Doba začeća ima veze sa rađanjem defektne dece (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja



Poruka


Anoniman -> Doba začeća ima veze sa rađanjem defektne dece (8.4.2009 15:05:12)


INDIANAPOLIS - Žene koje začnu u proleće ili leto su možda izložene većem riziku da rode dete s nekim defektom, a izloženost pesticidima mogla bi da predstavlja objašnjenje za taj fenomen, ukazuju američki stručnjaci sa Univerziteta Indijane.

Koristeći vladine podatke o rađanjima između 1996. i 2002, tim iz Indijane, na čelu sa dr. Polom Vinčesterom, ustanovio je da najveći procenat dece s defektom rađaju žene koje su začele između aprila i jula, prenosi Rojters.
Baš u ta četiri meseca koncentracija pesticida i drugih agrohemikalija u površinskim vodama se povećava. Mada tim iz Indijane nema siguran dokaz da između povećane koncentracije pesticida i začeća defektne dece postoji uzročno-posledična veza, već od ranije se sumnja da, na primer, sredstvo protiv korova "atracin" šteti embrionu u razvoju.
Detaljnije na: rtv.rs




Jacaca -> RE: Doba začeća ima veze sa rađanjem defektne dece (9.4.2009 11:02:29)

U bre Taso taman sam saznala da ce mi raditi napokon VTO, a sada jos i zbog pesticida trebam da se plasim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Doba začeća ima veze sa rađanjem defektne dece (9.4.2009 12:23:02)

Ja zaista mislim da ne treba da se plašiš, da su to glupost...
Baš sam sinoć razmišljala o tome.

Kaže, one koje su začele između aprila i jula... Ja sam rođena u aprilu, a prenela me je mama 2 nedelje, znači, trebala sam biti rođena u martu, znači, začeta sam negde u junu... pa sam normalna. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1]