rodio se mamin mish

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:29:42   
jabudic
Mamin mish, pa valjda je gore pušiti pored bebe u stomaku, nego pored rodjene bebe od koje se možeš pomjeriti?

(odgovor članu mamin mish)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:31:17   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: jabudic

Moji su čitav život pušili, niko nije obraćao pažnju na nas djecu, pasivne pušače. Pušilo se u kući, normalno. I gosti kad dodju, pa svi zadivane.
Užas. Kod mm ista stvar. A ja i on nikad nismo pušili, i u našoj kući nema pušenja, imamo veliku terasu i zimi i ljeti je može da se sjedne. Prvo smo nailazili na čudjenje, pa negodovanje, a onda su se polako navikli svi koji nas posjećuju.

A što se pušenja u trudnoći tiče to je za meni čisti sebičluk i neodgovornost. Trovati dijete koje je u razvoju i koje nema mogućnost izbora, tj. iz tog stomaka pobjeći ne može, zbog nekog svog ličnog zadovoljstva. Nikakvo opravdanje za trudnice pušače kod mene ne prolazi.


Isto ovako je bilo i kod mene. Moji dime najstrašnije. Ali kad odemo kod njih ne pale dok smo tu ili izađu ispred stana. Mm i ja nikad nismo dozvoljavali da se kod nas zapali, kome smeta ne mora ni da dolazi. To je tako od kako živimo zajedno, njemu jako smeta dim, meni je muka od tog smrada i ne dam da mi kuća bazdi. I nebitno je da li nam je puna kuća jer je slava, da li je napolju -20 ili +40, pušenja u kući nema.

Ovo boldovano apsolutno potpisujem.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 11:38:25   
mamin mish
Slazem se da je gore pusiti pored bebe u stomaku.
Veruj mi ja sam protivnji pusenja u trudnoci ali mogu da razumem i one trudnice koje ne mogu da ostave cigarete. Ali znam i par mama koje nisu pusile u trudnoci ali.su zapalile cim su se porodile.

_____________________________

16.09.2011 Tresla se gora, rodio se mamin mish

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 21:58:57   
choopa choops
Nikod nas nema pušenja u kući. Ko voli nek izvoli van. A koliko vidim svi mi "protivnici" pušenja imamo za roditelje okorjele pušače user posted image . Moja tetka, izraziti nepušač (a kojoj je sad došla snajka koja puši a trudna je user posted image ) Je mojima uvijek govorila kako nam i kolači u kući smrde! I zbilja to se tek sad primjeti. Ja i nisam bila svjesna dok sam bila pušač kako zapravo smrdim-kosa, roba, prsti, zadah user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mamin mish)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 22:08:00   
jess021
Ja sam pusac i bez problema sam ostavila cigare na dan transfera i aposlutno su gluposti da ne sme da se ostavlja naglo, da je bolje zapaliti u trudnoci nego se nervirati i bla, bla, bla...
Ne znam da li cu pusiti opet, ali dok sam trudna necu sigurno i aposlutno postujem svaku kucu u kojoj se ne pusi i nikad ne bih ni pitala da zapalim. I meni je sama pomisao da se beba u stomaku gusi u tom dimu katastrofalna.
Naravno, nikome ne pametujem, ta odluka je samo na zeni i nikome vise. Svako za sebe i svoje dete zna najbolje, valjda.


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Pušenje u trudnoći
16.6.2015 22:11:18   
Kata90
Ja sam bila pusac pre trudnoce......ali nisam ni mogla pusiti,jako su mi smetale cigare i dim.....i jos uvek je tako.....bila sam zapalila posle porodjaja,pa mi se odma zamantalo u glavi bacila sam je....nije to vise za meneuser posted image

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 10:55:50   
ivaMark
Kada sam bula kod dr da konstatuje trudnocu dr. mije rekla da nikako.naglo ne ostavljam cigarete je taj nagli prekid je sok za rganizema

kakva glupost... ne verujem...

Obe trudnoce sam trudnovala kao bivsi pusac i okoreli sada nepusac... a znam one koje su pusile sa izgovorom: nece bebi nista biti od par cigareta.

_____________________________

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 11:11:31   
adulence
isto ovo je i meni dr rekao za prekid nagli,jer onda telo krene da se oslobadja svih stetnish materija i da tek to bebi ne treba...e pa sada ako on mene laze,lazem i ja vas...kiss

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 11:32:20   
jess021
Adulence, jes`ti pusac?
Iskreno, ja nisam nikog od dr ni pitala, a znam da su neki govorili da ne treba naglo prestati jer je to sok za organizam i da je boje zapaliti nego se nervirati.
Ja i dalje stojim kod toga da su to gluposti, ja ne pusim i ne nerviram se zbog toga, jer sam tako resila u svojoj glavi. Drugacije je za mene samo izgovor.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 12:02:45   
degu
Ja sam veći stres doživljavala dok sam kao razmišljala da prestanem, pa dok sam kao smanjivala, veće sam krize imala nego kad sam presekla i rekla nema više, gotovo, tad sam iskreno osetila olakšanje. Jelo me je to što je ta zavisnost jača od mene. Evo sad će 2 godine kako ne pušim, još imam nekad osećaj da mi se puši, al tek sad imam motiv da ne počnem opet, neću da mi dete raste u dimu i neću da trošim pare na cigare umesto na dete.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 12:12:57   
Anoniman
ja sam nepusac nikad probala nisam, mm takodje, kod nas u kuci niko ne pusi, ni pre deteta, ni sada dok imamo dete, super je sto su moji roditelji i njegova majka takodje nepusaci, kod nas se zna terasa, poneses stolicu i izvolte...

