|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
27.2.2010 6:50:21   
micketta
evo, juce sam bas bila u DZ i pitala doktorku da li da odem da radim te hormone, medjutim ona mi rece da to sto mi je stitna uvecana, ne mora obavezno da znaci da ima nepravilnu funkciju i da bih ja eventualne promene svakako osetila. sta ja znam: lupanje srca, znojenje, gusenje, bilo sta... a nista nisam osetila, stvarno. i rece mi da sada, 3, 4 nedelje pred kraj, nista ne bi promenilo, tako da komplet pregled, hormone i UZ stitne zlezde, uradim tek nakon porodjaja... ajde, to me malko smirilio

pisala sam i onom ginekologu21 na mejl i rekose mi slicno i da bi se, ne daj boze, nekakve anomalije, sigurno videle na ultrazvuku.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
27.2.2010 12:14:07   
cipiripi
super user posted image user posted image user posted image

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
27.2.2010 12:28:50   
micketta
hvala, cipi user posted image
ja se tripujem da moze, ne daj boze, dovesti do nekakvih psihickih zaostataka. pu pu, daleko bilo. a sve sam to citala na netu. i tako se ja stalno vrtim u krug. vecito panika oko necega user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
11.8.2010 22:40:23   
magnolija
IZVORNA PORUKA: Zille

Moja hipotireoza je pocela u prosloj trudnoci, pre tri godine, ali tada nisam bila svesna toga. Kad sam se porodila primetila sam da sam depresivna i da sam sva otecena, a narocito vrat. Otisla sam na UZ i izvadila hormone i shvatila da sam zestoko bolesna.



Ista priča. Dva meseca nakon porođaja ustanovljena mi je hipotireoza. To je bilo u februaru ove godine. Sreća pa sam samoinicijativno prestala da dojim sina nakon 3 nedelje, jer, iako tada još nisam znala da sam bolesna, bebac nije mogao da spava kako treba, non-stop je tražio da sisa, svakih pola sata, nakon toga je samo vrištao, ma čuda. Svi su me kritikovali što sam prestala sa dojenjem, kao, ma to su samo grčevi i tako dalje, ali, čim sam mu dala adaptirano, doveo se u red. Sad ima već sedam meseci i odlično napreduje.
Doktori kažu da sam ja tu hipotireozu vukla godinama, mada, nisam imala nikakve posebne simptome, a i ne znam kako bi tako lako ostala u drugom stanju sa štitnom žlezdom koja uopšte ne funkcioniše. A zatrudnela sam iz prve (jedan odnos bez zaštite).
Sad pijem letrox od 100mg, dobro se osećam, nisam se ni ugojila, čak sam veoma brzo skinula kg nakon porođaja bez nekog posebnog truda. Jedino što mi je u početku bilo teško da se brinem o mališi, bila sam premorena i depresivna i bilo mi je teško da se naviknem na ulogu majke. No, i to je prošlo, sad uživamo nas dvoje, imamo već 7 i po meseci i već se dobro poznajemo.
Pozdrav za sve i nedajte se! Nije neki tamo hormon jači od nas, sve ide iz glave!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
30.1.2011 14:54:58   
Lu
IZVORNA PORUKA: Ernada

Ćao...
Redovno čitam forum ali nisam imala do sad razloga da se javljam user posted image
Trudna sam 13 nedelja i bolujem od ubrzanog rada štitnjače tj Hipertireoza od ljekova pijem PTU (Propitiauracil) 150mg dnevno.
Prvi put kada sam otišla jednom lječniku i rekla da sam trudna pitao me je za abortus na što sam ja rekla NE i završila sa tim ginekologom sada me vodi drugi lječnik ne mogu reći da mi je išta loše rekla što se tiče trudnoće sa bolesnom štitnom ali imam osjećaj da se svi ljekari ogrđuju npr na pitanje koju količinu ljekova za štitnu pijem pitala me je jesu li ti doktori na endokrinologiji rekli da ih smiješ piti user posted image ,tako da sam zbunjena.Čitala sam puno literature za bolest štitne pa sam se susretala a tim da je UBRZAN RAD ŠTITNJAČE U POTPUNOSTI KONTRADIKTORAN U TRUDNOĆI,pa i do toga da nebi trbalo biti nikakvi problema.
Ako imate iskustva ili ste se susretale sa ovim bila bi zahvalna da to podjelite sa mnom,jer ne znam da li ljekarima više mogu vjerovati user posted image user posted image user posted image user posted image  


