|
vukosava -> RE: Ko bira ime: vi ili kum? (10.8.2010 16:06:21)
|
IZVORNA PORUKA: maky92 Ja biram ime. Kad sam bila trudna, rekla sam da ce da se zove Luka, i onda mi je neki deda koji mi nije nista drzao predavanje kako treba sin da mi se zove po dedi, tj. svekru. I onda sam se svadjala sa njim. Pa ja rodim to dete, a ne on. A on ima unuka, i ne zove se po njemu. Ne pada mi na pamet da dam sinu ime BRANISLAV! Toliko lepsih imena ima, a ja da dam to. Nema sanse. A kad ponovo budem trudna, i bude musko, naravno da ce da se zove LUKA.[sm=smiley4.gif] Tako grci daju imena deci pa je svaki treci Nikos ili Jorgos. A sto bas po svekru... Nije fer. Zamislite ovaj zakon. Posto sam u inostranstvu gledala sam da li dete moze da ima dvojno drzavljanstvo. Ovde gde sam sad ima automatski. A npr. u Evropskoj Uniji, ako su oba roditelja gradjani ne-EU zemlje, drzavljanstvo se dobija po kome - PO MAJCI!!! Samo ako je tata drzavljanin te zemlje npr. onda moze i to drugo. I onda sam gledala malo po Internetu. Jako puno zemalja na svetu ima taj zakon - dete je onog drzavljanstva koje mu je MAJKA. Jer to je sto posto uvek sigurno, ko nas je rodio (necu da budem bezobrazna hehe). Dakle - to po svekru da dobija dete ime ... dva put rizik ... zezam se ... [sm=smiley36.gif] Ne znam gde sam procitala na forumu - "Muz mi je rekao da on daje prezime, moje je da smislim ime" - e to mi zvuci totalno fer...
|
|
|
|