Punjene articoke (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Punjene articoke (26.2.2011 10:49:22)

Sastojci:

1 limun
6 velikih articoka

Za nadev:

2 kriske belog hleba bez korice
3 fileta incuna, seckana (to su one male slane ribe poput sardina - bljak)
2 cena belog luka, seckana
2 kasike kapra, ispranog i seckanog
3 kasike seckanog svezeg persunovog lista
4 kasike prezle
4 kasike maslinovog ulja

Za pecenje

1 cen belog luka, presecen na 3-4 dela
1 veza persunovog lista
3 kasike maslinovog ulja

Priprema

1. Pripremite nadev. Potopite hleb u malo vode na 5 minuta. Stisnite da se ocedi. Stavite u cinuju sa ostalim sastojcima i izmesajte.
2. Iscedite limun i stavite sok i korice od limuna u veliku ciniju punu hladne vode. Operite articoke i pripremite ih jednu po jednu. Odsecite samo vrh a zatim ogulite manje i tamnije listice dok ne dodjete do dugackih zelenih. Koristite nozic.
3. Malo otvorite articoku tako da lakse dodjete do "sredine". Secite oko nje i izvadite sredinu kasicicom. Kkao koju articoku obradite, stavite je u vodu sa limunom. To ce spreciti da potamne. Zagrejte rernu na 190C
4. stavite beli luk i losce persuna u posudu velicine da moze da drzi articoke uspravno. Sipajte hladnu vodu u visini od 2-3 mm. Izvadite articike iz vode, ocedite brzo, i napunite ih. Stavite ih u posudu tako da punjeni deo dodiruje dno posude (repovi na gore). Sipajte malo maslinovog ulja preko svake. Prekrijte posudu folijom i pecite oko 1h ili dok ne omeksaju.


[img]http://www4.slikomat.com/10/0226/gh2-photo-.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Punjene articoke (26.2.2011 20:04:13)

Ovo je vec komplikovanije...Moj brat i snajka vole ovu egzotiku, kao i ja...Cim mi se najave ovo cu da im spremam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stranica: [1]