|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
30.10.2018 12:11:48   
dunja RR
Bebirončić, nije te dugo bilo!

Ja 15 godina bolujem od endometrioze, 3 puta sam operisana. Poslednji put je bila klasična operacija, prva dva puta laparo.
Posle ove klasične operacije se nije vratila, a posle laparo se vraćala.
Dr Mima Fazlagić me pre par godina nagovorila da odradim klasičnu opjer je dovoljna jedna kapljica da padne hirurgu prilikom laparo, i eto je ponovo prokletinja. Ona je u stvari recimo neka vrsta tumora (benignog), zato se i vraća. Nije opasna po život ali značajno smanjuje kvalitet života.
Pre svega zbog tih nenormalnih bolova koje izaziva, i naravno zbog nemogućnosti zatrudnjivanja kao posledice.


Da li ti je neko preporučio operaciju? To je jedini način da je se rešiš, pa nakon operacije par meseci diferelina, tj. veštačke menopauze. Podset_i me molim te da li imaš decu? Jer je trudnoća jedini lek da se endometrioza bar neko vreme ne pojavi. Endometrioza se stvara od zaostale menstrualne krvi koja se zadržava u materici, tako da tokom trudnoće nema materijala da nastaje i raste, nema ciklusa. Kod mene se nije pojavila nakon prve trudnoće, a sada sam opet trudna.

Ja sam član i jedne grupe na FB, gde su uglavnom članice žene iz inostranstva, pre svega Amerikanke, koje se bore sa endometriozom. Strašno je kroz šta te žene prolaze, sada shvatam da sam i pored sve muke, bolova, analiza, injekcija diferelina, operacija, bolnica, imala sreću.


Ako te još nešto zanima, tu sam user posted image


< Poruku je uredio dunja RR -- 30.10.2018 12:13:54 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 576
   RE: Endometrioza
30.10.2018 12:30:46   
bebironcic
Hvala,Dunja RR...da,da...bas me odavno nije bilo ali  sada sam opet tu!Imam dete i sto se tice trudnoce ta mogucnost otpada.Ne znam sta mi je ciniti i gde da idem..operaciju mi niko nije preporucio jer od svih ginekologa mi je samo jedan rekao da imam Endometriozu ali da operacija nije trajno resenje i u fazonu da naucim zivot sa tim.Juce me je stomak iskidao...mene boli svakodnevno ali juce uzas!!Da li da radim hormon  CA125 samoinicijativno?


_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 577
   RE: Endometrioza
30.10.2018 13:17:28   
dunja RR
Uradi Ca125, iz mog iskustva kad god je bio povisen endometrioza je bila prisutna.Evo i pocetkom ove godine, pre ove sad trudnoce, tj pre postupka VTO, imala sam neku cistu koja je rasla i dr su sumnjali na endometriozu. Iako sam uradila na svoju ruku ca125 i bio je ok, nije bio povisen. Na kraju je izgleda ipak bila vodena cista a ne endometrioza, jer se smanjila na poslednjem UZ 

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 578
   RE: Endometrioza
3.2.2020 13:59:11   
Didy
Leta 2018. mi je ginekolog na redovnom pregledu video cistu na jajniku za koju je pretpostavio da je "čokoladna" tj. endometriozna. Dao mi je da uradim tumor marker CA 125 koji je bio povišen, što je bio signal da jeste endometrioza. Dogovor sa mojim ginekologom je bio da pratimo još koji mesec, pa da dođem na kontrolu ponovo gde je ustanovljeno da jeste cista i dalje tu i da je poprilično velika (10x4cm) i da je to za operaciju. Predložio je laparoskopsku.
Krajem marta 2019. urađena mi je laparoskopska operacija na Betaniji, gde je lekar procenio da je najbolje ukloniti i jajnik i jajovod jer su bili skroz zahvaćeni cistom i to mi je predočio na prijemu. Rekla sam mu da uradi kako misli da je najbolje. Operacija je protekla u redu, oporavak je bio rekla bih uredan, jedini "problem" je bio taj što su mi konce prerano skinuli i što mi je jedna rana od laparoskopije "zinula", pa je zarastanje trajalo još narednih mesec i po dana gde sam morala sama da čistim ranu i da se previjam (stavljam sterilnu gazu, oktanisept i flaster, ništa komplikovano, ali opeterećujuće).
Posle operacije sam išla na dve kontrole kod ginekologa i nema nikakvih naznaka da se vratilo, ali mene brine što imam povremene parališuće bolove. Zapravo, sad kad razmislim, ja sam takve bolove imala skoro ceo život i svi su mi dr govorili da je upala bešike. Onda ja malo grejem stomak flašom, pa malo pijem uvu i to se smiri. Sumnjivo mi je bilo što mi je urinokultura uvek bila negativna, a meni su govorili da je od prehlade, nije bakteriološki izazvana upala bešike, pa ja kao pomislik - Ok, oni su doktori, valjda znaju šta je. Sad više ne znam šta je od čega, ali se nadam da se neće vraćati endometrioza. I da, nadala sam se da će operacijom da mi se smanje veoma obilne menstruacije koje nekad kao odlivi izgledaju sa velikim ugrušcima krvi, ali to se ništa nije reršilo.user posted image Ginekolog mi preporučuje hormonsku spiralu mirenu, a ja još nisam načisto šta da radim...

