|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
22.11.2008 19:24:25   
prase
Pokusacu da budem kratka, mada su utisci sa porodjaja jos uvek jaki...

Dakle, krenula sam - uz konsultaciju sa svojim (privatnim) lekarom - u porodiliste kada sam osetila kontrakcije na 5 minuta, u trajanju od po 45 sekundi (otprilike). Kao u knjizi. Dodjem tamo, kad otvorena samo 2 prsta. Ja mislim, stavice me negde da legnem, da sacekamo malo... Kad ono - pravac porodjajna sala. OK. Valjda oni znaju sta da rade. Tamo konstatuju da imam kontrakcije na svakih 3-5 minuta, sve izgleda kao da je porodjaj krenuo, pa me pripreme za isti. Legnem na sto.

Veliko iznenadjenje za mene: ulazi medicinska sestra, postavlja mi braunilu na koju je nesto prikaceno, ne znam sta. Bez komentara odlazi. Nemam pojma sta su mi nakacili. Do tog trenutka, kontrakcije sam osecala, ali u poredjenju sa onim sto sledi - te su bile smesne. Kako je ono cudo sto su mi nakacili pocelo da kaplje, kontrakcije postaju zaista jake, na svakih 2 minuta, traju preko jedan minut. Prakticno sam zgrcena non-stop. Nemam i dalje pojma sta se desava. Prikljucena sam na CTG sa jedne strane a na ono cudo sa druge, dakle nema pomeranja. Prolazi sat vremena, meni postaje jasno zasto cujem da druge zene vriste. Ja bih vristala, ali nemam obicaj, a i ne verujem da ce mi biti lakse. Prolazi jos pola sata, pojavljuje se moj lekar. Kaze da sve ide super, otvorena sam 4 prsta, porodicu se sigurno pre ponoci. Gledam na sat i ne mogu da verujem, tek je 6 popodne. Uverena da je u pitanju zabuna, pitam ga da li je zaista hteo da kaze da cu se poroditi za 5-6 sati, on kaze "da". Kapiram da ne mogu da izdrzim jos toliko... Pita me da li da potera nekog anesteziologa da mi postavi epiduralnu anesteziju, pristala sam bez oklevanja.

Posto je kasno prikacena, u nemogucim uslovima (ja sam non-stop u bolovima i previjam se, a covek mi gadja kicmu kateterom), epiduralna ne radi bas 100% svoj posao. Osecam sve sa desne strane, dok (hvala Bogu) leva odmara. Nakon jos 2 sata (za koje vreme epiduralna prestaje da radi cini mi se skroz) osecam pritisak bebine glave i krece porodjaj.

Objasne oni meni kako treba da guram, lekar pritiska stomak, beba nece napolje. To se ponavlja nekih 5-6 puta. OK, vreme je za epiziotomiju. Sada neki mnogo korpulentniji tip gura, sa sve laktom u mom zelucu - ali ja vise ne mogu da izguram po ceo napon, samo do pola. Ostalo odlazi u glavu. Polivaju me vodom, ja im govorim da sam skroz svesna ali da ne mogu da guram dok mi ovaj tip ne izvadi lakat iz zeluca. Jos nekoliko napona ne uspevam da uradim nista, lekar donosi odluku da upotrebi vakuum (valjda se pise ovako). Beba izlece kao katapultirana, srecom na vreme je video pupcanu vrpcu, da je bila prebacena preko ramena. Zato beba nije htela da se spusti, valjda zato nisam mogla da je izguram sama.

Dodaju mi anesteziju, zakrpe me, spavam na stolu jos 2 sata...

Sutra saznajem da je to sto su mi prikopcali "stimulacija" i da je to deo standardnog procesa porodjaja. Zbog toga su mi podivljale kontrakcije i zbog toga je nadrealno bolelo. Ja znam da porodjaj boli, ali znam i osobe koje su se porodile bez ikakvih stimulacija i anestezija i mislila sam da mogu i ja tako. Da je trebalo da trpim tu stimulaciju 2 sata, istrpela bih. Ali 8 sati??? Mora da su se salili...

