|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
9.3.2009 14:37:37   
dunja RR
endometrioza nastaje kod zena koje imaju jace zenske hormone tj, estrogen, ponekad cak i na prvi poglec moze da se vidi, malo su neznije, manje kosmate, to je sve mozda smesno ali tako je; meni u zadne vreme jako sporo rastu dlake na nogama, tacno osecam da mi radi estrogen; jedan od simptoma endometrioze je i bezrazlozno gojenje, i to imam; zeo zivot sam bila mrsavica, ili normalna bolje reci ,55 kg na 172 cm visine, kada sam dobila endometriozu, pocelo je gojenje, takodje dolazi do zadrzavanja tecnosti u organizmu i nadutosti, to sve imam , jako se puno krecem, ali opet ima 67 kg na 172 cm, sto je puno; procitala sam da ko ima endometriozu mora puno da vezba; to i radim ali moracu da pojacam vezbe, dok skroz ne skinem visak kg, jer taj visak utice na povecanje endometrize; takodje mora da se smanji hrana; to sam sve znala receno mi i kada sam operisana ali nisam sve shvatala ozbiljno; ovid dana sam na netu nasla da sve to mora da se primenjuje ako zeliti bebu a imate sklonosti ka endometriozi

citala sam iskustva jedne devojke koja je isto pokusavala da zatrudni sa endometriozom; pisala je da je imala to produzeno krvarenje, mesecima, to i ja imam sve je duze i duze a ovog meseca, krvarila sam svo vreme; ne znam jednostavno osecam jako dobro svoj organizam; i verujem da je to ali videcemo posle uz;

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Endometrioza
9.3.2009 16:48:50   
lucia
e bas mi je zao dunja ako je tako, medjutim ukoliko je to jedini nacin da dodje do trudnoce, preguraj jos jednom tu laparaskopiju pa nek se nosi vise. ja jos niasam stigla da pitam svog dr-a da li kod mene sumnja na tako nesto, od gore navedenih simptoma imam samo bolne menstruacije i nadutost mada sam za ovo drugo nedavno otkrila da ima veze sa mojim zelucem,tako da mi od simptoma ostaje samo bol.. hvala ti dunja sto si bila pitala svog dr-a za to produzeno curkanje,nekako si me utesila

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Endometrioza
12.4.2009 20:19:00   
dunja RR
evo Tanjicak ovde sam nesto pisala o tom problemu viska estrogena zbog cega i imam sklonost ka endometriozi...baci pogled ...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Endometrioza
1.5.2009 0:55:16   
lucia
Endometrioza je čest poremećaj koji pogađa žene u reproduktivnom dobu. Javlja se kada normalno tkivo endometrijuma (unutrašnji sloj materice) počne da raste izvan materice. Ovo izmešteno tkivo se može usaditi i rasti bilo gde unutar trbušne duplje.
Mnogi stručnjaci smatraju da se teži oblici endometrioze češće sreću kod neplodnih žena koje su odlagale trudnoću, te se zbog toga ovo stanje ponekad naziva bolešću žena od karijere.
Endometrijalno tkivo, bilo da se nalazi unutar ili izvan materice, reaguje na porast i smanjenje nivoa estrogena i progesterona koje proizvode jajnici tokom reproduktivnog ciklusa. Pod uticajem hormona, izmešteno tkivo natiče; a kada nivo hormona opadne, može doći do krvarenja tkiva. Za razliku od normalno smeštenog endometrijuma, koji se izbacuje iz tela putem menstrualnog pražnjenja, ova krv i tkivo nema izlaza. Ostaje unutra iritirajući okolno tkivo.

Bolest je vrlo nepredvidiva. Neke žene imaju po samo nekoliko izolovanih tvorevina koje se nikada ne šire niti rastu, dok se kod drugih bolest može prošitriti po celom karličnom regionu. Endometrioza iritira okolno tkivo i može proizvesti mrežaste izrasline ožiljkastog tkiva koje se nazivaju priraslice. Ožiljkasto tkivo se može obmotati oko karličnih organa, čak ih i u potpunosti prekriti. Mnoge žene koje imaju endometriozu osećaju vrlo blage, ili čak nikakve simptome. Međutim, kod nekih žena, endometrioza može izazvati jake menstrualne grčeve, bolove tokom odnosa, i neplodnost.

