|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
21.5.2009 8:13:57   
Anoniman
olivera slabo te ima na forumu u poslednje vreme!

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
21.5.2009 23:03:32   
Didy
IZVORNA PORUKA: oliveradj

ja sam bila polumrtva posto nije prosla noc, a da se ne probudi


Treba li ti bolje opravdanje???

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
28.5.2009 13:36:27   
oliveradj
O pa nista bez tebe Taso ti se mene uvek setis user posted image , nemogu da se sastavim bili smo malo u novom stanu sad smo opet u Palanci spremamo rodjendan dete zahtevno dosta, ali sad cu na posao pa cu moci malo da ucestvujem u raspravama i da se opustim. Bilo mi je super u stanu jedino sto nista do iduce godine jer ce
dete do tada svekrva cuvati. 

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
8.6.2009 12:10:33   
oliveradj
Uvela sam detetu kravlje mleko. Imamo u komšiluku ženu koja drži svakojake živuljke tako da uzimamo pravo ne kupovno, i sad posle rodjendana pije kravlje mleko. Ok ga je prihvatila i sada spava malo bolje, tj probudi se jednom noću, da li je trajno ili prolazno pa opet naleti buđenja videćemo!

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
8.6.2009 15:58:15   
prase
Ja sam napisala u nekoj drugoj temi - ne mogu da se setim kojoj - pisala dosta o tome kako smo mi izbacili uspavljivanje i kako je tekao put od buđenja po nekoliko puta u toku noći do spavanja tokom cele noći (što je bilo negde između mesec i po i dva meseca starosti). Sad da se ne ponavljam, pogledajte malo - a i to se odnosi na malu bebu, a ne na bebu od 8 meseci ili čak dete od godinu-dve dana.

Sad, što se tiče starije bebe (za dete stvarno ne znam, mislim da ono može jedino samo da prelomi), ja mislim da je fazon u tome što se beba probudi pa traži ono što inače dobija da bi se uspavala. Ako se beba uspavljuje mlekom i uspavljivanjem, onda će to isto da očekuje da bi nastavila da spava kada se probudi u sred noći. Negde sam pročitala da bebe ne spavaju zaista celu noć, u stvari one se bude na svakih par sati (ili na svakih 45 minuta čak, što se razlikuje od deteta do deteta). Kad se probude, ako su navikle da zaspu same u krevetcu, onda nastave da spavaju posle nekog kraćeg vremena. Ako su navikle da zaspu sisajući, onda traže da sisaju, a ako su navikle da dobiju flašicu mleka pa da budu na rukama dok ne zaspu - onda očekuju to. Tom logikom idući, nema to veze sa glađu... Evo šta se nama desilo, što ide u prilog toj teoriji: ja sam naučila Uroša da zaspe sam u krevetcu - čim podrigne, ja ga spustim u krevetac i ako vidim da se ne namešta da se rasplače lepo izađem iz sobe, a ako se namešta za dranje, onda mu nešto pričam ili pevam ali ga ne uzimam ponovo. Tako je navikao. E sad, nisam ni ja odmah navikla da spavam celu noć niti da se ne budim na svako kretanje u krevetcu. Nekoliko puta se desilo da ga čujem kako se okreće po krevetcu i onda ga vidim kako gleda u naš krevet, pa se okrene i zaspe. Posle nekog vremena smo morali da mu stavimo ogradicu (onaj deo posteljine, mekani) prema našem krevetu, jer je znao da se probudi kada mi nismo u sobi pa da udari u dreku. Onda je došao period kada ga čujem kako se okreće, pogledam, a on viri ispod ogradice da vidi da li smo mi tu. I sad... mi se preselili u drugi stan, odlučili da je on već dovoljno veliki da spava sam u sobi i - šok. Počeo da se budi noću na svakih 2 sata, da plače i kuka, ja ga uzmem, smirim, vratim u krevetac - on nastavi. Morala sam da ga nosim čak kod nas u krevet. To je trajalo oko 7 dana, onda nam je došla svekrva u goste i mi naduvali onaj dušek pa spavali kod njega u sobi na podu. Vidim ja, dete spava celu noć (verovatno se opet budio, ali nas je video pa nastavio). Šta da vam kažem, mi evo već 3 nedelje spavamo na dušeku (iako je svekrva davno otišla)... Čekam da se skroz navikne na novi stan, pa da pokušamo ponovo... Bolje celu noć na dušeku, nego buditi se nekoliko puta (pogotovo sada kada sam navikla da on lepo spava, pa ne ležem pre 12 ili 1 ujutro user posted image ).

