|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
12.1.2017 21:39:35   
milicicak
Milena, super sto je blagi oblik GER-a. Dojenje i drzanje u kosom polozaju posle podoja, spavanje na 45 stepeni bi trebalo da pomogne. Mini buba je imala tihi GER kao reakciju na proteine kravljeg mleka na koje je alergicna. Ta dijeta da bi bila merodavna, mora da bude rigorozna. Nema mleka, bilo kakvih mlecnih proizvoda, bilo cega sto u sebi sadrzi mleko ili proteine mleka (na deklaracijama vodis racuna da NE PISE obrano mleko u prahu, surutka, kazein). A mleka prokleto ima svuda...
Ne znam da li si uvela bebi kasice. Ako si joj uvela one koje u sebi sadrze AD mleko i na njih ne reaguje, mozes da se opustis i zaboravis dijetu :)

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 2001
   RE: Refluks (GER)
13.1.2017 1:46:41   
Milena18
Milicicak, počela sam da joj dajem kašice, ali bez mleka, samo povrće sa vodom u kojoj se kuvalo. Mislila sam da joj dodam ad u pirinčanu kašicu jer nema šanse da pumpicom izvučem svog mleka koliko treba, ali sada neću. Rekao mi je lekar da joj i nju pravim sa vodom, a baš je bezukusna tako, ali šta da radimo.
Jeste, mleka ima svuda, treba jako pažljivo čitati deklaracije. Pored mleka treba izbegavati i soju jer veliki broj dece koja imaju alergiju ili netoleranciju na proteine iz kravljeg mleka ima i na soju.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2002
   RE: Refluks (GER)
13.1.2017 9:32:48   
milicicak
Milena, vodi racuna da pirincane i kukuruzne kasice imas sa vec dodatim AD mlekom (one se prave sa vodom) i one bez (one se prave sa AD). Te bez AD mleka mozes da pravis sa Novalak Allernovom, to je specijalno AD mleko koje koriste deca sa alergijom na pkm.
Da, treba eliminisati i soju.
Ako ti treba bilo koji savet za ishranu,pitaj.
Iskreno se nadam nije alergija na pkm u pitanju a i ako jeste, nije strasno, ovde ima puno divnih zena koje su spremne da pomognu

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 2003
   RE: Refluks (GER)
13.1.2017 10:37:55   
milicicak
Sad sam se setila. Ako odlucis da izbacis soju, sto toplo preporucujem, proizvodi na kojima pise da sadrze sojin lecitin su generalno dozvoljeni ali se trudi da ih izbegavas. Soje takodje ima u skoro svim suhomesnatim proizvodima (tipa sunke, salame isl) ali je ima i u industrijskom suvom mesu (pecenicama, slanini) pa vodi racuna i o tome.
I totalno sam off, jer ima tema o ishrani bez pkm Klik

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2004
   RE: Refluks (GER)
13.1.2017 10:53:00   
Milena18
Hva ti mnogo na informacijama i podršci, Milicicak! I ja se nadam da nije alergija na pkm, ali i ako bude to, izborićemo se.
Sada ću baciti pogled na ovu temu.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2005
   RE: Refluks (GER)
7.2.2017 16:22:45   
Alex80
Dobar dan drage mame. Moj beban ima 7 meseci i od pre recimo mesec dana je krenuo da bljuca pomalo a onda bas bas pa i u mlazevima..to je za mene ba traumaticno kao majku! A napredni smo lepo ruckamo i volimo a ruckamo! Bili smo kod pedijatra i receno nam je da imamo blagi oblik refluksa-gera. Uvela nam je aptamil ar mleko sa kojim pravim papice i cini mi se da malcice manje bljuva... ba sam ocajna i molim boga kad e to da prestane... pedijatrica nam je rekla da ne moze preko noci... sad mi je malcice lakse jer vidim da nismo jedini.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2006
   RE: Refluks (GER)
8.2.2017 9:01:33   
Anck Su Nmaun
Cao, nije totako strasno, pogotovo sto lepo napredujete a i veliki ste vec tako verovatno ruckate kasice. Najgore kad su mali pa samo na mleku. Ne verujem da ce to dugo trajati ali eto iscitajte malo unazad nacine kako vi mozete pomoci bebanu da sto manje izbacuje.

(odgovor članu Alex80)
Direktna veza do poruke: 2007
   RE: Refluks (GER)
8.2.2017 10:06:27   
Nimfa
Mame evo mene opet ovde. Beban ima sada puna 7 mes, nije povrackao uopste skoro mesec dana pa sada opet i to mnogo jace nego ranije. Inace za mesec ipo je dodao 300g, meni je to premalo ali nam dr nista nije rekla. Inace nam se pojavio ekcem pa sumnja na alergiju na kravlje mleko i sad koristimo aptamil HA , poceo je od juce da povraca i kasice sto se do sada nije desavalo,one mi se bas osecaju na kiselinu. Pio je hemomicin za grlo pre dve nedelje i od tada ne prestaje sa povracanjem , da li je lek mogo da mu pojaca Ger?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2008
   RE: Refluks (GER)
8.2.2017 14:02:58   
Anck Su Nmaun
Draga pa nije malo 300gr za bebu u sedkom mesecu. A Ger zna da stane pa ponovo pocne. Mi smo hvala bogu zavrsili sa tim.

