|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Donacija sperme
17.9.2010 14:36:41   
maakki
Odri hvala ti na podrsci naravno da cu da objasnim,kao prvo se prodje psiholog kod njega je glavna tema ta zasto se nema partner (posto je moj konkretan slucaj takav) kada se prodje psiholog odlazi se kod osobe koja je zaduzena za donirani materijal. Sa tom osobom se obavlja razgovor gde te ona prvo upozna sa pravnim aspektima same donacije, kao i sa doniranim materijalom u tom smislu koje se sve provere vrse i na cega. Razgovor je trajao dosta dugo tako da ta osoba verovatno pored onoga sto ti izrazis kao svoju zelju, donosi i neku svoju procenu o mogucem donoru. Tada se na kompjuteru traze odredjeni donori (uzimajuci u obzir i moje zelje, a i ono sto je slobodno, odnosno sto nije u skorije vreme doniralo na ovim prostorima, moram priznati da jako paze na to da se ne bi deca susretala), ono sto se zna o donoru jeste visina, tezina, boja kose i ociju, krvna grupa i stepen obrazovanja.
Eto to je ukratko postupak.

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Donacija sperme
29.12.2010 0:00:59   
Anoniman
Posto sam ja zapocela temu eto da vam javim sta se kod nas desava. Mm je bio na biopsiji u oktobru ( trebalo je u septembru ali su nam odlozili ) i rezultat je opet bio 0. Stojkovic je preporucio jos jednu kuru lekova i hormona ( da ne bude da nismo sve probali ), i opet smo bili u ponedeljak i rezultat je 0. Bili su skroz iskreni sa nama i rekli su nam da vise ne mogu nista da urade. To je to. Sada nam je opcija donorstvo , ali posto ja nemam nikakav problem ( jedino ako od ovolikog stresa nije nesto poslo naopacke ) icicemo na insemenacijju. Najverovatnije cemo se zaputiti u Prag , ali o tome jos treba detaljno da se dogovorimo. Najvise od svega me je iznerviralo sto u ovoj nasoj ' divnoj ' drzavi jos uvek nisu usvojili zakon o donorima, i zato nema banke spreme. Zbog toga svi parova sa problemom slicnim nasem moraju napolje po resenje. Uzas!
Stvarno treba imati konjske zivce da se sve izgura do kraja.

(odgovor članu maakki)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Donacija sperme
29.12.2010 13:25:55   
moja ciklama
maakki, bravo, bori se za ono sto zelis, i ja bih isto..
Odri Hepbern, i ti.

Ja sam za sve opcije, cak i za surogat majku, i onaj ko ce da mi sudi, ne moze da zna kako mi je jel grli svoju decu. E, a da im Bog nije dao svoju..drugacije bi se mislilo..

Devojke, navijamuser posted image

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Donacija sperme
29.12.2010 15:44:45   
maakki
Odri draga i sama sam vec prosla VTO sa doniranom spermom, na zalost nije uspelo tako da cu na prolece opet, samo napred.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Hocu samo da te ispravim da je Zakon donesen i usvojen, ali Uprava za biomedicinu jos uvek nije formirala banku sperme tako da i ko zna kada ce to kod nas zaziveti.
Misica je bila u Segedinu i tamo rade sa doniranom spermom ali samo za bracne parove, pa pokusaj i tamo kazu da su dobri strucnjaci, a mnogo je blize.

Ciklama nema to veze na koji nacin zena, koja vec na tezi nacim mora da dodje do bebe ostvari svoj san, a ko sebi daje za pravo da sudi neka prvo pogleda sebe pa onda neka ako se usudi komentarise, zelja za detetom je mnogo veca od osude "gradskih dobrobriznika" user posted image


_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Donacija sperme
8.1.2011 15:47:43   
Anoniman
Maaaki, ajde ako te ne mrzi malo detaljnije objasni na koji si nacin birala donora? Jesi li ga uzela iz one banke iz Danske ciji si link okacila? Znas li mozda jos neku banku gde bismo mogli da pogledamo? Nije mi jasno kada si rekla da su tebi oni birali donora , zar to ne radis sama? Videla sam na sajtu neki spisak donora ali je prilicno mali, ali cini mi se da pise da ako uplatimo 100dolara da cemo moci da pregledamo sve podatke donora. Jel tako? Koliko je trajalo da se sa njima dogovoris oko slanja uzorka? E da , da li si radila ASA test da spermom donora? JA sam mislila da ga uradim posto cu najverovatnije na insemenaciju.
PS. Srecna vam svima Nova godina i praznici , i da u narednoj godini bude puno novih beba na forumu! :):):)

