|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nega mlečnih zuba
28.3.2014 6:47:12   
serpica
Azra lepo je spreciti neke stvari da se ne bi zubici pokvarili,ali nema to mnogo veze,recimo moja starija cerka nije pila sokove i jela slatkise skoro nikad,cak i cvrstu hranu kao malo dete je odbijala,samo salate,i voce,pa su zubici poceli da se kvare od pre dve godine i to odjednom sve cetvorke su propale iako odrzavamo higijenu stalno i pijemo tabletice..user posted image
mladja cera je od starta bila drugacija u ishrani i sad pije i sokove i jede slatkise a nema ni jedan pokvaren zub sa 5,5god. U vrticu im je dolazio zubar i kaze da je prijatno iznenadjen da su svi zubici zdravi.
Mislim da tu bitnu ulogu igra i genetika,mm ima odlicne zube dok se meni bukvalno od najmanjeg kvara rone i ispadaju.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Nega mlečnih zuba
28.3.2014 6:54:54   
Misha i Ljisha
Mi peremo zubice od kad joj je nikao prvi zub hehehe...Mm je odmah kupio onu silikonsku cetkicu sto ide na prst roditeljima i tako smo ih prali do pre tri nedelje. Kad god ja perem zube ona hoce moju cetkicu i hoce i hoce i ja odem i kupim njoj cetkicu i deciju pastu i sad ona pere zube. Kad joj kazem "Dunja hajde da peremo zubice!" ona trci ka kupatilu i sva ciči od radosti haha.. Jos uvek je to pranje traljavo ali me iznenadi koliko ona njih trlja da se napravi cak i pena (a jako jako malo joj stavim paste, tanak sloj cisto eto da ona bude bitna kako i ona ima pastu za zube). Malo joj ja istrljam pa se kezim kad ja perem zube da ona vidi kako to treba i onda i ona pokusava.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Nega mlečnih zuba
28.3.2014 7:22:45   
Lu

IZVORNA PORUKA: nina26

ja njoj ne ispiram zubice posle paste, jer je to mala kolicina i pasta nije jaka, a i ne znam kako bih joj ispirala, malo joj dam vodice da popije pa posle mleko pred spavanje...

kako vi raditeuser posted image

Ova početna pasta se i ne ispire i stavlja se samo mrvica ali se koristi od prvog zubića.
Nina, zubiće perite poslije mlijeka.
Inače na našim prostorima je jako loša prevencija oralne higijene, roditelji su često neupućeni a i mnogi stomatolozi nažalost a tek pedijatri koji bi prvi trebali da upute roditelje s bebama na pregled prvih zubića.
Činjenica je da djeca ne treba da jedu po noći, noću se spava...to je jedan od glavnih uzroka kvara zubića mada ih ima još dosta.
Ima tu genetike to je istina, ali upravo je to razlog za pojačanu brigu i njegu zubića.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Nega mlečnih zuba
28.3.2014 9:02:45   
Peace*
Luka koristi Dontodent sa narandžastim čepom, a Marko zeleni Vademecum.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Nega mlečnih zuba
28.3.2014 9:45:31   
Klarita
Kako joj izasao prvi zub (sa 6 meseci i dva dana) cistila sam joj pelenicom, pa onda smo kupili naprstak pa sam njime cistila. Od godinu dana kada je vec imala dosta zuba peremo cetkicom, u prvo vreme samo cetkicom i vodom, a onda kasnije i pastom. Poprilicno vodim racuna o njenim zubima jer i mm i ja imamo lose zube. Iz tog rzloga je vrlo kratko cuclala i pila mleko i vodu na flasicu. Sa 14 meseci smo izbacili flasice i od onda pije na casu. U pocetku na one s kljunom a, onda i vrlo brzo obicne. Ako i krene po zlu, nadam se da cemo sanirati sve blagovremeno jer je poprilicno opustena sa zubarom. Kako je moja tetka koja mi je druga majka i cuva K od prvog dana rodjenja, deciji stomatolog, insistira da je vodimo jednom mesecno kad dezura subotom i nema guzve da se navikava na ordinaciju, stolicu, instrumente i ostalo. Voli da ode i uvek se igra vestackom vilicom i vezba pranje zuba na njoj. Vodila sam je i par puta sa mnom kod moje doktorice i tamo se oseca opusteno i bez problema se namesti u stolicu i zine jako. Nadam se da nece imati traume i strah koji ja osecam svaki put od malena. Ipak sam joj uzela obicnu cetkicu (chicco) pre neko vece, jer zivim u nedodjiji gde bas i nemate izbora. Sledeci moj odlazak u veci grad, dobice tu na baterije i bolju pastu. Do sada smo koristili vademecum, colgate i odvratnu najodvratniju oralBuser posted image . Cetkice je imala sve vrste. Cesto smo ih menjali.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Nega mlečnih zuba
27.1.2015 9:51:00   
emicaa
Pokušavam Teodori prati zubiće ali mi neda,stalno ođreće glavu ili isplazi jezik i to je to.Kad mene da perem zube pokazuje na svoju četkicu i čim renem četkicom prema ustima neda.Davala sam i njoj četkicu da sama,da se navikne ali ni to ne djeluje.Svaka ideja kako da će naviknem je dobrodošla user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Nega mlečnih zuba
28.1.2015 20:13:37   
Azra_
Možda neka zanimljiva četkica? Ili malkice neke ukusne paste? Pa mmožda i sama da proba, ako vidi tebe, zajedno da perete. Imaš i one peščanike u obiku raznih igračkica-životainja, pa da gleda kako teče pesak dok pere zubiće.

