|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Začepljen suzonosni kanal
14.12.2018 13:25:50   
Ana RR
Uh, iskreno, ta druga opcija zvuči strašno :( ne znam šta da ti kažem, zaista. user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Začepljen suzonosni kanal
14.12.2018 14:37:32   
AnaTamara
Nisam u toku kada vam je termin za sondiranje, ali moj savet ti je da pritiskas, 2-3 puta dnevno, pa ukoliko ne uspe ne preostaje nista drugo sem sondiranje. Mi smo se mucili do 10 meseci, naravno nikakvih posledica nema, tako da jos imas fore, nama je uspelo za 7 dana.

_____________________________

Za bolje znam ali mi bolje ne treba

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Začepljen suzonosni kanal
14.12.2018 20:44:11   
Maraj
Joj rosi nisam pametna, sta bi ti savetovala
Kad bi to proslo samo od sebe...bilo bi najbolje...to busenje...bas mi se ni sam izraz ne svidja...

(odgovor članu AnaTamara)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Začepljen suzonosni kanal
14.12.2018 20:54:22   
lesica
Rosi, da me ne shvatiš pogrešno, ali ja bih bez pardona čak i ranije odvela dete da nam reše problem, da ne maltretiram ni njega ni sebe.
U smislu da je to intervencija koja traje koji minut, ne mnogo duže od nekog vađenja krvi npr. I pride nije ne znam koliko invazivno, iako na pomisao koliko je bebac malen deluje strašno.

A nakon toga ste mirni.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Začepljen suzonosni kanal
14.12.2018 21:14:40   
vonavoj
Rosi,citala sam unazad,mozda je trenutno bolje..a mucite se..ne znam,ja sam takva da je beba mala i da ce zaboraviti a vi cete izbeci svakodnevno malteetiranje i buduce komplikacije.Evo M ima 2 dana krmelje i urla kad mu cistim.mislim da ne urla njsta manje nego sto bi tamo.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Začepljen suzonosni kanal
15.12.2018 11:57:27   
Rosita
Ma šta da vas shvatim pogrešno, samo recite! I ja jednom ''vako, drugi put ''nako. Nego hvala bogu, nema više krmelja dva dana! Rano je da bilo šta zaključim, ali pao je pre neko veče, jako plakao i možda, ah možda je slučaj hteo da probije tu membranu! 

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Začepljen suzonosni kanal
3.8.2021 23:51:18   
Helikali
Vidim da tema nije dugo aktuelna,ali mozda neko moze da mi pomogne. Bebac ima mesec dana,a jos u porodilistu sam primerila krmeljicu u levom oku, kao i svi mislila nista strasno proci ce. Medjutim, nije pomogao fizioloski,oko krmeljivo, slepljeno, uzas jedan, pa nam je pedijatar dao Torbadex kapi. Delovalo da je pomoglo, mi srecni,reseno kad kroz par dana opet krece isto. Uradili bris, bakterija naravno, dobili tu mast,ispiraj... Ja pocnem da kopam po netu i shvatim u cemu je problem :( plakala sam danima, ne mogu da zamislim da mu oko bude non stop upaljeno, da ga maltretiram i masiram mesecima??? Kad bi znali da ce proci za mesec pa da i izdrzis,ali ne razumem da je lakse 12 meseci malt_ertirati dete,masirati i jos da je non stop pod upalom nego otici na to sondiranje? Ja moram naci nekog dr koji ce uraditi to sondiranje ukoliko se samo ne resi za nekih mesec, ja ovo ne mogu podneti! Da mu samo suzi ok, nije strasno,ali konstante upale, to ne mogu da gledam! Dusa me boli!


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Začepljen suzonosni kanal
4.8.2021 0:51:43   
Ivanka 75
Helikali, dobro dosla 😊


Evo kopiram ti nase iskustvo od pre 10 godina, bilo je uspesno i resili smo se krmelja za 10ak dana. Samo budi uporna dan za danom. 
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Dacice, mi masirali 10-ak dana i proslo! Dr uzela moj prst i pokazala mi!!! Prvo isprazni suznu kesicu, blago pritiskati iznad unutrasnjeg ugla oka ali ne dirati oko. Stvarno izadju suzice, to se obrise pa se masira. Masiraj malo iznad unutrasnjeg ugla oka, tu je ta suzna kesica, odatle do korena nosa, pa niz nos do vrha nosa (bas sam objasnila). Tj prevlaciti prstom od suzne kesice do vrha nosa. Nadam se da si me razumela. Nakon toga smo ispirali otvoreno oko OcuFlash-om u mlazu, (od spoljasnje strane oka ka unutra), malo nezgodno ali uspeli smo. Dr nam rekla da je to malo neprijatno ali da bebu nista ne boli. Na kraju se Iva smejala zajedno sa nama, misli dete igramo se s njomuser posted image Ali, hvala Bogu sredilo se sve, sad vise oko niti suzi niti ima krmelja.