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 2009
   RE: Refluks (GER)
10.2.2017 12:28:34   
Milena18
Nimfa, kao što je Anck već napisala, GER može da se smiri, pa da se ponovo aktivira. Tako je i kod nas. Nekoliko dana bljucka manje, a onda dođe dan kad sve to nadoknadi. Mi smo danas bili na redovnoj kontroli u savetovalištu, M je dodala 770 grama za mesec i po, to je super. I ona ima blagi ekcem, mada naš pedijatar ne smatra da ima alergiju na kravlje mleko. Ja sam ipak još uvek na dijeti bez mlečnih proizvoda po preporuci gastroenterologa.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2010
   RE: Refluks (GER)
10.2.2017 15:38:44   
Nimfa
Danas smo bili kod pedijatra i dijagnoza virus, zato se sve pojacalo . I ja isti stomacni virus imam od jutros, sreca je sto on nema retku stolicu. Inace nema alergiju na km jer je juce jeo samo zato sto sam sipala jogurt u kasicu ovako nista nije hteo i nista nije bilo niti se javile tackice niti crvenilo na obrazima , ponovila sam danas jogurt i opet nista. Dr kaze da su tackice verovatno bile od toplote. Inace sam i sumnjala da nema alergiju jer su simptomi bili nekkoliko sitnih tackica i crveni obrascici.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 2011
   RE: Refluks (GER)
10.2.2017 21:19:22   
IvanaSK RR
Drago mi je da nije alergija na kravlje mleko. Ozdravite sto pre!

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Nimfa)
Direktna veza do poruke: 2012
   RE: Refluks (GER)
10.2.2017 21:35:30   
Anck Su Nmaun
Nimfa ne znam da li si vec primetila ali pogotovo ako kaslje to tera da izbaci mleko, ili ako pre toga nije kakila beba isto tako. Od napinjanja tera ga/je da povrati.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 2013
   RE: Refluks (GER)
11.2.2017 9:12:52   
Nimfa
Primetia sam Anck ali tada ne povraca u mlazovima, cak mi on mnogo manje povracka nego sto je njegova seka a njoj nije dijagnostikovan Ger jer odlicno dodaje , ona je povracala i u snu preko noci . Sa njim nemam te probleme srecom

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2014
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 1:00:18   
VanjaLazar
Drage mame molim za savet,
Imam sina od 4 meseca koji je sa mesec dana poceo da povraca u mlazevima.Precrkla sam od straha vodili ga nema gde nismo radili su mu uz stomaka da vide da nije stenoza spilorusa i nije rekli da ce proci.Lazar sada ima 4 puna meseca i vise ne povraca u mlazevima samo bljucka ali ga nesto uzasno muci stalno cujem kako mu nesto iz zeludca ide gore dole pa kao mljacka i proguta cesto se rasplace dok mu se to desava cesto se budi uz vrisak i samo na stomaku moze duze da odspava.On je ovako vesela beba smeje se igra se ali kada ga to uhvati to je strasno.Doktori kazu proci ce sto je najgore kada odemo kod lekara on se smeska i oni pomisle da nisam normalna.Inace bio je dojena beba do 3 meseca u kombinaciji sa dohranom sada je samo na ad Novolac AR.Mame kada ovo prolazi moze li neki savet sta da radim da li da ga opet vodim negde ne mogu da vise gledam koliko se jadnicak muci?Svaki savet bi mi dobro dosao
Da inace Lazar dobro napreduje ali se jako muci sa tim vracanjem hrane gore dole

(odgovor članu argus)
Direktna veza do poruke: 2015
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 6:24:21   
Milena18
Kod nas se bljuckanje značajno smanjilo sa sedam meseci, a sasvim je prestalo sa deset. Da li ste isključili moguće alergije?

(odgovor članu VanjaLazar)
Direktna veza do poruke: 2016
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 8:25:31   
Anck Su Nmaun
Milenice bas mi je drago da je proslo.

Vanja Lazar, iscitaj malo temu, pisale smo kako i na koji nacin da olaksas bebi da manje bljucka i da ih ne zeza ta kiselina.

