Bartolinijeva žlezda (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Anoniman -> Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:36:49)

Pre par godina sam baš imala problema sa njom.

Ako sam dobro razumela njena funkcija je da vlaži "tamo dole"... to sam saznala kada već zaista nisam znala šta ću pa sam pitala "A što je ne izvadite?", pa su mi objasnili da to neće biti zgodno jer ona vlaži... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sve u svemu, problemi sa Bartolinijevom žlezdom su genetski: ili imaš izvijugane kanale koji (ne) odvode to što ta žlezda luči, ili nemaš izvijugane kanale - tako su meni objasnili. Ako su izvijugani - zapuše se, zagnoje...

Ja sam konkretno imala problem sa desnom Bartolinijevom žlezdom. Bilo je otečeno skoro kao teniska loptica, puno gnoja, nisam mogla da hodam, da sednem, da obučem gaćice. Onda sam išla da izvade malo gnoja iz nje, jer nisu mogli da je seku dok je pod tako jakom upalom ("izvade" - špric, igla, boc i izvuku - što ne boli jer inače i bez da iko dira užasno boli...pa pomislite samo kako ume bubuljica da boli, a ovo vam je među nogama skoro veličine teniske lopte!)
Onda je opet počelo da gnoji, uglavnom, do kraja sam otišla da to secnu, i izvadili su deo tog izvijuganog kanala, i stavili nešto (sada ću jako da lupim: brom... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).
Mislila sam gotovo, ali je posle nekog vremena opet zagnojilo, tada sam samo otišla kod dr, on je gurnuo ruku, rekao je "udahni i pazi, boleće", i stisao iz sve snage, i to je puklo, gnoj se iscedio i više nikada nisam imala problema.

Eto, da znate ako nešto krene da vas boli i natiče vam među nogama, može biti Bartolinijeva žlezda.




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:38:17)

Evo i ovo: KLIK




guppy RR -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:44:40)

Joj srećice moja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:47:26)

Znači, Bartolinijeva žlezda nije ništa opasno, bolje je odmah se lečiti, nego čekati kao ja da prođe samo od sebe pa eto šta se sve desilo... Nije opasno, i jako boli kada natekne.




maslacak -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:49:43)

E draga Tasha, svašta nešto na tebe..
Ja sa ovim nemam problema, ali sam napipala točno na bikini zoni dvije kuglice veličine graška, ne vide se i ne bole, al ja ne znam što bi to moglo biti..




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:52:22)

Žlezde verovatno. Ali ne znam šta bi trebala raditi sa njima... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Možda da se ne briješ 10ak dana, da ne iritiraš taj deo... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maslacak -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:54:42)

Možda da se ne briješ 10ak dana

                         [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
hej, ipak ja pokušavam da ostanem trudna!
Ne prave one meni problem prilikom depilacije, one su potkožne, velim ne vide se samo na opip znam da su tu




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 15:57:53)

Pa neće se spermatozoidi upetljati u bruce! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pomislila sam da možda neke dlake prave problem, i da kada budu izbile će se i to smiriti! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maslacak -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:00:08)

Pa neće se spermatozoidi upetljati u bruce!

Joj upišaću se od smijeha! Strašna si! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Pitaću ginekologa što bi to moglo biti, neka on opipa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:02:41)

I ja mislim da je tako najbolje! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




kumara -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:16:26)


IZVORNA PORUKA: maslacak

E draga Tasha, svašta nešto na tebe..
Ja sa ovim nemam problema, ali sam napipala točno na bikini zoni dvije kuglice veličine graška, ne vide se i ne bole, al ja ne znam što bi to moglo biti..



I ja imam jednu takvu na kozi. Mislim da nije od urasle dlake vec da bi mogla biti neka zlezda. Povremeno se javi, otekne i smiri se posle nekoliko dana, pa kad odem kod ginekologa zaboravim da pitam.
Maslacak, ako nesto saznas o tome od tvog lekara, javi da i ja znam, jer cu po svemu sudeci i sledeci put zaboraviti da pitam sta bi to moglo biti. [sm=smiley1.gif]




maslacak -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:24:08)

Jao i u mene se pouzdati...pa i ja zaboravim da pitam a valjda sam bila na bezbroj pregleda, al ako se sjetim javim, naravno!
to važi i za tebe.




guppy RR -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:25:13)

IZVORNA PORUKA: Lenka
I ja imam jednu takvu na kozi.

A ... koliko ti je stara koza?




kumara -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 16:29:19)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] dobro, dobro, pocecu da koristim "nasa slova" - KOŽA!!!

Opet si me nasmejala kao ludu!!!!

Maslacak, dogovoreno. Koja se prva seti da pita - javlja!!!




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (27.11.2008 22:43:47)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Sneža -> RE: Bartolinijeva žlezda (3.4.2009 12:24:34)

Meni se između guzova(neznam kako drugačije da opišem ovu lokaciju)pojavilo nešto kao zrno graška,boli kao vrag,sinoć mi je mm probušio sa sterilnom iglom,pa je izašlo malo gnoja,malo krvi,stalno mackam alkoholom,ali još me boli.Sedim onako po strance na fotelji.Čini mi se da je urasla dlačica,jer neznam šta bi drugo moglo.A opet kako to da iščeprkam neznam[sm=zmeden.gif].




eugenija -> RE: Bartolinijeva žlezda (3.4.2009 12:26:56)

Joj što ovo nezgodno zvuči, drage curke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Bartolinijeva žlezda (3.4.2009 12:27:55)

To nije Bartolinijeva žlezda - nju ne možeš da probušiš iglom i iscediš je. To može ginekolog da gurne ruku iznutra, pa tako da stisne, ali to onda ne puca ka spolja već ka unutra, pa se izbacuje kao menstruacija.




