|
majathegreat -> RE: NELJUDSKI odnos u veletrgovinama (8.4.2011 16:03:51)
|
Kada se pre zilion godina u Bazaru otvorio onaj ako se sećate veliki market u prizemlju, moja mama otišla u pazar. Napunila puna kolica i stala na kasu. Taman ona na red, ova kasirka kaže kao smena mora da sačeka pola sata ili da pređe u drugi red. Ona pređe u drugi red i stigne posle 10ak minuta na red, kaže kasirka smena ili da pređe u drugi red. Mama kaže neću i počnu tako da se prepucavaju. Mama kaže zovnite šefa, taman posla ima on pametnijih stvri da radi. Mama lepo jednu po jednu stvar iz kolica u kese upakovala i kreće napolje. Istrčao naravno i šef i sve radnice i ona i dalje nije pristala da se vrati, kaže zovite pandure ili me pratite do kuće. Ona u auto, šef u svoj auto i još jedan lik sećam se uniforme kad su došli, i za njom do novog naselja. Lepo gore u stan i jednu po jednu stvar otkucao na digitronu i naplatio. E to je bilo vreme kad nije bilo kasa fiskalnih i onih stvari što pište, ali je izgurala svoje kako tako. A ja sam od onih isto što ne daju ni prvu šansu, znači kad mi rekla u novi red posle 15 minuta čekanja, ne bi se lepo provela, mada nisam imala nikakvih neprijatnosti na kasi. Poštujem njihova pravila, pa očekujem da i oni poštuju moja prava. Imala sam svojih reklamacija i mogu vam reći da sam ih sve do jedne uspešno rešila i to uglavnom sa komunicirala preko mail-a. Rešen mi je problem iz merkatora kad sam pazarila polu praznu kutiju nekih preparata za kosu i skorašnji iz akse kad sam zamenila jednu suknju za veći broj bez fiskalnog računa. Tako da uglavnom lepa reč i gvozdena vrata otvara. I još da dodam za tempo u ns. Ni pod razno tamo više ne pazarim. Jednom sam bila i na računu je bila ubačena još jedna sitna stvar (tipa smoki umesto dva, eto slučajno otkucano tri). Moja sestra je dva puta bila i u oba slučaja isto (samo različiti artikli naravno). Sva tri puta smo odmah pregledale račun i žalile se odmah na šalteru i oni su to rešili kao sasvim uobičajenu stvar, znači uopšte se nisu uzbudili, znači krade se samo tako.
|
|
|
|