Evo koja pitanja su meni ostala:
1. Zasto sam legla na porodjajni sto kada sam otvorena samo 2 prsta i oni znaju da cu da lezim tu jos 8 sati? (posle mi moj lekar kaze da je 1 prst = 1 sat, ali dok je on dosao, bilo je kasno - doduse nije mu bila smena i nije bio u gradu, nisam ja kivna na njega ali daaaaaaaaaaaaaaj...)
2. Zasto prikopcavaju stimulaciju bez pitanja? (u otpusnoj listi pise da su mi dali stimulaciju, dakle to i nije bas deo standarda cim moraju da napisu)
3. Zasto svi pretpostavljaju da je porodilja skroz izgubljena i da bunca, ako ja kazem da je verovatnije da cu da povratim nego da se porodim zbog necijeg lakta u zelucu, onda hocu da taj lakat ode da proseta!

Samo jos jedan kratak komentar, Uros je zdrav i veseo bebac, nema posledice od vakuuma i lepo napreduje. Za slucaj da se neko prepao od toga... Inace, ja sam rodjena vakuumom i cini se da nemam posledice, mada su mojoj majci rekli da ce ih biti... Tako da, ne treba ocajavati ako i kazu da ce biti posledica... Valjda...

Nadam se da vas nisam udavila i da ce ovo biti korisno za nekoga ko se jos nije poradjao.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
22.11.2008 20:26:23   
Jeca*
Mene su stavili na porođajni sto isto kao i tebe, bila sam malo otvorena sa učestalim kontrakcijama i pukao mi je vodenjak. Imala sam jake kontrakcije a oni su mi isto prikopčali indukciju da me nisu ni pitali i indukovali me 4-5 h. JA ZNAM KOLIKO JAKO BOLI SA INDUKCIJOM!!!!! I uopste mi nije jasno zašto mi je trebala, jer na kraju su me, da se ne ponavljam, odveli na carski. I takođe su se oni ponašali kao da ja ne umem da guram, a posle se ispostavilo da sam ja gurala kao luda, ali da je zapravo beba bila velika i visoko i da nije imala nameru sići u kanal ma koliko ja gurala. Poenta ovog mog poistovećivanja je u tome da ja mislim da postoji problem u našem zdravstvu i da smo daleko od zapada. Ne znam gde si se porađala, ali vidim da je jednako loš odnos prema porodiljama kao u Beogradu.
Ja sam izjavila da čekam da se otvori neko privatno porodilište pa ću onda zatrudneti. Posle ovog iskustva radije bih platila silne pare ali da me bar tretiraju kako treba. Stvarno je žalosno stanje u našim bolnicama.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
22.11.2008 20:39:34   
oliveradj
Slazem se da je kod nas zdravstvo katastrofa retko gde cujem da ljudi hvale medicinske radnike i bolnice u kojima su bili. Poradjala sam se u Betaniji Novi Sad i imam uzasno iskustvo. Ako platis gledaju te ako nemas nikoga i odes da se porodis kao obican gradjanin bolje da ne komentarisem. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
22.11.2008 22:40:26   
guppy RR
Ma... TAKO JE SVUDA.
I mene su stavili na indukciju i babica me je maltretirala 8 sati dok nije doktorica odlučila za CR. A već se PRE znalo da bebica ima veliku glavu, preveliku za porođajni kanal. Ona krava (izvinjavam se) je htela sve na silu, boli nju uvo da li bebica diše u mom stomaku još posle toliko sati ili ne .. i boli nju uvo koliko si na kraju iskidan i sečen.

UF, al sam ljuta !!!

.. Oni "znaju šta rade" misliš si..  A u biti, vremena se menjaju. Nema više neko da sedi uz porodilju i prati je. Samo ti pozabadaju igle i tečnosti i odu u drugu sobu dok se ti patiš tamo satima.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 0:38:35   
MERYEN
Ma oni dakle stvarno nisu normalni,pa i meni su prikljucili indukciju,trpela sam bolove kao kreten stenjala jer je i meni glupo bilo da vristim,i nisam ni ja bila otvorena,ali meni je puko vodenjak pa to mozda ide tako,ma ne znam nemam komentar nikakav jer oni nisu vredni mojih komentara.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 7:45:30   
Jeca*
Kad smo toga, ja sam se iskreno Meryen uplašila i za tvoju bebicu. Tebi je pukao vodenjak u 22h, a porodili su te u 18h. Kako se nisu bojali da beba ostane bez kiseonika???

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 10:07:45   
guppy RR
MERY, mi smo svi bili panični... stvarno nije u redu.
A znaš i meni su bušili oba vodenjaka jer time kao tvoji trudovi postanu jači (tako da indukcija NIJE posledica pucanja vodenjaka). Indukcija se daje, kada majčini trudovi počnu da budu blaži, onda te stave na "veštačke", da se beba izgura napolje.