Nadam se da će ovo pomoći... U svakom slučaju, mnogo je važno da dete nauči da zaspe u krevet(c)u samo, bez nosanja i ljuljuškanja, čitanja istih priča 1000 puta dok ga san ne prevari i sl. Treba čitati detetu knjige, pevati mu pesmice, ali dok je budno u krevet(c)u i ostavljati ga budnog da zaspe samo.


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 22:40:39   
SUPER MAMA
Zdravo svima
Ja sam novaa i ja imam isti problem.Moja Monika do 5 meseca je spavala super od 5 meseca krenuli su zubici, i do dan danas, a sada ima skoro 10 meseci nespavam jer se budi na sat ili dva.Probala sam da je ostavim da place kako kazu pedijatri, situacija je bila jos gora, zaceni se.Probala sam s vodom, ma nema sanse da je zavaram trazi da je dojim.Izgasila sam i priguseno svetlo, kazu da u mraku bi nastavila da spava i to nije pomoglo.
apedijatar moje bebe mi je rekao da imam srece sto mi dete odlicno napreduje, a imnace moja beba spava preko dana 2 puta po 1, 5 pa pedijatar kaze da tako nadohnadzuje san.
Ako imate savet pisite prihvatam sve.Pozdrav

(odgovor članu Mohikanka)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Odvikavanje od noćnog hranjenja
29.7.2009 22:42:31   
guppy RR
Dobro nam došla, SUPER MAMIKA!!! user posted image

Mi smo par dana umesto mleka davali vodu i polaku su shvatili da nema hranjenja noću.... i to je bilo to.


(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 22:45:48   
Jeca*
Ja mislim da sam ovde svima probila glavu za ovih godinu dana sa pricom koliko moj sin malo spava..... Ma kad citam ovo sto pises, kao da citam svoje reci. Samo sto je moj sin i danju spavao manje. Tipa 2x po 45min. Meni je pedijatar rekao "takvo dete"!!! user posted image user posted image
u svakom slučaju, pokušaj da joj ne dozvoliš da spava popodne. Zvuči genocidno, ali evo meni uspeva već neko kraće vreme, pupupupupu. Bolje spava noću. Bude ga zubi i dalje, on je baš nežan i čim ga boli on se budi, ali je toliko umoran da ne može da izdrži nego zaspi začas ponovo. Inače ja sam mu ukinula podoj skroz kada je imao 10 mes i 7 dana, jer sam skontala da ga to sprečava da noću spava lepo i da se budi iz navike, a ja sam sebi izgledala kao jedna veeeliiiika varalica. to više nije bilo hranjenje, to je bilo samo sisanje iz navike. I super je prihvatio odvikavanje, bez problema. I vrlo brzo počeo mnooogo bolje da spava.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:24:13   
guppy RR
Kod mnogo tih "odvikavanja deteta" (od dude, noćnog podoja ...) mislim da treba više MAME da odviknemo sebe, nego dete da se odvikne neke navike. Jer mislim da mama, koja odlučila nešto da uradi, da uvek uspe, ako se drži svog plana. I naravno, ako je dete dovoljno zrelo za to!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:26:35   
mihi
IZVORNA PORUKA: mihi

Moja beba ima 6 i po meseci i isto se budi u 2 i 5 i 30, isto ništa ne može da zameni mleko..... Digla sam ruke i čekam da prestane!!!!!!!!