i evo ja sada imam mmajstore sve pusaci, popeli se na moj spart da ruse terasu, prosli kroz dnevnu sobu sa zapaljenom cigarom, i cela kuca mi smrdiuser posted image mrzim cigare!


< Poruku je uredio branki RR -- 17.6.2015 22:45:47 >

(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 496
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 12:34:37   
adulence

IZVORNA PORUKA: jess021

Adulence, jes`ti pusac?
Iskreno, ja nisam nikog od dr ni pitala, a znam da su neki govorili da ne treba naglo prestati jer je to sok za organizam i da je boje zapaliti nego se nervirati.
Ja i dalje stojim kod toga da su to gluposti, ja ne pusim i ne nerviram se zbog toga, jer sam tako resila u svojoj glavi. Drugacije je za mene samo izgovor.


jesam,ali neko ce reci nema razlike,ali ja sam onaj tip pusaca kome kutija trqaje 5 dana nekad i duze...ali da to mi je receno,ali slazem se da je glupost to za nerviranje,pa ne pusim ja zato sto sam nervozna i neuroticna,pusim zato sto volim da zapalim cigaru i uzivam u tome 3-4 puta dnevno,pa eto lincujte me...ali bez obzira na sve u nasoj kuci se pusi samo u kuhinje ne i po sobama...

_____________________________

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 497
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 13:38:58   
Valerie
IZVORNA PORUKA: choopa choops


Inače moja mama koja je bila strastveni pušač, a i pušila je u trudnoći, je prošle godine prestača da puši nakon 46g pušenja!!! Naravno dobila je rak tih nekih žljezda user posted image koje je operisala. Konačno naša kuća ima normalan miris, a ne smrad.



i moja mama isto, pusila otprilike toliko dugo i ja sam je saterala da prestane konacno. i vec nekoliko godina ne pusi. rak nije dobila, a nadam se da je ustedela malo zdravlja i zivota. isto je pusila u trudnoci i tokom dojenja, ja kao mala zivela sa 4 pusaca u 60 kvadrata, ma grozno. ja sam pusila, naravno, deset_ak godina, ko ne bi u takvom okruzenju, ali sam ostavila dosta pre trudnoce i veliki sam zagovornik prestajanja. mene je zeludac boleo svaki dan, ocigledno iritiran duvanom, tata umro od raka pluca, ma zlo. ko i pusi, zelim mu da prestane sto pre i sacuva zdravlje sto vise. dovoljno smo izlozeni kojecemu na sta ne mozemo tako lako da uticemo kao da ne zapalimo cigaretu ili se sklonimo od drugih pusaca

plasim se da je dr koji savetuje da se ne prestane takodje pusac. naravno da je sok, ali sa pozitivnim ishodom i za majku i za bebu.

< Poruku je uredio Valerie -- 17.6.2015 13:47:40 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Pušenje u trudnoći
17.6.2015 13:42:53   
jess021
Adulence, ma ko ce te bre lincovati. Naravno da ima razlike da li pusis 20 ili 5 cigareta.
I ja volim da pusimuser posted image , vec razmisljam kako ce biti kad pocnem opet, ujutro uz kafu, uvece uz casu vina.user posted image


< Poruku je uredio jess021 -- 17.6.2015 13:43:21 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Pušenje u trudnoći
22.6.2015 18:48:46   
choopa choops
Valerie, ista priča skroz. I sama sam bila pušač nekoliko godina, a i prestala da pušim davno prije trudnoća. Isto podržavam svakoga ko prestane da puši, ne osuđujem pušače (evo i moj tata puši krišom otkad se sve to izdešavalo), ali žao mi je kad nekome jedna takva stvar može da kontroliše život. I da mi je neko pričao da će moja mama tako lako da ostavi duvan, rekla bih mu da je lažov najveći na planeti. Ja mogu ruku u vatru da stavim da strastvenijeg pušača od nje nije bilo u bližoj okolini. I eto, samo je odjednom prestala. Nikakve krize, nikakva ludila nije imala...Pošto je u to vrijeme bila u BGu na liječenju, ja sam bila ubjeđena da se ona krije i puši. Toliko joj nisam vjerovala.
Nažalost tek kad ti se desi u porodici tako nešto, onda sve to gledaš drugačijim očima.user posted image Srećom po nas, ishod je bio, da kucnem dobar, ali koliko ih ima da se ne završe tako...Zato uvijek podržavam kad neko prestaje da duvani user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here