RE: Spontani pobačaj (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj



Poruka


lazaricaa -> RE: Spontani pobačaj (15.8.2015 23:30:30)

Pa da,meni su vec rekli da im nije praksa da posle prvog pobacaja rade analize... Ali ja se jako bojim da mi se ponovo ne dogodi isto...ne znam kako bih podnela opet sve...uffff....strasno se bojim...mizda zato sto je jos sveze...ne znam....




Saki.M -> RE: Spontani pobačaj (22.9.2015 12:58:57)

Zdravo svima! Imala sam dva spontana pobacaja za redom, prvi u aprilu u 8.nedelji, na prvoj kontroli je sve bilo u redu, ali na drugoj nije bilo srcane radnje i uradjena mi je kiretaza. Drugi se desio u septembru, u 6.nedelji. Krenuo je braon sekret i dr je rekao da je verovatno implementacija, ali nakon toga je krenulo krvarenje i konstatovan je i drugi pobacaj. Zanima me da li je neka imala slicna iskustva i da li je radila neke analize, kao i da li je pila nesto preventivno za odrzavanje trudnoce, jer je moj dr jako opusten i ubedjuje me kako je sve to stvar prirode i nema potrebe ni za kakvim ispitivanjima. Ocito da nemam problem da ostanem u drugom stanju, ali sumnjam da postoji drugi problem zbog kog trudnoca ne moze da opstane. Hvala unapred.




wivern -> RE: Spontani pobačaj (22.9.2015 14:34:44)

Ja sam imala isti slucaj samo obrnutim redosledom. Prvi put sam prokrvarila a drugi put je bila kiretaza. Nama je jos dodatni problem bio to sto smo morali da idemo na vantelesne jer su male sanse da ostanem prirodno trudna.
Poslednji dr kod koga sam radila vantelesnu mi je kao pripremu dao da pijem elevit vitamine i da pokusamo da napravimo sto kvalitetnije jajne celije.
Dosta se prica i o tome da trombofilije uticu na te rane spontane pobacaje, pa mozes otici kod nekoga hematologa da ti da uput za trombofilije i da ti to sve objasni.




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 10:44:30)

Prekosutra je bio termin mog poroda, prije mjesec dana sam izgubila svoju bebu. Na pragu ulaska u 9. mjesec. Srce je prestalo da kuca. Porodila sam se prirodnim putem, dobila bolove, porod je bio gotov za 20 minuta, nisu me sjekli, nisam ni popucala iako je prvi porodjaj. Sve je proteklo lako, beba je imala nešto više od 2 kg. Bar me tu bog poštedio. Dr mi je rekao da se posteljica nije razvijala, da je ostala veličine 22 nedjelje, a moja beba je umrla u 36. nedjelji. Ostaje pitanje zašto se to nije vidjelo na uz, da li se moglo spriječiti, poroditi me ranije, hiljadu pitanja, a odgovora nigdje, samo suze i bol, neopisiva. Krevetac koji sam mu spremila prazan je. Onaj tupi zvuk kada sam se porodila i kada su ga stavili u onu metalnu posudu nikad neću zaboraviti ni preboljeti. I da imam još petero djece ovo neću preboljeti nikad. Danas je mjesec dana od kako sam saznala da je moja beba umrla, a bol je samo veći. Da li ima iko slično iskustvo ovdje, čitala sam malo pa vidim da su uglavnom pobačaji u prvom trimestru trudnoće. Znam da je svakoj majci teško kad izgubi bebu, ali vjerujte mi, sve dok ne osjetite njihove male udarce u stomaku, sve dok ne operete i pripremite njihovu robicu i namjestite krevetić za njihov dolazak, bolje je ako već mora tako biti da bude odmah na početku. Nego 8 mjeseci sve ide kako treba, svi nalazi super, dr mi kaže školska trudnoća, sve idealno i onda za 5 minuta sve nestaje, bebe nema. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




Trcosava -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 10:54:40)

Dragić, žao mi je što si prošla kroz to.
Na žalost, mislim da je tu najveći propust lekara.
Nes ećam se da li je na našem forumu bilo takvih slučajeva, mislim u tako kasnim trudnoćama. Ali veruj mi da i od toga što se desi zna da bude gore.
TEbi nije to uteha. Znam. I svaki put ću pomenuti moju sestru, koja je iznela celu trudnoću, porodila se, donela bebicu kući da bi posle 7 dana lekari rekli kako njoj leva komora srca ne pumpa id a je pitanje vremena kad će umreti. Umrla je mesec dana nakon rođenja.
I svakom je svoja muka/tuga najveća. Odlično to znam.

