|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histeroskopija
22.7.2010 9:29:15   
ksenija81
Evo ovako, zvala sam Betaniju i rekli su mi da ne mogu raditi tu jednodnevnu zbog HSG-a, ali mogu histeroskopiju kod njih besplatno uz uput ginekologa.

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Histeroskopija
22.7.2010 16:31:27   
1zvezdana1
IZVORNA PORUKA: melania

Jel moze jedno pitanje,da li ste posle histeroskopije dobli ciklus na vreme i posle koliko ste poceli da radite na bebi,hvalauser posted image user posted image user posted image
da ciklus dobila kao i obicnouser posted image


_____________________________

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Histeroskopija
1.11.2010 19:33:26   
dunja RR
Za pacijentkinje koje se pripremaju za Histeroskopiju neophodne su sledeće analize:
KKS (kontrolna krvna slika)
Biohemija
Urin i urinokultura
Kolposkopija i PA razmaz
Cervikalni bris na bakterije, Hlamidije, Mikoplazmu i Ureaplazmu
Vaginalni bris
Pregled lekara interniste (može da se obavi po prijemu u bolnicu).

(Neophodno je da u ciklusu u kome se radi Histeroskopija nema odnosa sa partnerom bez upotrebe prezervativa - kondoma kako ne bi došlo do komplikacija intervencije).

Intervencija se radi odmah po prestanku menstrualnog krvavljenja.

(U prvom danu je prijem u bolnicu i priprema za operaciju, u narednom intervencija i naredno jutro - odlazak kući).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Histeroskopija
1.11.2010 19:35:28   
dunja RR
Histeroskopija i interventna histeroskopija su metode direktne vizualizacije unutrasnjosti kanala grlica materice i same materice. Pored mogucnosti unutrasnje inspekcije/pregleda organa, ove metode pruzaju mogucnost uzimanja biopsije, uklanjanja endometrijalnih i cervikalnih polipa, resekcije septuma i priraslica, uklanjanja submukoznih i nascentnih mioma i td. Histeroskopija je uglavnom bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Interventna histeroskopija se izvodi u opstoj ili lokalnoj anesteziji.

Indikacije za histeroskopiju i interventnu histeroskopiju uglavnom obuhvataju stanja i oboljenja kao sto su:
1. Endometrijalni polipi
2. Cervikalni polipi
3. Submukozni miomi
4. Nascentni miomi
5. Ciljana biopsija endometrijuma
6. Asermanov sindrom
7. Nejasni oblici steriliteta
8. Proksimalne obstrukcije jajovoda
9. Anomalije materice
10. Abnormalna uterusna krvarenja
11. Maligna oboljenja kanala grlica
12. Maligna oboljenja sluzokoze materice
13. Uklanjanje spirale
14. Priprema za IVF

Protocna dijagnosticka i interventna histeroskopija je samo jedna od metoda vizualizacije unutrasnjosti materice. Za razliku od kontaktne i tzv. gasne histeroskopije, protocna histeroskopija pruza najveci komfor pri radu uz najvecu bezbednost pacijenta. Prednosti protocne histeroskopije su uglavnom sadrzane u dobroj vizualizaciji operativnog polja i preciznoj distenziji uterusa sto daje trecu dimenziju matercnoj supljini. Iz ovih razloga protocna histeroskopija pruza najveci komfor pri izvodjenju histeroskopskih intervencija. U nasoj ordinaciji primenjujemo iskljucivo metodu protocne histeroskopije i interventne histeroskopije.
Kontraindikacije za histeroskopiju su malobrojne i uglavnom su svedene na postojanje trudnoce i aktivnih infekcija genitalnog trakta pocevsi od kolpitisa do adneksitisa i parametritisa.
Nezeljeni efekti i komplikacije su opisane u malom broju slucajeva. Najcesce komplikacije su u vidu matericnih kontrakcija koje pacijent registruje kao bol u donjem delu trbuha. Komplikacije kao sto su hipotermija, hiperhidracijski sindrom, krvarenja i diseminacija infekcije veoma su retke i relativno jednostavne za lecenje.

