Da li beba oseća strah? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:05:25)

Kaže andrijana da je jedna od babskih priča da bebu uplašiš pa ona prestane da štuca. Moje prvo pitanje je bilo "Kako uplašiti bebu od nepunih mesec dana?" S druge strane, pisala sam vam da sam morala po mraku da trčim niz svoju ulicu jer je bebac plakao ako smo ispod krošnji drveća uveče - kao da se bojao.

Mene zanima, šta vi mislite, da li bebe osećaju strah? Pričamo o baš malim bebama, evo recimo da ograničimo ovo na 0-6 meseci...
 
Ja ne znam šta da mislim... Ne znam dal oni mogu biti svesnih nekih stvari koje su preduslov za strah?




guppy RR -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:26:25)

Da, ja mislim da je strah uslovljen tu i našim instinktom ...
Upali pored bebe nešto glasno... prepašće se 100 posto... seti se one teorije "o begu"...




Anoniman -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:29:07)

Teorija o begu?

To za glasnu npr muziku... mislim da to nije taj strah. To je trgneš se, jer je neočekivano. Ma ser**...




Lu -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:29:44)

Pa naravno da se mogu uplašiti,lupni nečim jako pored bebe,dali će se smijati ili plakati?
A to za krošnje drveća,pa vjrojatno mu je ispod krošnje bilo izuzetno mračno i onako se nadvilo nad njim,mislim da se uplašio.




guppy RR -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:36:03)

IZVORNA PORUKA: Tasha
To je trgneš se, jer je neočekivano.

Trgneš se ... počne srce da ti kuca brže... želiš da pobegneš (teorija o begu, izvire iz pradavnine i naših predaka, koji su jedino tako mogli da prežive)... to je "strah".





Jeca* -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:38:24)

Ja mislim da osećaju strah. Da vidiš kako moj Luka naglo spušta rukice na krevetac, kao stav mirno, kada ga nešto uplaši ili kako počne da plače kad čuje neki bučan ton ili kada neko počne da viče u njegovoj blizini.




Anoniman -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:40:59)

Kada sam otvarala temu bila sam vođena nečim drugim što sada ne znam da objasnim.

Ajde polako, možde uspem da se spasem i ne ispadnem glupava. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Pričale smo o štucanju, andrijana je rekla da je čula da treba dete uplašiti, i ja sam onda na brzinu pomislila kako bih ga uplašila? Naravno, palo mi je na pamet "BU!", ali to recimo kod mog deteta nikada nije prolazilo, čak i kao jako mali se slatko nasmejao na to. Ali mi nisu pali na pamet drugi izvori straha, tipa, baci šerpu na pločice i uplašiće se (verovatno prestati i da štuca)... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




oliveradj -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:47:39)

Moja Adrijana cesto stuca i kad joj pljesnemo rukama bilo ko ona nista ne prestane i nikada od toga nije prestala da stuca, dok kod nekih beba to funkcionise. Mislim da bebe osecaju strah. Takodje sam Adrijanu kada padne mrak morala da nosim jer je jako plakala u kolicima ne voli kolica inace, a po mraku....katastrofa. Kazu da sve emocije prenosi majka u prvih godinu dana da beba oseti majcino raspolozenje i razdrazi se dosta ako je majka nervozna. Nekada se cesto bude placuci jak plac neutesan kazu da sanjaju nesto ceka se uplase. 




Jeca* -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:47:44)

I moj sin se smeje na "bu" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
ok, kapiram šta si htela reći, ali nešto nemam srca da ga traumiram ne bi li prestao da štuca [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:53:24)

A o tome se radi,znači Tasha misliš da li će beba prestati štucati ako ju uplašimo,mislim da ne i mislim da to ni kod odraslih nepali,možda griješim ali kod mene nepali.




Anoniman -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 14:59:33)

IZVORNA PORUKA: oliveradj

Kazu da sve emocije prenosi majka u prvih godinu dana da beba oseti majcino raspolozenje i razdrazi se dosta ako je majka nervozna. Nekada se cesto bude placuci jak plac neutesan kazu da sanjaju nesto ceka se uplase. 


Ovo da majčino raspoloženje utiče na bebino, to mislim da je tačno!

A što se snova tiče, mislim da ne sanjaju odmah, ali ne mogu da se setim sa koliko sam konstatovala da je Luka počeo da sanja.




Anoniman -> RE: Da li beba oseća strah? (26.11.2008 15:01:09)

IZVORNA PORUKA: lu

A o tome se radi,znači Tasha misliš da li će beba prestati štucati ako ju uplašimo,mislim da ne i mislim da to ni kod odraslih nepali,možda griješim ali kod mene nepali.


Ustvari ne mislim da će prestati da štuca, ali je odatle potekla ideja.

Protiv štucanja mislim da nema leka. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1]