RE: Musaka (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> RE: Musaka (22.9.2010 9:37:56)

mmmm, super[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Samo ima puno posla oko toga, možda ne moraju baš prenoćiti patlidžani,ja inače kad ih pohujem odma ih pipremam... a još će se peći u rerni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




pepino -> RE: Musaka (22.9.2010 9:49:53)

To je Lu recept od mm bake,on i brat su stalno kod nje u Njemacku svracali na tu musaku i probijali mi mozak kako je dobra!
Sad se baba vrnula ovamo,pa mi pokazala,iako mislim da im je ljepsa babina,a ja vise volim kad ja napravim,urednija sam i detaljnija od nje,njena je nekako masnija,socnija,neko to voli,ja bas ne!
Jeste patlidzan oduzme najvise vremena,zato je najbolje da se spremi dan prije,meni pohovanje oduzme bar 2 sata,jer uzmem 2 tavice u svaku stane po 3-4 kriske,i pohujem bas dosta....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Ne mora se navece ostaviti da se cjedi,ali onda ujutro mora da se bas dosta osoli i bukvalno iscjedi svaki list posebno,tako su mi rekli i samo tako bude kako treba!
Kazu da bi bila previse kisela,ne znam?![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Musaka (29.3.2011 11:55:14)

Pileća musaka
  1,5kg krompira
300-400g pilećeg mesa
300g šampinjona
2 manje glavice luka
ulje
300g pavlake
1dl mleka
2 jajeta  
Obariti krompir da bude skoro gotov i kad se ohladi iseći ga na ploške. Piletinu iseckati na sitne kocke, najlakše je ako je polusmrznuta. Šampinjone iseći na listiće, a luk na sitne kockice. Na ulju izdinstati luk, pa dodati meso. Kad pobeli, dodati šampinjone i krčkati dvadeset_ak minuta, dok ne ispari voda iz šampinjona. Dodati vegete i bibera. U vatrostalnu činiju ili dublju tepsiju ređati red krompira, red mesa, pa red krompira. Ako ostane svega, ponoviti, važno je završiti sa krompirom. Umutiti pavlaku, 1dl mleka i jaja, i u to dodati malo vegete, pa time preliti krompir i meso. Ako ne prekrije sve, zaliti sa još malo mleka.Može se koristiti i neutralna pavlaka umesto kisele pavlake i mleka.




Ana RR -> RE: Musaka (29.3.2011 11:57:01)

Mljac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Anoniman -> RE: Musaka (29.3.2011 11:58:24)

Ja je ne volim sa svinjskim ili junećim mlevenim, prejak mi je ukus, a ova je baš letnja, osvežavajuća, uz puno krastavac ili zelene salate[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bebać -> RE: Musaka (29.3.2011 12:43:36)

Neko veče pravila....sa junećim mljevenim mesom....mi je svi volimo:)




New Mom -> RE: Musaka (29.3.2011 12:43:59)

Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.




JMPM -> RE: Musaka (29.3.2011 15:48:03)

Mmmmmmmmmm NM,mnogo mi se svidja ovaj tvoj recepAt [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
Ja pravim varijantu sa makaronama i nekoliko vrsta sireva,bez mesa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ana RR -> RE: Musaka (14.9.2011 18:48:56)

Musaka sa krompirom i prazilukom (za Alexx [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image])

Ovo je originalan recept, ja pravim maaalo drugačije, to ću dopisivati

800g krompira
50g maslaca (ja koristim maslinovo ulje)
400g praziluka
3 češnja belog luka (ja stavim u granulama pošto ga ne volim)
so, biber, peršun (ja stavim i vlašac)
250g kačkavalja (obično ne stavljam)

300ml slatke pavlake (ja stavljam običnu pavlaku)
4 jajeta (2)
vegeta

1.
Krompir ogulite, operite, isecite na kolutove i kuvajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
2.
Očišćen i na kolutove iseckan praziluk propržite na maslacu. Dodajte naseckani beli luk i peršun, posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi.
3.
Kuvani krompir ocedite. U nauljenoj posudi rasporedite polovinu krompira, preko njega stavite praziluk i narendani kačkavalj, pa prekrijte preostalim krompirom.
4.
U posudi pomešajte jaja i pavlaku, dodajte vegetu i prelijte preko musake. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 50 minuta.