(odgovor članu maakki)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: Donacija sperme
8.1.2011 16:19:50   
maakki
Ne mrzi me Odri drago mi je da mogu da pomognem nekome.
Evo ovako krenucu redom jeste iz te banke u Danskoj posto ta klinika na kojoj radim ima ugovor sa njima, ako si citala na sajtu si mogla i da vidis na koji nacin se dostavlja donirani materijal i u koje klinike odnosno sta moraju da zadovolje. Pored toga mozes pogledati u u Eurpean bank sperm nadam se da sam dobro napisala, tamo isto imas sve moguce oko doniranja, dostave i neke podatke o donorima.
To oko biranja donora mislim da me nisi shvatila, covek koji je zaduzen za donirani materijal je dosta dugo razgovarao samnom, naravno prvo me je upoznao sa pravnim aspektima doniranja, a onda smo dosta dugo razgovarali o samom donoru kakve bi on karakteristike trebao da poseduje, te je on na osnovu moje price i mojih zelja izabrao nekolicinu koje mi je ponudio i od tih nekoliko sam ja izabrala jednog sa onim karakteristikam koje sam zelela, znaci krajnja odluka je moja. Sto se tice slanja doniranog materijala klinika sve to obavlja sama tako da je moje bilo samo da potpisem dokumentaciju i nakoj jedno dve nedelje su mi javili da je stiglo u kliniku. Odri postoje klinike koje rade sa doniranom spermom tako da mislim da ti je to lakse nego sama da sve to organizujes ali opet odluka je na tebi.
ASA test nisam radila iz razloga sto sam uzela materijala za tri pokusaja tako da mi nije isplativo da jedan uzorak potrosim na testiranje obzirom da cifra nije uopste bezazlena. Evo malo sam oduzila ali krace nisam mogla, ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj.
Klinike u Pragu rade sa doniranim materijalima pa ne bi bilo lose da vidis na njihovim sajtovima.


_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Donacija sperme
8.1.2011 21:57:39   
Anoniman
Maaki, hvala ti! Povremeno cu kuckati kako napredujemo. user posted image

(odgovor članu maakki)
  Direktna veza do poruke: 32
   RE: Donacija sperme
8.1.2011 22:17:21   
JMPM
Zene,zelim da vam dam do znanja da imate podrsku od mene i da drzim fige user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Donacija sperme
8.1.2011 22:50:36   
madre
neko jednom rece "zena je stena"... zene, samo napreduser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Donacija sperme
9.1.2011 12:55:45   
maakki
Odri samo napred ja navijam jako da ti bude uspesno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Za klinike u Pragu i Segedinu sam ti rekla jer tamo je doniranje mnogo jeftinije nego ovako, nemoj da te prevari cena na sajtu na donirani materijal dodaj i sve ostale troskove koji su tamo navedeni tako ces dobiti konacnu cifru.


_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Donacija sperme
2.12.2011 18:39:03   
Godina Zmaja
Ja sam danas prvi put na ovom forumu posle godina razocarenja, nasla link trazeci info o donaciji sperme, prvo nisam mogla sve da citam nego preskacuci sa teme na temu, a ionako u poslednje vreme nemam snage ni da citam nista nego samo bukvalno sedim i placem. Moj problem je isti kao problem Odri Hepbern, s tim da se meni sve toliko smucilo da mislim da mi prvo treba dobar psiholog, ili sama sebi da opalim par samara pred ogledalom da se trgnem...pozdrav svima

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Donacija sperme
2.12.2011 19:21:40   
Lilly*
Hej Zmajče user posted image Druži se malo sa nama, biće ti malo lepše i lakše kada vidiš da nisi jedina user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Godina Zmaja)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Donacija sperme
2.12.2011 19:25:03   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Godina Zmaja

Ja sam danas prvi put na ovom forumu posle godina razocarenja, nasla link trazeci info o donaciji sperme, prvo nisam mogla sve da citam nego preskacuci sa teme na temu, a ionako u poslednje vreme nemam snage ni da citam nista nego samo bukvalno sedim i placem. Moj problem je isti kao problem Odri Hepbern, s tim da se meni sve toliko smucilo da mislim da mi prvo treba dobar psiholog, ili sama sebi da opalim par samara pred ogledalom da se trgnem...pozdrav svima


Dobrodošla Zmaju,

Devojke, pogledajte OVDE

Komuniciram sa ovom klinikom, dogovaramo se za saradnju, bili su skoro na Festivalu Zdravlja u Beogradu na kome je i Ringeraja učestvovala.

