RE: RH negativne majke (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

bojanica7 -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 14:43:29)

jovice, znas kako... koliko sam ja shvatila:
najvaznije je da ti posle porodjaja s prvom bebom, ako je ona pozitivna, daju rogan, kako telo ne bi stvorilo antitela i da bi sve bilo ok u drugoj trudnoci. ukoliko je ona takodje negativna kao mama (kao gala i ja) onda se ne prima rogan, i druga trudnoca se tretira, sto se toga tice, kao prva. neka me neko ispravi ako gresim!!!
dakle, radis normalno onaj test u ne znam kojoj nedelji i ako se nisu stvorila antitla, nista do porodjaja, a ako ni druga trusnoca nije pozitivna, ni onda nema rogana...
mada je meni najsigurnija ona varijanta da se primi ona injekcija u 28. nedelji, cini mi se, koja te preventivno stiti do porodjaja. videcu s ginekologom novim sta on misli o tome.

jovicaa -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 15:09:13)

pa za tu u 28. nedelji i pitam, da li je prima svaka trudnica koja je rh-? aleksandar je bio pozitivan tako da sam ja primila roghan posle porodjaja.
meni su napisali na nalazu u sedmom mesecu ponovo kontrola antitela. tako nesto...

nina26 -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 15:16:46)

jovo ja nisam primila tu inekciju jer proveravam antitela svakog meseca...

bojanica7 -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 15:30:23)

pa koliko sam skontala, kad primis injekciju, onda te bas briga, nema provere, a ako ne, onda se cesce chekira. mada ja mislim da sam u prvoj samo jednom proverila. i to tako nesto u sestom-sedmom.

Anoniman -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 15:50:18)

jovice, ja nisam primila u trudnoci, samo posle porodjaja i posle spontanog. radila sam antitela samo u trudnoci.

jovicaa -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 16:16:06)

da li moze neka mama koja je rh- a prosla je celu drugu, trecu trudnocu, da mi kaze kakva je procedura sa roganom u trudnoci?

Anoniman -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 16:18:29)

meni je to bila druga trudnoca (prva je zavrsila spontanim), ali u srbiji i grckoj se razlikuju procedure, ovde se samo prati nivo antitela i ne daje se nista do porodjaja, a posle porodjaja samo ako je beba pozitivna.

malik -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 17:20:27)

Na početku prve trudnoće određene krvne grupe roditelja. Tokom cele trudnoće praćena antitela koja su bila OK. Posle prvog porođaja određena krvna grupa bebe. Kako je beba Rh+, dobila sam Rhogam u porodilištu.

Na početku druge trudnoće prvo me pitali da li je dete od istog oca [sm=smiley36.gif]. Opet sve isto: praćenje antitela na svakih 4-6 nedelja, druga beba je Rh- i nisu mi ništa dali. Da sam radila amniocentezu, tj. da je bilo prilike da se mešaju bebina i moja krv, dali bi mi ponovo Rhogam.

IZVORNA PORUKA: jovicaa

da li moze neka mama koja je rh- a prosla je celu drugu, trecu trudnocu, da mi kaze kakva je procedura sa roganom u trudnoci?

jovicaa -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 20:34:59)

ok, hvala na odgovoru, znaci ne moram da zurim kod lekara.... nije obavezno da se prima rogan, meni na nalazu pise trudnica da se javi ponovo u sedmom mesecu na proveru antitela sa uputom gin. a kod ginekologa cu ici sledece nedelje verovatno.

Modessty -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 22:42:54)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

pa za tu u 28. nedelji i pitam, da li je prima svaka trudnica koja je rh-? aleksandar je bio pozitivan tako da sam ja primila roghan posle porodjaja.
meni su napisali na nalazu u sedmom mesecu ponovo kontrola antitela. tako nesto...

ja sam primila rogam nakon spontanog. Onda sam opet ostala trudna i proveravala antitela jednom mesečno, od valjda trećeg ili četvrtog meseca pa do kraja trudnoće. Neznam za druge gradove i klinike, ali u Nišu ne daju Rhogam tokom trudnoće. Primila sam Rhogam nakon porodjaja