Anck Su Nmaun -> RE: Musaka (30.10.2016 15:48:32)

Mi svi jako volimo, pravim i sa krompiirom i sa tikvicama i karfiolom. Ne sve od jenom [sm=jezicek.gif]




Divnica -> RE: Musaka (30.10.2016 15:51:05)

Mi svi volimo musaku a najvise moj muz. Samo sa krompirom pravim i jedemo kupus salatu uz nju. Bas mi se sad jede. Pravicu sutra. ;-)




gagana83 -> RE: Musaka (30.10.2016 16:57:16)

Nikad nisam jela musaku sa karfiolom. Bas cu da probam.
Najvise volim a najredje pravim grcku musaku jer mi najvise vremena treba a i prava je kalorijska bomba.




Anck Su Nmaun -> RE: Musaka (30.10.2016 17:32:34)

Nisam probala nasu verziju ali sam probala u grckoj njihovu, mnogo je dobra!




Khaleesi -> RE: Musaka (30.10.2016 17:45:04)

Ja obozavam tu grcku. Mada kada nemam patlidzan ili svez paradajz ja stavim sta imam u frizu. Pa bude karfiol i tikvica ili samo tikvica krompir, uglavnom brO spremim i brzo je i nestane[sm=smiley36.gif]




gagana83 -> RE: Musaka (30.10.2016 18:42:44)

Anck probaj, nema bolje. Krompir, meso i patlidzan, neko stavlja i paprike. Odozgo ide besamel i kackavalj na kraju. I tajni sastojak - cimet.




Ana RR -> RE: Musaka (30.10.2016 19:50:04)

Meni je prejaka, moj stomak to ne može da podnese.




Anck Su Nmaun -> RE: Musaka (1.7.2018 13:50:24)


IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.

Jaooo sto je ovo dobrooooo
Moram da probam.

ja sad nisam imala mleka pa prelila jajima i jogurtom, bice to fino.




IvanaSK RR -> RE: Musaka (1.7.2018 14:22:14)

Ja nekad spremam sa makaronama. Mada, to onda zovu lazanje sa makaronama[sm=smiley36.gif] zavisi jel stavim besamel ili ne.




mirana1 -> RE: Musaka (1.7.2018 19:02:38)

Leti pravim sa tikvicama musaku. Umesto krompira stavim tikvice.




Maraj -> RE: Musaka (1.7.2018 19:05:05)

Ja obozavam musaku. Pravim sa tikvicama ,krompirom, karfiolom ,makaronama..... ma vokim u svakom obliku




veselicaa -> RE: Musaka (11.7.2018 10:42:51)

Sada je pravim sa tikvicama,deca je jedu.




gagana83 -> RE: Musaka (11.7.2018 14:45:06)

I ja volim sve varijacije musake. Ova sa makaronama je zapravo kao grcki pasticio, samo sto oni odozgo stavljaju besamel i kackavalj. I tako je odlicna!




Sanjica26 RR -> RE: Musaka (11.7.2018 14:49:08)

Kad god pitam sta cemo za rucak one vicu musaku pravi.[sm=smiley36.gif] Evo sad jedu musaku.
Pravim i ja cesto pasticio. On mi je njami, njami.




veselicaa -> RE: Musaka (11.7.2018 14:51:43)

I moje smilze vole,sa svim povrcem.Mm ne voli bas ali jede [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Musaka (11.7.2018 14:54:04)

Ma, ko pita muzeve[sm=smiley36.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>