Mi inače sada imamo Lacalut pastu za decu od 0-4god. Ni malo mi se ne dopada. Možda je ona kvalitetna, ali detetu mnoogo osuši usta.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Nega mlečnih zuba
28.1.2015 20:33:21   
veselicaa
Vodi je sa sobom kada ti peres zube,daj joj njenu cetkicu i uopste je ne gledaj vec peri zube kao da ona nije tu.Videces posle nekog vremena ce poceti da te imitira a onda ces moci i ti da joj operes.Moja drugarica je imala problem sa detetom oko pranja zuba(isto nije htelo kao tvoja cerkica) a ovo joj je upalilo tako da se nadam da ce i tebi pomoci.Srecno sa pranjem zubica user posted image
Mi duze vreme koristimo Aqua fresh pastu i vidim da se S. bas svidja.

< Poruku je uredio veselica -- 28.1.2015 20:34:53 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Nega mlečnih zuba
28.1.2015 21:36:42   
emicaa
Pastu ima i mnogo je ukusna,ja bih je mogla na hljeb mazati user posted image
Svako jutro kad perem zube i ona je samnom u kupatilu,ona je moj potrčko,ne mogu otić u wc bez nje,i kad je umivam ona pokazuje i na četkicu i tad joj opet dan ali čim je stavi na jezik pravi facu kao da joj se gadi.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Nega mlečnih zuba
26.2.2015 23:53:47   
mila83
Mima voli Vademecum a Dimi OralB pastu. Krajem prve godine oboje su dobili cetkicu i pastu,pa kroz igru polako naucili pravilno da cetkaju zubice...Mima ima dva pokvarena zubica,gornju jedinicu i peticu , i pored toga sto redovno pere zube a ne dajem im bombone i zvake skoro uopste,jako retko. Bata za sada nema kvarnih zubica,cekamo sl.kontrolu da vidimo.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Nega mlečnih zuba
27.2.2015 7:36:54   
mali_mis
I ja sam A. prvo sa silikonskom cetkicom i chicco pastom ribala zubice, a kad je poceo zestoko da mi grize prst sa doticnom cetkicom, presli smo na pravu malu cetkicu. Sad svaki put kad me vidi da idem do wc, ide i on za mnom, pokazuje rukom prema cetkici, pa mu je dam, onda pokaze gde mu stoji pasta, a onda sledi uzivanje, sam kao nesto riba. I to traje pa nekih pola sata, seta se decko po stanu i pere zube.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Nega mlečnih zuba
27.2.2015 8:08:19   
veselicaa
Moja S u zadnje vreme uopste ne voli da pere zube.Bas odjednom pocela da prica kako joj j dosadno,pa jel mogu da ih ne operem(uvece pogotovo) i evo vec skoro dve nedelje ja joj perem zube.Sve se nadam da je zbog ovih prehlada i da ce se brzo vratiti na staro.Inace pre neki dan sam joj kupila i onaj merac vremena i mnogo joj je zanimljiv.