Ana RR -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 22:47:24)

Ja sam primila rhogam u 28oj nedelji, u zavodu su mi rekli da je to sada obavezno ali se niko toga ne pridržava. Injekciju sam kupila i primila kod moje privatne doktorke. Posle porođaja nisam primila pošto Maki ima moju krvnu grupu, B negativnu.

miva -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 22:51:36)

Ja sam Rogam primila posle vadjenja plodove vode i posle porodjaja.

pepeljuga -> RE: RH negativne majke (4.9.2012 22:59:47)

I ja sam primila nakon porodjaja i nakon kordocenteze, ali valjda moze po savetu lekara i negde u dvadeset i nekoj nedelji, ali to zavisi od antitela, tj. od tih nalaza. Ako je sve ok, ne prima se u toku vec samo posle porodjaja ili nekog zahvata.

Anoniman -> RE: RH negativne majke (7.9.2012 9:42:16)

Ja na prvi screening na antitela idem sledeće nedelje-moj dr kaže da je i to nepotrebno, jer sam nakon Mihajla primila Rhogam, ali ja sam insistirala. Čisto da mirno spavam noću [sm=smiley1.gif]

daca78 -> RE: RH negativne majke (11.3.2013 22:56:24)

Jedina sam u celoj familiji RH-,cudo jedno.Izgubila sam bebu pre par godina i tada saznala da sam ta a- grupa.Sada imam sina a tokom cele trudnoce su mi vadili krv na analizu zbog antitela.Hvala Bogu sve je ok.Primila sam rogan inekciju posle porodjaja jer je mali na tatu A+. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sneza24 -> RE: RH negativne majke (11.3.2013 23:04:54)

Ja sam isto rh negativna i nisam primila rogam ni prvi ni drugi put jer su i deca rh negativna.
U prvoj trudnoći sam 3-4 puta proveravala antitela a u drugoj samo jednom kad sam ušla u 9-ti mesec i sve je bilo u redu.

Anoniman -> RE: RH negativne majke (11.3.2013 23:07:10)

zna li neko sta se radi u slucajevima kada se pojave antitela? [sm=smiley13.gif]

dijana1* -> RE: RH negativne majke (11.3.2013 23:08:23)

U trudnoci ?

mamamikka -> RE: RH negativne majke (11.3.2013 23:10:17)

ja sam a rh- , stariji sin isto a mlađi a rh+

bojanica7 -> RE: RH negativne majke (12.3.2013 1:35:05)

macaki, to i mene zanima...

ja sam prvi put u trudnoci radila dva puta, a sad tri puta. posle porodjaja nisam dobila rogam jer je cerka isto negativna, a sad cmeo videti.

ivekpivek -> RE: RH negativne majke (30.4.2013 13:44:35)

ja sam o rh- ,dvoje djece obadvoje uzeli moj rh - i nisu mi dali rogan ,tokom trudnoca pratila dali imam antitjela ,sve bilo ok ,sad opet trudna neznam kad cu vaditi antitjela nadam se iducim pregledom

bojanica7 -> RE: RH negativne majke (30.4.2013 19:43:08)

i druga cerka negativna [sm=bravo.gif]

bojanica7 -> RE: RH negativne majke (30.4.2013 19:46:26)

ana, vidis ti si primila injekciju najnormalnije, a moj dr kaze da ne zna nista o tome...

dunja RR -> RE: RH negativne majke (20.7.2013 10:47:55)

Naša korisnica pita, pa ako neko zna neka pomogne:

Zanima me da li ima neka mama da je rh negativna a da je kojim slucajem doslo do pojave antitela u trudnoci i posle toga se ponovo usudila da rodi ?

dijana1* -> RE: RH negativne majke (20.7.2013 13:41:18)

Koliko ja znam bitno je posle svake trudnoce da se primi rogan i da je svaka trudnoca prica za sebe. Ja sam i posle kiretaze primila rogan. Bez obzira sto sam bila kratko trudna morala sam da ga primim. Sada sam 19 -ta nedelja i jos nisam kontrolisala antitela. Nadam se da je sve uredu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>