Moj malisa je od rodjenja vise bljuckao al sa meseca smo ustanovili GER.
Postalo je lakse kad smo persli na kasice. OKo 8 meseci mislim da je prestalo.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 31.7.2017 8:31:09 >

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 2017
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 8:52:56   
VanjaLazar
Iscitala sam temu, mi smo sve to probali i primenjujemo uspravniji polozaj dok ga hranim, uzdignuto uzglavlje, obavezno podrigivanje ali nista to specijalno ne pomaze on se muci i ovako i onako.Da li su vasim bebicama prepisali neke lekove ili je to proslo samo od sebe?
Sto se tice alergije nisu mi rekli da postoji mogucnost da je alergican na lakyozu on nije ima ekcem ima zuto zlatnu stolicu dva tri puta dnevno nekada i cetiri ali retko mada su mu stolice cesto eksplozivne i ponekada zelene i to isto retko.A koji su simptomi kada je beba alergicna na lakyozu?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2018
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 8:54:12   
VanjaLazar
I da kada ste poceli sa kasicama i sta ste prvo uveli?

(odgovor članu VanjaLazar)
Direktna veza do poruke: 2019
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 10:11:07   
Anck Su Nmaun
Ako nije alergija, jer s tim nemam iskustva, to sto ga muci je kiselina. Uvek ali uvek dobro proveri da li je podrignuo. Moj je znao u snu da vrisne ako lepo ne podrigne, bas zbog te kiseline.
Kao sto rekoh iscitaj kako bebu drzati i ostalo...

Inace bebe sa Gerom vise izbacuju majcino mleko jer je lagano , zato smo i mi na zalisot prekinuli sa dojenjem, tj. mleko se smanjilo uvodjenjem gusce hrane.
Moj je treci mesec jako malo napredovao i cim smo ubacili kasasto za nedelju dana je postigao tezinu koju je trebao za citav taj mesec.

A sa uvodjenjem krenes redom...imamo temu Ishrana beba od 3-6 meseci.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 31.7.2017 10:13:13 >

(odgovor članu VanjaLazar)
Direktna veza do poruke: 2020
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 10:16:05   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun


I mi smo super napredovali prvi mesec cak nam je rekla da ne preterujem vec da mu odmah izbacim nocni , drugi mesec super a treci ..bummmm!
Savetovala nam je tu AR dohranu bas za GER jer je gusca, mada on i Bebelac manje izbaci ili ne izbaci. Ali u svemu tome ja zelim da ga dojim, tako da ipak necu da uzimam tu dohranu. Povecalo mi se mleko, juce ga ni jednom nisam dohranjivala , jedino sto smo uveli tu jednu kasicu od pirinca.

... nije to nista strasno jedino kako sa takvom bebom postupati. I ako ima GER samo treba malo obratiti paznju...
Cesce a po malo hraniti,
uvek gledaj i dok je hranis da joj glava bude uzdignutija u odnosu na telo,
podici mu uzglavlje u kreveticu, ispod stavis neki peskiric,
Odmah posle hranjenja podici uspravno i nositi je oko pola sata manje bebe, vece 15-tak min, s tim sto je ne prebacis preko ramena da bebi ne stisne zeludac nego u visini vrata,
Kad prepovijas nikad bebu ne dizes za noge nego je okrenes pa stavis pelenu,
kad je ljuljuskas opet nikad gore dole nego levo desno,
ako spava na bok stavljaj je na levi bok jer se tako prirodno zatvara taj "poklopac"...

Ja sam se dobro iscitala i pre nego sto nam je jutros nas pedijatar rekao sta da radimo, a tek smo juce ustanovili da imamo GER, ja sam detetu evo za 10 dana pogigla kilazu na normalutj. taman toliko za koliko je "kasnio" user posted image




Evo citirala sam svoj post pa nadam se da ce bar malo pomoci.

A za uvodjenje kasica zaboravih reci mozete slobodno krenuti vec. Ja sam sa 3.5 krenula.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2021
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 10:18:38   
Sanjica26 RR
Bas sam htela da trazim onaj post tvoj da moze ds uvede cvrstu hranu vec zbog takvog problema

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2022
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 10:20:17   
Anck Su Nmaun
user posted image Ma nego... spasili smo se cim smo uveli kasasto.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2023
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 15:49:29   
dddaca
Mi nismo tako rano poceli sa dohranom, mozda sa 5.5 meseci, ali sa prelaskom na AR situacija se malo popravila. Mislila sam da ce joj biti bolje sa prelaskom na cvrstu hranu, ali pojedina hrana joj je izazivala povracanje. Zato prati dete i gledaj sta ga tera na povracanje i to nemoj da forsiras. Nama je nakon terapije koju smo dobili od gastroentrologa bilo mnogo bolje i tegobe su ubrzo nestale

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2024
   RE: Refluks (GER)
31.7.2017 15:57:12   
Anck Su Nmaun
Ja nisam koristila AR, mi smo gubili na tezini i nama su se kasice pokazale kao pravo resenje!

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here