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 579
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:06:09   
Ana RR
O Didy... :( verovatno Dunja tu može da te posavetuje. Kakva je situacija sa drugim jajnikom, da li je i on bio zahvaćen tada?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 580
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:08:42   
vonavoj
Didy,ja imam obilne..prvih 24h na 2h menjam najveci tampon...stavila sam mirenu i ispala mi je posle 5meseci,tokom kojih sam krvarila po 2 nedelje..i posle ispadanja spirale sam imala jako opasan odliv,za malo da zavrsim y bolnici. To je moje lose iskustvo.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 581
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:19:51   
Didy

IZVORNA PORUKA: Ana RR

O Didy... :( verovatno Dunja tu može da te posavetuje. Kakva je situacija sa drugim jajnikom, da li je i on bio zahvaćen tada?


Nigde drugo nije bilo, samo na tom levom. Sad je navodno sve čisto. Nešto više nikom ne verujem od dr...
Iščitavala sam temu, Dunja je prošla sito i rešeto s endometriozom. user posted image

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Didy,ja imam obilne..prvih 24h na 2h menjam najveci tampon...stavila sam mirenu i ispala mi je posle 5meseci,tokom kojih sam krvarila po 2 nedelje..i posle ispadanja spirale sam imala jako opasan odliv,za malo da zavrsim y bolnici. To je moje lose iskustvo.


Ijao, Von. user posted image Meni nekako intuicija govori da je ne stavim, ali me jako opterećuju te obilne menstruacije, ne mogu normalno da funkcionišem. Ja menjam najveći tampon i uložak nekad na pola sata. Jedan školski čas ne mogu da izdržim od odmora do odmora. user posted image Moraću i tu temu o mireni da iščitam kad stignem, možda noćas.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 582
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:28:35   
dunja RR
Didy, znaš sigurno da se ona vraća, da li si skoro radila UZ?
Znaš verovatno da sam ja godinama, od svoje 28., muku mučila, stalno sam je imala. Meni se posle laparaskopije vraćala jako brzo, a onda mi je dr Mima Fazlagić rekla da laparo nije dobro rešenje za endometriozu jer uvek ostane deo, ne može se dobro očistiti, a ona je zapravo benigni tumor, ako malo ostane, začas naraste ponovo. Tako da sam 3. put, posle 8 godina života sa endometriozom otišla na klasičnu operaciju i od tada se nije vraćala, i uspela sam 2 trudnoće da iznesem, što ne bi bilo moguće sa endometriozom.
Ja sam imala te parališuće bolove ali više na početku, prvih godina, ali sam godinama član jedne grupe na FB gde žene iz svih delova sveta pišu da su ti bolovi nesnosni, bukvalno neke od njih urade histeroktomiju (vađenje materice), komplet sa jajnicima, i sa 20 godina, jer ne mogu da izdrže, toliko boli. Meni je sve to davna prošlost, pa sam skoro i zaboravila, ali se sećam da je bilo noći da me Dragan dok sam bila u nesvesti od bolova nosio u urgentni, pre 15-ak godina.

Ja u poslednje vreme imam proužena krvarenja, pa sam posumnjala da se možda vratila endometrioza, moraću na UZ, hormone sam uradila pošle nedelje, i odlični su, nisam ni blizu menopauze, imam redovne cikluse.

