|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodjaj u domu/kuci
12.7.2013 9:33:34   
Lu
Svaka čast na hrabrostiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Porodjaj u domu/kuci
19.2.2015 12:34:00   
lesica
IZVORNA PORUKA: jovicaa

da odlucili smo se za porodjaj kod kuce. ali da bi to uopste moglo moram preci 37. punih nedelja.
nisam pisala o tome, zato sto sam pretpostavila kakvi ce komentari i misljenja biti, pa ne bih da se time zamaram.
sto se tice pregleda bebe, u sustini je za pocetak potrebna samo babica, ali nas pedijatar je rekao da ce doci pred kraj porodjaja.
treba da popricam sa babicom, da se upoznamo, vidimo sta ona kaze. postoji jedna iz beograda koja radi porodjaje kod kuce, sa njom sam se vec cula, ali preskupa je, tako da se nadam da ce pastii dogovor sa ovom drugom.
ali kazem naravno da bi to sve bilo izvodljivo mora biti sve uredu do kraja i beba mora da bude u terminu. ne moze ako se prevremeno porodim, zato sto je onda moguce da bi bebi trebala bolnicka nega.

posle dva porodjaja u bolnici uz sve njihove bespotrebne intervencije i maltretiranje zena i nakon sto sam se dobro raspitala procitala dosta toga i tako dalje, ne mislim na internet izvore, nego na ozbiljnu literaturu, sigurna sam da zelim da to bude kod kuce, samo ako bude moglo.
uostalom to je svuda u svetu vec u praksi, jedino kod nas sve stize sa 10 godina zakasnjenja, bice i kod nas normalno, samo je pitanje kada.



IZVORNA PORUKA: jovicaa

ne bih da te plasim serpice ali znas da su na carskom rezu i pod svim tim nadzorom lekara mnogo vece mogucnosti za komplikacije nego na prirodnom porodjaju?
trudnoca je fiziolosko stanje, a ne bolest. treba procitati puno toga da bi se doslo do onog sto mi sada znamo.
ali mora se citati ne samo nagadjati u neznanju. prva knjiga koju preporucujem svima zainteresovanim za ovu tematiku je knjiga americke babice ine mej gaskin, vodic za prirodan porodjaj, stavicu link u odgovarajucoj temi koju je lesica navela.
vecina komplikacija na prirodnom porodjaju se desava upravo zbog bespotrebnih intervencija lekara, indukcija, cupanja posteljice, preranog presecanja pupcanika ... zene pucaju zbog neprirodnog polozaja porodjaja, na ledjima, zbog nasilja babica i lekara guraj guraj i td ..
mogla bih napisati deset__ postova, to je nesto sto se mora prouciti. a posle podrobnog proucavanja kada bi shvatile sta su napravili od porodjaja kakvu neprirodnu i nasilnu stvar bez ikakve realne potrebe, osim da oni na tome zarade i od toga tabu i strah kod zena, otvorili bi vam se novi vidici, verujte mi, ne biste razmisljale kao sad.
da je porodiliste u bolnici malo modernije i da je zaista moguc prirodan porodjaj u bolnici, tamo bih se i poradjala, 90 posto. ali posto je to kod nas sve samo ne prirodan porodjaj, odlucujem se za kucni.
a ako bih dosla u neko patolosko stanje, naravno da bih otisla u bolnicu, ili ako nesto ne bi bilo uredu sa bebom, to se podrazumeva, za to i sluze bolnice za lecenje bolesnih.

ina mej gaskin vodic kroz prirodan porodjaj https://tinkturedrsulca.files.wordpress.com/2014/06/kucno_poradjanje_web.pdf

ovo je samo jedna od knjiga, izvora je puno naravno.



IZVORNA PORUKA: jovicaa

lesice, nisam jos uvek ni sigurna da li cemo uspeti to da izvedemo kod kuce, a i ne mogu sad da ulazim u detaljne diskusije i ubedjujem pola foruma da mi nisu vece sanse da umrem kod kuce nego u bolnici... tako da ako uspemo to da izvedemo kod kuce, kada se sve zavrsi i kada budem imala vremena, detaljno cu vam napisati sve, obecavam! a do tada ne zelim da slusam, citam i gledam kako cu da umrem, iskrvarim, kako ce beba da mi umre i slicne gluposti. iskreno, bez uvrede, ali bilo bi zena koje bi krenule sa tim piskarancijama, sigurno na forumu, a ja treba da rodim svoje dete za mesec dana i svesna sam da je to kod nas jos uvek tabu, i ne zelim da se ubedjujem sa ljudima.
a sve koje zaista zanima prirodan porodjaj, treba da procitaju gore linkovanu knjigu, svaka trudnica bi je trebala procitati po mom misljenju.
i samo da dodam knjiga nije nikakva glupost, ozbiljna knjiga zene koja je ceo zivot poradjala zene u kuci i babicarskim kucama sa svim statistikama sa porodjaja i td.




_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Porodjaj u domu/kuci
19.2.2015 16:10:15   
mama krava
Jovice, diiivno! Ja ti držin fige da sve glat prodje I da uživate u tim nezaboravnim trenutcima, koji će sigurno obogatiti vase živote!user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Porodjaj u domu/kuci
19.2.2015 23:12:09   
jovicaa
hvalauser posted image
bas smo danas isli do naseg pedijatra, kaze pricao je sa babicom opet, oni ce imati sve sto je potrebno. uzela sam njen broj, volela bih da je upoznam i popricam sa njom.
jos da obavim to upoznavanje i da izguram dovoljno trudnocu i nadam se da ce biti porodjaj kod kuceuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Porodjaj u domu/kuci
19.2.2015 23:17:23   
Snelle
Hej Jovoooo, long time no see user posted image
Kako si hrabra! Ja se Bog me ne bih usudila. Oba puta sam se jedva porodila, no, noooo.
Jel čekaš batu ili seku?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 55
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here