Priprema pacijentkinje za histeroskopiju podrazumeva brijanje i apstinenciju od jela i pica u trajanju od najmanje 5 sati ako se intervencija izvodi u opstoj anesteziji. Osim toga neophodan je i uredan nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa. Optimalno vreme za izvodjenje histeroskopije je prvi dan nakon prestanka menstrualnog krvarenja. Potrebe za hormonskom pripremom zavise od indikacija za historoskopiju.
Svaka faza intervencije belezi se na kompakt disku u DVD formatu koji se predaje pacijentu uz izvestaj. Ova tehnologija omogucava kasniji konsultativni pregled snimljenog materijala od strane drugih ginekologa i/ili lekara drugih specijalnosti. Ovo je posebno vazno za pacijente koji se pripremaju za neku od procedura asistirane reprodukcije kao sto je In Vitro Fertilizacija (IVF).






(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Histeroskopija
24.12.2010 20:01:16   
blum
Ja sam vadila polip i bilo je grozno dali su mi lokalnu anesteziju posle toga mucnina, nesvestica , povracanje trebalo mi je 6/7 sati da dodjem koliko toliko do sebe. To sam radila pocetkom ove godine A ali i pored toga od bebana jos nistauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Histeroskopija
24.12.2010 20:04:58   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: blum

Ja sam vadila polip i bilo je grozno dali su mi lokalnu anesteziju posle toga mucnina, nesvestica , povracanje trebalo mi je 6/7 sati da dodjem koliko toliko do sebe. To sam radila pocetkom ove godine A ali i pored toga od bebana jos nistauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


draga, možeš li mi opisati postupak; kod histeroskopije ne seku stomak? samo kroz vaginu?

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Histeroskopija
24.12.2010 20:19:32   
blum
Ma znam da neseku stomakuser posted image user posted image user posted image ali mi je od te anestezije bilo muka   sastrugali matericu i  polip isjekli .To je obavljeno kao kiretaza. Tako je doktor i rekao kiretaza polipa materice samo sto se kiretaza radi bez anestezije a za ovo se daje lokalna.


< Poruku je uredio blum -- 24.12.2010 20:21:50 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Histeroskopija
23.3.2011 22:01:42   
cvjetić
drage moje ja sam vam nova zelim napisati nesto o histeroskopiji.2 godine sam u braku prvih 1,5 imala sam problema sa zatrudnjivanjem nakon uredneo pracene ovulacije taman kad je doktorica poslala muza na pregled  ja zatrudnjela,ona je objasnila da je sve bilo u nasoj glavi imala sam dva spontana.odlucila sam promjeniti doktora i on mi je otkrio subseptus kao mali ali da je on uzrok spontanih prije mi nitko nije vidio a promjenila sam more doktora.savjetovao je histeroskopiju i radjena mi je prije 3 dana , u lokalnoj anesteziji tu bol ne bi mogla porediti s nicim cak sam pod anestezijom sve osjetila da kad je sve zavrsilo sam se onesvjestila os soka i bolova.uzasno sam krvarila i sada puno krvarim pa cu ga zvati da vidim jel to uredu a i boli me jos.na odjelu sam lezala 5 sati i pustenakuci,sve u svemu on je na uzv vidio mali septum a kad je usao kamerom iznenadio se i sam pola maternice mi je bilo pregradjeno.poslije zahvata mi je stavio spiralu koju cu skinuti u iducem ciklusu i rekao je da poslije toga mozemo raditi na bebacu(sto jedva cekam:::))) dobila sam dva hormona da pijem 19 dana to je sve od  terapije.od nalaza sam radila briseve na klamidiju trahomatis,mikoplazmu,aerobe i anaerobe,urin,kks,vk,vz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Histeroskopija
24.3.2011 22:40:21   
Parižankaa
Pošto se razmišljam da je odradim,interesuje me info...koliko bih intervenciju platila na Betaniji...jer nisam iz NS.
Znam da je u Jevremovoj cena za histero 96000 što mi je apsurd.
Hvala na odgovoru.


_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu cvjetić)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Histeroskopija
30.3.2011 14:29:36   
mickaa
Cvjetiću, gde si radila histeroskopiju?
I ja imam septum. Imam zakazanu histeroskopiju za nedelju dana u Višegradskoj.

