Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Matične ćelije

Poruka

Tatamata -> Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (15.6.2010 0:42:54)

Četvoro svetski priznatih stručnjaka u oblasti matičnih ćelija nedavno je dalo punu podršku čuvanju matičnih ćelija u privatnim bankama. Četvoro naučnika podržava "Family Cord Blood Bank"-“ Porodičnu banku matičnih ćeilja”, koja je nedavno osnovana u SAD-u od strane CORD:USE.

Cryo-Save, najveća banka matičnih ćelija u Evropi je veoma zadovoljan ovim pozitivnim razvojem. Očekujemo da će se čuvanje matičnih ćelija u privatnim bankama takođe povećati i u Evropi i da će se time otkloniti prepreke, koji sprečavaju čuvanje matičnih ćelija u velikom broju zemalja; direktor Arnoud van Tulder smatra da je kombinovano čuvanje matičnih ćelija budućnost.

Pročitajte više...

www.maticne-celije.rs 

www.facebook.com/maticnecelije

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:28:31)

Sinoc sam gledala dokumentarac o lecenju maticnim celijama. Niko od naucnika nije podrzao cuvanje celija u PRIVATNIM bankama. Kako oni kazu, razlika izmedju privatnih i drzavnih banaka jeste u tome sto privatnoj banci placaju roditelji i tim celijama mogu samo oni da raspolazu. Nasuprot tome, celije donirane drzavnim bankama nisu privatna svojina i koriste se za druge ljude.
Kako su oni objasnili, cinjenica je da reklame privatnih banaka navode na pogresne zakljucke jer bolesti koje se navode kao izlecive i jesu izlecive, ali se uglavnom ne moze izleciti bolesno dete sopstvenim celijama nego su mu potrebne celije neke druge zdrave osobe. Bili su i primeri porodica koje iako su imale sacuvane maticne celije svoje dece, nisu ih mogli iskoristiti za njihovo lecenje jer to jednostavno nema efekta, nego su morali traziti u drugim, drzavnim bankama.

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:30:41)

Takodje, navedeno je da je u Francuskoj zabranjen rad privatnih banaka kao i izvoz celija za njihovo deponovanje u inostranstvu, dok je u Italiji zabranjen rad privatnih banaka, ali je dozvoljen izvoz celija u inostranstvo. Sa druge strane, Grcka je zemlja sa najvise privatnih banaka (21) ciji rad u principu niko ne konrolise jer ne postoji zakonska regulativa. Tako da neke od tih "banaka" funkcionisu u privatnim stanovima i pri tom se ne zna u kojim uslovima se cuvaju uzorci, sta se desi ako npr. nestane struja itd.

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:31:57)

I jos nesto, kao sto su objasnili - nije svaki uzorak pogodan za cuvanje. Francuska naucnica je rekla da oni ispituju uzorke i da se oko polovina njih odbacuje jer nije dobra, tj. ne sadrzi dovoljan broj celija i ne ispunjava sve uslove.

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:42:40)

I da - sanse da maticne celije jednog deteta odgovaraju drugom detetu istih roditelja su 25%

dunja RR -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:51:10)

IZVORNA PORUKA: ksena

I jos nesto, kao sto su objasnili - nije svaki uzorak pogodan za cuvanje. Francuska naucnica je rekla da oni ispituju uzorke i da se oko polovina njih odbacuje jer nije dobra, tj. ne sadrzi dovoljan broj celija i ne ispunjava sve uslove.

naravno, pisali smo o tome u nekom od članaka

samo oni uzorci koji imaju dovoljno materijala za čuvanje dobijaju sertifikat, mada bih ja rekla da je više od pola dobrih - mogu da proverim statistiku Cryo Save, pa javljam

dunja RR -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 12:52:51)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: ksena

naravno, pisali smo o tome u nekom od članaka

samo oni uzorci koji imaju dovoljno materijala za čuvanje dobijaju sertifikat, mada bih ja rekla da je više od pola dobrih - mogu da proverim statistiku Cryo Save, pa javljam

i naravno samo takvi se plaćaju, u protivnom nije potrebno plaćati (pravim poređenje sa vantelesnom oplodnjom, gde se plaća i neuspeh; nije isto znam (lekovi...) - nego sam htela da objasnim slikovito)

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 13:18:55)

da, jedan predstavnik privatne banke je rekao da oni obaveste roditelje ako uzorak nije dobar, ali da se neki roditelji ipak odlucuju na cuvanje i takvog uzorka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anoniman -> RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija u privatnim bankama (12.5.2011 13:37:48)

i da, u pravu si, nije polovina, nego sam ja to tako zaokruzila, posto mi pamcenje brojki nije jaca strana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mislim da je rekla nekih 40% da se odbaci, tako nesto.

Stranica: [1]