To je bolest koja se naziva „misterija uvijena u enigmu“, i ima mnogo toga o njoj što još uvek ne razumemo.
Šta uzrokuje endometriozu?
Postoji nekoliko teorija o tome kako nastaje endometrioza. Jedna od mogućnosti je retrogradna menstruacija, odnosno povratni tok menstrualnog pražnjenja, kroz jajovode u karlicu. Prema ovoj teoriji, ćelije endometrijuma se mogu usaditi na jajnicima ili na drugom mestu unutar karlične šupljine.
Kako izgleda?
Rane tvorevine izgledaju kao mali, pljosnati tamni pečati ili tačkice plave ili crne boje („barutom oprljeno“) posute po površini karlice. Manji pečati mogu ostati nepromenjeni, mogu postati ožiljkasto tkivo, ili mogu spontano nestati u intervalu od nekoliko meseci. Endometrioza može napasti jajnik, proizvodeći ciste ispunjene krvlju koje se zovu endometriomi. Vremenom, krv postaje sve tamnija, dobijajući duboku, crvenkasto-smeđu nijansu, ili boju katrana, zbog čega se često opisuju kao „čokoladne ciste“. One mogu biti manje od zrna graška ili veće od grejpfruta.
U nekim slučajevima, trake vlaknastog tkiva koje se nazivaju priraslice mogu obmotati matericu, jajovode, jajnike i okolna creva u jednu celinu. Endometrijalno tkivo takođe može urasti u zidove creva – ali iako može napasti susedna tkiva, endometrioza nije rak.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Endometrioza
2.5.2009 10:48:08   
twinss
ćao svima!
da li neko zna da li endometrioza može da se vidi samo ginekološkim pregledom ili se to drugačije dijagnostira?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Endometrioza
7.5.2009 22:51:33   
Tanja78
 ĆAO svima! Ja nemam veze sa računarima, ali me je muka naterala da vam se priključim na forumu. Naime nedavno mi je dijagnostikovana endometrioza. I to baš kad sam rešila da ostanem u drugom stanju. Bedak!
Endometrioza se definitivno može dijagnostikovati jedino laparoskopijom. Mada može da se vidi i golim okom, ako je na grliću ( što je moj slučaj), vagini. Takođe se sa velikom verovatnoćom može uočiti i na UZ nalazu ako ja npr. na jajniku ( takođe moj slučaj). U nekim slučajevima su povišene vrednosti tumor markera CA 125.
Volela bih da se što više žena priključi ovom forumu, posebno one sa prethodnim iskustvom u vezi ove bolesti. Da li bi neko mogao da mi preporuči nekog ginekologa, stručnjaka za ovu oblast?


(odgovor članu twinss)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Endometrioza
7.5.2009 22:59:52   
Shizika
Odakle si Tanja?

(odgovor članu Tanja78)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Endometrioza
7.5.2009 23:03:51   
eugenija
Tanja, pozdravljam te, dobro došla!user posted image Žao mi je što to čujem da se dešava, iskreno, nemam iskustva sa tim, ali neka si se priključila među forumašice ovde, sigurna sam da je lakše sve sa curkama oko sebe!!!

Polako sa kompom, nije ni to ništa komplikovano!

Možda samo da se još prijaviš na Spisak RR trudnica KLIK OVDE

< Poruku je uredio eugenija -- 7.5.2009 23:04:11 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Shizika)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Endometrioza
8.5.2009 10:54:34   
Anoniman
Mila, zašto da se prijavi na spisak trudnica kada nije trudna?

Bolje neka virne u temu Čekamo dve crtice - maj 09.

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Endometrioza
10.5.2009 8:58:26   
Tanja78
Drago mi je da ste mi se javile na poruku. Ja sam iz Pančeva.
Možda je eugenija vidovita pa me stavlja na spisak trudnica.
Ako se ispostavi da je to istina treba da joj dodate i šestu zvezdicu! (mada ne znam šta to znači). Ako ne svejedno, hvala na lepim željama.
Gledala sam čekamo dve crtice ali više mi odgovara tema endometrioza. Računam neko ko ima problem kao ja i on će prvo potražiti ovu temu na netu.
Možda ne bi bilo loše ako znate nekog člana ko je imao problema sa endometriozom da ga uputite na mene.
Ovih dana sam baš neraspoložena pa mi je drago da sam našla ovaj forum.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Endometrioza
19.5.2009 9:26:30   
daca77
I ja sam prosle godine operisala endometriozne promene. Medjutim, meni su postavili pogresnu dijagnozu, rekli su da je u pitanju cista 7x5cm, a tek kada su otvorili-videli su o cemu se radi. Nakon toga sam primila dipherelin 6 injek.i od tada mi nesto ne ide. Pokusavam da realizujem trudnocu, ali bezuspesno. Misljenja su podeljena, po jednima folikul ne puca , izostaje ovulacija a folikul preti da preraste u cistu, pa mi zato daje primoult nor, po drugima je sve u redu... Znam samo da cu poludeti ako ovo potraje

