Shishica -> RE: Drugi carski rez (13.5.2013 12:53:47)
|
Da napisem moje iskustvo sa drugim cr. Dogovoreno vreme. Opet sam bila prestravljena. Pripremio me i pregledao doktor neki mlad, zna ga mm iz vidjenja. Mi ipak na Vi. Operisao me je doktor Sijak, najbolji za carski kod nas, kao i prvi put. Nisu me prekrivali zelenim carsavima niti paravan stavljali. Kada mi se zamantalo pomislila sam ok..gotovo, sada cu se buditi.. E onda se desava ono cega sam se plasila. Budim se i ne mogu da otvorim oci niti mrdam, ali osetim i cujem. Cujem ono bip, bip, bip (aparat i otkucaje srca) i cujem doktora kako nesto govori, ali nisam zapamtila sta (posle mi mladi dr. kaze bolje sto nisam zapamtila, oni se stalno nesto sale..Boze me sacuvaj ko zna kakve ludosti pricaju i segace se samnom..). Osetim poznati bol, kao kada sam se budila posle prvog carskog, neko mi drma malo stomak, pomera bebu ka otvoru. Pomisljam: "O Boze dragi sta se desava.. budna sam.." .. osetim kako vade bebu, ne mogu da opisem osecaj.. i beba place i ja mislim nemoguce da tako mala beba tako place (posle sam saznala da je dobila ocene 9 pa 10).. pomislim i kako ne disem i da li to oni vide, hvata me mala panika iako vidim da to ne disanje traje dugo, ali sam ok.. i onda ponovo nista. Pojacali su anesteziju. Sledece budjenje je u sok sobi, smirenije nego prvi put, ali isto bolno.. Svega sam se tamo nagledala. Izboli su me i vec sam mislila da cu izludeti..a onda odjednom idemo kuci.. Moja beba od 2940, na izlasku 2800 i 51.cm.. i ja. Stomak mi se smanjuje polako, jos je mekan i vidi se da je istegljen, ali smanjuje se. Boli me i dalje, na dodir je osetljiv i poluutrnut do pupka. [sm=ribica.gif] mi je osetljiva, iziritirana i crvena od katetera i krvarenja koji se jos tegli po malo..mislim curi jos malo.. jer rano sam i ustala i nisam ni lezala. Ne znam sta da radim da me prodje ta osetljivost. Ne pecka stalno nego kad se recimo perem sapunom ili onim int. gelom. i tako. Muza sam se zazelela i ovo je PREVISE vec bez mazenja breeee!!! I u trudnoci nisam mogla, sad cekam da prestane krvarenje skroz i da me prodje ta osetljivost dole.. valjda ce biti bolje za nedelju..ili makar dve. Kad ste vi posle carskog bile sa muzem? Ja prvi put posle mesec dana.. pa ne znam sta moze da naudi??? I receno mi je, sto nisam znala, da rana zarasta godinu dana i da nista teze od pet kila ne dizem!
|
|
|
|