RE: Sisanje palca (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Dora89 -> RE: Sisanje palca (6.3.2018 9:40:47)

Moja je sama prestala sa tim kad su zubi malo pauzirali. Inače, isto joj je prijalo da glođe moj prst, a glodalicu nije htela.




dunja RR -> RE: Sisanje palca (3.6.2019 17:51:30)

Isto i kod nas. A dudu neće. Za sada nema zubića.

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Moj Luka je isto početkom trećeg meseca možda i malo pre. počeo sisati palac. I isto se gadi jer pipne često nepce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja se svađala sa njim, branila mu, ali je to izgleda faza i izgleda je povezano sa zubićima. Sad gura celu ruku u usta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Inače da, bolje i [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] nego palac, važno je boriti se sa njima da se ne naviknu, ali nema šanse zabraniti im potpuno, tvrdoglavci mali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





dunja RR -> RE: Sisanje palca (3.6.2019 17:52:07)

I ovde, isto i kod nas.

Da brinem ili da pustim?

Koliko traje obično ta faza?


IZVORNA PORUKA: prase

Moj Uroš je pre nedelju-dve počeo da pokušava da gurne prst/šaku u usta a u poslednjih nedelju dana u tome i uspeva... donekle. Uglavnom drži još stisnute pesnice, pa gurne onako skoro ceo (skupljeni) kažiprst u usta, a sisanje se čuje tako glasno. Prvo sam mislila da pokušam da mu ne dam to, ali on to radi kada misli da je sam pa se tako umiri i zaspe. Sad ne znam da li je to kvarno, ali odlučila sam da ga pustim da to radi. Dobro je da nauči da se sam umiri ponekad [sm=zmeden.gif]





lesli -> RE: Sisanje palca (3.6.2019 20:06:26)

Dunja, pusti. Mm je isto bio zabrinut i trpao joj dudu kad sisa palac, ja sam bila u fazonu “pusti” i nekako ga ubedila. Elem proslo je samo od sebe. Sveukupno mislim da ie trajalo oko mesec-dva. A pocelo je kada je imala 2-3 meseca.Sad trpa ruke u usta i grize ih, trlja zube ali palac ne sisa.




bebilule -> RE: Sisanje palca (3.6.2019 21:03:24)

Ja ne bih branila tako nesto bebacima. Prija joj, smiruje je... Uostalom, kako i braniti. Sve bude i prodje. Ok mi je kada vidim i starije dijete da to radi, odviknu se lako od svega bez forsiranja. Ja se Dunjci ne bih puno zamarala tim. 





Filadendronka -> RE: Sisanje palca (3.6.2019 21:53:19)

Dunja, klasicna oralna faza u toku. Kazu da “sisaci” palca imaju visok IQ. Ja sam sisala palac jakoooo dugo, ne smem da se hvalim prosekom  na faxu. 😁 Salu na stranu, jako losa navika, cak se delimicno secam sebe iz te faze. Navukla sam bila i par puta neke crevne parazite posto su ruke kod dece gotovo uvek prljave. 





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]