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu magnolija)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
1.2.2011 0:20:43   
AndreaK
sta bi ja da mi nije foruma, interneta... vecinu simptoma kod sebe moram sama analizirati... iako sam ginekologu spominjala kako se osecam on je to verovatno olako shvatio...
Moj problem je sto se zaista ne volim oslanjati na druge, tako sam i ovo uzela pod svoje...znam da mi to nije pametno...al, takva sam....
i tako ja, na svoju ruku, odem do lekara opste prakse da mi da uput za T3 T4 i TSH, i danas, deset dana od vadjenja krvi...saznajem da imam problema sa stitnom zlezdom.
To se moglo predpostaviti, moja mama ovaj problem ima od svoje 22 god... a ja, obzirom da vec vise od godinu dana muku mucim sa bakterijama, uprkos svim pokusajima da ojacam imunitet nisam u tome uspela...postala sam nezadovoljna, depresivna...svaki dan osecam umor, malaksalost... pospanost... a obaveze oko deteta sve vece... i povrh svega, tako "bolesna" ostajem opet u drugom stanju... da je do mene ne bih se toliko pitala sta nije u redu, ali me strah za bebu... nocu ne mogu da spavam, cujem nenormalno brzo lupanje srca, osecam pritisak u grudima...place mi se... morala sam nesto preduzeti...
nadam se da nisam zakasnila...jos se nisam konsultovala sa specijalistom... krajem nedelje cu znati vise...do tada, molim Boga da sve bude ok... sa bebom, a i samnom... znam samo da nije sala... user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
14.4.2011 12:10:52   
indy_25
Danas sam radila scintigrafiju u utorak idem na finalni razgovor sa internistom i onda da vidim konacno sta je. Uzasno se bojim user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
14.4.2011 12:13:07   
Maya21
mislim na tebe draga user posted image user posted image budi jaka i drzi se user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
14.4.2011 12:44:07   
isidora88
indy ne brini se user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
19.4.2011 14:13:24   
AndreaK
da li se nekome funkcija stitne zlezde vratila u normalu posle porodjaja?...meni su rekli da je moguce...al videcemo nakon 6 nedelja...kad prodje period babinja. Iskreno, bilo bi mi veliko olaksanje da ne moram sa tim da se nosim ceo zivot... pa bih volela da cujem kakva su vasa iskustva...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
30.4.2011 16:57:09   
Modessty
POslednjih par dana se osećam nekako loše. Tek sam se danas požalila mm i mami. Izgleda da imam problem sa štitnom žlezdom. MOja mama boluje od poremećaja te žlezde.
Mene guši već par dana. Nije nešto strašno. Ovih dana je bilo kao da me nešto steže za vrat. Danas  mi baš smeta. Smeta mi kad treba nešto da progutam. Mm i mama su rekli da mi je malo natečen vrat.
Sad čitam simpomtome koje ste opisale i kapiram da ima neke od njih (ne podnosim vrućinu, suva koža mesecima, poremećaj ciklusa, nervoza..)

Idem nakon praznika kod dr.
Recite mi samo jel bolje da idem privatno negde ili mogu bar tu prvu analizu krvi da odradim i u domu zdravlja?


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
30.4.2011 18:12:24   
indy_25
Mod ja sam saznala nedavno da imam difuznu gusu i hipertireozu tacnije gravesovu bolest. Isto me gusilo stezalo ali vrucinu podnosim sto bi trebalo da je obrnuto ciklusi su mi tacni i redovni. Vrat mi je isto natecen malo. Ako imas hipertireozu trebalo bi da mrsas to ti je prvi simptom a ako imas hipotireozu onda sve obrnuto. Najbolje je ti je uradi krv i eho stitnjace. Moze biti da ti je krv i hormoni u redu a da imas gusu a moze biti i da nemas gusu a da imas poremecene hormone stitnjace a moze i sve zajedno kao sto je kod mene.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
30.4.2011 23:25:44   
isidora88
andrea meni se nije vratilo u normalu,meni je receno da je hipotireoza dozivotna i da zahteva terapiju(ja je imam) a ako je hipertireoza onda ona moze vremenom da se povuce i da se hormoni vrate u normaluuser posted image
modesty najbolje i najbrze ti je da uradis privatno(kod nas se te analize ne rade u DZ vec samo u klinickom centru,guzve su ogromen i cekaju se dugo rezultati, a da ne pricam sto dok sam zakazes itd. prodje mesec dana) analizu 3 hormona stitne zlezde?(TSH,FT3,FT4) ako oni ne stimaju i nisu u okviru ref.vrednosti onda je najbolje da ides po uput za endokrinologa i dalje ce te on uputiti za ultrazvuk stitne zlezde i ostale hormone(ANTI TPO...)