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Histeroskopija
30.3.2011 15:19:47   
ksenija81

IZVORNA PORUKA: Parižankaa

Pošto se razmišljam da je odradim,interesuje me info...koliko bih intervenciju platila na Betaniji...jer nisam iz NS.
Znam da je u Jevremovoj cena za histero 96000 što mi je apsurd.
Hvala na odgovoru.


U betaniji bez uputa jednodnevna dijagnostika kosta oko 200e, a sa uputom 50e. Zakazuje se par meseci unapred posto je strasna guzva.
Ne znam tacno koliko kosta sama histeroskopija, ali ova jednodnevna obuhvata i laparoskopiju. Pogledaj na site GAK ns. Zovi telefonom oko 9h jer su kasnije u guzvi i uglavnom se ne javljaju.

_____________________________

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Histeroskopija
31.3.2011 15:35:21   
1zvezdana1
ja sam isto na betaniji radila jednodnevnu dijagnostiku i nisam olatila ni dinar uz zdravstvenu knjizicu i overen uput od strane socialnog jer sam iz zrenjanina.cekala mesec dana na intervenciju ali to tako mora posto pijes antibebi pilule

_____________________________

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Histeroskopija
31.3.2011 15:44:10   
ksenija81
Pa ne znam, moja kuma ih je zvala pre mesec-dva i tako su joj rekli. Ma i oni tamo stalno nesto menjaju... Mojoj drugarici su naplatili inseminaciju a da joj nisu ni predlozili da uzme uput i to cak i pre hsg-a. Posle hsg-a je prirodno ostala trudna.

_____________________________

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Histeroskopija
31.3.2011 15:59:27   
1zvezdana1
pa to si upravu da se stalno nesto menja ja trebala da radim tamo ins bila na klomifenu ali posto je pao vikend trc nista muskali sami i eto naravno corakuser posted image

_____________________________

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Histeroskopija
27.4.2011 9:28:50   
cekalica11
Meni je dr otkrila na ultrazvucnom pregledu zadebljanje, za koje pretpostavlja da je polip ili septum... u svakom slucaju, preporucila je histeroskopiju, napominjuci da je moguce i ovako da ostanem u drugom stanju, ali da postoji rizik od spontanih pobacaja kada do trudnoce dodje.
Zivim u Podgorici i za sada imam informacije da je histeroskopiju u CG moguce odraditi jedino u drzavnoj bolnici - Cetinje, ali je problem sto je tamo rade samo pacijentkinjama koje su zakazane za vantjelesnu oplodnju. Pokusavam da prikupim informacije da li se histeroskopija radi u nekoj privatnoj ustanovi u CG, pa ako iko ima informacije - pomagajte! user posted image
Druga opcija je da ovo odradim u Beogradu (takodje u nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi), pa me interesuje kakve su cijene, koju kliniku bi preporucili, kakva je procedura...? Hvala svima unaprijed! user posted image   

_____________________________

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Histeroskopija
28.4.2011 9:34:57   
maza72
Cene u Beogradskim privatnim klinikama su jako različite,Npr.u Belmedicu su HSG naplaćivali 30000 din,a histeroskopiju 60000.user posted image isto tako IUI su od 15000 do 38000.
Ja sam tražila povoljnu kliniku za IUI i naišla na :
GINEKOLOŠKO - AKUŠERSKA ORDINACIJA RADOJČIĆ
Adresa: Braničevska 2
Telefon: 011/2451-451, 065/324-89-41, 063/324-887

Nalaze se kod Hrama i najpovoljniji su sa cenama za IUI,pa pretpostavljam da su i druge intervencije povoljnije.A ja bih se za njih odlučila zato što znam da tu rade dr. sa VMA.Inače,HSG sam završila na VMA na uput i jako sam zadoljna.

< Poruku je uredio maza72 -- 28.4.2011 9:39:02 >

(odgovor članu cekalica11)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Histeroskopija
28.4.2011 18:08:08   
cekalica11
Hvala puno na informacijama! Jeste da me cijene nisu obradovale, ali sta da se radi... user posted image

Raspitacu se jos i pokusati da nadjem jos info... Moram jos pitati za terminologiju (meni je sve ovo prilicno novo, pa se izvinjavam):
- sta su HSG i IUI?