Skpi snagu pa kada osetiš da možeš, opet u nove radne pobede.




branki* -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:08:06)

Dragic,kako mi je zao[sm=smiley19.gif]




dijana1* -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:08:51)

Dragic [sm=smiley31.gif]
Draga par puta sam pomislila na tebe, ocekivala sam lepe vesti, ovo nikako[sm=smiley19.gif]
Nemam reci utehe, ne znam sta da ti kazem, svaka rec je suvisna kada bebe vise nema[sm=smiley19.gif]
Da ti Bog da snage da krenes u nove pobede.
Gde si vodila trudnocu? Na pocetku si bila kod Vujica, jel tako?




Modessty -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:11:23)

Dragić žao mi je zaista. Bol je neopisiva kad god da se desi tako nešto. Slažem se sa Trcom da je ovde pre svega greška lekara što se desilo sve tako kako se desilo.
Vreme ne možeš da vratiš. Znam da se sigurno mučiš pitanjima šta si trebala da promeniš i uradiš da bi zaštitla svoje dete. Znam da najviše kriviš samu sebe. Daj vremenu da prođe i malo zaleči rane. Rupa u srcu ostane, ali život ide dalje. Ne možeš ga zaustaviti ni promeniti. Meni je pomoglo to što sam imala sina koji mi nije dao ni trenutak slobodnog vremena. Zbog njega sam se usudila da probam ponovo i rodim još jednog divnog dečaka. Daj sebi vreme da preboliš koliko toliko. A onda probaj ponovo. To je život - večita borba.




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:16:28)

Hvala djevojke. Moja doktorka je bila dr Vesna Ećim (banjalučanke će znati), najveći stručnjak ginekologije i akušerstva u Bana Luci i šire. Zato ne mogu da vjerujem da je napravila takav propust, mada obzirom da ima toliko pacijenata ne znam ni šta da mislim. Doktor mi je rekao 2-3 menstruacije da prođu i mogu ponovo, ali mislim da ću malo duže pričekati, jednostavno me je toliko strah da bi se to moglo ponoviti, a to ne bih preživjela još jednom. Sad imam sjajnog doktora, on me je i porodio, jako je pažljiv i divan čovjek, treba tek da odradim sve moguće pretrage pa ću vidjeti šta dalje, mada jako želim svoju bebu. Ali bar znam da imam svog ličnog anđela na nebu koji će svoju mamu čuvati sa neba i pomoći će da mu rodim zdravog batu ili seku. Bože, zašto se ovakve stvari moraju dešavati. Iskreno, žalim svaku ženu čim se rodi, šta sve mora u životu da pregrmi ne znam ni od čega smo stvorene. Ne kažem da je muškarcima lako, ali sigurno ne mogu da osjete ono što mi osjećamo koje ispod srca osjećamo svoju bebu i živimo sa njom 9 mjeseci prije nego drugi. [sm=smiley19.gif]




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:27:44)

Dijana 1 RR, da, prvi pregled je obavio dr Vujić, žao mi je što nisam ostala kod njega. Svih ovih mjeseci nisam stajala, svadba je bila u avgustu, pa godišnji odmor, radila sve vrijeme, baš zato što mi je doktorica rekla nema potrebe za bolovanjem, sve je ok, samo malo uspori. I onda se preispitujem stalno, možda je moglo ovako, onako... jesam li trebala više odmarati, da li sam ja nečim doprinijela da moja beba umre itd.itd. Sledeće sedmice se vraćam na posao i to mi sad treba jer bih inače poludjela sama sa sobom. Još se trudim zbog svojih roditelja da budem jaka jer sam ja njima jedinica i kad vide mene da patim hoće da umru, a ta maska kako je sve ok i kako sam dobro me ubija. Ali, prebrodiće se i ovo, treba ostati zdravog tijela i uma za budućnost koja će, nadam se, biti bolja.