Kažu da trudnoća leči endometriozu, i meni je trudnoća sa S, zaista pomogla, pa se nadam i da je ova sa M isto bila blagotvorna. Jedino što su moji jajnici baš aktivni, i mađi od mene kako kažu doktori, kao da imam 30, što jeste obro za mene kao ženu, i moj organizam, ali je potencijalna opasnost za ponovni nastanak endometrioze. Moraću na UZ uskoro ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 583
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:31:08   
dunja RR
I uvek mi u glavi Jance, njoj se vratila da li posle 2. trudnoće, morala je hitno na OP, msilim da je pisala ovde ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 584
   RE: Endometrioza
3.2.2020 14:52:00   
Didy
Da, iščitala sam sve, Dunja. user posted image

Bila sam pre 10 dana na uz, nema ništa. Zato mi je dr i predložio da mi odstrane (grozno zvuči) ceo jajnik i jajovod da bi smanjio mogućnost da išta ostane i da se ponovo vrati. Sve se nadam da neće...
A posle mi je bilo i jasno zašto nikako nisam mogla da zatrudnim 3. put, iako smo pokušavali godinama (više od 5 godina). Garant sve zbog endometrioze. Sad više ni ne razmišljam o 3. trudnoći otkako se sve ovo izdešavalo.

Ja razmišljam o vazektomiji zbog obilnih menstruacija. Ne mogu to više da podnesem. I obično se desi kad smo negde na putovanju. Da poludiš!user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 585
   RE: Endometrioza
3.2.2020 15:08:47   
dunja RR
Da, baš htedoh da ti kažem da je garant to sprečavalo trudnoću :(

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 586
   RE: Endometrioza
3.2.2020 15:19:53   
Didy


IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da, baš htedoh da ti kažem da je garant to sprečavalo trudnoću :(



Posle sam sve kockice složila. 🙄

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 587
   RE: Endometrioza
5.7.2020 10:25:04   
IvanaSK RR
Iscitah pola teme, ali me neki los osećaj "uhvatio" pa cu kasnije ostatak...
Pre dva meseca sam operisala slepo crevo. Tokom operacije je dr primetio promenu na tankom crevu i odstranio. To je bila endometrioza. Ja sam dobila  uzasne bolove sa desne strane. U nedelju je krenulo,ali sam trpela do ponedeljka kad sam i otisla u hitnu. Bolovi su bili sa desne strane tela,od kuka do kolena zajedno sa jajnicima i stomakom. Kad naidje taj veliki bol cak sam osecala i nagon kao da mi se ide na veliku nuzdu. Na ultrazvuku stomaka nista nije vidjeno,na skeneru se jedino videlo upaljeno slepo crevo. 
Postoji mogućnost da ti bolovi i nisu bili od slepog creva nego od endometrioze. Ali,naravno,to se ne zna. Mada ja donekle mislim da mozda i jeste bilo tako. To se sve dešava četiri dana pre ocekivane mens. 
Kod ginekologa jos nisam bila,tek skoro sam saznala rezultate. 
Devojke,koje ste vec u toj prici,da li znate jel se to vraca na mesto gde je vec bilo ili moze bilo gde?

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 588
   RE: Endometrioza
5.7.2020 12:59:56   
dunja RR
Meni se vraćala ali ne uvek na isto mesto, tj. nekako je uvek svuda bilo, isto je došla do creva, to je bilo kada sam drugi put operisana i tada su mi izvadili jajovode.
A te bolove sam imala samo pre prve operacije, pre druge i treće operacije nisam.
Ali tada, pre prve, toliko me bolelo, usred noći je krenuo bol, mm me na rukama odneo u urgentni centar.

Iv da li si ti operisana klasično ili laparo?
Kada su ti operisali slepo crevo nisu dirali matericu i jajnike, tada nisu ni znali da je endometrioza, jel sam dobro razumela?
Meni je prestala da se vraća tek nakon klasične operacije (3 op), posle laparo se uvek vraćala (prve 2 op), jer samo na klasičnoj uspeju lepo da očiste sve, evenutalno ako neka ima sreće da odmah posle laparo i zatrudni, trudnoća sve očisti. Ako nema trudnoće nakon op, klasična operacija je bolja, iz mog nažalost "bogatog" iskustva.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 589
   RE: Endometrioza
5.7.2020 13:05:27   
IvanaSK RR
Suzi,klasicno sam operisana. Otvorili me zbog slepog creva i tada su videli tu promenu na tankom crevu i odstranili. Nisu znali da je endometrioza.