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.12.2011 19:26:09 >

(odgovor članu Godina Zmaja)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 17:23:14   
pandica
evo da se javim i na ovoj temi,mi isto moramo da radimo iui ili vto sa donorskom spermom.
mi smo se odlucili za skoplje ali pare nemamo pa smo stali  jer ce nam trebati puno vremena da to sakupimo.
svim devojkama koje su u proceduri neka je sa srecom.
pdri cestitam.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 17:51:54   
Godina Zmaja
O kojoj cifri je rec kada se prica o Skoplju, mozes li da mi napises na P.P.

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 17:55:05   
Godina Zmaja
Inace hvala na dobrodoslici. Ovaj forum je ipak lekovit, da ne kazem da poslednja dva dana citam li citam...user posted image

(odgovor članu Godina Zmaja)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 19:03:20   
pandica
poslala sam pp. ako nekog nesto zanima tu sam!user posted image
godina zmaja samo citaj mnogo toga ces nauciti.

(odgovor članu Godina Zmaja)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 19:24:16   
Godina Zmaja
Ej, nista mi nije stiglo na P.P. jel mozes opet? Mada citala, citala, pa na jednom mestu i videla. Nisam pisala sada o sebi a ispostavilo se bas si me ti pitala, na temi Cekamo II Uglavnom, moj problem je isti kao tvoj, azo

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 21:18:02   
pandica
godina zmaja ja sam ti sad opet poslala dva puta poruku pa pisi.

(odgovor članu Godina Zmaja)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Donacija sperme
4.12.2011 22:12:24   
maakki
Zmajce dobro ti nama dosla i sto pre ostvarila svoj san, druzenjem sa nama ces sigurno povratiti samopouzdanje, nasmejati se ali i zaplakati, tako ti je ovde, niko nije rekao da ce da bude lako, ali obrisi kolena, pa guraj dalje. Sto se tice Skoplja oni rade sa Criosom tako da mozes na netu pogledati i njihov sajt, a donacija zavisi od mnogo faktora koliko ja znam krece se od 1000 er pa gore (tu imas za tri pokusaja). user posted image user posted image user posted image

Dunja ovaj link sto si postavila nije mi bas najjasniji, jel se ovo odnosi i za donacije kod nas, posto znam da nije jos regulisana banka doniranog materijala? user posted image

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Donacija sperme
16.12.2011 12:30:03   
pandica
samo zelim da javim ako neko jos nezna da je u Bg. otvorena klinika pronatal genezis  medical group gde rade vvto sa donacijom sperme. inace saradjuju srbi i  česi.
ako  je nekome potrebna neka informacija nek pise slobodno!

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Donacija sperme
16.12.2011 13:17:51   
lalojedac
Ja sam za,kao i moj muz,zasto da ne.Tu je samo jako bitan odnos medju bracnim partnerima.Znaci ne sme nikada,ni u jednom momentu da se prebaci suprugu da to nije njegovo dete.Ako je on spreman da to dete prihvati kao svoje,ko smo onda mi da mu to osporavamo.A zajedno prolazimo kroz trudnocu,porodjaj i vaspitanje,tako da to i jeste nase dete!!!!Napred cure!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Donacija sperme
18.12.2011 13:33:16   
pandica
bitna je ljubav, zelja, podrska ispontanost,nase je dete naravno to su samo gluposti ako neko razmislja a drugog izbora nema.
mi nismo razmisljali,samo smo se pogledali i znali smo sta zelimo!
svima koji imaju ovakav problem zelim uspehi srecu da sto pre dodju douser posted image user posted image

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Donacija sperme
21.12.2011 22:11:36   
maakki

IZVORNA PORUKA: pandica

samo zelim da javim ako neko jos nezna da je u Bg. otvorena klinika pronatal genezis  medical group gde rade vvto sa donacijom sperme. inace saradjuju srbi i  česi.
ako  je nekome potrebna neka informacija nek pise slobodno!



Pandice ovde su infrormacije itekako potrebne, ako znas nesto vise slobodno napisi jer ima zena koje su sigurno zainteresovane za to. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Donacija sperme
25.12.2011 0:40:14   
pandica
klinika se nalazi u bg , ulici: bulevar kneza aleksandra karadjordjevica 20.
broj tel: 0113670000.

vise informacija cu imati kad se vratim sa konsultacija, a konsultacije kostaju 50e.

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here