Ana RR -> RE: Bartolinijeva žlezda (3.4.2009 12:34:11)

Pre nekoliko godina kada sam intenzivno isla u teretanu i aerobik, osetim pod prstima neku kuglicu izmedju usnica! Ja u panici! Dok sam zakazala kod dr ono se povuklo.. I dalje u teretanu, ono se opet pojavi, dok ja kod dr ono nestane.. Da poludis! I skontam posle treceg puta da je to od voznje bicikle u teretani!! Sediste mi bilo neudobno i svaki put kad vozim meni iskoci zlezda. Strasno!




goca82 -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 0:59:59)

cao svima,ja trenutno bolujem od bartolinijeve zlezde,imala sam intervenciju pre 20 dana ali oporavak je malo spor, mucim se sa ovim vec par godina i ovo mi je vec 3 intervencija,stalno se vraca,radila sam analize imam stefalokoku bakteriju,kazu da mi se zlezda pojavi kad mi opadne imunitet,da udara tamo gde sam najslabija. ja vise neverujem u nista. prvo su mi rekli da je dlaka, pa masno tkivo. tako da mislim da nemaju pojma,da su znali ne bi mi se ovo desilo sada,[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]          ali sada sam otisla kod privatnika jeste da kosta al barem znam sta mi je god kada mi se pojavi pa povuce nisam znala sta mi je, da sam znala sprecila bi ovo sada. ne bi cekala da mi se upali, pa pod skalper, [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ono se uvek vraca nemoze da se izleci, moze da se izvadi,ali kazu da nevalja za mlade devojke zbog odnosa sluzi za vlazenje vagine, ja mislim da cu sledeci put da je izvadim, al se nadam da ce se ovde zavrsiti. ako imate bilo kakvo pitanje pisite!!!




Verus -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 1:05:46)

joj goco, bas mi je zao....ne znam da li se to moze nekako drzati pod kontrolom , ili leciti homeopatski?  Ja kad god medicina ne pomogne, volim da se okrenem prirodi, i da se savetujem i vidim ima li tu ista sto bi pomoglo?  Da li postoje dve te zlezde, pa ako ti izvade jednu, imas funkciju druge koja bi sluzila za vlazenje?  Ne znam...




goca82 -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 1:06:41)

ana80   zelim da te pitam dal si saznala dal to ima veze sa treningom,vidim da treniras,ja sam pocela da treniram pre nego sto mi se ovo desilo,al ja mislim da nema veze ,meni se nekada pojavljuje svaki mesec otekne pa se povuce, pa je nema po tri,cetri mes, pa opet al ovaj put mi se upalila. sad  kada sam pitala doktora dal mogu da nastavim trening rekao je jedno dva mes nikako, ako znas nesto pisi mi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




goca82 -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 1:10:52)

verus  jel i ti imas problem sa zlezdom,znam za jednu devojku da je izvadila i da je sve ok,udala se, zatrudnela,ima bebu,sve normalno. nego ako izvadim levu da ne napadne desnu, dal je to moguce?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] da postoje dve zlezde, al neznam funkciju ako se jedna izvadii.




Verus -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 2:35:18)

goco nisam videla tvoj post evo tek sada, izvini sto tako kasnim...nisam imala nikakve probleme do sada, moram videti da li ih ima vise i procitati malo pa cu ti napisati sta nadjem.




Verus -> RE: Bartolinijeva žlezda (6.4.2009 2:44:27)

Apsces Bertolinijeve žlezde Postavljeno: 23.02.2008 [image]http://www.stetoskop.info/pics/0/1400/thumbnails/150x150/bertolinijeve_zlezde.jpg[/image] Bartolinijeve žlezde se nalaze u donjoj trećini velikih usana, a njihov sadržaj se izliva na unutrašnjoij strani malih usana stidnice. Nelečen ili neadekvatno lečen bartolinitis ( zapaljenje bartolinijeve žlezde), dovodi do zatvaranja kanala žlezde, prestanka drenaže sekrecije i stvaranja apscesa.
Uzrok nastanka
Infekcija uglavnom nije izazvana seksualno transmisivim bolestima. Češće su izazivači streptokoke, stafilokoke, coli bacil i ponekad gonokok.       
Klinička slika
Inspekcijom se zapaža tumefakt ( otečena žlezda) veličine kokošijeg jajeta koji zahvata veliku i malu usnu stidnice. Bolesnica ima jake bolove u predelu tumefakta i otežano hoda i sedi.      
Dijagnoza
Postavlja se inspekcijom i palpacijom. Nekada se može ispitati sadržaj apscesa ukoliko se sumnja na gonoreju.        
Lečenje
Terapiju čine incizija, drenaža, ispiranje dezinfekcionim sredstvima i primena antibiotika.   


Izvor:
http://www.stetoskop.info/Apsces-Bertolinijeve-zlezde-1400-c25-sickness.htm?b9




Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>