I dalje se budi tj plače u snu, dam mu mleko oko 03h i zaspi i onda oko 6 opet pije mleko i spava do 8 ili 8 i 30. I dalje čekam da izbaci noćno hranjenje.user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:29:31   
Jeca*
Neće ga sam izbaciti. Nemoj mu davati mleko, šetak ga po sobi ili mu daj malo vode..Ne verujem da će sam odlučiti da ne pije mleko u sred noći. On se i budi jer ima stečenu naviku da će upravo to dobiti...Pavlov je to dokazao na životinjicama user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:36:41   
ZVONČICA
Mi smo se odvikli od noćnog hranjenja oko 6.meseca. Bila je prehlađena, zapušen nosić pa je flašica dodatno nervirala. Tih par dana sam iskoristila za odvikavanje i nije bilo problema. Mada je meni rečeno da bi se trebali odvići i mnogo ranije.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:38:20   
mihi
Ne znam Jeco pokušala sam s čajem, on se toliko drao da me ujutru komšinica pitala šta je noćas bilo Milošu? Ja se i onako budim  noću pa nek pije mleko od toga mu neće propasti zubi, šta ću Vi ste mlade mame imate snage da se borite sa tim ja ne mogu!!!!! Moja mlađa sestričina je pila mleko noću do pete godine, ja sam gunđala sestri a sad je i mene isto snašlouser posted image .

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:45:00   
Lu
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Kod mnogo tih "odvikavanja deteta" (od dude, noćnog podoja ...) mislim da treba više MAME da odviknemo sebe, nego dete da se odvikne neke navike. Jer mislim da mama, koja odlučila nešto da uradi, da uvek uspe, ako se drži svog plana. I naravno, ako je dete dovoljno zrelo za to!

Jeste,ne može beba od 6 mjeseci sama sebe da odvikne od nečega,user posted image
Što se tiče noćnog hranjenja,ja sam to ukinula malome uz savjet pedijatra naravno,sa 4 mjeseca.
Prvo je bila voda u bočici par puta,zatim samo duda kad se probudi... kad je osjetio da to nije to odustao je ubrzouser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
29.7.2009 23:57:28   
Lu
IZVORNA PORUKA: mihi

Ne znam Jeco pokušala sam s čajem, on se toliko drao da me ujutru komšinica pitala šta je noćas bilo Milošu? Ja se i onako budim  noću pa nek pije mleko od toga mu neće propasti zubi, šta ću Vi ste mlade mame imate snage da se borite sa tim ja ne mogu!!!!! Moja mlađa sestričina je pila mleko noću do pete godine, ja sam gunđala sestri a sad je i mene isto snašlouser posted image .

Mihi..ako tebi nije teško ustajati noću i hraniti svoje dijete pa ne treba ni pričati o tome,mislim ako ti je tako lakše nego da ga odvikavaš i nerviraš seuser posted image
A znaš i čuda se dešavaju...
Moj Roko je sam odbio dudu varalicu,kad sam ja već mislila da ću mu prije zub izvaditi iz usta nego duduuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
30.7.2009 10:21:14   
Doroty
Meni je Simona sama regulisala buđenje. Sa 20 dana već je spavala oko 5 sati noću. Sad će 2 meseca da napuni i spava skoro celu noć sa buđenjem oko 4. Nadam se da će i to uskoro da izbaci. Sve manje spava preko dana.

_____________________________

Ne plaši se borbe i nemoj bežati od nje. Tamo gde nema borbe, nema ni vrline

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
30.7.2009 11:10:38   
sonja999s
ja imam "problemcic" budjenja ali ne zbog hrane.
sada imamo 6 meseci
i to budjenje traje oko 2 meseca, tacno u 03h
ne moze da promasiuser posted image
nece mleko, ponekad hoce malo vode.
probudi se i gleda okolo.
ja bih ga pustila da place pa mi sam zaspao ali ne mogu zato sto on bez cucle ne moze da zaspi
a kad place, ispadne mu iz usta, tako da ta metoda otpada.
ne znam koja mu je to fora, valjda me se uzeleo pa da me vidi hehe
budi se u 03h i u 05, kao da jede, a uvek pojede nesto bezveze.
ako regularno jede 180ml, u 05h pojede jedva 100ml
ne znam sta da radi, verovatno nista, jedino da cekam da jednom prespava celu noc

(odgovor članu Doroty)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
30.7.2009 11:14:01   
Rivana
Moj Luka je nocu poceo da spava jako rano je izbacio taj nocni obrok i nije se budio do 5 ujutru a sada evo napunio pre dva dana 7 meseci i poceo da se budi u jedan pa u tri ne znam zasto nece da jede dam mu sok ili vodu da popije i zaspi.