I mene je to bolelo go đavo, ali mislim da sam bila posle toliko sati već toliko iscrpljena... ja sam bukvalno spavala svakih 2 minuta... i onda se probudila za sledeći napor.

Razumem bit indukcije... razumem sve... ali ne razumem što je nakače nekom bez pitanja, bez objašnjenja... i pre nego što treba.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 12:38:32   
prase
Ja sam se poradjala u Beogradu, u Narodnom Frontu. Tamo svima nakace stimulaciju cim legnu na sto. Zaboravih u prethodnom postu da napisem, meni su probusili vodenjak nakon nekog vremena, ne bi li beba pozelela da izadje napolje - sto se nije desilo. Bila sam jedan od najvatrenijih protivnika epiduralne anestezije, ali Boga mi sledeci put ne lezem na sto bez iste. Ako vec mora indukcija, neka cepa dok ja nista ne osecam :)

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 13:27:12   
Lu
E tako vam je i u Bih,Zenica,ja imam traume od te bolnice.
Ista stvar uključili indukciju da ja nisam imala pojma 3 SATA,ma ne da sam vrištala,ni nesjećam se samo znam da me poslije grlo bolilo nisam mogla govoriti.
Na stol su me stavili bez bolova,2prsta otvorena i na kraju su istisnuli bebu,doktor i sestra jedna na trbuhu,druga je sjekla i opet sam pukla,užas.
Ali kod mene je bila situacija da je doktor unaprijed tražio novac od muža i obećao mu da će me poroditi u roku 4 sata,to je priča za sebe,sama sam kriva trebala sam se bolje informirati o porodilištima u Bih.
Nevolim se ni sjećati.


(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 14:14:31   
Anoniman
Ja na svu sreću nemam ništa da kažem u ovoj temi jer zbog kritične dioptrije nisam smela da se naprežem, tako da mi je carski bio zakazan 10 dana pre termina da kontrakcije ne bi slučajno krenule. Ali zaista ne razumem zašto su vas toliko iscimali i kako je to moguće - dal je moguće da je dozvoljeno da vas bez pitanja priključe na idukciju? Izgleda da je dozvoljeno, jer sve ste vi iz različitih mesta a svima su vam uradili isto! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 16:29:11   
Lu
Ja mislim da to nije dozvoljeno,ali kome se žaliti u tom trenutku kad u stvari ni neznam što su mi radili,pa sad sam tek saznala zašto mi je gurao ruku u maternicu poslije porida!
Ma užas jedan ali što sad,tako je to kod nas na ovim prostorima,razmišljaš nek mi je dijete živo i zdravo i gotovo.
Ali trebalo bi ih malo pritisnuti,dok nepadnu neke tužbe i presude ovakve i gore stvari će se dešavati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 17:35:27   
andrijana
Meni su probusili vodenjak ujutru u pola sedam a oko 9 su mi prikljucili indukciju,i ja nisam znala o cemu se radi,a porodila sam se u pola 12. Tako da ne znam da li mi je ta indukcija pomogla ili..user posted image Moja beba je imala obim glave 37 cm. Ne znam je l' je to veliko?user posted image I mene su ostavili samu dok su trajali bolovi a oni su pijuckali kafice... Posle porodjaja sam trebala da ostanem budna a nije bilo nikog da nesto prica nego mi ostavili neku suntavu sestru koja ne zna ni iglu da ubode...user posted image

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 17:46:57   
prase
Šta ja znam... Očigledno je da im se može da rade tako, čim to rade. Kapiram da bi se do sada neko već pobunio da nije tako, ili mozda grešim? U svakom slučaju, najviše mi je krivo što ti ništa ne kažu nego ćute, možda bih lakše podnela da su mi rekli nešto tipa: "Sada će početi jači bolovi, ovo je indukcija, ali ne brini - to će pomoći da se brže porodiš". Mislim da to ne kažu jer bi svako normalan rekao da ne želi indukciju i da je odmah otkače. Tako bi imali (vremenski) više posla oko svake porodilje, pa im se ne da... Ovako, krnu indukciju i završe za par sati, u poređenju sa 6, 8 ili 10 sati koliko je potrebno prvorotki da se porodi. Pa je treba obilaziti, pa odgovarati na pitanja... Dok neko pod indukcijom samo stenje i/ili vrišti, nema pitanja, nema dozivanja, samo tiha molitva da sve bude gotovo što pre.