< Poruku je uredio veselica -- 27.2.2015 8:09:16 >

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 19:20:20   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

ja Luki dajem Flurorgal, manju dozu nego što bi trebalo, za njegov uzrast su 2 tabletice od 0,25, a ja mu dajem jednu,



Postoje tabletice???? Ja sam muckala rastvor flurogala dok sam nosila fixnu protezu...ali nisam imala pojma da postoje i tabletice user posted image

IZVORNA PORUKA: lilly.79

Nisam ni ja svom sinu davala tabletice fluora, mada su one, kako sam ja cula, najefikasnije kada ih mama u trudnoci pije jer se bebama tada formiraju zubi.


Znachi te tabletice bi bilo dobro i u trudnoci piti....user posted image




Jel neko pio fluorogal u trudnoći? Ja prvi put čujem da treba da se pije u trudnoći ..

Mame, kada ste krenule deci da dajete fluorogal?





Što se čišćenja zubića tiče, mi trljamo zubiće sa onom silikonskom četkicom, pre spavanja, ali ne uspem svako veče, jer se nekada buni. Koliko to moje trljanje znači, pojma nemam. Ja to jedva uradim, jer on svo vreme hvata četkicu, vadi, zagleda. Posle tog čišćenja on uvek sisa, jer se na sisi uspavljue, a ponekada i noću sisa, pa se pitam koliko to čišćenje uopšte ima efekta?

Kada da počnemo da koristimo pastu? Da li postoje paste koje se ne ispiraju, koliko su bezbedne i kako se zovu?

Mamike vršnjaka sa zubićima user posted image , kako vi čistite njihove zubiće i kada, koliko često?

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.5.2015 19:21:22 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 19:22:22   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Azra_


Mi inače sada imamo Lacalut pastu za decu od 0-4god. Ni malo mi se ne dopada. Možda je ona kvalitetna, ali detetu mnoogo osuši usta.


Jel ona mora da se ispira?




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 19:26:20   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: nina26

ja mojoj perem zubice, pa ne od pocetka, ali smo poceli sa nepunih godinu dana...e sad ja joj perem sa pastom , bez hemije itd....ali to nase pranje, izgleda tako sto joj ja malo promrljam zubice gore i dole, i to je sve...to po meni nije pranje zubica,ali mi ne da duze, i vidim da su joj malo zute jedinice....

ja njoj ne ispiram zubice posle paste, jer je to mala kolicina i pasta nije jaka, a i ne znam kako bih joj ispirala, malo joj dam vodice da popije pa posle mleko pred spavanje...

kako vi raditeuser posted image



E tako i kod nas.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 19:42:40   
Mariya
Mi smo pre 10 dana bili kod zubara na kontroli sa Helenom. On mi je rekao da joj zube mogu prati gazom ili silikonskom četkicom umočenim u rastvor sode-bikarbone, a kad bude veća i imala više zuba, a i kad bude spemna i zainteresovana da krenemo sa četkicom i pastom.
Ja joj perem zube čistom vodom i onim što se navlači na prst, kao odsečen prst rukavice. I ona sisa posle pranja zuba, ali mislim da ipak ima efekta to pranje jer oni jedu i čvrstu hranu, i sisaju, a sve to se ipak lepi za zube i potrebno je očistiti ih.
Lucija ih pere ujutro i uveče, četkicom i pastom, trenutno imamo Freška Zubićauser posted image .

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 19:47:22   
cockic
deci dok su bili mali sam koristila samo chicco paste i super su,i nisu ispirali.sad vec sve sta nadjem to kupim.imali smo proslu lakalut,sad signal.

sinu se prvi zub pokvario pred 5ti rodjendan gornja leva cetvroka,popravili je.zubici su mu beli.skoro sam pitala u apoteci koliko su fluorogal tabletice za decu kaze oko 650din.ja bila ubedjena da je jeftinije.jeste da ih ima 100kom.moram im poceti davati.mada nemaju lose zube,

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 21:17:38   
dunja RR
Maryia, znači može i tako rano da se ide kod zubara ..jel ste bili kod državnog ili privatnog, dečijeg?

