difenbahija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Od cvetića do salatice



Poruka


daca77 -> difenbahija (27.4.2009 9:40:44)

Kupila sam juce difenbahiju, pa me interesuje kakve uslove trazi-i koje mesto u stanu joj pogoduje?




Lu -> RE: difenbahija (27.4.2009 21:52:30)

[image]http://www.cvijet.info/images/ArticleImages/Cvijece/sobno%20cvijeće/Difenbahija%20_picta1.jpg[/image]Uzgoj cvijeta i nije tako težak i zahtjevan ukoliko se pridržavate osnovnih uvjeta koje ova sobna biljka traži. A to je da ne bude izložena direktnome suncu (najbolje istočni ili sjeverni prozor vašega dome). Te uz indirektno sunce ona voli i toplu i vlažnu klimu. Tako da temperatura ne bude puno niža od 20*C, a u prosjeku neka bude 22*C dnevna temperatura. Tijekom ime ona može biti nešto niža ali opet ne ispod 14*C jer do te temperature još mogu opstati ali svaki stupanj ispod bio bi koban. Ukoliko ju izložite nižim temperaturama tada mora tlo biti relativno suho i ne smije se biljka ponovo naglo izložiti visokoj temperaturi nego postepeno.
Zemlja u koju sadite svoju biljku neka bude mekana, humusna, bogata zemlja. Voli također da bude vlažna ali opet ne da stoji cijelo vrije u vodi. Tako da nakon zalijevanja kada se ocijedi suvišna voda stavite je u njeni suhi podmetač za cvijetnjake. Postupak zalijevanja ponovite opet kada se zemlja sasuši ali ne do kraja, kada se bude mrvila pod prstima možete je polijevati ponovo. I uz to možete ju i poprskati i mlakom vodom ponekad. Iako budite oprezni jer prečesto orošavanje može dovesti do razvoja gljivica.

[image]http://www.cvijet.info/images/ArticleImages/Cvijece/sobno%20cvijeće/Difenbahija.jpg[/image]I na kraju par važnih savjeta. Biljka predivno cvijeta i nakon cvjetanja brzo ugiba i propadaju!!! To možete spriječiti i održati svoj sobni cvijet na životu tako da ga presaditi i povećati dozu polijevanja. I na kraju biljku nemojte izložiti propuhu i strujanju hladnoga zraka po biljci, te nemojte cvijet sliti često po kući jer ne voli promjene položaja.

Upozorenje: Biljka posjeduje otrovni sok i pri tome pripazite kada rukujete s njim da imate rukavice i da nakon trganja suhih listova, skidanja prašine sa njih ili bilo kake druge radnje dobro operete ruke!!!! I stavite je na mijesto izvan dohvata dječjih ruku!!!




Stranica: [1]