Moja tetka, koja se poradjala bez indukcije (naravno), kada je čula da razmatraju mogućnost da upotrebe vakuum odmah je dreknula da to ne želi i porodila se iz straha da se ne predomisle za 10 minuta. Kada sam ja čula da razmišljaju o vakuumu, jedina misao mi je bila da se to sve što pre završi - a znala sam koje su moguće komplikacije. Stidim se sama sebe, ali tako je user posted image Eto koliko ta indukcija udari u glavu...

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 19:58:49   
Anoniman
Ne bih da se pravim pametna, ali bih predložila nešto. Moja omiljena blogerka sa B92, ne znam joj pravo ie, umetničko je Krugolina, je otvorila sajt. Pisala sam o tome... (ko ne zna nek vidi u temi Malo crnog humora)... ne bih da se ponavljam. Uglavnom, možda bi se ove priče trebale usmeriti na njen sajt, www.majkahrabrost.com, jer je žena baš digla halabuku oko načina ophođenja lekara i sestara prema porodiljama (malo-malo sedi sa Ministrom)... Možda bi pomoglo... user posted image

(odgovor članu prase)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 20:06:15   
kumara
Ju, ju, ala ste me sad istraumirale svim tim pricama... Bolje da nisam citala... user posted image
NE MOGU DA VERUJEM da su svi oni zaista u stanju da se tako jezivo ponasaju u bolnicama!!!! Pa stvarno ih treba pootpustati ili pozatvarati... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 20:17:09   
oliveradj
Jesu u stanju su to porodilje treba da znaju da se pripreme i nadju vezu na vreme pre nego sto odu na porodjaj onda u takvom haosu bude kasno ako nemas vezu tako da drage moje raspitajte se trezite vezu da izbegnete traume koliko je god to moguce. Jedna dosta mlada mama mi je rekla sledeci put ima da me babica drzi za ruku od dva meseca trudnoce pa do porodjaja ja bez veze u onu groznu betaniju ne idem radije cu da se porodim u kuci ili u hitnoj u mestu!

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
23.11.2008 20:50:26   
prase
Na žalost, ja jesam imala vezu i to prilično jaku. Porađao me lekar koji je vodio trudnoću - samo nije došao u onom trenutku kada sam ja došla, pa me zakačila redovna procedura. Možda bi mi nakačili indukciju i pored njega, ali on bi mi objasnio šta je to i pitao bi me da li to želim. Ovako nije mogao ništa da uradi kada je došao, osim da mi "sredi" epiduralnu anesteziju. Tačno sam mogla da vidim koja je babica besna što je on "cima" da me pogleda. Jedna je došla i, kada me videla kako se uvijam kao kišna glista presečena na pola, rekla mi: "Gospođo, zar vama niko nije rekao da porođaj boli?!" - sa sve ironičnim osmehom. Ja sam joj odgovorila: "Ne, meni su rekli da ne boli, zato sam tako iznenađena!". Zadovoljstvo zbog sarkastičnog odgovora trajalo je 15-ak sekundi, do sledeće kontrakcije... Ista babica je rekla mom lekaru da se ja uopšte ne trudim da guram i da ću upropastiti porođaj, misleći valjda da ja ništa ne kapiram ili ne čujem. A ja ne samo da sam čula i ukapirala, nego sam joj zapamtila ime i prezime, samo nisam tako sitna duša da je sada pljujem po imenu...

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
25.11.2008 22:11:48   
andrijana
Ja sam jos pitala jel mogu da mi daju indukciju a babica me je,mrtva hladna, pitala sta mi je to u ruci...user posted image Niko mi nista nije rekao,samo su mi prikacili u venu...user posted image

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
12.12.2008 3:07:14   
Milla
Moje iskustvo je da sam se poradjala 20 sati, imala kontrakcije na 5 minuta, otisla u bolnicu nocu oko 12, naprsao mi je vodenjak, vec u 01h dobila prve bolove, i ja odem da kazem babici da imam bolove na 5 minuta, a ona ce meni, onako ljuta sto sam je probudila, da idem da spavam i da necu jos da se porodim: Kakvo spavanje, nisam oka trenula celu noc, bolovi su tacno na 5 minuta, i tako celu noc i ceo dan, i popodne oko 17h stave me na sto, probuse vodenjak i ukljuce indukciju, naravno bez pitanja i porode me uvece u 20.30h. Neke zene su vristale, ja nisam imala snage...