_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 590
   RE: Endometrioza
5.7.2020 13:20:06   
dunja RR
Iv, onda mi je logično, ne znam da li grešim, da je tebi žarište i dalje u tebi, odnosno negde u materici, proveri molim te, da ti opet ne ode dalje.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 591
   RE: Endometrioza
5.7.2020 13:53:22   
IvanaSK RR
Hvala ti. Uskoro cu kod ginekologa pa cu videti sta i kako.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 592
   RE: Endometrioza
5.7.2020 13:58:56   
IvanaSK RR
Zaboravih napisati. U toku tog dana dok su pokušavali da otkriju problem poslali su me i u Visegradsku. Znam da mi je radjen rucno pregled ali ne mogu da se set_im da li mi je radjen ultrazvuk. Tada sam vec imala uzasne bolove i imam "rupe" u pamćenju. Drug sto je bio sa nama rekao mi je da sam izasla sa pregleda tada,spustila se na beton ispred Visegradske i grebala noktima beton od bolova. Znam da mi je pregled bio mnogo bolan.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 593
   RE: Endometrioza
5.7.2020 14:12:59   
dunja RR
Da, isto, i mene su iz urgentnog tada kada sam imala bolove poslali u Višegradsku ..tu je odmah pored.
Bolelo je užas :( sećam se iako je bilo pre 16 godina.
Dr je tada samo video veliku cistu /tada još nisu znali da je endometrioza, i rekao mi da mora da se vadi levi jajnik, jer je cista ogromna.
Kasnije u Frontu, radili op, ustanovili da je endometrioza ali hvala Bogu jajnik nisu vadili.

< Poruku je uredio dunja RR -- 5.7.2020 14:14:21 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 594
   RE: Endometrioza
5.7.2020 14:17:12   
IvanaSK RR
Taj bol ni ja verovatno nikada necu zaboraviti 😔

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 595
   RE: Endometrioza
5.7.2020 14:20:27   
dunja RR
Mene je bolelo na leđima u predelu bubrega, tu sam se držala, i nisam uopšte sumnjala na cistu, mislila sam da su bubrezi.
Ali nisam mogla da hodam, Dragan me na rukama nosio.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 596
   RE: Endometrioza
5.7.2020 14:28:33   
Ana RR
Joj žene, strašno 😔



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 597
   RE: Endometrioza
5.7.2020 16:23:46   
Maraj
Iv user posted image bas mi je zao sto ti se to desava. Nisam ni znala da si operisala slepo c.
Primetila sam da te nema cesto na rr, mislila sam da si oko posla...a ti na op user posted image

< Poruku je uredio Maraj -- 5.7.2020 16:24:28 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 598
   RE: Endometrioza
5.7.2020 17:00:34   
IvanaSK RR
Maraj, relativno brzo sam i pocela da radim posle operacije. Dodjem kuci umorna,nemam ni zelje ni snage ni za sta. Juce sam podizala stočić kuci i posle me ceo dan zezalo sa desne strane. Tako napravim neku glupost pa se javi neki bol,neprijatnost i onda se smorim uzasno. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 599
   RE: Endometrioza
5.7.2020 17:22:12   
lesli
Ivana, ja sam pre nekoliko godina operisala slepo crevo.Isto sam dugo bila smlacena, smrsala neka 3kg iako sam bila na donjoj granici za kilazu koja sam povratila tek nakon trudnoce. Rezovi su me dugo zezali, iako sam operisana laparaskopijom. Na svaki napor, promenu vremena... I sad ponekad zna da me bolucka. Ja to cesto kazem “imam osecaj da ponovo imam slepo crevo” 🤣Kako su tebe operisali?
E sad sto se endometrioze tice nemam iskustva. Zao mi je sto se mucis 😔Da li su ti dali neku terapiju? Ides li na jos neka ispitivanja?

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Pitali smo doktor-ginekologa: Ovulatornost...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here