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
31.7.2009 10:42:35   
SUPER MAMA
Moja beba evo sada ce jos malo 10 meseci i dalje se budi nocu.
Mnoge stvare sam probala ali nisto ne pomaze.Valjda ce vremenom da nauci da spava citavu noc.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
31.7.2009 12:48:42   
Didy
Preksinoć nisam više imala snage da ustajem i pustila sam ga da otplače. Jecao je skoro sat vremena, ali me je prethodnih dana toliko namučio i iznervirao, da mi ga skoro nimalo nije bilo žao (više mi je sebe bilo žao što već 9 meseci ne spavam normalno i mm što radi kao konj, a razmaženko mu ne da noću da spava). I evo, sad spava od 21h uveče do 6h ujutro, onda ga podojim i vratim u krevetac i nastavi do 9h ujutro.

Ranije nisam imala srca da ga pustim da plače, ali valjda je i meni trebalo da pregori i da poludim, pa da tek onda preduzmem neke radikalnije mere. Iskreno, nisam verovala da će tako brzo da se odvikne, ali ko zna, možda sutra opet počne (pu, pu, pu). Malo me i brine što u ponedeljak idemo na more pa da opet tamo ne počne da brlja, a tamo ga već ne mogu odvikavati (nova sredina, a i zbog komšija - ovde su se u zgradi svi već navikli da je grlat).

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2009 0:52:00   
ZVONČICA
Mi smo se sa 6 mes. odvikli od noćnog hranjenja, ali to naravno nije značilo i spavanje celu noć. Budila se nekad i na svaka dva sata samo da bi se nosala. Ništa voda, čaj, sok, samo nosanje i gotovo. Kada bih je pustila da plače, znala je da ide do te mere da izgubi glas od silnog deranja i opet bih je morala uzeti. Čak nije bilo šanse ni da legne sa nama u krevet kao mnoga deca.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
1.8.2009 18:50:39   
SUPER MAMA
ZVONCICA imamo isti problem.Imoja mal je takva pustala sam je da place 1,5 i bilo je jos gore jer se ona tada jos i naljuti pa polse mi treba jedno 2 sata da je smirim.Pozdrav


(odgovor članu ZVONČICA)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
2.8.2009 23:35:30   
Anoniman
Ja sam uspjela da ga odviknem od nocnog hranjenja i da se budi u 5, tako sto sam mu pomjerila kupanje u 9.30, nahranim ga oko 10, i sam zaspi na flasici. Ako ogladni oko 8 prije toga, dam mu samo 60 ml, jer ako popije 120ml, nece u 10 jesti i onda bi se probudio oko 2.

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
5.8.2009 11:04:36   
sonja999s
evo knjige u pdf za majke kojima se deca bude vise puta nocu i jedino ih moze uspavati sika, tj. ne mogu sami da zaspu
autorka je majka 4dece i imala je problem sa cestim budjenjem, cak i do 8puta za noc
knjiga govori o tome kako da bebe uspeju spavati celu noc
pustiti dete da place pa da zaspi samo u njenom iskustvu nije urodilo plodom a i vrlo je stresno za bebu.
procitajte ako se pronalazite u tome, naci cete pregrst dobrih saveta
beba vam nece zaplakati nijednom a uspecete u svojoj zamisli
http://rapidshare.com/files/103900387/Spavanje.pdf.html

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
6.8.2009 21:42:05   
oliveradj
E sad cu da vidim sta pise!

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu sonja999s)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here