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
12.12.2008 20:20:52   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Milla
odem da kazem babici da imam bolove na 5 minuta, a ona ce meni, onako ljuta sto sam je probudila, da idem da spavam i da necu jos da se porodim

user posted image user posted image user posted image

Sad si me potsetila... da je kod mene u sobi bila jedna devojka koja je imala celu noć bolove i toliko je urlala da nismo mogle ostale da spavamo... ali se plašila da zove noćnu sestru, jer je bila odvratna.... onda smo je zvale ... jedna od nas je stisla alarm.. i rekle smo dajte bre pomozite toj ženi a ona sestra malo da se nije izderala na nas i zalupila vratima kad je otišla po prenosivi CTG... porodila se na sreću ok ta devojka tad... bila je već par cm otovorena....

(odgovor članu Milla)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
29.12.2008 15:05:34   
AleksandraDj
Bogo moj.. Bolje da ovo nisam citala..user posted image Zene sta reci nego svaka vam cast. Doktori i babice su takvi debili da ja ne verujem kako je moguce da se takvi ljudi bave takvim poslom..
Mene je juce u bolnici na pregledu jedna doktorka ladno gurnula i izdrala se na mene da joj se sklonim sa puta, samo sto nisam pala, nisam ni stigla da odreagujem kada je moj mm skocio, hteo je da joj nalupa samare,ne znam sta joj nije rekao, nisam ga nikada videla takvog, napali su je svi pacijenti iz cekaonice i da vidis cuda kako je bila manja od makovog zrna. Djubre bezobrazno, kao da joj je tata kupio bolnicu pa sad moze da cuska trudnice kako joj se prohte. Mogu da zamislim tu krmacu da pozoves kada ti nije dobo.. Nedaj boze nikome..

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
29.12.2008 18:58:12   
guppy RR
user posted image

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
15.2.2009 19:25:24   
eugenija
Tema nosi naziv "Šta je mene iznenadilo kada sam se porađala", smatrala sam da ću ovde da naiđem i na pozitivna i na negativna iznenađenja.. Ali ili pozitivnih uopšte nema,ili je tema shvaćena sa negativnim predznakom. Kako sam mlada trudnjača,i prvo mi je bebče, često mi se pojača panika slušajući sve ružne stvari, koje znam da jesu realne i za očekivati je svašta... ali bi tako volela da na ovom forumu čujem bar jedno pozitivno iskustvo. Bar jedno..Uh, kako bi volela... Hmmm...
Ali, ako ih nema, nema, šta bi čovek sad...
Ja ću podeliti jedno iskustvo moje drugarice teškog paničara, koja kada bi vadila krv iz vene, digla bi celu laboratoriju na noge, da se nađe najtanja bebi igla za vađenje krvi, uopšte nije mogla da zamisli da joj se krv vadi debelom iglom. Posle tog čina, obavezno rokne u nesvest. Poroda se plašila kao najstrašnijeg bauka.. I svi smo je sa strahom otpratili u bolnicu. Posle poroda smo je videli, izgledala je srećno, bezbrižno i spokojno... Kada smo pričale o njenim iznenđenjima bilo je: "Očekivala sam da galame na mene- bili su izuzetno ljubazni, očekivala sam da me ignorišu-bili su susretljivi, kada sam očekivala žohare u sobi- naišla sam na tople porodilje koje su jedne drugima bile podrška..."
Druga prijateljica se iznenadila kada joj je jedna babica prišla i cedila mokru gazu, da dobije par kapi vode tokom porođaja.
Verovatno sve ima veze i sa našim očekivanjima.. Neko je već spreman da će proći kroz deveti krug pakla, pa i kad dobije malo pozitivnog iznenađenja, ceni to i zahvalan je. A neko možda očekuje više, pa se šokira kad dobije znatno manje...user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
17.2.2009 14:12:52   
jelana9
user posted image Ja sam resila,da isceniram ili izlazem neki razlog,da bi me poslali na CR.user posted image user posted image user posted image Ili,cu gledati da ga platim-jer,po pricama iz naseg porodilista-nema vristanja!!!Jedna je vristala,tako da su doktori iz nekog njima znanog protesta-izasli iz porodjajne sale.A ima i primera,da se svadjaju sa trudnicom koja place zbog bolova...
Neznam,videcu...Jer me hvata strahhhh.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Sta je mene iznenadilo kada sam se poradjala
17.2.2009 14:19:19   
eugenija
Draga Jelena9, evo još nekih iskustava naših forumašica o CR KLIK

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here