(odgovor članu Helikali)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Začepljen suzonosni kanal
4.8.2021 1:09:13   
Helikali
Hvala,ali kamo srece da na ovu temu nikad nisam morala da dodjem :( Meni ovo sve deluje prestrasno, ja ne znam kako su neke zene imale snage da to gledaju mesecima, godinu dana :( Ja sam spremna na sve samo da to sto pre resim. Ja stalno placem, ne spavam uopste,samo citam o tome i trazim doktore. Ne mogu to svojoj bebici da radim svakim danom,mesecima. Ja masiram vec danima,ne znam ni sama koliko, ali vise od nedelju dana sigurno. Po 5,6 puta dnevno, ma i nocu, kad god se probodi, radim te pokrete od ugla oka ka nosu, ali nisam tako skroz, tako da cu to pokusati. Ovo sa ispiranjem kako ste uspevali ne znam, svaka cas_t. Hvala puno sto si mi odgovorila, ipak ste imali problem davno. U petak idemo na 1.savetovaliste pa cu videti sta oni kazu pa planiram da krenemo od oftamologa do oftamologa pa da vidimo sta dalje. Ne mogu da verujem kakve sve gluposti i bolesti postoje! U zivotu niko nas nije cuo za ovo. Ceo zivot ja imam tako neke debilne dijagnoze sa kojim se i dr nikad pre nisu sreli,a sad i moje dete da isto tako prodje. I besna sam i tuzna, na sve to tek porodjena. Samo da se sto pre resi!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Začepljen suzonosni kanal
5.8.2021 14:13:15   
AnaTamara
Bebi od mesec dana neće raditi sondiranje, tek posle 10 meseci. Imala sam sa decom taj problem, na Očnoj klinici nam je objasnjeno samo da pritiskamo ugao oka,sama proceni koliko da pritisne, što jače, to bolje. 


(odgovor članu Helikali)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Začepljen suzonosni kanal
5.8.2021 15:54:42   
Helikali
Pa sve zavisi od slucaja do slucaja. Nasla sam da su radili i bebi koja je imala samo 6 dana, morali su. Ako samo suzi okce i ne inficira se onda moze da se ceka,ali ako je oko non stop pod upalom pa nece valjda cekati toliko? Nama je npr.ono od 3.dana inficirano, non stop bakterije, 2 vrste kapi, mast... Ne smem ni da pomislim da to potraje duze. A ne planiram da idemo kod drzavnog, vec privatno. A kod privatnika su guzve katastrofa! Tek za 3 ned.smo dobili termin. Dok bi zakazali sondiranje i stigli na red u najboljem sl.imao bi 2  i po meseca,mozda i 3. Ne znam kakva je situacija sada,ali i kod drzavnog su pre par godina radili sondiranje bebama od 5 meseci, cula sam se sa nekim mamama koje nisu zelele da cekaju toliko dugo vec da to sto pre rese. A masiram mu i nosic,tu gde bi trebala da se nalazi ta blokada,zapusenje, ja se samo bojim da mu jadnom nesto ne poremetim od tolikog masiranja :( bas je to zdravo tako godinu dana stiskati ugao oka, nos, ispirati fizioloskim, sve oset_ljivo, koza... ne daj Boze! :(

(odgovor članu AnaTamara)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Začepljen suzonosni kanal
6.8.2021 23:59:11   
Ivanka 75
Heli, budi uporna i ne panici. Ne preskaci ni jedan dan sa masazom. Mi smo je radili samo uvece. I svaki put kad brises oko novi tupfer. Od spoljasnjeg ugla oka ka unutrasnjem.