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
2.5.2011 23:32:13   
Modessty
Hvala na odgovorima
Ja ću da vidim da akoo mogu uradim u bonici. Tetka kao ima neku prijateljicu koja tamo radi pa damalo ubrzamo stvari. Naravno to kad prodju praznici.
Jutros mi je kao bilo bolje, medjutim do večeri se opet malo pogoršalo stanje.


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
3.5.2011 0:02:25   
indy_25
Mod i meni je tako bilo po danu nisam nista osjecal aa navece isto ko da mi je komad jabuke u grlu pa nece da prodje. nekad i prestalo dugo pa opet se vrati taj osjecaj. A mozda i nije stitna al eto vidjeces cim uradis nalaze.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:19:03   
Modessty
u ponedeljak idem da dam krv. A rezultati budu teka za nedelju dana 

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:20:10   
Ana RR
Mod, pa jesi li trudna?? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:23:41   
Modessty
ne. ali se ovde piše o problemima sa štitnom žlezdom, tj ovde ima najviše podataka user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:24:42   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:25:59   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: isidora88

andrea meni se nije vratilo u normalu,meni je receno da je hipotireoza dozivotna i da zahteva terapiju(ja je imam) a ako je hipertireoza onda ona moze vremenom da se povuce i da se hormoni vrate u normaluuser posted image



Koju terapiju koristis? Ja sam za sada na 3/4 tivorala.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 14:27:47   
Ana RR
I moja sestra pije tivoral. Čini mi se da jedan dan pije pola tablete, pa sledeći celu. Tako nešto.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 17:51:45   
srna001
Devojke treba mi savet?

Do sada nisam imala problema sa štitnom žlezdom i sada u 23 nedelji sam vadila t3, t4, i tsh hormone i tsh mi je ok 2,78 (ref. vr. 0,27-4,64) a t3 i t4 su uvećani i to t3 je 4,27 (ref vr 1,30 - 3,10) i t4 je 188 (ref vr. su 66-181).


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 18:09:29   
isidora88
IZVORNA PORUKA: AndreaK


IZVORNA PORUKA: isidora88

andrea meni se nije vratilo u normalu,meni je receno da je hipotireoza dozivotna i da zahteva terapiju(ja je imam) a ako je hipertireoza onda ona moze vremenom da se povuce i da se hormoni vrate u normaluuser posted image



Koju terapiju koristis? Ja sam za sada na 3/4 tivorala.



ja koristim letrox,ali od kad ga pijem tovim se kao user posted image ,ja sam razmisljala da promenim terapiju,moram otici do enokrinologa da se posavetujem da vidim sta da radim user posted image
a meni rekose da tivoral ne sme u trudnociuser posted image
andreak da li ti imas hipo ili hiper?

< Poruku je uredio isidora88 -- 4.5.2011 18:10:06 >


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 18:13:08   
isidora88

IZVORNA PORUKA: srna001

Devojke treba mi savet?

Do sada nisam imala problema sa štitnom žlezdom i sada u 23 nedelji sam vadila t3, t4, i tsh hormone i tsh mi je ok 2,78 (ref. vr. 0,27-4,64) a t3 i t4 su uvećani i to t3 je 4,27 (ref vr 1,30 - 3,10) i t4 je 188 (ref vr. su 66-181).




meni su ti hormoni uvek bili u ref.vrednostima ali mi je TSH bio povecan,najbolje je da uradis ultrazvuk stitne zlezde da se vidi da li je natecena i da li ima nekih promenauser posted image
i trebalo bi da proveris ponovo hormone posle nekih mesec dana jer mogu hormoni malo da pobrljave ako si bila pod stresom

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca
4.5.2011 20:21:29   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: isidora88

andreak da li ti imas hipo ili hiper?


Hipo...upravo kao i kod tebe, hormoni su uvek bili u ref.vrednostima, ali mi je TSH bio povecan..


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

koliko cesto vodite ljubav?
Branko



vise od jednom nedeljno (53%)

jednom nedeljno (25%)

jednom u mesec dana (22%)


Ukupan broj glasova: 148

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here