Trcosava -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:41:07)

Nisi ti kriva i nemoj tako da razmišljaš. Dr je lepo rekla, nema potrebe za bolovanjem pošto nije rizična trudnoća bila. Ženo pentrala sam po brdima za pečurke pa još i prenela. Dok je trudnoća zdrava i bez komplikacija, normalno se i treba ponašati (ne mislim pri tom da mesas cement ili radiš u magacinu, na građevini...)

Druga trudnoća će biti ok[sm=smiley31.gif]




Modessty -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:45:37)

Zato sam ti i napisala da ne kriviš sebe, tj da naučiš da to ne radiš.
Napravi pauzu neki mesec, odradi sve pretrage da budeš mirna, pa onda u nove radne pobede.




dijana1* -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:47:43)

Dragic ona je super dr. ali nazalost desava se.
Uradi sve moguce pretrage. Ako ti je trudnoca bila uredna i ako si se dobro osecala niko ti nece reci da strogo mirujes. Ali u sledecoj trudnoci ce svi biti hiljadu puta obazriviji. Ne znam da li si pogresila u kucanju ali ako je beba imala vise od 2 kg to ti je oko 32 nedelje trudnoce a ne 22.
Ko te je porodio, kod koga si sada?




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 11:58:46)

Ne,ne Dijana 1, ja sam bila u 36.nedjelji,za par dana ulazila u 9.mjesec, ali je posteljica ostala veličine 22 nedjelje, dakle posteljica se nije razvijala zadnjih 14 nedjelja, zato kažem kako je moguće da se to na uz nije vidjelo. Dr je rekao da je beba trebala imato oko 2.600 gr, ali se desio taj zastoj usljed nerazvijene posteljice i beba je na ulasku u 9.mj imala 2.060 gr. Sad sam kod dr Grahovca, za druge ne znam, sli prema meni je bio divan, u svako doba mogu da ga kontaktiram kad mi treba i rekao mi je sl trudnoću obavezno on vodi, tako da me to malo smiruje. Do dr Ećim nikada nisam mogla doći, taman da umireš...




World -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:10:33)

Dragic, jako mi je zao sto ti se to desilo [sm=smiley13.gif]
Meni je dr Ecim vodila obje trudnoce i jeste strucnjak, ali upravo to sto kazes, jako je tesko doci do nje kad ti treba. Mene je nekoliko puta primala u kc kad mi je bas bilo frka. Ne mogu ni da zamislim kako ti je tesko. [sm=smiley31.gif]




choopa choops -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:12:22)

Dragić, prvo da napišem da mi je neizmjerno žao. Što se kaže, teško je izgubiti bebu i u samom početku trudnoće, ali ovo je već skoro rođeno dijete [sm=smiley19.gif] Ne postoje riječi utjehe za to. Još teže je ako je to prva beba...Ne znam.

Samo hoću da kažem da je moja kuma izgubila bebu dječaka isto na ulasku u 9 mje. [sm=smiley13.gif] Tačan uzrok se ne zna ni dan danas, poslije svih analiza. Isto je kao ti rodila prirodno i brzo, toliko brzo da čak niko od osoblja u tom trenu nije ni bio tu. Mogu samo da zamislim taj pakao. Ona je isto poslije rodila jednu ćerku, a evo nakon pet godina od rođenja ćerke, neki dan je dobila sina. Ona je jedna prehrabra osoba, stijena. I ti si. Što kažeš, nikad se to neće zabpravit, ali moraš ići naprijed. Traži svoje sunce i trudi se da ne misliš na to. Želim ti svu sreću i budi hrabra![sm=smiley31.gif]




serpica -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:17:48)

Dragic mnogo mi je zao ali kao sto su ti rekle zene,daj sebi vremena i kreni dalje,nemoj previse da mislis o tome ko je kriv i zasto,odgovor neces naci,a dr ce ti reci eto desava se ni mi neznamo zasto...iskreno se nadam da ce posao malo da te trgne i da skrenes misli koliko je to moguce...i savet iz srca,ako su dr rekli da mozes ponovo ne cekaj mnogo,mislim,sto vise ceas i trazis odgovor bice ti teze da se odlucis.. svako dobro ti zelim [sm=smiley31.gif]




vonavoj -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:27:18)