I kad su prestali krmelji i suze mi smo na dva tri dana opet istu proceduru ponavljali. Iz predostroznosti. A ne skodi. Secam se da smo prestali oko nove godine, sto znaci da je imala oko 3 meseca. Srecno! 

(odgovor članu Helikali)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Začepljen suzonosni kanal
17.9.2021 16:09:43   
Helikali
Za buduce koji budu citali, nase iskustvo. Kao sto sam vec rekla bebac je imao problem sa okcem skoro mesec dana. Njemu nije ni suzilo oko, samo je ta infekcija potrajala,tj.vratila se. U porodilistu mnogo beba pokupi, traje par dana i prodje sa fizioloskim,tako je i nasem prvom detetu. Medjutim,ovo je potrajalo ned.dana, koristili Torbadex, po preporuci pedijatra,a bilo se prosirilo i na drugo oko, to drugo je odmah prestalo da krmelja,nakon 3 dana,a ovo ni sa kapima,u potpunosti. Tek sto se smirilo, 5.dan od pocetka koriscenja kapi dr je rekla da prekinemo sa kapima pa se opet za par dana vratilo,na istom oku. Desavalo se da je ceo dan super pa spava po par sati nocu,sve ok i onda sl.put za 2h spavanja slepljeno. Nekad par puta dnevno zakrmelja pa opet mirno. Kad se vratila inf.radili smo bris i dobili mast  hloramfenikol (valjda se tako pise), mazali i tad nam je dr rekla da je mozda u pitanju suzni kanal, ja sam onda pocela da citam o tome, bila sam ocajna. Kapci nisu bili crveni ni oteceni. Samo krmelje i ponekad bi se slepilo. Jedna clanica mi je rekla da masiram do vrha nosa,a inace sam pre toga suzni kanal taj, i nikad nista nije bilo,nije izlazilo. Oko nije suzilo,nista. Jedan dan sam toliko bila uporna,masirala,masirala ma ceo dan,a bebac bas bio miran i jedno vece krenu suzice i taj beli sekret da izlazi. Mislim,realno i sebi da toliko masirate i stiskale u predelu oka,te suzne tackice, bilo sta da pipkate oko oka zasuzice ce,a ne ovo. E,jedino taj sekret belicas_t. Nakon toga,evo proslo je mesec i po dana, nikad vise nista! Ja jos zagledam,strepim,ali nadam se da je to sve ok i da bi se dosad vratilo da postoji neki problem. Isli smo kod oftalmologa taman tad kad je proslo, rekla da je sve ok,da pratimo. Da je moguce da je mozda bio malo suzen kanal. Da li je bio ili ne, da li je pomogla masaza, da li se samo infekcija produzila jer nije dobro izleceno,ne znam,samo hvala Bogu sto je proslo,nadam se. Znam da je to nista sta sve postoji,kakve bolesti,ali za mene je i to prestrasno. Bila sam ocajna. Svako neka radi kako misli da treba,ali ja to svom detetu ne bih radila godinu dana nema sanse! To je mucenje i nikako ne moze biti dobro da se neke infekcije konstantno ponavljaju. Mozda se posledice ne vide odmah. Ok sacekati koji mesec,ali godinu,a ako stalno inficirano,to nikako. Naravno,ako nema infekcije vec samo zasuzi,to nije strasno onda se moze cekati. A za sve ostalo ako potraje tesko da ce samo proci,a pati se i dete i roditelji,treba reagovati na vreme.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Začepljen suzonosni kanal
17.9.2021 16:46:36   
Ivanka 75
Helikali, bitno da je reseno! Svaki mali problem potresa roditelje pogotovu kad je mala beba u pitanju.

Drago mi je da ste resili problem 👍 

(odgovor članu Helikali)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Začepljen suzonosni kanal
17.9.2021 21:26:57   
Dragica Draga
Draga Helikali hvala ti na podeljenom iskustvu i hvala bogu da je kod vas resen problem ❤️

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Začepljen suzonosni kanal
19.9.2021 17:18:48   
Marinkela
I najmanji problem roditeljima i njihovoj deci je tezak.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Začepljen suzonosni kanal
20.9.2021 23:47:38   
Dragica Draga
Naravno, jos kad je zdravlje u pitanju onda stvarno budes u brizi.
Dobro je da je sve proslo i da je sada u redu ❤️

(odgovor članu Marinkela)
Direktna veza do poruke: 142
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Click Here