Pokusacu da dobijem infor o cijenama u ovoj Gin.-akuserskoj klinici Radojcic...





_____________________________

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

(odgovor članu maza72)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Histeroskopija
28.4.2011 18:14:01   
cekalica11
Nazalost, GINEKOLOŠKO - AKUŠERSKA ORDINACIJA RADOJČIĆ ne radi histeroskopiju, malocas ih zvala... :-(

_____________________________

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

(odgovor članu cekalica11)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Histeroskopija
11.5.2011 15:47:07   
kotoranka
Drage moje,ja sam ovde nova ali je nas problem star user posted image
Ja sam iz Bora ali zivim u Kotoru.Isto kao i cekalica11 nisam mogal da se za hister.''snadjem '' u CG,pa sam putem interneta nasla priv.kliniku u Nisu ''Medica Centar'' koja to radi za 200e,ali citajuci ovaj forum videla sam da je za ovu intervenciju potrebno dosta priprema od kojih oni meni vecinu nisu pominjali ni trazili.Da li neka od vas ima informacije ili iskustva sa ovom klinikom?

(odgovor članu cekalica11)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Histeroskopija
11.5.2011 15:56:22   
moja ciklama
Histeroskopiju za 200e, ne verujem da to imauser posted image

kotoranka, cekalice11 dobrodosle! Pridružite nam se u čekalicama!

Da ti ne mislis na Histerosalpingografija tj HSG.user posted image

Histeroskpija nije isto što i Histerosalpingografija HSG.
IUI je insemenacija!



< Poruku je uredio moja ciklama -- 11.5.2011 15:57:16 >


_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu kotoranka)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Histeroskopija
12.5.2011 19:20:21   
kotoranka
ja sam pitala bas za histeroskopiju i bila vise nego zacudjena kad mi je rekao 200.Njegovo objasnjenje je da su njihove cene nize jer to nije BG ?! Koliko vidim tamo je dosta skuplje ali mi je isto tako cudna ta razlika koja mozda potice od toga sto mi nisu trazili puno priprema kao sto sam procitala ovde na forumu da treba,stvarno ne znam

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Histeroskopija
13.5.2011 22:21:30   
lidija 011
Histeroskopija na Betaniji kosta od 15000-30000, zavisi od "tezine" intervencije. A u genesisu 57000... Ako nekog zanimauser posted image

_____________________________

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu kotoranka)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Histeroskopija
13.5.2011 22:23:02   
dunja RR

Devojke molim vas, ajde "narodski" opišite kako se radi i koliko se ostaje u bolnici, please user posted image

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Histeroskopija
13.5.2011 22:25:51   
lidija 011
I mene zanimauser posted image

_____________________________

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Histeroskopija
13.5.2011 22:56:48   
Anavi
Evo koga zanima histeroskopija user posted image
Inace , meni je histeroskopski otklonjena pregrada u materici, a i razne druge stvari se mogu radii tom metodom ( polipi, miomcici.... to sam cula u frontu)
Kad te prvi dan prime ujutru, dobijes rucak u 12 i to samo supicu user posted image . posle toga nema klope uopste, samo bistri sokici do ponoci. Oko 16h istog dana dobijaju se tabletice za praznjenje creva, posle toga se radi klizma...da ne objasnjavam to user posted image .
Sutra Ujutro se radi operacija, koja je inace radi vaginalno, nema rezova , savova i konaca,... Na pitanje da li boli, mogu da odgovorim u svoje ime samo ,ja sam radila i histero i laparo u isto vreme, i mene nije nista bolelo , jedino malo rezovi od laparoskopije. Dakle ja sam otisla prekosutra kuci, zbog laparo, ali devojke koje su radile samo histero otisle su sutradan. I to su ostajale u frontu samo iz razloga sto su bile u anesteziji, nista drugo. Nema katetera, drena , ni nista sicno. Kad se dozoves mozgu od anestezije, kao nov si. I u frontu se ne placa.

_____________________________

Jun 2011 - beta <1
"svakome u zivotu dodje njegovih 5 minuta..."

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here