Dragic[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:29:01)

Hvala vam djevojke na ovim riječima, znače mi puno. Bila je dr Ećim taj dan na Paprikovcu kada se to desilo, ne mogu reći ništa loše, ljudski je popričala sa mnom, utješila me, rekla je isto tako da se ne preispitujem jer ja ni na koji način nisam doprinijela tome, i baš to što ste rekle "dešava se i najčešće se nikad ne otkrije razlog". Ali ja još uvijek ne mof+gu da shvatim kako nije primijećeno da posteljica kasni sa razvojem, valjda bi to trebalo da se vidi na uz. U jednom momentu mi je dr rekla da je beba malo i naprednija u odnosu na svoju dob, ali u granicama normale, to je bilo u 6,mjesecu... Ja čekam taj nalaz obdukcije, možda on nešto kaže, ali na kraju opet moje bebe nema, pa bilo kako bilo. Tek kada se meni ovo desilo shvatila sam koliko je puno ovakvih i sličnih slučajeva, niko mi se do sad nije javio a da nije rekao "i meni se desilo ili nekom koga poznajem"...




World -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:36:16)

Meni je tek pred porodjaj vidjela da u pupcanoj vrpci nedostaje jedna arterija i to kad je gledala na neki super kvalitetni UZ na Paprikovcu. Dotada nikad nista nije rekla, a bila je prilicno detaljna, pa sam zakljucila da se mozda bas i ne vidi toliko sve na tim prosjecnim aparatima na kojima svi gledaju. Ko zna.




serpica -> RE: Spontani pobačaj (16.11.2015 12:42:46)

World ja ipak mislim da je to stvar koja mora da se vidi cak i na obicnom uz,znas ono kad upisuju starost posteljice,I II III stepen i to.. morali su da vide bar nesto,ne znam..stvarno je tesko sa i bez objasnjenja...




Dragić -> RE: Spontani pobačaj (20.11.2015 20:42:21)

Mislim da ovo pitanje nije za ovaj forum, ali molim da se prebaci tamo gdje treba. Poslije poroda sam krvarila tačno 21 dan, kako dr reče tzv.lohije i konačno je prestalo, da bih nakon 7 dana, taman kad sam se riješila uloška ponovo prokrvarila, tačno 28. dan od poroda. Reče dr menstruacija, i jeste, prvi dan je bilo oskudnije i onda je krenulo, tamnije boje, baš prava menstruacija. Međutim, evo danas je i 7. dan (prošao) meni ne prestaje da curi i to istim intenzitetom kao i prethodnih dana, dakle ne daje naznaku da će prestati. Koliko je normalno da traje ta prva menstruacija nakon poroda. Pitala sam dr ali on mi je tako neodređeno rekao "ma sve je to normalno, to je ljuštrenje endometrijuma", pa ne znam šta da mislim. Radila sam uzv prije par dana, sve je uredno. Unaprijed hvala na odgovorima. [sm=hudicek1.gif]




dijana1* -> RE: Spontani pobačaj (20.11.2015 22:03:36)

Dragic prebacila sam post u temu Lohije ( krvarenje nakon porodjaja).




jess021 -> RE: Spontani pobačaj (20.11.2015 22:09:44)

Dragic, mnogo mi je zao zbog svega sto ti se desilo.
Ponavljam se, znam, ali nemoj sebe da krivis, i ovako ti je dovoljno tesko.
Nazalost, jos jednoj clanici sa rr, Jekiki, se desilo slicno. Na dan kad joj je bio termin bebi je prestalo da kuca srce. Ne zna se razlog, ali verujem da je bol ogroman.
Sledeci put ce sve biti u redu, moras verovati u to.
[sm=smiley31.gif]




Anoniman -> RE: Spontani pobačaj (21.11.2015 11:31:01)

Drgagic mnogo mi je tesko zbog ovog sto ti se desilo, bas sam se rastuzila[sm=smiley13.gif] stalno sam mislila na tebe jesi li se porodila, posto smo ublizu i saznale da smo trudne.. Budi jaka, nadam se da ce ti Bog uskoro podariti novu srecu, da bude sa tobom, a mali andjeo ce zauvek biti u tvom srcu[sm=smiley31.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>