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Endometrioza
19.5.2009 10:15:08   
dunja RR
daco endometrioza se ne vidi na uz, oni vide cistu, a endometriza i jeste cokoladna cista, ne verujem da je to pogresna dijagnoza.... i meni je cista cini mi se bila bas te velicine ali tek kada su me otvorili-laparaskopski uocili su endometriozu.
jos nesto -cini mi se da si ti pisala, ispravi me ako gresim da si pila klomifen: meni su doktori rekli da ko je operisao endometriozu, odnosno samim tim ima sklonosti ka njoj, ne sme piti klomifen, pregnil itd. -ni slucajno jer oni opet ubrzano stvaraju endometriozu, ubrzavaju rad estrogena a to nama ne treba mi ga imamo i previse draga....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Endometrioza
19.5.2009 10:21:09   
daca77
Znas kako, ja sam imala 2 napada pre toga u razmaku od 1.god.i tada su mi rekli da sumnjaju na kamen u bubregu...
A primila sam pregnil i to 2 puta, posto mi folikuli ne pucaju u vreme ovulacije. A nisam znala da i njega ne smem. Posto stalno menjam dr, pre 15.-ak dana jedan mi je rekao da je to takva bolest i da dr ne smeju da primene bilo kakvu terapiju, bas iz razloga da ne nabuja endometrioza.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Endometrioza
19.5.2009 10:25:56   
dunja RR
pa upravo to ti kazem, Daco..

nije mi radio nesto internet, htela sam mnogo ranije da ti napisem da ne smes da pijes nista jer to opet ubrzano stvara endometriozu..

jasam jednom prilikom pre jedno dva meseca pitala doktorku sta misli da li ja trebam da pijem klomifen... ona je RAZROGACILA OCI i samo sto me nije pitala da li sam normalna- rekla je ni slucajno...objasnila sam ti zasto...mi imamo dovoljno estrogena i  previse i ovulacije su nam super, proveri to ako mozes....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Endometrioza
19.5.2009 10:42:44   
daca77
E dunjo, hvala ti...a vec krenula da trazim pregnil. Svi su mi rekli da su jajnici ok. i da se folikuli stvaraju i rastu. Merila sam i T i dr kaze da je odlicna

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Endometrioza
8.6.2009 20:32:37   
dunja RR
u petak sam operisala endometriozu i dr mi je rekao da u svojoj karijeri( pri tom je dugo radio u inostranstvu) nikada nije video ovako tezak slucajuser posted image ,svi rezultati dobri, sve super ali eto strasno...sta se krilo u meni ... sta da vam kazem jos ne modu da se osvestim, maltene bi mi zivot bio u opasnosti da sam jos malo cekala.....

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Endometrioza
8.6.2009 21:26:10   
Tara
Dobro je da su na vreme otkrili, vazno je da sada nema opoasnostiuser posted image
Ne razmisljaj puno o tome sta je moglo da se desi,
sad si dobro i napred u nove pobedeuser posted image
user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Endometrioza
8.6.2009 21:42:27   
dunja RR
moram da zatrudnim sto pre , da se opet ne bi stvorila, a samo mogu uspomoc vto, u protivnom cu ici na trecu operacijuuser posted image

(odgovor članu Tara)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Endometrioza
9.6.2009 10:24:56   
boje
dunja, onda nemoj cekati vec odmah kreni u akciju.citala sam da posle trudnoce se retko pojavi opet.javljaj nam se da cujemo novosti.Kiss

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:11:25   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: boje

dunja, onda nemoj cekati vec odmah kreni u akciju.citala sam da posle trudnoce se retko pojavi opet.javljaj nam se da cujemo novosti.Kiss


pa ne zavisi vise toliko od mene, jer moram na vto a ceka se, pokusacu prvo o drzavnom trosku...

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:24:15   
boje
zans li koliko se ceka na VTO o drzavnom trosku?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:26:28   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: boje

zans li koliko se ceka na VTO o drzavnom trosku?


niko mi nije rekao tacno ali otprilike 1 god -1.5 god

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:28:31   
dunja RR
jedino ne znam da li posto je prioriteti, posto bi onda mogla i brze da prodjem...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:29:16   
boje
pretpostavljala sam da je neki dug period u pitanju, ali jbg....izdrzi, istraj do kraja......sve za male slatke bebirone.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Endometrioza
9.6.2009 12:30:22   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: boje

pretpostavljala sam da je neki dug period u pitanju, ali jbg....izdrzi, istraj do kraja......sve za male slatke bebirone.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


hvala draga, ako Bog da da izdrzim....

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here