Ja ne mogu da zamislim da S bude miran kod zubara user posted image , nekako mi se čini sada to nemoguća misija. Nisam ni znala da tako mali mogu da idu.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 21:40:29   
Mariya
Dunja išli smo kod državnog, u DZ, da joj otvorimo karton, (u Topoli te iz savetovališta obavezno šalju kod zubara sa 6 meseci) a Lu vodim jednom godšnje iako nema problema. Ja imam nenormalan strah od zubara i ne želim da ga ona ima. Pogledamo crtani gde Connie ide kod zubara, ispričam joj šta će biti kod zubara, šta treba da uradi i tako sve bude ok. Bude joj na kraju doživljajuser posted image A mogu da kažem da je ovaj zubar kod kog idemo dobar što se tiče odnosa prema deci. Strpljiv je, puno priča i objašnjava, a i mlad je i ne izgleda strašno.
Ako ima zube uvek možeš da ga vodiš kod zubarauser posted image . Ne verujem da će ti sinak biti miran ali to svakako traje nekoliko sekundi, samo mu virne u usta.
Da, a one ne piju fluorogal. Zubar mi je rekao da ako Lu pere zube pastom nema potrebe i da pije fluorogal. Za H ga nisam ni pitala da li da joj dajem.

< Poruku je uredio Mariya -- 24.5.2015 21:43:40 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Nega mlečnih zuba
24.5.2015 22:26:57   
dunja RR
Mary, naša pedijatrica nas nije slala, ali super što si mi rekla, da znam da ga mogu odvesti i ovako rano, videću onda da odemo nakon narede kontrole kod pedijatra.
Inače, imamo 11,5 meseci i 8 zuba user posted image , a gornje trojke samo što nisu, baš ga dugo muče. Prethodni zubi ga nisu mučili, a sad mi se čini da je malko nervozan zbog ovih trojki. Hvala bogu da nema T niti pada imuniteta.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Nega mlečnih zuba
7.8.2015 11:17:45   
eca89
Evo i mene, da malo dignem temu, pedijatrica mi je rekla da obvezno čistim bebici zubice, ima ih samo 2, pa mi drugarica reče da ima nešto što se stavi na prst, kao četkica, pa me zanima gdje ima kupiti, dm, miller??? I da čistite li vi svoji bebama zubiće?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Nega mlečnih zuba
7.8.2015 11:27:13   
mama krava
ma možeš samo gazicom namotaš na prst i prebrišeš ih vodom ili blagim rastvorom sod ebikarbone, ali najbilje vodom.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Nega mlečnih zuba
7.8.2015 11:31:57   
cockic
Ja sam samo sterilnom gazom,zamotam na prst i tako čistim zubice.gazu malo nakvasim vidom i to je to.od 6 meseca sam uzimala chicoo paste i one su mi najbolje do prve godine.posle koju nađem na akciji tu kupim.koristili su i dm,colgejt,vandermekum,lokalut,sad signal..tako da kupujem bilo koju sad.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Nega mlečnih zuba
7.8.2015 11:40:17   
cockic
A četkice kad ima više zubica treba uzimati one malo skuplje oko 250 din su baš su mekane.sad uzimam ili maxi ili dm.mada dm su mnogo grube tako mi deluju.pa uglavnom uzimam ove maxijeve u zadnje vreme.i često menjam jer kažu da se sve bakterije zadržavaju na njima.čim dobiju upalu grla posle kupujem novu.to mi rece dr.ima logike.a i nevezano od toga menjam na max dva meseca.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Nega mlečnih zuba
7.8.2015 11:42:34   
cockic
Na svakoj piše za koji je uzrast.mada ove kao što rekoh dm su baš grube s tipa od 2 do 6 god tako nesto piše.tako da i to nije uvek tačno.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here