Didy -> RE: Srecna slava - Sveti Nikola 19.12. (15.12.2014 22:15:59)
|
Hajde prvo da napišem da se kaže postan, a ne posan (izvinjavam se, bode mi oči, morala sam), a onda da kažem kako mi pravimo taj dresing za ribu: naspem maslinovo ulje u posudu (recimo 1 dl), naspem otprilike veliku kašiku seckanog peršuna (kad imam svežeg, onda njega, kad nemam onda suvi) i recimo 2-3 čena belog luka (seckanog, naravno, ja volim da je beli luk što sitnije iseckan, pa se nekad ni ne vide komadići koliko da usitnim). U principu ti je sve to proizvoljno, bitno je da i dalje bude tečno, a ne gusto, bar mi tako volimo. Limun i so ne dodajemo, ja ne volim limun u tom prelivu, ali nasečemo kriške limuna, pa sebi iscedi po ribi onaj ko voli. Mi ovo pravimo svaki put kad jedemo pečenu ribu. Klarita, nemaš šta da pogrešiš.
|
|
|
|